• coltcha

    Zvažuju nákup Canyon AL7.0 ale nevím jak s velikostí. Výška 181cm/ insem length 83cm – mám spís oněco kratší nohy než tělo. Váha 95kg. I když si se všema hodnotoma hejbu nahoru o cenťák dva, furt mi vychází M. Doposud to vypadá na jasnou volbu, trochu mě ale odradilo téma http://www.bike-forum.cz/…n-nerve-al-7, kde píší že maj špatně okotovaný B „Horizontální délka horní trubky“ a že je v reálu o 2.5cm kratší. Přeměřoval jsem si tuhle vzdálenost na mém stávajícím HT a tam to vycházím že by mi tam ty 2.5cm chyběly. Ještě podotknu, že na tom HT jsem pro optimální posed posunul ještě sedlo o centimetr dva dozadu (co sedlovka umožnila). Zkrátka mám pocit, že jak mám delší tělo, tak bych si zasloužil nejspíš Lko. Se svou výškou (a s ohledem na konfigurátor) mi ale přijde maximální velikost pro danej model blbost. A ted babo raď:)

    0 0
    • coltcha  

      btw nenašel by se někdo v okolí Pardubic s Nerve 7.0 M nebo L, kdo by me nechal bike odzkoušet? Odměna jistá :)

      0 0
    • wilda81  

      Nevím jestli ti to pomůže, ale mi na 188cm sedělo L. Přítelkyně má cca 183 a ji jsme museli dát kratší predstavec (6cm tuším) jinak byla dost natažená.

      0 0
    • gazip  

      Mám 179/83, dle konfigurátoru mi vycházelo jasné M, ( Nerve Al 6.0 ) když ubereš 2 cm v rozkroku, už to hází dokonce S. Mko podle toho slavného „PERFECT“ PPS to počítá až do rozkroku 88 cm. Takže pro mne to byla taky jasná volba. Mno a světe div se, když kolo dorazilo, ze začátku vše vypadalo, že sedí. Po koupi kola jsem se na něj moc nedostal, zdraví, zima, málo času. Na jaře jsem se konečně dostal na delší projížďku a začal zjišťovat, že kolo není úplně to pravé ořechové, Bolesti zápěstí, při prudším sjezdu jsem měl tendenci letět přes řídítka. Kluci v Canyonu mi potvrdili, že kolo je opravdu malé! Samozřejmě dávají od problému ruce pryč, prý moje blbost, že jsem si ho pořádně neprojel během prvních 30-ti dnů. Poté výměna již není možná. Ani prý sleva na pořízení nového kola. Za chybí se holt platí. Mě ten jejich PPS bude stát minimálně 10 tisíc. Proto důrazně varuji všechny zájemce o jejich kolo, aby nedopadli stejně jako já.

      0 0
      • Luky13  

        Zdravim. Mám stejné proporce jako ty :) V hledáčku mám Spectrala a rozhoduji se mezi M a L. Nemám moc rád, když na tom sedim jak vosa na bombóně. Je tedy lepší vzít velikost L? Děkuji za odpověď. .

        0 0
        • gazip  

          Spectrala jsem neměl tu možnost osedlat, takže ti asi moc neporadím. Každý model má trochu jiné parametry. Každopádně doporučuji napsat lidem z českého zastoupení, kteří by měli umět poradit. Hlavně se nespoléhat na PPS. Je to neuvěřitelný paskvil.

          0 0
    • scott16  

      Nohy máš asi na M-ko tak budeš muset u M-ka dávat delší představec

      0 0
    • marek_K2  

      83 nohy a 181 vyska su urcite na Lko, nohy trochu kratsie na tu vysku ale stale Lko. Ako som pisal aj tu http://www.bike-forum.cz/…ikost-ramu-4#… ten ich kalkulator je k nicomu , kazdemu hodi o cislo mensi ram. Na 181/83 je ideal 48ka -Lko. Ja mam 180/82 a vozim pri fuloch v pohode 48ku ram, sedlova trubka ma idelanu dlzku vtedy na ten rozkrok. Velmi rychly vypocet je 0,57× vyska rozkroku. Ak to vide presne medzi 2 velkosti radsej tu vacsiu a dat kratsi predstavec, ako ten mensi ram a predlzovat predstavec o 2cm napr.

      0 0
    • coltcha  

      Děkuji za názory, vidím že mě spíše tlačíte do Lka… problém je že na Lko v černý se čeká už do srpna :( Navíc sleva je dneska už jen 10%. Takže zase začínám pokukovat po 7.9. Ještě zkusím napsat klukům do kaňonu jak to vidí s těmi velikostmi, jestli by to nevyřešilo Mko s představcem

      0 0
      • marek_K2  

        Urcite by som nebral mensi ram koli terminu dodania a potom nan daval extra dlhy predstavec, to je uplna zhovadilost ktora zabije ten bajk ako po funkcnej(znizi sa obratnost) tak aj po dizajnovej stranke.

        0 0
        • coltcha  

          To si pohlidam, navic v canyonu mi odpovedeli ze urcite L o M ani neuvažovat. Bohuzel L uz jsou dostupne az v srpnu. Zacinam uvazovat o 7.9.

          0 0
          •  

            koukám že na canyony se čeká stejně dlouho jak na novou Dacii:-)

            0 0
          • Troulitak  

            Ja mam 183/88 a mam Nerva 7.9 v L. Pro me idealni posez. Doporucuji L. Na vetsi ram se poskladas lepe nez na mensi. Tot muj nazor.

            0 0
    • francois  

      Vyzkouset,nic lepsiho nevykoumas M. :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      V uvahu ber i to,ze naslapy a boty ti 2cm cca pridaji.Ja mel rozmezi L a XL.Vzal jsem vetsi a nemuzu si stezovat.Taky nemam rad,kdyz pod sebou mam maly kolo.Navic mas porad moznost vymeny.

      0 0
    • antiviruss1  

      ahoj já mám 183 cm a mám L a uplně v pohodě

      0 0
    • coltcha  

      A je po slevě :(

      0 0
    • THORX  

      Mám 190cm rozkrok 89/90 L?

      0 0
    • THORX  

      U XL se bojím je už ten rám nebude tak sexy :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.