Bunda na bike na teploty 6-15 st.

35 nepřečtených
  • Oswi

    Ahoj cyklisti. Rád bych si pořídil nějakou bundu na kolo, na občasný projížďky nyní, když se udělá trochu teplo, nebo na březen. Mám žlutou bundu z Lidlu (Crivit) ale je to na nic. Je to jak pláštěnka a neodvadi pot. Uvnitř se koupu :-( Chtěl bych něco co má prodyšná záda a zepředu neprofoukne, cenově tak do 2000 Kč. Co můžete doporučit. Na značky si nepotrpim a nevyznám se v tom. Díky

    0 0
    • novas752  

      A na jaký styl ježdění to bude?

      0 0
      • Oswi  

        Rekreačně spíše po silnici, občas šotolinka. Body ani sekundy nehoním, ale snažím se, abych se trochu zadejchal a zahřál a něco shodil :-) Asi to osobně vidím na zateplenej dres a pod to termo prádlo. To mám. Předpokládám ale, že ty dresy nejsou zpředu neprofuk?

        0 0
        • ladys  

          Třeba v Dekáči mají ze předu i neprofuk. Ale nesmíš se moc potit, pak když trochu klesne teplota a jsi zpocený tak je to docela problém a ani další vestička to nemusí vyřešit…

          0 0
        • skaj  

          Jeste bych dodal vestu – ta ti zaridi neprofuk pro casti cesty, kde bude potreba. Bikeri ji zas tak moc nevozi, ale pro vsechny silnicare co znam je to nej kousek obleceni. Da se s ni krasne ladit pocitova teplota za vyjizdky, na dlouhe sjezdy atd. A vejde se do kapsy.

          2 0
          • RUSH  

            Tak tak, vesta se síťovanými zády je základ. A pod ní dres s dlouhým rukávem a spodní triko dle teploty.

            0 0
    • Peslezedirou  

      Při takových teplotách vozím zateplený dres a třeba pod ním dvě funkční trika s dlouhým rukávrm, když fouká tak mám sebou vestu. Když je pod 5C, mám sofft shel bundu od Endury, soft jen na přední straně, asi jsem ti tedy moc nepomohl :-)

      0 0
    • kadlec  

      V takovym „teple“ jezdim v dresu https://www.ekoi.cz/…mo-bleu.html a pro jistotu sustku v kapse. Neprofuk zpravidla kolem nuly. Ale kazdej to ma jinak.

      0 0
      • ladys  

        A rukavice v –5 :D, To asi nechtěl slyšet ;)

        0 0
        • Oswi  

          Pod 6 stupňů nejezdím, to se chodím koupat. :-))

          0 0
          • ladys  

            Když je na sluníčku +10 a pak zajedeš do lesa, tak taky skočíš do potoka? :D

            0 0
        • Petr L2  

          Ono ale fakt v teplotách okolo 10°C stačí kvalitní první vrstva a zateplený dres, já si pod dres ještě dávám neprofuk vestu a je to cajk

          0 0
    • scota  

      Na bike momentálně vozím –5 až do 10°C Tilak Trango s kapucí – softshell za cca 3500 Kč.

      https://www.tilak.cz/…go-s-kapuci2

      0 0
    • Kouba_2005  

      V takovým rozmezí teplot asi jedině vrstvit. Stejná bunda a jen měnit druhou vrstvu, resp. úplně vypustit. Třeba já do nuly vozím jen termotriko a zimní bundu, při nižších teplotách přidávám flísku. Nad 10 stupňů už jen to triko a flísku.

      0 0
    • PLATYPUS3  

      Na cyklovejletování klasická šustka se síťovinou vespod.

      0 0
    • Esi  

      funkční tílko, funkční tričko s dlouhým rukávem a funkční mikinu, bundu vozím až pod 4° jinak se v tom uvařím

      0 0
    • Honza03  

      Taky se v jakékoliv bundě v těchto teplotách koupu. Ale jezdím v lese. Nicméně používám termo triko s dlouhým rukávem jednu vrstvu na něm a pak dlouhý dres. pokud zastavuješ tak už to při těch 5°C může vyžadovat tu bundu nahodit, když stojíš, nebo se vracíš večer a teplota spadne níže. Jen pro zajímavost v 15° už jsem jezdil i v krátkým párkrát, když svítilo slunce.

      Bude to hodně individuální jsou lidi co se nepotí a můžou jezdit třeba v nepromoku v 10°, a pak lidi co se potí i v letním dresu.

      0 0
      • novas752  

        Jenže když on jezdí na silnici tak mu to moc nepomůže. Tam potřebuje zateplit víc, speciálně konce – rukavice, návleky, nákrčník+čepi­ce/kukla.

        0 0
        • ladys  

          Pokud by jezdil, tak to má vyřešené , nemá bundu z Lidlu a neregistroval se včera.

          0 0
        • Honza03  

          To je možná možný, ale tady se bavíme o bundě a problému s pocením. Je jasné že nějaký pření panely z neprofuku na silnici nebudou na škodu.

          0 0
          • novas752  

            No nejen neprofuk, na silnici se nezahřeješ tolik respektive okolí tě ochlazuje rychleji než když někde rubeš v lese do kopce rychlostí chůze. Ve spodnim triku + lehké softshell bundě si na silnico spokojeně jedu i lehce nad 10°, na mtb bych se v tom přes 5°C přehříval.

            0 0
            • Honza03  

              No vidíš já v softshell bundě nemůžu ani chodit. A na kolo bych to nevzal pokud by nebylo míň jak –5°C (a to jen na tu silnici). Navíc tazatel zrovna nepůsobí že jezdí časovky v 50km/h.

              Já naopak upozorňuji na to že někomu může být v bundě prostě moc teplo / neprodyšně a že je třeba to zvážit individuálně.

              0 0
              • novas752  

                On neni softshell jako softshell. Taky mám jednu „civilní“ ve které chodim až tak okolo nuly, ale to je něco úplně jiného než ta na kolo. Kdysi jsem ještě míval na kolo softshell z lidlu a to byl šílený skleník. Teď mám nějakou cyklo Vaude, na silnico lehce nad 10°C je v ní dobře. Nemusíš ket časovku, když se jede extra intenzita tak se zahřeješ, nejhorší je to když jedeš vytrvalost nebo lehké tempo produkuješ relativně málo tepla, ale furt to mastíš okolo 30km/h po rovině a mrzneš a mrzneš.

                0 0
                • macebo  

                  to protože se do softshellu věčně cpou membrány, nemembránovej softshell je krásně prodyšnej.

                  0 0
    • macebo  

      Potřebuješ normalní větrovku, na to dva litry nepotřebuješ. Mrkej na Van Rysel v Decathlonu nebo Vaude, Silvini.. Všechno kolem tisícovky, max jedenapul. Za zbytek peněz pořiď ještě vestu a můžeš podle aktuálních podmínek kombinovat. Není důvod dělat z toho vědu.

      0 0
    • Paja  

      Craft Lithe síťované boky a vnitřní strana rukávů, prodyšnost výborná.

      Na 12–15 °C už často neprofuk není potřeba.

      0 0
    • jIrI___  

      Mám dva favority – skvělá větrovka z Decathlonu se síťovanými zády, vzhledem k ceně 700 Kč nemá konkurenci. A pokud by se ti nelíbila ta síťována záda a chtěl něco spíše blíže k těm 6°C, pak můžu s klidným srdcem doporučit lehkou softshellku Rab Borealis. Je skvěle prodyšná a má dostatečně dlouhé rukávy i záda na cyklistickou pozici. Zavazí mi na ní jen kapuce, ale ta se dá buďto přetočit dovnitř nebo existuje i verze bez kapuce. Navíc to není tak jednoúčelový kus oblečení jako vyloženě cyklobunda. Samozřejmě je v obou případech potřeba správně volit spodní vrstvy, ať se člověk nepeče ve vlastním potu.

      0 0
    • dědek mohy  

      Tuhle žlutou bundu z Lidlu používám taky (na kolo i běhání), ale až pod cca 5°, jinak je to opravdu na spaření. Když je tepleji, tak mám jakousi mikinu od Silvini a pod to tričko s krátkým, či dlouhým rukávem, dle teploty. A cca nad 15° jde dolů i ta mikina

      0 0
    • mantis  

      Na to používám lehkou bundu od Sweep a jsem spokojenej.

      0 0
    • Koby  

      Taky záleží na jak dlouho… ;) 5–10st Endura singeltrack – podzim dvě nebo jedna vrstva. Na 15st ji balim, zůstává moira mono dlouhá a na tom dres kratkej rukáv. Na 5–15 je podle mě na každou bundu dost velkej rozptyl, nebo spis teplo…

      0 0
    • Wencanator  

      Mrkni na cyklodresy.cz je tam bunda kombinovana ns membranou a klasickou latkou myslim za 2200 Kc.

      Mam ji a a poceni v ni je az pri vyssi aktivite.

      Pod ni termotricko.

      0 0
    • Bobbybike  

      Mám osvědčenou:

      https://www.eleven-sportswear.cz/…8123445.html¨

      Tady jí máš mnohem levněji, ale s reklamou Kupkola:-)

      https://www.kupkolo.cz/…ombi_z97321/?…

      Je poměrně dlouhá, dá se pod ní krásně vrstvit oblečení dle potřeby, zepředu neprofuk, záda mírně zateplená. Na Kupkole je na ní docela dost kladných recenzí.

      0 0
    • Oswi  

      Kluci díky. Asi to vidím na nějaký zateplený dres a když bude zima, tak přes něj dám neprofuk vestičku a bude hotovo… Pod dres si ještě beru funkční triko s dlouhým rukávem. Jinak jako nováček nemám možnost lajkovat a můžu sem dát jeden příspěvek denně, tak to neberte tak, že jsem neslušnej, ale to prostě nejde. Každopádně díky všem za vaše odpovědi!

      0 0
    • Johny_r  

      Na tohle rozmezí se to podle mě jedním kusem hadru řešit nedá. V 15 se dá jezdit i v krátkým dresu, když je sluníčko. Já mám dlouhej teplejší dres od Vaude, pod kterej dávám buď nic, krátký funkční triko nebo termotriko. Ve velký zimě (spíš tak kolem nuly a míň) přes to ještě neprofuk/nepromok bundu (Endura). Třeba zmiňovaná vesta by pro mě byly úplně vyhozený prachy, protože mi je vždycky nejdřív zima na ruce. Představa čehokoli bez rukávů mě děsí.

      0 0
      • ladys  

        Ale dá , ale to není asi pro tazatele. I když pokud chce do sebe investovat nakonec možná i ušetří.

        Perfetto Cnvertible jel jsem tím nejméně pří cca –5 nejvíc asi něco přes 15. Např při +10 lehké triko s dlouhým rukávem, z bundy sundám rukávy a hodím je do kapsy. Jindy je jenom rozepnu a trochu shrnu. Má to dva přivětrávací otvory na zip a samozřejmě do kopce nesmí být člověk líný se rozepnout dle potřeby. Podmínky se dost často mění +10 na meteostanici v lese neplatí, vítr, déšť je to pohoda…

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.