• foxhound

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat jakou velikost kola Taurine byste mi doporučili? Měřím 183 cm, ale příjde mi, že mám kratší nohy než normálně a můžu koupit Mko za rozumný peníz, ale díval jsem se do tabulek a Mko je 17ctka, tak aby to nebylo malé… Ted mám Supa 20cktu a příjde mi to hrozně velké a dlouhé… dík

     
    0 0
    • MlokCZ  

      Jak už se tu řešilo mnohokrát, tak bez dalších údajů o proporcích se pořádně radit nedá, obzvlášť ne délka rámu.

      Pokud máš krátké nohy, tak 17tka na výšku nějak půjde, pokud nevyjde s 35cm sedlovkou, tak se 40cm už 100% ano. Já mám nohy 84,5cm (měřím stejně) a 17tka už by mi akorát o kousek s 35cm sedlovkou nestačila na výšku, 18tky jsou mi přesně akorát.

      Jenže když máš krátké nohy na tu výšku, tak pravděpodobně budeš mít delší trup a pokud nemáš vyloženě krátké ruce k tomu, tak bude pravděpodobně 17tka krátká (ale nekoukal jsem ani na délku toho rámu, ta by se taky hodila).

      Superiory jsou hodně dlouhé, ale záleží jaký máš přesně od nich rám, takže tam 20tka může být lehce příliš dlouhá (na výšku 20tku nepotřebuješ v žádném případě).

      0 0
      • MlokCZ  

        Ještě jsem zapomněl, že já mám hodně krátké ruce, tedy potřebuju krátké rámy a spíše kratší 18tky (což 18tky od Cubu jsou), tak mi sedí přesně akorát.

        A teď koukám na délku Taurinu a ta 17tka má 591mm, na 17tku poměrně dlouhá (třeba o pár mm delší než moje 18tky Cuby), takže je možné, že ti bude na délku ok. Bez znalostí všech proporcí je to ale pouze hrubý odhad a nemusí to tak být. Kdyby ta 17tka byla krátká, tak by ale bylo jisté, že ti bude krátká, takhle tam šance je.

        0 0
        • foxhound  

          No dík moc, mám od Supu G7 a fakt mi to příjde dlouhý… ta má na délku přes 600mm tuším… sedlo dám posunuté skoro úplně dopředu,sedlovku taky docela zaraženou…

          0 0
          • jonti  

            G7 ma 630mm v dvaciatke, teda fakt velmi vela, to je idealne tak na 190cm. Ja mam tiez dvaciatku a vozim 9cm predstavec, dva roky som vozil 11cm ale bol som prilis natiahnuty.

            0 0
      • foxhound  

        tak já jsem měřil nohy a mám asi 81cm, dneska si pro to jedu, tak uvidím :)

        0 0
        • foxhound  

          Tak podle posledního měření je to z vnitřní strany nohy asi 78cm… jsem zvědavý, přeměřoval jsem to s mojí silničkou a mělo by to vycházet… Na kole jsem sice ještě nejel, protože je rozložené… ale jak vidím, tak se tady docela rozhořela diskuze, tak pak napíšu první pocity :)

          0 0
          • roud  

            Co si nakonec vzal M ? ? ?

            0 0
            • foxhound  

              No on ten klučina prodává rok jeté svoje kolo a má jenom Mko… já bych tohle neřešil, kdyby to nebylo za takové peníze jaké mi to nabízí :) Pořád doufám v to, že mi to prostě bude dobré

              0 0
    • kubad  

      mám 183 cm Scalpela mám v L-ku a M-ko bych nechtěl, u Taurin má skoro stejnou geometrii.

      Vozil sem ho s 110mm představcem,

      0 0
    • foxhound  

      A asi tady nikdo na Taurinu nejezdí, co?

      0 0
      • kubad  

        pokud chceš vozit 400mm sedlovku a dlouhý představec kup si klidně M ko

        nechápu že vůbec uvažuješ o 17" rámu

        0 0
        • foxhound  

          jak to myslíš, že nechápeš, že uvažuju o 17 rámu? Na výšku to výjde i s 35 sedlovkou a na délku si myslím, že není problém, protože ta 17 je docela dlouhá…

          0 0
          • kubad  

            no když myslíš, pokud umím počítat tak bude sedlovka vysunutá cca 290mm z rámu tak nevím co ti vychází, ale kup si co chceš.

            na M ku Taurinu jazdí kamoš co má 174cm  je mu v pohodě se 100mm představcem.

            Roud má sice hliník, ale geometrie je podobná má M ko 350mm sedlovku na risce 120mm představec a je mu to akorát. a má tuším 178cm

            0 0
            • MlokCZ  

              Na výšku mu 17tka bude s 35cm. Má o 3,5cm kratší nohy (nohy má na svojí výšku hodně krátké) než já a mě stačí 18tka s rezervou cca 1cm (ale s vyšším sedlem).

              Ale ta délka, tam už je to jiná, zvlášť když na tu výšku má krátké nohy, tak musí mít delší trup a ruce nevíme. Tady jak jsem už psal mu může být jak dobře, tak hodně krátký ten rám (a samozřejmě taky záleží jaký dá představec).

              0 0
              • kubad  

                já mám cca 82cm a míry co sem psal mám ze svého kola osa středu osa zámku sedlovky, ale samozřejmě záleží na sedle, Tune co mám je poměrně nízké, ale třeba SLR je cca srovnatelné.

                každopádně bude  350mm sedlovka na hraně, spíš bude potřebovat 400mm

                0 0
                • MlokCZ  

                  Je fakt, že Nisene, co vozím je poměrně vysoké.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Já tedy teď nemám 350mm sedlovky, ale na dvou kolech 367mm a tam mám rezervu nějaké 2–3cm, nevím přesně. A na Stereu mám rezervu ještě větší, ale tam ani nevím, jak ta Syntace je dlouhá, je to možná 400mm.

                    0 0
      • borda  

        taurina jsem nejzdil, ale mel jsem caffeine, coz bude myslim dost podobny v hliniku. telesny proporce ma dost podobny jako ty (183 cm, 82 cm nohy). Mel jsem L a bylo akorat. M ti bude maly. Btw. – za ty penize se da urcite koupit lepsi kolo, nez je cannondale…

        0 0
    • roud  

      Tak taky se přidám vozim cannondale F600 Furio v M při 178cm a je mi fousově osobně doporučuju jít do Lka Mko ti bude prostě malý a abys tam pak paskvil nakej dlouhej představec to fakt jako nemá cenu…

      0 0
    • jonti  

      Nieco ako taurin snad nebudes kupovat bez skusania. Takze proste sa na tom prejdi a uvidis, ta teoria v tom vlakne uz zacina byt dost na nic.

      0 0
    • desig  

      jasně že L, vůbec o M nepřemýšlej, ani za dobrej peníz !

      0 0
    • yetti  

      Mam Furio ve velikosti M a merim 173cm a 350mm sedlovku mam vytazenou na limit. Ja mam pri svoji vysce spis delsi nohy a kratsi trup a presto mi to Mko sedi uplne perfektne. Vozil jsem sedlovku s primym zamkem a 100mm predstavec a ted jsem dal sedlovku s offsetem cca 20mm. Koukal jsem na web a geometrie Taurine je temer stejna jako u meho Furia, takze i kdybys mel extremne kratke nohy, tak se na to podle me tezko poskladas na delku. Z meho pohledu je zajimave, ze bikovy Cannon mi sedne geometrii uplne idealne a na silnicni se nemuzu poskladat. Takze po dvou marnych pokusech budu muset na silnici presedlat na jinou znacku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.