• Nováček

    Prosím o radu, který model vzít. Rozdíl ceny je 7000, což je dle mého názoru ranec. Jde mi o porovnání tumení RP2×RP2 BV a RebaxFOX.

    Ostatní kompenenty neřeším. Lecos se dá vyměnit a lecos se taky zničí.

    Dočetl jsem se, že Reba nevyužívá celý chod a s Foxem je problém nastavení citlivosti. Upravím, že můj styl ježdění:Pokud bych měl převést na trať tak si rád projedu nejen výlet na asfaltu, ale i pak po kořenech, nějaké schody, malé škočky.Nejezdím downhill, nějaké 6metrové dropy atd. Prostě si s kolem hraju a jezdím to, na co je chuť. Když mi přítelkyně oznámí výlet na kole, tak abych byl schopen jet po asfaltu celý den, ale až pojedu sám, tak se vybušit do lesů a sjezdíků. Hledám kvalitní kolo, které se nebude houpat při každém šlápnutí, ale také mě nebude vyhazovat při najetí na kořen.

    Zda je nutné mít FOX na takové ježdění..Děkuju za radu

    Anketa: Canyon?

    6
    6x
    67%
    7
    3x
    33%
    0 0
    • MlokCZ  

      Klidně bych raději vzal RP2 bez BV (kvůli tomu, že tam nebude BV). Canyon XC jde za pedálem velmi slušně a není třeba ho dále omezovat ještě BV.

      A klidně i tu Rebu.

      Když nebudeš spokojený s chodem vidlice, tak jak Rebu, tak tu Foxku můžeš nechat dát upravit a vyřešíš citlivost i průběh. A vše za rozumné peníze.

      Reba v originálním stavu také o moc cillivější nebude než ta Foxka, hodně bude záležet na konkrétním kousku. Citlivější nemusí být vůbec.

      U Foxky zase nemusí sednout negativka (protože je pružinová).

      Foxka ale bude mít přeci jen jednu docela podstatnou výhodu. Má high speed expanzi. U Reby může být taky, ale není u RL verze.

      A 120mm je takový zlomový zdvih, kdy high speed expanze začíná být už jasný přínos.

      Vidím tu ale další rozdíl a to, že RP2 bez BV na 6tce má standardní komoru a na 7čce s BV high volume.

      BV trošku zmenší rozdíl progresivit těch komor, ale pořád to bude na 6tce progresivnější.

      Tady nejde říct, co je lepší. Canyon XC je průběhem tak na hraně. Pro agresivní jízdu to snese už klidně i tu standardní komoru. Pro méně agresivní určitě raději high volume.

      PS: Schody u Družby po pravé straně směrem do města zase tak malý skoček nejsou. Dopad je na placku a celkově mají na výšku už skoro celý metr. Pokud něco takového dáváš běžně, tak ta standardní komora na 6tce bude rozhodně lepší.

      0 0
    • madcat  

      Svezu se trochu s tímto tématem: je tu někdo, kdo by byl schopnej na základě vlastních zkušeností srovnat Canyona Nerve XC a Nerve AM, řekněme v úrovni výbavy 8.0 nebo 7.0? Vzhledem k terénu, kterej tu mám nejvíc kolem baráku, bych asi upřednostňoval XC (samej vinohrad a pole, lesy s polňačkama a trailama na druhé straně od Brna – na sever). A taky mám rád když to prostě jede a není člověk omezován geometrií, tak jako když jedu na Coilerovi a připadám si jak když sedím na záchodě. Na druhou stranu rozdíl v geometrii mezi XC a AM dle jejich webu je téměř nulovej, top tube je dokonce u AM o 5 mm delší v mojí velikosti, což se sice trochu kompenzuje kratším představcem, ale i tak je to srovnatelný. A i když si hodím fotky obou kol přes sebe ve stejným měřítku, tak vzájemná poloha řídítek, sedla a středu je velmi podobná, ne-li stejná. A jak „to jede“ hodně ovlivním gumama, že, takže když bych na AM nasadil něco trochu jezdivějšího, tak bych mohl pocitově být skoro na úrovni XC s tím, že bych měl rezervu zdvihu, když bych se náhodou dostal někam do těžšího terénu…? Malej rozdíl ve hmotnosti a ceně moc neřeším, jde mi hlavně o tu geometrii a rozdílnosti pocitů při jízdě na obou kolech.

      0 0
      • o.t.  

        Mám Nerve AM a hardtail Gary Fisher s Genesis geometrií. Rozdíl v geometrii mi přijde zanedbatelný a myslím že kdybych dal na Canyonu alespoň dozadu nějaký rychlejší plášť místo Nobby Nic 2,4" tak bych neměl na nějaké cyklostezkové vyjížďky problém.

        Na druhou stranu myslím, že i Nerve XC je pekelně schopné kolo a nejezdit po Beskydech tak bych si ho asi zvolil místo AM.

        0 0
      • o.unca  

        Jsem taky z Brna, takže si dovedu představit, co jezdíš… Sám mám Nerve AM a nedávno jsem najel asi 50km na Nerve XC. Je to přesně jak píšeš: rozdíl v geometrii minimální, pocitově velmi podobné. Pokud bych měl mít jenom jedno kolo, tak je XC asi ideální volba (přece jenom je na tom váhově trochu lépe), ale AM si zase užiješ v pořádných horách.

        0 0
    • hrosek  

      Sam jsem tohle resil minuly rok a dospel jsem k nazoru ze 6ka staci. Fox vidle je sice hezka ale za ty penize mi to nestalo. Navic v 120 travel je Reba celkem slusna vidle. Dneska uz bych asi koukal po Strive nebo necem podobnym, ale i ten Nerve XC sjede vsechno :).

      Ted jsem si uvedomil ze lonskej model ma RP23, ale nemyslim ze tam bude extra rozdil – platformu to ma tak i tak a RP2 chodi taky OK…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.