• Radek_V

    Zdravím,

    už jsem pročítal dřívější vlákna na toto téma, ale většina jich je zastaralých, tak jsem si dovolil založit nové.

    Zajímalo by mne, jaký vozíte camelbak, s jakým máte dobré zkušenosti (nejlépe v terénu) za přijatelnou cenu (cca do těch 2 tis.)?

    Díky za postřehy :-)

    0 0
    • WEGO  

      Jaký parametry ? Kolik litrů obsah rezervoáru / kolik obsah úložného prostoru ?

      Mi zítra přijde můj první camelbak ( 3 l / 12 l ) – tento – tak jsem sám zvědavý jaký to bude.

      0 0
      • Radek_V  

        Ideálně na 3l, úložnej prostor nemusí být nijak velkej, jen aby se tam vešla větrovka, peněženka, klíče, mobil.. takový ty běžný věci :-)

        0 0
        • Aspean  

          Resil sem neco podobneho. Nakonec sem si vybral Camelbak Mule NV Jeste ho doma nemam, ale co sem to resil zde a procital historii tak to bude skvelej batoh :-)

          Klasickej Mule je pod 2000,– kdyby jsi byl vylozene limitovanej cenou.

          0 0
          • Radek_V  

            Na tenhle už jsem taky koukal, až ti přijde, zkus prosím napsat pár postřehů :-) Děkuju

            0 0
            • Aspean  

              ja si ted kvuli zraneni par tydnu nezajezdim, takze poznatky z praxe odeme jeste dlouho nebudou a prave proto i na nej nijak nespecham, ted bych ho nevyuzil… Do te doby uz nejspis neco vyberes

              0 0
            • hex  

              vozim ho a je celkem fajn, da se do nej naprat dost veci, na celodenni svih idealni. na delsi trasy mam vaude, ktery ma pro mne mnohem lepe vyresene zada, ten nvis neni zas takovy zazrak.. jinak si nestezuji, zazil toho hodne a zatim drzi.

              0 0
          • Davos000  

            klasicky MULE mám asi rok, zatím bez problémů..můžu jen doporučit :)

            0 0
      • firegon  

        To myslim neni camelbak :) Ale klasickej FOX Oasis :)

        0 0
        • WEGO  

          Co se týče značky ne. Ale já si pod pojmem camelbak představím – batoh + vak na vodu.

          0 0
    • weekend warrior  

      hydrapak: xkrát lepší obsluha a otvírání, nemá antibakterální úpravu povrchu pytle(musíš mejt), náhubek nemá takovou propustnost jako camelí náhubek

      camelbak: otvírání pitibáglu je tak na hovno(někde to u studánky totálně prošitej a ve vedru otvírat abys doplnil vodu je fakt totální vomrd), že mě další výhody nezajímají…

      jinak pitibágl dostaneš snad do každého dnešního báglu, který má příslušný rozměr(3l pytle mají ± stejný rozměr), takže můžeš dle potřeby měnit bágl

      ovšem kvalita provedení batohu je u camelu a ha(y)drapaku jasně ve prospěch camelu! (materiály, šití, design)

      takže já bych asi volil nějaký bikový deuter/vaude/osprey + pytel od hydrapaku nebo nějakej jinej ekvivalent se stejným pohodlným systémem otevírání…

      jinak vozim hydra pytel v treksport spawn 38l, hydrapak elboracho(již se nedělá) a camel rocket s origo 1,5l pytlem(to jen kolem baráku)

      0 0
    • MirosPikos  

      Já vozím Osprey Raptor 14 M/L, letos první rok. Zatím maximální spokojenost. Na celodenní vyjížďku v pohodě. Kupoval jsem ho pod 2.000,–

      Někde jsem tu psal takovou kratší recenzi i s fotkami co se do něj vejde.

      Větrání je na dobré úrovni, což jsou tyto dny aktuální postřehy.

      0 0
    • firegon  

      Jinak bych bez vahani bral Camelbak MULE NV :) Mám ho a jsem s ním naprosto spokojenej. Na netu sezenes cenu i pod 2000. :)

      0 0
    • Tomínos  

      Osprey Talon 11. Hydrapak 3l, ale náhubek mám od Source, takhle mi to vyhovuje, jen přemýšlím o trošku větším batůžku na celodeňáky za nejistýho počasí+zrcadlovku.

      0 0
    • tonik666  

      Camel Lobo. Mule je zbytečně velkej na 1kus oblečení a drobnosti.

      0 0
    • logoman  

      No trochu se pripletu. Shanim neco do max 1500 a rozhoduju se mezi Mule http://www.koloshop.cz/…e-batoh.html a hydrapak laguna http://www.sicklines.com/…apak-laguna/ model 2010. Nemam nejak extra pozadavky, jen aby tam vlezli 3l piti, mikina (obcas krabicka na svacinu do ktere vlezou dva rohliky) a pak penezenka, telefon, naradi a mozna jeste par malejch blbosti.

      Hydrapak se mi zda, ze ma vic ruznejch sitek, magnetku na hadicku. Proste trochu promakanejsi. Ale jak funguje jeho naustek? Kamarad po foxu a dakine presel ke camelbaku, ostani udajne zacly tect a staly za … Chci, ale aby batoh par let vydrzel, aby nebyla vyboulena zada (asi problme starsich kamelbaku? To uz je ted odbourano?) A hlavne mi tam vlezly bez problemu mnou zminene veci.

      0 0
      • Soreno  

        Tak lagunu mám ale 2009 – náustek jde hůř otvírat jinak se z něj pije dobře – po nějaký době začne ukapávat :-( – hůř se čistí – vak bezkonkurenční dobře se čistí a suší – batoh prostornej a je možno ho rozepnout a zvětšit, ale je třeba používat hrudní pás a při divočině i bederní – jinak materiál batohu mi přišel málo odolnej zatrhnul jsem hned po koupi o strom – jo a odcházej poutka na zipech kdo vymyslel šňůrku zatavenou kousek do plastu byl debil :-) takže asi tak, že batoh bych bral camel, rezervoár hydrapak a naústek camel.

        0 0
        • logoman  

          Dik za info, dost se mi libil, ale kdyz je zpracovani slabsi … Mule se mi zda takove divne, ze tam nic nevleze, kdyz se naplni vodou.

          0 0
    • blisterexist  

      jezdím lobo a super

      0 0
      • Advid  

        +1

        Naprostá spokojenost. Akorát vyndávání vaku z báglu je opruz, tak ho teď strkám do mrazáku celý. Manželka na to ještě nepřišla. :-)

        Jinak sedí skvěle a ani o něm nevím.

        0 0
        • blisterexist  

          vyndavání je tak na 10s:-D, rozepneš, vytáhneš vak, odpojíš hadici a je to

          0 0
          • Advid  

            Já tu hadici vždycky vyvlíkám z těch 2 poutek a jedné díry u ramene. Že by to šlo snadněji? :D

            0 0
            • blisterexist  

              z poutek vyndám až odpojím hadici z camelu, pak stačí jen zatáhnout za náustek a hadice je venku:-)

              0 0
    • bucivoj  

      Já mám Camelbak Mule.Taky jsem přemýšlel o Camelbak Mule NV,ale nakonec jsem se na doporučení prodejce rozhodl pro tu verzi bez všité pláštěnky a to proto,protože při umývání té „zajebané“ pláštěnky se s ní lépe manipuluje,než když ji máš přišitou na batohu a všelijak možně se to snažíš třeba ve vaně nějak umýt :o) Takže Camelbak ano,ale pláštěnku si kup zvlášť :o)

      0 0
      • TheJD  

        Ta pláštěnka je tam připevněná na takovým kusu plastu jako je třeba na nastavení délky popruhů = bez problému odděláš pláštěnku a sólo ji umýváš a sušíš

        0 0
      • Aspean  

        Ten rozdil v cene mezi Mulem a Mule NV je vpodstate jen cena plastenky kdyz by si ji kupoval zvlast. Kdyz vezmes, ze NV by mel mit lepsi zada, navic nejakou tu kapsicku, tak proc nezvit rovnou NV

        0 0
        • bucivoj  

          Co to znamená lepší záda?

          0 0
          • Flegmatik  

            Jiný systém (nebo spíše design) zadové části.

            0 0
          • firegon  

            Mule NV ma lepsi vetrani + pohodlnejsi zada :) Celodenni jizda 100km, ted v sobotu pri tech 30ti stupnich a tricko na zadech suchy. Bud to dela ten batoh nebo moje funkci tricko FOX z foxtech materialu :-D

            0 0
            • MirosPikos  

              A nebo se nepotíš :) Já bych byl zpocenej i bez báglu, když jsem si dával v pátek Kluka a Kleť :)

              0 0
    • Mr.Dawe  

      Já mám Camelbag Blowfish, byl kupován jako univerzál pro 2 lidi (mě a přítelkyni) na bike, běžky, turistiku…prostě na všechno s tím že ho na zádech tahám já a je super. Vejde se tam všechno co potřebujeme, případně se dá zvětšit objem ( v zimě se to celkem hodí, to má člověk hromadu oblečení, v létě jsem to využil jednou).

      0 0
    • Radek_V  

      Díky moc za všechny tipy, zatím mám nejblíž asi k MULE NV, tak uvidíme, jestli mi do tý doby (nákup plánuju cca za měsíc) nepadne do oka nějakej jinej :)

      0 0
      • Aspean  

        Ted mi prislel Mule NV tak ti muzu rict prvni dojmy.

        To co udavaji v popisu na webu se tam krasne vleze, vtom nelzou (pokud si pod pojmem svacina napredstavujes pecen chleba a krabicku se skvarkama :D).

        Rozdeleni prostoru v te predni kapse maji vyreseny dobre, je tam spousta prihradek, skoba na klice a clovek tam nasklada spoustu drobnosti.

        Do te vodotesne mp3 kapsicky se vleze ipod a mobil.

        Do kapes ktery jsou v popruhu kolem pasu das tak multiklic, treba mobil abych ho mel furt po ruce tam nacpu stezi. Spatne by se mi pak vydelaval.

        Jezdci kteryma si muzes postelovat vysku popruhu kolem hrudi jsou dobra vec.

        Batoh na zadech nijak netlaci, akorat mi prijde ze ty zada jsou jiz ted sami od sebe trochu vybouleny, nevim zda to tak ma byt, nicmene na zadech to clovek neciti, takze to resit asi nebudu.

        Trochu otrava bude asi nutnost vydelavani vaku pri plneni, ale to je otazka minuty a pak oproti bidonu usnadni piti na nekolik hodin na vyjizdce.

        Celkove batoh pusobi velice kvalitne, pouzite materialy a zpracovani je super.

        0 0
    • Martin  

      vozím hydrapak laguna ročník tuším 2009, byl jsem s ním spokojený – provedení batohu dobré, šití taky, prostor v pohodě… vak taky celkem v pohodě (po třech letech mi začíná trochu prosakovat u přípojky hadice).

      jenže nedávno mi přítelkyně ukázala osprey tuším raptor a já se zamiloval :) – laguna je v pohodě, dokud se do ní nenarve plný 3l vak, pak na hřbetě nesedí ideálně. dokud jsem na zádech neměl toho ospreye, tak mi to nevadilo. jenže pak jsem okusil pevná a dobře odvětraná ospreyí záda v kombinaci s plným ospreyím vakem, který má taky zpevněnou jednu stranu a laguna v tu chvíli ztratila svoje kouzlo, takže co nevidět budu přítelkyni následovat a pořídím ospreye. i s plným vakem je uvnitř dost místa.

      laguna je ve své cenové třídě fajn, osprey je dražší, ale myslím si, že ten cenový rozdíl se vyplatí

      0 0
      • MirosPikos  

        To jsem rád, že nejsem jediný s těmito pocity. Raptor je fajn. Jen v porovnání s MULE NV je šitý z trochu titěrnějšího materiálu, což by pro někoho mohlo být rozhodující.

        0 0
        • Martin  

          mno, když jsem viděl slečnu, jak do raptora rve věci a moc se s tím neštve, myslím, že ten osprey vydrží drsnější zacházení bez problémů :)

          jo a systém na přichycení škopku je taky super. laguna má dole kapsičku, ve které je schovaná síťka na přilbu, což je dost nešikovná úprava. osprey to má řešené krásně elegantně

          0 0
          • logoman  

            Ja se na osprey dival vcera v Olympii a moc me nepresvedcila ta latka. Nepusobil na me ten batoh nejak bytelne, dneska jsme se dival na camelbak a ten pusobil bytelneji.

            0 0
          • MirosPikos  

            Nejde o zacházení jako takové, to je ok. Batoh je výborně ušitý a prakticky nemá žádnou slabinu, co se zpracování týká. Ale jde o to, když se někde otřeš o strom nebo kamen, tak by se mohla látka narušit. V tomhle bude mít Mule jasně navrch.

            0 0
    • mirage  

      Zdar chlapi. Nemate nekdo zkusenosti s toute vestou od Camelbacu? https://www.camelbak.cz/…ack-1832.htm

      0 0
      • mirage  

        Zvazuji, ze bych si ji poridil. Tato ma objem 8l a starsi model 2,5 https://www.bezvakolo.cz/…e-bike-vesta. Co myslite, kterou vzit?

        0 0
        • mirage  

          Ze by nikdo neco takoveho nemel?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud nechceš vozit jen vak a nezbytné drobnosti, vzal bych tu větší. řešil jsem podobné dilema v kategorii 8 – 12litrů. Jedním z adeptů byl 10litrový model Octane. Jelikož se me nechtělo riskovat, zda mi vesta sedne nahradí dosluhující Camelbak mule, sáhl jsem po dostupném lowcostu, který bylo možné vyzkoušet. Nelituji, vesta je za mě lepší než tradiční batoh.

            0 0
            • mirage  

              Tak jsem se podival na ten model Octane, sle toje batuzek, to neni vesta

              0 0
        • LetadélkoLumír  

          Přesně tuto vestu používám na MTB a spokojenost. Skvěle mi drží na zádech a zároveň s ní můžu mít i věci v kapsách dresu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.