• Kubamich

    Zdravím pánové,

    nedávno jsem řešil u mého Neurona nemilou věc, šroub dosedající na patku se problousil vyloženě skrz ní. Canyon se k tomu postavil celkem slušně a okamžitě mi v rámci reklamace poslal novou. Po nasazení na kolo jsem přišel na to, že šroub na patku dosedá jen ca polovinou své plochy a to ať je zašroubovaný jakkoliv. Trochu se bojím toho, že budu řešit po pár stovkách km stejný problém. Máte s tímto někdo zkušenosti, event. jak to máte vy ? Mám se bát, popř. burcovat Canyon ? V příloze fotka před a po reklamaci. Díky za rady

    0 0
    • novas752  

      Ten šroub je původně navrženej aby dosedal na adaptér na klasickou patku, ne na zub direct mount patky – řešenim by imho bylo vyměnit patku za normální (u Canyonu označovaná asi jako Sram) a dokoupit spojovací článek viz odkaz.

      https://bike.shimano.com/…ailleur.html

      0 0
    • michalst  

      Ahoj

      Tak toto sa mi presne stalo túto sobotu. Úplne presne. Mám tiež Neurona a mal som šťastie že to ešte šlo nasadiť.

      Obejdnal som z Canyonu patku i Sramacku i Shimanacku dle toho odkazu co sem dal novas752. Trochu nechapem preco je tam SRAMacka keď je tam všetko od Shimana. Tak uvidím. Mám obavu, že je to asi debilne vymyslené a mám obavu i z toho že sa mi to stane znovu.

      Ako ste na tom odvtedy? Prerezalo sa to znovu?

      Díky

      0 0
      • novas752  

        Protože patka sram neni sram ale normální klasická patka. Shimano patka je chybné označení patky pro Shimano direct mount přehazovačky.

        0 0
        • michalst  

          No ok, ak teda dobre vidím, tak jemu sa to samé stalo na to Direct Mount a mne na tej klasickej patke

          0 0
          • michalst  

            Nie, tak on to má trochu iné než ja, síce na Direct Mount, ale na opačnej strane, mne to ruplo na strane kde je patka prišroubovaná k rámu

            0 0
            • jama  

              Ahoj, koupil jsem rám Neuron 29 z druhé ruky a montuji na něj Shimano SLX 12s. Patka č. 27, která je v rámu však nedovoluje přehazovačce dojít až pod největší patorek – je moc vyosená směrem ven. Na Canyon stránkách jsem našel tuto patku: https://www.canyon.com/…0001125.html Je to ta správná? Děkuji.

              edit: A má smysl koupit rovnou dvě? (mně se dosud nestalo, že bych patku zničil)

              0 0
              • human_energy  

                Když už budeš platit poštu tak Vem dvě. Náhoda je blbec

                0 0
              • ronda  

                Co není, může být. Já už jich zlikvidoval pěknou hrst. Drát ohradníku v trávě, odražený klacek do kola, dokonce i hluboké suché listí se mu narvalo do přehazky. Naposled při Drtiči kámen od zadní gumy poslal přehazku do drátů. A to není všechno. Mám na to holt smůlu. Třeba to vybírám za ostatní :-)

                0 0
              • RichP  

                Mrkni co máš na rámu na sedlové trubce za číslo. Mám Neurona CF m062 a mám na 1×12 XT tu co máš v odkazu.

                0 0
                • jama  

                  Rám co mám je hliník, z roku 2019. Na sedlové trubce jsem žádné číslo nenašel, bohužel – mělo by tam být M070, podle canyon odkazu. V tom odkazu píšou, že je ta patka, kromě Sramu, pro 12s Shimano. Tak snad jo… dík.

                  0 0
                  • jama  

                    Tak potvrzeno z Canyonu, že v odkazu je ta správná – GP0155–01, resp. č.26. Nemáte někdo zkušenost, jak dlouho se reálně na takovou maličkost čeká? V potvrzení objednávky psali, že odesílat budou až za cca 2 týdny. Snad nějakej renonc, ne?

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.