Brzdy kotoučové Tektro Draco, kotouče 160/160mm

7 nepřečtených
  • Pivor

    Může někdo poradit s brzdami TEKTRO DRACO PRO hydraulické kotoučové, kotouč 160mm .Samovolně mi škrtají brzdové destičky na zadním kotouči co s tím ? Mám nárok na reklamaci, když je kolo ještě v záruční době ? Už jsem s tím v servisu byl 3× a oni mi říkají, že je to normální. Děkuji za odpovědi.

    0 0
    • vojta1616  

      mě pomohlo utáhnout rychloupínák, teda měl jsem stejný problém na předním kole

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj,

      jestli škrtá jen v určitým uhlu náklonu kola, máš málo tuhou zadní stavbu nebo výplet.

      Pokud ti škrtá při jízdě na asfaltu tak to dělaj špunty na pneu chce to hladký gumy, nebo nejezdit na silnici.

      Pokud škrtá pořád, tak máš špatně vystředěný třmen, vem si někoho k ruce povol ty dva imbusy co drží třmen k adapteru a adapter to celý drží na rámu(ale jen tak aby se mohl hejbat do stran lechce, dej mu do ruky imbus pětku, sedni na kolo tak jako při jízdě. Zabrzdi a ten druhej střidavě řekněme po pul otačce bude utahovat ty povolený imbusy, a dotahni je z citem a nebo pomocí momentáku na 8nm a projed to, po zatížení by to nemělo škrtat pokud ti pístky choděj jak maji na nezatíženém kole to bude škrtat to je oka.

      Pokud to není lepší tak znovu. Mně ty brzdy dělali horší věci než tobě, takže šli z kola a jejich místo zaujmuli shimano slx m666 2012 a konečně mám brzdy co dělaj co maj a neotravujou vibracema škrtáním a kupovidu i znatělně líp brzdí. Ale je možný že chudinky špatně snašeli mých 97kg :-)

      Kdybys potřeboval nák ještě poradit, napiš užil jsem si snima dost než jsem to vzdal.

      0 0
      • vsn  

        8nm je moc … stačí 5

        0 0
      • vsn  

        8nm je moc … stačí 5

        0 0
      • lookie.dookie  

        A nebo… povol třmeny a tam, kde to břinká o destičku vlož vizitku (já dávám přehnutou nepřesně vejpůl). Pak zmáčkni brzdu, drž a utáhni třmeny. Sílu netuším, ale utahuju to tak akorát fest. Povol brzdu a ejhle – necinká :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.