• Chronic

    Zdravím :)

    Vyhlédnul jsem si tenhle rám http://www.dookie.cz/…7693-c-1353/ a tuto vidlu https://www.koloshop.cz/…e-cerna.html . Je to dobrá kombinace? ptám se protože doporučený zdvih vidle je 90–130 mm(10mm navíc). Na kole budu jezdit ve městě, v lese, lehké sjezdy a občas na skočkách.

    0 0
    • Sunshine 29  

      Neměl by to být problém.

      0 0
    • pellsroot  

      Víc jak 120mm bych na two6player nedával. Co hornet nebo primal?

      0 0
      • Torxy  

        Z jakého důvodu by jsi nešel nad 120mm? Původně jsem chtěl na two6player poskládat čistýho dirťáka, ale změnil jsem po tom ,co jsem jel na kamaradově celopéru. Tenhle rám mi vzhledem hnedka padl do oka a až v případě, že by fakt nebylo zbytí by jsem začal koukat po jiným.

        0 0
        • Strakááč  

          A nechceš si tam dát boxera s 200mm zdvihem ? Abys viděl jak je ro k hovnu ? Dej si tam to co tam má bejt.. hlavně pevnou vidlu aby ti nepraskla víc zdvihu ti nezaručí lepší odtlumeni.. 140mm a víc už jsou vidle s tlumaka co maj zaukol vyzehlit nerovnosti v terénu nikoliv tlumit dopady takže bys musel mit fulla aby to melo cenu mit vyšší zdvih.. dvacetimetrovy skoky skáčou na slopestylovych kolech co maj třeba 100mm vzadu i vepředu a pohoda.. jde o dopad.. na placku to vadí i sjezdakum protože maj úhel vidle na to aby zobali terén.. to jen abys nevymejslel vysoký zdvihy… na rám na kterej se to nehodí… leda že bys koupil primala a s kolem měl v plánu skakat v terénu, kde by bylo.potřeba vyzrat nejaky ty větší kořeny a tak :)

          0 0
    • pellsroot  

      Viděl sem jich už pár prasklých u hlavy

      0 0
    • Chronic  

      Risknu to.. Přece jen je to jenom 10mm nad doporuč. hodnotu a vzhledem k mým 70 kilům to pro rám nebude zas tak obrovská zátěž :D

      0 0
      • Strakááč  

        o zátěž moc nejde.. jde o to že budeš mít vejš položenej střed což je pak víc vratký do stran.. budeš mít položenější úhel vidlice.. takže bude spíš do sjezdů z kopce a ale zas ti to bude při dopadech na placku dost trpět.. k tomu ten vyšší střed.. větší rozvor kol větší úhel může dělat z pěkně hravýho kola míň hravý kolo.. opravdu nejni potřeba mít takovej zdvih :)

        a sektora asi brzy praskneš protože je dělanej na allmountain a cokoliv přeženeš s dopadem na placku a může to odnést korunka, krk vnitřní nohy a tak různě.. proto bych volil aspoň pevnější vidlu klidně z bazaru.. a nebo koupit těžkou nezničitelnou RST Space jump… která vydrží fakt mraky.. :D ale na bazaru když seženeš Rock shox Argyle, nebo Marzocchi dirt jump 1 nebo verzi 2 a je ještě verze 3 .. pak třeba auron a aion co se dá shodit na nižší zdvih jakej potřebuješ.. a ták :) já když bych řešil novou vidlu na mojeho dirta tak bych si nechal snížit aurona a nebo duroluxe, podle toho kolik bych měl peněz.. a podle toho co by bylo k mání na bazaru nebo jinde :)

        0 0
    • Strakááč  

      Jde hodně o to co chceš jezdit.. jestli tvrdě tak nebud hloupej a dej tam doporucenej zdvih.. k čemu chceš tolik zdvihu.. to vubec nepotřebuješ.. kup suntour aion nebo auron a nech ho snížit na 110 nebo 120mm aby byla geo fajn :) cokoliv jinýho už by rozhodilo dobrou geosku… víc zdvihu na vidli nevyuzijes taky si můžu dat na mojem dirtu 120mm zdvih ale nepotřebuju to.. 100 je akorat čím víc si dáš tim víc te bude omezovat… hlavní je ta geometrie kterou ti ta vidle poupravi a u playera bych to viděl jako ideal nechat 110mm :)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce