Brýle MTB - aby se v zimě nemlžily

38 nepřečtených
  • Rejnok

    Vím že je ještě léto, ale potřebuji nové brýle a uvědomil jsem si, že při zimních vyjížďkám mám hlavně v kopcích problém, že se mi mlží brýle. Máte s tím někdo zkušenost a jsou cyklistické brýle, které by měly úpravu jako lyžařské, aby se nepotily? Dík.

    0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Mám Uvex 202 které kromě různých úprav proti vodě a bahnu mají také odolávat mlžení. Do určité míry mu odolávají, ale když v zimě (teplotou) zastavím na semaforu, stejně se zamlži, ale pouze z jedné strany, jde přes to vidět, a velice dnadno se to zase odmlží. V kopci jsem problém neměl, což nemužu řict o brýlích řádově do 1400kč, které jsem předtím zkoušel a Lidl-brýle byly to samé.

      Někdo může doporučovat prostředek proti mlžení oken. Nutno však podotknout, že tyto jsou obvykle toxické.

      Na a pak jsou tu triky se zubní pastou a podobně – no na moje brýle se pasta mazat nebude.

      Osobně, pokud není slunečná zima a nesněži, tak brýle nevozím. Venku stejně hmyz nelítá a skoro nikde se nepráší, což je asi hlavni důvod proč brýle na kole vozit.

      0 0
    • Rice  

      Minulej rok jsem na Oakley brýle koupil Muc off Anti fog sprej, ale nakonec jsem s nim kvuli počasí a málo času vyjel jen asi 10×. Je třeba nanést správnou vrstvu a více méně to u mě docela fungovalo, tam kde kde jsem předtim musel zastavit, tak se s timhle sprejem v brýlích na chvilku objevil jen takovej rozmazanej „predátor“ (dlouhý stoupání, kde jde do brýlí teplech dech a ještě vlhkost z bundy). Ale párkrát se mi stalo, že se pak v brýlích srazilo tolik vlhkosti, že skla byly zevnitř mokrý a bylo třeba je otřít, čímž se nejspíš setřela i ta vrstva. Hodně záleží jak se to nanese a s tim jsem nestihl moc experimentovat. Takže Muc off Anti fog jakž takž v pohodě, ale za ty peníze by to mohlo být lepší, kdybych to věděl tak buď zkusim výše uvedený přípravky z drogerky nebo koupim něco levnějšího.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zkus funět nosem :)

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        V kopci je to jedno. Teplo letí tak rychle nahoru, ze bys mohl funět i konečníkem a brýle by se zamlžily stejně. Ke všemu se často zamlží teplem, které sálá z obličeje.

        Vydechovat pusou pak má tu výhodu, že můžeš foukat do boku :)

        0 0
    • atty  

      Brýle takové, aby měly nějaké „odvětrávání“ – spousta modelů má třeba vedle uchycení skla do obroučky „výřezy“ nebo dírky, aby tudy šel vzduch. Samozřejmě – když je k tomu „optimální“ počasí, jseš uřícenej a někde pak stojíš, stejně se potěj skoro jakékoliv brýle (když stojíš, ten vzduch tam prostě neproudí ani dírkama/výřezama a kondenzace vody na skle probíhá i tak.

      Přímo na odstranění pocení existujou přípravky, já používal Apllex ultra anticondensing (přejmenovaná bývalá „Jablonka“ – k dostání v optikách) – tohle na brýlích docela funguje, ale samozřejmě to chce nanášet třeba za týden znovu. Jsou to nějaké jablečné pektiny a prostě to odpuzuje vodu/páru, takže se sklo nemlží a nezafuní. Kdysi jsem to dost používal na diptrické i sportovní brýle při inline bruslení.

      0 0
    • strtom  

      Zkus tohle https://www.nanoprom.cz/…to-a-motorku

      a jestli to bude fungovat dej vědět nastřikam si to v autě na přední sklo. V zimě na kole nejezdím ale orosene čelní sklo přes ktere nevidím mě irituje.

      0 0
    • ememem1  

      a jestli sa mozem opytat tak naco ti vlastne su obzvlast ked sa mlzia ? ( a z piatackej fyzimy vieme, ze sa v zime budu mlzit vsetky ).

      0 0
    • Sodoma  

      Nepoužívá se na to glycerín?

      0 0
    • wego1991  

      Mám celoobrouckove fotochromy od uvexu a nemlzi se (údajně maji nějakou anti fog úpravu skel). U mnoha předchozích brýlí sem s mlzenim bojoval a teď mám konečně klid.

      0 0
    • Iva123  

      Prodávají se různé spreje proti zamlžování, ale moc nefungují. Jestli chceš skutečně brýle, které se Ti zamlžovat nebudou, tak je potřeba mít brýle, které mají možnost dioptrického klipu. Ten Ti v optice upraví speciální povrchovou úpravou a dostaneš k tomu hadřík, kterým si brýle přetřeš a aktivuje se skutečně účinná ochrana proti mlžení. Brýle s klipem najdeš třeba tady: http://www.slunecnibryle.cz/…i-bryle.html

      0 0
    • zavodnice  

      Ahoj já používám https://www.nevix.cz/…c-ii-p39280/ Mám je cca 9 měsíců a problémy s mlžením jsem ještě nezpozorovala. Předtím jsem měla jiné cyklistické brýle od 3F Vision a taky bez problému

      0 0
      • honza1982  

        Je super, že existují tací lidé. Ta obětavost. Založit si účet, poradit a rovnou s linkem na příslušné brýle. Hned bych po nich skočil. Raději si vyber Rejnoku brýle co nejdřív, protože si bude muset na další doporučení udělat další a další účty :D

        0 0
    • Tušák  

      Na to je jednoduchá stará rada, a to je čistý glycerinový mejdlíčko. Vojsko to používalo do plynových masek a jako haranti jsme to taky zkusily a fungovalo to na 100%. Ptejte se v lékárnách nebo na netu, a nebo si ho můžete sami vyrobit.

      PS: Nad některými radami mi zůstával rozum stát. Jediný ,,Sodoma¨ uvažoval správně ale nikdo jste na to nereagoval.

      0 0
      • Chlebovnik  

        A že jsem tak smělý a zeptám se, zda bys tam neměl i nějakou radu ohledně potu, který kape na skla a následně na nich tvoří mapy?

        0 0
      • Tušák  

        Ještě jsem zapomněl dodat že stačí potřít a vyleštit bavlněným hadrem.

        0 0
    • snas89  

      Vyse se resilo potrit bryle zubni pastou (blbost, zrnicka rozedrou cocky).

      Ale tip co jsem vycetl ja je pena na holeni: nastrikat a jen rozetrit a nechat zaschnout. Ma to smysl a efekt?;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.