• Jakub924

    Dobrý den,

    Najdou se zde uživatele GPS počítače Bryton rider 15? Jaké máte zkušenosti?

    Bezproblémové propojení se STRAVOU, lze používat jedno zařízení na více kol, přesnost měření, výdrž baterie? Poměr cena výkon tohoto počítače? Popřípadě lze koupit něco podobného v této ceně?

    Dekuji

    0 0
    • divokym  

      Ahoj, mám ho asi 10 dní. Chtěl jsem něco základního se záznamem tras. Před tím jsem měl Rider50.

      • Propojení se stravou není automatické, kdy do dojetí mám trasu na Stravě, ale stačí při zapnutém Rideru na telefonu stisknout synchronizovat a automaticky se veškeré nové trasy se stáhnou přes bt do telefonu a uloží se na Bryton Active a Stravu.
      • Jezdím v lese a signál zatím super.
      • Přesnost měření nedokážu posoudit.
      • Zařízení se zapíná okamžitě, cca 30–45s trvá načtení satelitu.
      • Jednoduše se nastavuje přes telefon.
      • Baterii jsem ještě nedobíjel, mám najeto zatím jen cca 5hodin, napadl sníh.
      • Má to funkci dvou kol.
      • Má to auto-pause
      • Na obrazovce ukazuje tři hodnoty a až 5 obrazovek. Pole nejsou úplně volitelná, například do prostředního pole jdou definovat pouze rychlosti (okamžitá, průměrná, maximální), a nelze to třeba nahradit nadmořskou výškou. atd.
      • Co se mi nelíbí, že chybí zvukový signál na start/stop nahrávání trasy.
      0 0
    • fanos12  

      Ahojky dotaz.

      Jaký má tento cyklopočítač uchycení.

      Dá se dát do předsazeneho držáku uchycení co má Garmin?

      Třeba Ali nebo Wish?

      Díky.

      0 0
      • tompca  

        Dá, ale musíš u Garmin držáku propilovat uchycení, Bryton má o něco tlustší „packy“ na těle cyklopocitače. To je lepší na Ali koupit za 7$ originální držák.

        https://m.aliexpress.com/…3752380.html?…

        0 0
        • xtonda  

          Bryton sice packy silnější má, ale do Garmin držáku se mi vleze, ale nezacvakne protože výstupky v držáku u garmina jsou delší a nevjedou se do prohlubní na Bryton kompu. Trochu sem je přiříznul a chodí to, holt se mi nechtělo čekat na originál držák z Ali.

          0 0
    • fanos12  

      Ahojky.

      Díky za info o držácích.

      A mám ještě dotaz. Neporadi mi někdo jak změnit na Brytonu 15 čas? Stále tam mám o hodinu méně než je teď. V menu jsem to nenašel. V mobilu aplikace také ne A když se to přihlásí k GPS tak je furt stejný.

      Díky moc za info.

      Hojky

      František.

      0 0
      • xtonda  

        Čas se bere z PS, ale nastavení časové zóny se musí udělat ručně. Kde je to na Bryton 15 ti neřeknu, mám 410, ale na webu brytonu sou ke stažení návody

        0 0
        • fanos12  

          Děkuji moc.

          Už jsem to našel. Je to doopravdy v menu cyklopočítače. Ale jak člověk neovládá english tak to těžko hledal.

          Díky.

          0 0
    • LadaM  

      Ahoj, mě se ho nepodařilo zkalibrovat s BT speed senzorem z dekáče tak, aby ukazoval najeté km s přesností alespoň klasického cyklocomputeru. Zkoušel jsem laborovat s nastavením průměru kola do plusu i mínusu, ale furt to lítalo. Tzn. neumí se kalibrovat podle GPS, jako Garmin. Ale jinak funkce, jejich appka a webové rozhraní, synchronizace, párování snímačů atd. vše bez problémů, za ten peníz paráda.

      0 0
    • Shadow-RJ  

      Ahoj, mam teď čerstvě také Bryton Rider 15 a zařízení funguje perfektně. Co je ale peklo je komunikace s tou jejich aplikaci. Při přehrávání tras se u delší trasy nedaří stáhnout. Říkám delší ale myslím 45 minut… Pri nastavení zobrazovanych údajů na obrazovce pocitadla se sice tváří že uploadoje do zařízení ale to se nedaří. Uz jsem na netu četl že problém s appkou ma hromada lidi ale nikde jsem nezjistil jak to vyřešit… Nema někdo rady? V aplikaci vidím tachometr, vidím nastavrni, vidím ze jsem neco ujel atd ale synchronizaci to prostě nedělá… 

      0 0
      • yorg  

        Mám Rider 420 a měl jsem podobný problém. Důvodem byl pomalý mobil (Lenovo Vibe K5). Po výměně mobilu (Motorola Moto G G5 plus) to funguje jak má.

        Ale i tak aby to zbytečně nežralo baterku v mobilu i v počítadle, nemám app v mobilu spuštěnou na pozadí a data stahuji až po jízdě.

        0 0
        • Marskatin  

          Já myslím, že apka Bryton ani neumí stahovat data za jízdy. Synchronizace proběhne až po ukončení záznamu. Propojení s computerem přes BT je jen pro zobrazování upozornění na sms atd. na displeji computeru.

          0 0
          • yorg  

            To ano. Kompletní stažení až po jízdě po uložení jízdy v počítadle.

            Měl jsem na mysli, že u té app je možnost mít ji trvale spuštěnou a ona si to po uložení stáhne sama. Tak mi to fungovalo, ale žralo to baterku a navíc jsem stejně musel s mobilem čekat až se to stáhne v dosahu počítadla. SMS atd. mě za jízdy nezajímají a tak to už nepoužívám.

            Když je app spuštěna umožňuje za jízdy bez ukončení záznamu měnit obsah obrazovek displeje. To jsem využil, když jsem Bryton koupil a od té doby to nebylo potřeba a jízdu si stáhnu ručně po jejím uložení. S tou Motorolou to trvá pár sekund s Lenovem to bylo na kafe.

            0 0
        • Shadow-RJ  

          Mám Xiaomi Redmi Note 8T, telefon si myslím, že by to brzdit neměl. Bohužel jsem rešil i na emailu podpory ale už uteklo 10 dní a odpověď nikde. Zkusím jestě jestli není problém v určitých situacích. Někde jsem vyčetl že problém může dělat zapnutá wifi na mobilu a takové podivné věci. Budu zkoušet a pokud budou stále obtíže, budu se muset obrátit na decathlon a reklamovat. GPS tachometr z kterého nedostanu záznam trasy je tak trochu na prd… :(

          0 0
      • Marskatin  

        Vyřešil jsi to?

        Mi aplikace přestala stahovat po poslední aktualizaci ,co byla uvolnèna 21.7.2021. BRY­TON 410.

        0 0
        • yorg  

          Na 420 mám verzi 2.15.144.321 z 9­.7.2021 a funguje. Aktualizace se stáhla sama a je přehlednější, jak předchozí verze.

          Faktem ale je, že když uložím jízdu v počítadle a chtěl bych je hned stáhnout do mobilu, tak mi napíše že zařízení pracuje. Musím chvilku cca 1–2 minuty počkat a pak už to stáhnout jde.

          0 0
        • xtonda  

          Taky Bryton 410 + Redmi 7A a stejný problém a podle recenzí na Play má tenhle problém spousta lidí, aplikace je vzhledem ke změně velikosti značně přepracovaná a poněkud se jim to nepovedlo, aplikaci jsem odinstaloval, stáhl jsem předchozí verzi odsud https://apkpure.com/…ive/versions a nainstaloval a zakázal automatické aktualizace.

          0 0
    • Jirka82  

      Jak se dá nastavit BRYTON rider 15 na 2. kolo? Celkovou ujetou vzdálenost jsem nikde nenašel. Opravu ji compiuter neumí zobrazit?

      Díky

      0 0
    • Aduldinho  

      Zdar,

      poslední dobou mi blbne aplikace Bryton Active, nemohu se na ní vůbec zalogovat, dříve jsem byl přihlášený přes Strava účet, naposledy se mi ani aktivita stažená do Bryton Active nepřenesla do Stravy a od té doby se mi Bryton Active odlogoval a jsem namydlenej ;-)

      Nemají tu aplikaci nějak nabořenou?

      Předem díky za jakýkoliv postřeh.

      0 0
      • xtonda  

        Kdysi aplikaci dost předělali aplikace se dvojnásobně zvětšila a nějak to blblo, tak sem si stáhl poslední verzi před tou změnou a používám tu a vypnul sem aktualizace. je to verze 2.14.133. Ale to už je dost přes rok. Přihlášení do Bryton Active mi taky už nějakou dobu blbne, přihlašuju se přímo mailem a heslem.

        EDIT1 :A když vidím aktuální recenze na Play, tak u této verze zůstanu. Mám vypnutý běh na pozadí a automatické synchro. Po dojezdu ručně spustím aplikaci a vyvolám synchronizaci.

        EDIT2: Teď vidím, výše, že sem o tom tady tehdy psal, ta měna byla někdy v Červenci 2021.

        0 0
        • Aduldinho  

          Hoj,

          dík za reakci, teď jsem se dočetl nějaké info na FB Brytonu, já FB nevedu, musel jsem googlit info všude možně:

          Notice of scheduled maintenance:

          Please note that scheduled maintenance will be held on 14 th , February at 1:00 AM.

          The maintenance may take up to 3 days. Both the app (Bryton Active) and the website (brytonactive.com) will be unavailable. You can still use the devices to record your rides. Please sync your ride logs after the maintenance is done.

          We will let you know once completed. Thank you for your patience.

          The team at Bryton

          Nevím, proč takové podstatné info nemají uvedené na jejich ofiko stránkách?

          Teď jsem aplikaci v zápalu boje přeinstaloval a už mi to nenabízí login pomocí stravy, takže si asi budu muset založit novej účet přes email a hlavně, asi přijdu o to, co jsem měl před tím uloženo, no což, hlavně, že to mám na Stavě a soubory odsypány na exterňák :-)

          0 0
    • Gonza_CZ  

      Ahoj,

      nevíte někdo, jak udělat hard reset tohoto cyklokomputeru? Poté, co jsem provedl spárování s hrudním pásem, se mě pravidelně stává, že se během záznamu trasy úplně zasekne (jednou po 7km, jednou po 13km, pokaždé jindy), nejde ani vypnout a musím čekat, až se mě celý vybije. Nevím, jestli se to děje, že hrudní pás nakonec ke komputeru nepřipojím (nepoužívám ho). V nastavení jsem bohužel nenašel, jak spárovaný pás odebrat, je tam jen přidání. Proto bych ho chtěl resetovat do továrního nastavení… Díky

      0 0
      • lith  

        To reboot the Rider 15, press two keys ( menu / ok ) at the same time.

        Nepřipojený pás nevadí. Odebrat samozřejmě jde. Používáš appku od Brytonu? Zkontroluj si aktualizace.

        1 0
        • Gonza_CZ  

          Ten reset, co popisuješ je popsaný v manuálu, je to ale sotf reset. Já potřebuji vyresetovat do továrního nastavení. Jestliže nepřipojený pás nevadí, tak bude problém se zamrznutím někde jinde (?!).

          Používal jsem appku na iOS, teď jsem si schválně stáhl appku do android, jestli je jiná… A je pravděpodobně stejná. Jediné nastavení, co tam je, je nastavení notifikace, kalibrace výšky, nastavení datových polí + (MHR,LTHR, smart pause, data record, a reset trip1 a trip 2). Nic dalšího jsem nenašel…

          0 0
        • Gonza_CZ  

          Tak si částečně odpovím sám. Hrudní pás lze odebrat úpravou souboru System.ini, která je ve složce System po připojení komputeru k PC. Promazal jsem dva řádky, které byly pod částí [Sensor], viz foto.

          Jestli to pomůže, se uvidí. Každopádně po zapnutí už mi na displeji nebliká HR. Zatím jsem nenahrával žádnou aktivitu, takže jestli kompík opět zamrzne vyzkouším, až budu na vyjížďce :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.