Brzdové destičky - Shimano SLX (M666)

15 nepřečtených
  • scota

    Prosím o radu jaké brzdové destičky pro Shimano SLX M666. Kotouče mám Shimano SLX SM-RT66. Nyní používám Shimano G01A BR-M985 a zadní brzda píská. Mohu použít i sintrované? Díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pískání může způsobovat tolik věcí viz historie, u sintrovaných to může být ještě horší, není od věci ve sračkách odmastit kotouč isopropylem…

      0 0
    • tonik666  

      sintry pouzit muzes, ale problem neni v materialu desek, ale v tom ze jsou spinave nebo zaolejovane. obcas mi zacnou piskat i kdyz jen kolo dyl stoji. pokud to neustane, tak vymena za nove, a je jedno jake

      0 0
      • scota  

        Isopropyl alkoholem jsem to odmašťoval a destičky podmazal měděnou pastou. Výrazně se to zlepšilo, ale připravuji variantu B kdyby to nefungovalo. Třeba jim stačí pohrozit ;-)

        Na V-brzdach byl Kool-Stop špička tak jestli se vyplatí si připlatit.

        0 0
        • tonik666  

          Podle mě to není destičkama, takže ani Kool-stopy by tě nezachránily. Už se mi to stalo vícekrát, nejčastěji když stálo kolo přes zimu bez použití. Nevím, zda postupně navzlíná olej z ne úplně těsných třmenů na destičky nebo nějak zdegradují samy od sebe, každopádně to asi 2× skončilo výměnou desek (navzdory čištění izopropylem), protože pískat nepřestaly. Naposledy jsem je hodil na jiné kolo, kde s jiným kotoučem pískají méně, ale pískaji.

          0 0
          • scota  

            Jednou jsem již destičky právě kvůli pískání měnil. Zajímavé je že to dělá jenom zadní brzda a není to pískání, ale spíš řev jako když brzdí vlak :-)

            0 0
        • figur  

          U mě byly Koolstopy špalky na V brake špička v pískání. Nahradil jsem je 3bar. BBB a byl klid.

          0 0
    • josee  

      Chci se zeptat jake koupit desticky na SLX brzdy? Koukam na ty Shimano BR-M985, ale podle nabidk prodejcu nejsou sintrovane. Chtel bych vsak sintrovane. Co bych si mel koupit? Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.