• Marcel T

    Ahoj, pročítal jsem vlákna, ale nic konstruktivního jsme nenašel. Mohl by mi někdo prosím poradit, bez emocí, jestli je tohle dobrá koupě? Cenově asi jo, jen mi jde o servis, spolehlivost leftyny a cannondale obecně. Mockrát děkuji. Jinak mám možnost koupit Giant Trance x2 nový, s 30% slevou, takže bych se dostal ve výsledku na stejný peníz. Cannondale se mi vždycky strašně líbil, ale většinou mi ho lidi vymlouvají se slovy „a co až se ti ta leftyna vysype??“

    Mockrát děkuji Marcel

    Anketa: Které kolo?

    25x
    48%
    27x
    52%
    0 0
    • MF  

      Neviem to oddovodnit, ale ten Kanon sa mi proste paci. Neviem preco by mal byt problem servisovat tieto bajky… Predsa existuje dovozca, tak hadam vedia vybavit aj servis. Otazka kolko to stoji. S lefty nemam skusenosti, ale tak aj na normalnej vidle toho servisu moc netreba. V zime to das do servisu a tam ju pripravia a rok je zas pokoj.

      0 0
    • walter.n  

      Spíš pohled „kolemjdoucího“ (neodborníka), tak to ber

      Tady bych dal přednost (bez ohledu na přesnější určení, pokud v tomto není obrovský/zcela zásadní rozdíl) NOVÉMU biku, Giantu X2 (Fox, XT/XTR…).

      0 0
      • Marcel T  

        Tak jestli je nové, nebo má najeto 150km… Jasný, bůhví, jak je to doopravdy, ale člověk, co bydlí v Jevanech… má cannondale za 120 000, neřekl bych, že tomu dával takovou nálož

        0 0
    • StuntJ  

      No za mě jedině Cannona, spolupracovník z práce na něm jezdí a vždy jsem nad ním slintal :o). A bát se že se Leftyna vysype, to jsou opravdu liché obavy, on za cca 50 000,–Km měl jediný servis této maličkosti a při jeho hmotnosti 100kg , je to uctyhodný výkon ( kolo je staré +/-6 let ? . Má starou Leftynu s pajšlem od Magury, tak to servisuje kdesi v Praze. Cannondale, je taková třešnička v kolech, značka na kterou se člověk může vždy spolehnout :o)

      0 0
    • jIrI___  

      Divím se, že tu ještě nepadlo něco o systémech a funkci zadního odpružení. Já měl za to, že právě charakteristika zadního odpružení je při výběru fullu ta nejdůležitější věc…

      0 0
      • Marcel T  

        Trance X jsem jel a naprostá spokojenost… Cannondale Rush netuším. Popravdě, hlavně nevím jakej je to model, moc se v nich nevyznám. Píše tam Rush 7, jenže ať hledám na netu jak hledám, když zadám Rush 7, vyhodím mi to nějaký základní model s Torou a nefoxovým tlumičem… Prostě si udělám výlet do Jevan, projedu to a uvidím… Kdyby mi napsal někdo něco bližšího k tomu odpružení u Rushe, budu moc vděčný.

        0 0
    • rf  

      Cannondale Rush mám, na Giantu jsem ani nejel. Kámoš má obchod, když jsem se rozhodoval (alternativa byl Spezialized) tak mi povídá: Kup si kterej chceš, mě je to jedno, ale canón  je kolo (zvlášť s Lefty) kterýho si každej všimne a to i po letech. Ostatní kola po čase už ani podle značek nerozlišuješ:-)))

      Rám je pro mne jak na míru, jezdím výjezdy, o kterých se mi před tím ani nezdálo (měl jsem Meridu). Jsem fakt spokojený . Pozor na délku rámu, je to delší kolo! Udržba je normální, čep je tam jeden, takže bez problémů, tlumič Fox.

      Ohledně Lefty, je fakt, že to může být problém, Je dobré mít v dosahu kvalitní servis. Měl jsem menší problém, který ale u Štěrby (nekamenujte mne) vyřešili – takže dobrý. Jen je třeba počítat, že to nemusí být vyloženě levná záležitost. Na druhou stranu ta vidle je dle mého, velice tuhá, takže skvěle drží stopu, lockout je při ruce, žádný problém se škrtáním kotouče (mám dvě sady kol, která občas měním), ve finále taky spokojenost.

      0 0
      • Marcel T  

        Tak a je doma :) A první problém se už objevil :D Projel jsem si to, asi půl hoďky po lese, paráda, dám tomu jen širší pneu, něco rychlého… racing ralph. A teď ten problém, sundal jsem přední kolo, naložil to celé do auta a cestou domu jsem se ještě stavil v servisu, aby mi nafoukali tlumič, vidli… Když tam dávali přední kolo, tak řekli, že si to nedovolí utáhnout. Jak je ta noha vidlice, tak na konci z ní v pravém úhlu vystupuje tyčka se závitem, na kterou se pak nandá kolo a celé se to utáhne šroubem, jenže ten závit je strhlý a šroub taky :) K čertu… Už jsem psal do Štěrby, snad to tam klucí nějak vyřešej, převrtat závit, navařit novou osu… co já vím… jestli ne, mám kupní smlouvu a Cannon jde z domu :(

        0 0
        • kubad  

          nevěřím že by byl v háji jak závit ve vidlici tak šroub,

          a servis skus BikeLive – lepší přístup k zákazníkovy, mnohem lepší ceny a Lefty rozumí velice dobře

          0 0
          • rf  

            Fakt je, že na to, abych zjistil který závit je stržený, nepotřebuju být specialista na Lefty…

            0 0
            • kubad  

              to byla reakce na servis u štěrby – tam sem si s Lefty užil dost a stačilo!!!

              0 0
              • rf  

                Já tam byl jednou, protože jsem to potřeboval rychle a dobře (záruka). Myslel jsem si, že Štěrba je v ČR TOP kvalita rovná se jistota. Pravda, do 3 dnů to spravili a do teď dobrý, ale cena byla  sakra vysoká.

                Chci se jen zeptat, jak je to s BikeLive – jsou autorizovaný servis Lefty, nebo jaký mají status? Máš kontakt na nějakýho konkrétního servisáka? Potřeboval bych nějaký spolehlivý servis v Praze…když tak prosím napiš na rush5(zavináč)sez­nam.cz. Díky.

                0 0
                • kubad  

                  Lefty vozím už 3 od roku 2001, a jak píšu po skušenostech u Štěrby přechod k BikeLive a  spokojenost.

                  letos se změnil dovozce cannondale do CZ jak je to s autorizací servisů nevím, zjisti si to u dovozce

                  0 0
                  • tassajara  

                    to ako lefty vydrzi 2–3 sezony? Tak to nic moc potom.

                    0 0
                    • kubad  

                      jj je to úplně nahovno ani o tom nepřemýšlej

                      0 0
                      • tassajara  

                        ja viem, len pre manekynov :D

                        0 0
                        • kubad  

                          jj přesně taknic pro tebe

                          0 0
                        • rf  

                          Ujel jsi na Lfty alespoň pár km? Nebo jsi jí na vlastní oči ještě ani neviděl? To abychom si to ujasnili.

                          0 0
                          • Vilém  

                            To neres. To je prosdte medvidek. Pred nedavnem tu nazival spoustu lidi manekynama, kdyz si chteji koupit celopero, nebo fox vidlici. Ted uz o tom sam uvazuje:) Manekyn jeden.

                            0 0
                          • tassajara  

                            vychadzam z kubadovej spotreby 3 lefty za 8 sezon. Na zaklade toho som si dovolil vyslovit pochybnost o spolahlivosti resp. trvacnosti tohto vydobytku velotechniky. Mas s tym nejaky osobny problem?

                            0 0
                            • kubad  

                              3 lefty za 8 let neznamená 3 zničené vidlice, ale postupně 3 kola s touto vidlicí :-)

                              všechny šlapaly bez problémů, a šlapou dodnes pokud vím :-)

                              0 0
                              • tassajara  

                                aha, tak to nebolo jasne – nenapadlo by ma ze niekto moze mat potrebu menit (opakovane)material aj ked funguje… jedine ze by… slo o modu! :DD Hovorim, pre manekyna dokonala volba.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  nějak ti mám pocit, že to jasné bylo. Opět to nebylo jasné pouze tobě. Čím to asi bude?

                                  0 0
                            • rf  

                              V pořádku, jekož jsi však neodpověděl, chápu to tak, že se vyjadřuješ k něčemu, o čem nic nevíš. To se samozřejmě může, ale já osobně Tvůj názor(y) nemohu brát příliš vážně, protože není (nejsou) ničím podložen(y). Toť vše.

                              0 0
                              • tassajara  

                                Ved tu nikde nepisem ze som ju jazdil, ale za vyrobok splnajuci zakladne konstrukterske pravidlo pre naradie do tvrdych podmienok (KISS) ju zrovna nepovazujem, a na svoj bajk by som ju nechcel pre 1) cenu 2) servis 3) existenciu konvencnych konkurentov ktori funkcne plne vyhovuju.

                                Cize Lefta je pre manekyna idealna, ale inac nic moc. Aspon nie pre mna ;) Tot fse.

                                0 0
                • mates555  

                  Lidi z Bikelife dělají i školení pro mechaniky…při posledním školení od kastara tam byl myslím pan Pulpán a ještě jeden..nevím jak se ale jmenoval…:-( jeden na brzdy a jeden na vidlice…

                   

                  Taťka jim tam půjčoval vidlice tak měl vstup zdarma…jejich odbornosti bych se nebál…

                  0 0
                  • roud  

                    měl sem u nich teď taky vidli a už zase chodí jak má :O)

                    0 0
                    • mates555  

                      jj tak dobře že už to neni jen pevná…:-)

                      Hlavně jejich přístup je perfektní…neni problém zavolat a poradi se…ochotný,su­per…narozdíl třeba od žitnýho kterej ti maximálně řekne abys mu to poslal že se na to podívá…vokolek se ani neobtěžuje zvedat telefon atd.atd…

                      ještě se omlouvám za překlep v předchozím přízpěvku…Bikelive samozdřejmě…:-)

                      0 0
                      • roud  

                        Tak tak řešil sem to prakticky stejně napsal sem jim a pak poslal vrátila se mi funkční vidle sem spokojenej a cena byla taky velice slušná :O)

                        0 0
            • Marcel T  

              :D To jsem si myslel taky, a mýlíš se… V cykloservisu Radotín (jinak nic proti nim, zatím jsem neměl nejmenší problém!) mi řekli, že závit je stržený a převrtaný a pak tam někdo na šroub přidal takovou pružinku, kterou v podstatě nahradil chybějící materiál závitu… Skutečnost je taková, že závit byl v pohodě, tu pružinku tam měli nechat, protože to takhle je řešený od Cannondale právě proti stržení. Výsledek je takový, že jsem za zničenou a vyrvanou pružinku (je o něco větší než pérko do propisky :) zaplatil 200 + 1000 práce… Ve Štěrbovi, a jedna rada… Nekupujte tam nic :) Ty ceny jsou fakt na hlavu, chtěl jsem kratší představec, vytáhli na mě kufřík, podobnej tomu, co měl Fantomas v Arabele :D tak jsem si vybral, jenže stojí 2500, na internetu stejný za 600. Co je moc, to je moc …

              Díky všem za rady Marcel

              0 0
          • Zerocool  

            je fakt, že Dan z BL by si s tím asi poradil…

            0 0
        • StuntJ  

          Tak to jakési čudné

          0 0
    • ojar  

      no ja by som ti poradil v bazare je lajtvil 301 brutalny bajk a myslim ze sa nechita ani 1 co tu pises neviem kolko pyta ale vazne je to stroj co som recenzie cital na to kolo uff chcel by som ho *((

      0 0
      • ojar  

        a este ten kanon je jednocap -zadna stavba aspon sa mi zda..prestuduj si spravanie takeho ramu..pocul som nic moc..ale iba pocul.

        0 0
        • kubad  

          Čím víc čepů, tím víc Addidas :-) Při 110mm zdvihu a dobrém provedeni bych to zase tak nehrotil. Ten Littevile je bohužel trochu jina kategorie a cenově je taky výrazne jinde majitel chce 2700 eur

          0 0
        • roc.ker  

          Jednočep, ale je to KANÓN. Kdyby se ptal na jiné značky a položil proti sobě jednočep a nějaký vychytanější systém, tak ho všichni odrazují od jednočepu. V případě Cannondelu každý přimhouří oči. Je to image a pravda je, že toho kola si všimne každý i po 5ti letech.

          Osobně bych šel do Giantu. Handmade in USA mě nedostává.

          0 0
          • Vlado Jekyll  

            Aj majitel Ellswotrh-u povedal, ze najlepsie riesenie je dobre urobeny jednocap. bezudrzbove, chovanie upravuje propedal… ja by som len dodal, ze pri zdvyhoch na XC je podla mna dobre urobeny jednocat najlepsi. Hlavny cap je na velkom lozisku, ktore ma casto vacsiu zivotnost ako cely bajk. Na Epicu mi loziska odchadzaju po roku… na cannone co som mal, vydrzali 20.000 km a ked som ho predaval, tak stale boli OK. Cannondale ma ten jednocap naozaj velmi dobre navrhnuty.

            0 0
            • fousek  

              A proto Ellsworth dela ctzarcepy, myslim ze to rek pri urcitych podminkach, ktery jsou v realu nemozny.

              0 0
            • roc.ker  

              Propedal upravuje chování při šlapání, ale při jízdě z kopce a brždění Ti moc nepomůže.

              Mám také jednočep, takže o tuhnutí zadní stavby vím své. Samozřejmě to není Canonndale, ale pochybuju, že to dá řešit umístěním čepu.

              0 0
      • Vilém  

        A proto jsi se preregistrovals, aby sis udelal trochu reklamy na svuj bike, co nabizis v bazaru?

        0 0
      • Vilém  

        ojar (06.07.2009 10:26:20) 89.173.19.xxx

        elppak87 (02.07.2009 11:12:29) 89.173.19.xxx

         

        Podobnost ciste nahodna?

        0 0
    • tassajara  

      ten kanon vyzera luxusne, a za tie peniaze hriech to nechat tak, ale zas by som sa bal ze to je ukradnute… Siel by som za predavajucim a nechal si ukazat doklad o kupe, aj zo stretnutia samotneho clovek dost zisti. Mozno sa aj prevezies a uvidis ci ti to sedi alebo nie.

      0 0
      • ojar  

        no ten kanon by som ja asi nekupil tie lefty ma neberu a vraj sa na tom dost blbo slape..a ten giant tranxe xo som mal pozicany maestro je vcelku ok ale vela ludi sa stazuje na vakle co aj po kratkom case su na zadnej stavbe..hlavne dole ako je stred tie 2 spojnice su take chudatka co by som za ne ruku do ohna nedal..ja som videl cenu na tom 301 2500 e

        0 0
        • kubad  

          Nezasirej fórum informacemi typu jedna paní povídala, Rush je maratonsky ful který je sakra rychlý. Lefty se muže nebo nemusí líbit,ale funguje dobře

          0 0
          • tassajara  

            kubade nezasirej forum organizacnymi pokynmi a ani manekynovskymi hodnoteniami obsahujucimi slovo „sakra“, obzvlast v spojeni „sakra rychly“ lebo to zavana nejakou nekritickostou a nedostatkom triezveho rozumu zapricinenom vydajom hotovosti :DD

            Niekedy su tie info typu JPP extremne dolezite lebo neskor sa ukazu pravdive. Aj ked niekedy nie. Tak k nim treba pristupovat.

            0 0
            • kubad  

              Ve zkratce CHDP

              0 0
              • tassajara  

                Cubad honi danky polem? :DD

                Ale nie, zartujem. Je to chvalyhodne, ze si sa dal na studium ekonomie.

                :D

                0 0
            • lidumil  

              „Niekedy su tie info typu JPP extremne dolezite lebo neskor sa ukazu pravdive. Aj ked niekedy nie. Tak k nim treba pristupovat.“ A proto mají tyto info neskutečnou hodnotu :-D Na hladině významosti 0,99

              0 0
        •  

          a proto jsi napsal tohle :

          elppak87 (02.07.2009 11:12:29) 89.173.19.xxx 2×> Giant Anthem, pripadne Trence (X) – skusenosti majitelov (^ odpověď na 1× ^)

          Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

          jazdil som trance x2 2009 a moje dojmi neboli az tak dobre..seriove kolesa su vazne sroty vakel uz po mesiaci pouzivania a to iba lahke vyjazdy boli. pukanie v rame v capoch bol vakel tiez po case.a s5tne ked pozriem dizajn tak ten bike je proste grc.tie ohnute rury akoze fakt …som rad ze som sa ho zbavil..a tie stroker brzdy jednym slovom katastrofaaaa­aaaaaaaaa.Giant nikdy v zivote nechcem uz ani vidiet.NEDOPO­RUCUJEM !!!!!!

          Seš normální vocas co ani nevidí co si sere z huby. Když vo tom víš hovno a tlachách jedna baba povídala, tak si běž votravovat a plácat blbosti jinam.

          0 0
    • fousek  

      Takze vyhody u C-D asi bude o kapinku lehci a neni to tuctovka aspon v Cechach

      nevyhody u C-D je koupenej v USA takze obtizna pripadna reklamace jestli vubec nejaka, jednocep, nestandartni vidice, takze drahej servis.

      vyhody u TranceX je to novy kolo takze plna zaruka, virtualni cep zadni stavby si dovolim tvrdit ze bude fungovat lip nez jednocep u Rushe, vetsi zdvih, snadnjsi sehnatelnost nahradnich dilu (myslim tim patku a pod) jinak pristup dovozce bude asi podobnej s tim ze u Gianta bude vstricnejsi z toho duvodu ze to kolo bude nejspis od nej.

      nevyhody u TranceX bude asi tezsi, je to tuctovka

      Ja bych se nerozmejslel ani minutu a bral bych Trance, pokud bych mel na vyber jen z tehle dvou. Jinak k Rushovy bych rek ze bude adekvatnejsi AnthemX. Ale o me se vi ze nemam rad C-D.

      0 0
      • wartburg  

        Ty ses hroznej mamlas. Podle fotky si dovolis rict, co bude fungovat lepe jo? Priste nemel picoviny.

        0 0
        • fousek  

          No spis podle toho co sem jezdil. Jezdil sem jak jednocep s podobnym umistenim cepu jako ma Rush a jezdil sem a jezdim Maesto.

          0 0
    • pete_ax  

      jeee sakrys. omlouvam se. muj hlas nepocitat – chtel jsem se jen podivat, jak ten bajk vypada. ty odkazy u anketek jsou mirne matouci, spletl jsem si s klasickym odkazem. jeste jednou sorry.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.