Bude to k sobe pasovat a fungovat? Jedna se o prehazovacku Zee

17 nepřečtených
  • Ahoj, mel bych dotaz a urcite nekdo zde mi poradi. Mam v planu koupit tuto prehazku Shimano Zee RD M640 SS . Na kole mam stavajici prehazku Shimano Deore XT shadow plus a moje" stavajici kazeta je tato":https://www.koloshop.cz/…a-11-36.html . Myslite ze bude ta prehazovacka Zee fungovat s jiz stavajici kazetou? V popisku vidim rozsah pastorku az 36 coz ja splnuju, nebo snad ne? V planu je totiz prestavba pohonu na 1×10 s NW prevodnikem 32z. Kolo je Giant Reign 2016. Videl jsem fotku jednoho clena na pinkbiku co ma stejny kolo a tu samou prehazku, ale uz se dale nepise jakou ma kazetu. Pridavam anketu at v tom pak nemam gulas. Dekuji predem panstvo za jakekoliv rady a pripominky :-)

    0 0
    • wilda81  

      Kup 11sp prehazovacku. Funguje s 10sp řazením a časem můžeš přejít na komplet 11sp.

      Jinak ale velké změny nečekej.

      0 0
    •  

      Zde je zdroj inspirace, mrknete na tu kazetu, vypada opravdu mala ale nevim tedka

      0 0
    • Vilém  

      Jako nejvetsi pastorek uvadi vyrobce u FR verze 36z, takze to bude fungovat.

      0 0
      •  

        A nejaky tip predtim nez to nainstaluju? Mam na mysli jak tocit ty dve sroubky aby se oddalovala/pri­blizovala prehazka od/ke kazete? Na netu o serizeni prehazovacek moc toho nenajdu tak asi to budu muset koumat sam v domacim prostredi.

        0 0
        • Vilém  

          Ty dva sroubky jsou na dorazy, ten treti na vzdalenost kladky.

          O serizeni hazky na netu jiste neco najdes, minimalne na ivelo.cz, nebo treba parktool.com jsou servisni navody, na YT more videi.

          0 0
        • xtonda  

          Tohle ti nestačí?

          http://si.shimano.com/#…

          http://si.shimano.com/#…

          0 0
          •  

            Wow, diky, tohle jsem teda vcera po celo vecernim hledanim na internetu nenasel, jeste jednou diky :-)

            0 0
        • novas752  

          To si radsi nech seridit v servisu. :) Ne, neni to nic tezkyho:

          • Nasroubujes prehazku tak, aby se prolis u sroubu opiral o zub na patce (prohlidni si jak to tam mas ted), spravne provliknes retez (zvlast kolem rozperky ve voditku) a zapnes na prehazce brzdu.
          • Jednim ze trojice stelovacich sroubku nastavis spodni doraz (byva u neho napsano H) tak aby kladka posilala retez na pastorek rovne a nemelo to snahu preskakovat na vetsi nebo naopak padat jakoby k ramu (tam se retez ale nevleze zejo).
          • Na razeni odradis na nejtezsi prevod, zkontrolujes jestli jsou konce bovdenu dobre usazeny v razeni, prehazce a pripadne navarcich na ramu, stelovaci tocitko na razeni si vysroubujes zhruba doprostred rozsahu, rukou s citem napnes konec lanka a upnes ho do prehazovacky (pokud davas novy lanko, za sroubem nechas asi 3–5cm, zbytek ustrihnes a nasadis koncovku lanka a klestema ji zajistis).
          • Otacis klikama, prerazujes dolu a nahoru a mezi tim mirne otacis s tocitkem na razeni. Kdyz retez spatne leze nahoru na vetsi nebo ma tendenci samovolne padat na mensi, tocitko vytocis vic a naopak kdyz spatne leze dolu a nebo ma tendenci samovolne lezt nahoru, tocitko zatocis.
          • Nakonec na nejvetsim pastorku poladis vzdalenost horni kladky druhym stelovacim sroubkem (vetsinou byva oddeleny od tech dvou dorazovych, ale neni to tak vzdy, nekdy jsou vsechny samostatne) tak aby byla kladka co nejbliz kazete, ale zaroven to jeste bylo schopny radit spravne na nejvetsich pastorcich a nevrcelo na tom nejvetsim. Pak jenom pritahnes horni doraz (L) aby retez nemohl spadnout za kazetu, ale zaroven aby se dal zaradit nejvetsi pastorek. Tot vse, do 5ti minut to mas hotovy.
          0 0
          •  

            Dik za podrobnejsi navod, ja to zkusim jeste s kombinaci YT videi co jsem vcera nasel a podle Ivelo jak tu pisete, tak snad to bude dobre udelany, a co se tyce retezovych clanku, kolik toho tam musi byt? Myslim tim kolik clanku aby nebyl uplne napnutej pri dorazu ale zaroven aby mi zbytecne nelital na nejmensim pastorku…

            0 0
    • Smazaný účet  

      Jo na ivelo je to pěkně vysvětlený i s fotkama ;) . Zkoušej, šteluj .

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce