Brněnští cyklisté chtějí do jednosměrek. Policisté nesouhlasí

118 nepřečtených
    • bagr84  

      Ta jedna stezka nam asi musi holt stacit :(

      0 0
    • pardalis  

      No to je dobrá kravina… Doufám, že to neprojde. Na druhou stranu… když v Brně můžou po chodníku jezdit vlaky (šaliny na Masaryčce) tak proč by nemohli cyklisti jezdit v jednosměrkách do protisměru. Ještě bych jim oficiálně povolil jízdu na červenou po přechodu. To někteří taky s oblibou dělají :)

      0 0
      • zbartos  

        Kravina je z toho dělat vědu.

        V jednosměrkách i teď jezdí spousta cyklistů, zvláště tam, kde to byly dříve obousměrky a pak se kvůli prakovacím místům z nich staly jednosměrky. Pokud je řidič normální a nevjede  schválně do cyklisty, tak se pomalu minou a je to… BTW průjezd Masarykovou ulicí, který popisuje náměstek primátora za ČSSD jako blbost, praktikuji občas asi od svých 15 let, tedy 30 let a nikdy jsem tam neměl žádné problémy. Ty by mohly být snad na ul Česká, když je tam největší množství lidí, ale jinde v podstatě ne.......

         
        0 0
        • kolombo  

          Dá se to říct i takhle:

          Ve státech EU je to běžný standard, že cyklisté mohou jezdit v jednosměrkách a po pěších zónách.

          Tak ať nám, *****, netvrdí, že to tady nejde.

          V Liberci je jeden jediný úsek, kde je povolen provoz cyklistů v protisměru, otvíral to primátor, dokonce na kole, velká sláva.

          V Žitavě je to na každém rohu a kdyby to měl otvírat jejich starosta, tak nedělá nic jiného.

          Takže bych neříkal: „Je to blbost …“ „To nejde …“ , ale trval na tom, že máme z EU přejímat i věci pro občany, ne jen ty, co vyhzovují úředníkům  a komplikují nám život.

          0 0
          • Martin  

            kokoti jsou holt všude. holt, některé standardy se asi ujmou dost pomalu

            problém s cyklistou v protisměru bych viděl pouze v okamžiku, kdy do té ulice vjede stylem „já jsem král“ a bude se motat na prostředku, čímž znemožní slušné vyhnutí se s protijedoucím autem. i taková hovada jsem už zažil…

            0 0
          • Bully  

            Na zapade se jezdi v jednosmerkach, pokud je v nich ale dostatek mista a hlavne pokud je vyznacen v obou smerech pruh pro cyklisty.

            Ale v pesich zonach se skutecne na kolech nejezdi, ta uz je podle nazvu pro pesi. Dokonce se tresta jizda na kole pokutou. Nicmene je to casto upresneno, napr. „Plati pouze ve vsedni dny mezi 7–17 hod.“

            0 0
            • zichis  

              No to už je docela luxus, malovat v jednosměrkám šlapistům pruhy po obou stranách :-D To už se jim rovnou může nechat celej ko­berec a autům se vyznačí pruh na chodníku :-)

              0 0
              • kolombo  

                No, pruhy tam být nemusí, stačí, když řidiči budou vědět, že při levé straně v jednosměrce mohou potkat cyklistu.

                0 0
                • Bully  

                  Tak to se mne zda dost divoky. Bez oznaceni znackou a pruhem na silnici by se podle me co se bezpecnosti tyka napachalo vic skody nez uzitku.

                  0 0
                  • kolombo  

                    Schválně to zajedu do Žitavy nafotit.

                    Úzké uličky v centru, lidí spousta a pro cyklisty skoro všude dodatková tabulka …

                    Myslím, že kdyby byl provoz cyklistů v protisměru povolen všude, tak by to bylo lepší, než současný stav, kdy cyklista v protisměru buď porušuje předpisy a nebo je tam legálně ale je taková vyjimka, že na ni nikdo není zvyklý.

                    0 0
                    • pepek  

                      Problém je v tom, že v Žitavě jezdí Němci a v Brně Češi. Takže tabulka, netabulka – já bych takto život neriskoval. Sem tam jedu v protisměru , ale dávám pozor, když něco jede a schovám se za parkující auta.(Ale to je jen asi 200 metrů)

                      0 0
                      • kolombo  

                        Východní Němec se zase od Čecha tolik neliší.

                        Spíše se liší systém, podle kterého se ty opatření zavádějí !!!

                        0 0
                      • Vegan  

                        A co ital ??? ja bych rek ze ital je na tom 100× hur jak cech a stejne to tam funguje a to i v pesich zonach

                        0 0
            • Michal.J  

              Třeba ve Vídni v jedmosměrkách často žádný pruhy nejsou, je tam jenom pod cedulí jednosměrky upozornění že v protisměru může jet cyklista.

              0 0
          • Loner  

            To Kolombo:

            Ona je taky mnohde a i jinde než  v EU běžným standardem vzájemná ohleduplnost/to­lerance/vychá­zení si vstříc, což v nšem prostoru jaksi obecně neplatí a na silnici už vůbec ne. Taky jezdím „kolmo“ v některých jednosměrkách, v případě možné kolize uhnu na/k chodníku aniž bych ohrozil nebo vylekal chodce, na přechodu a chodníku obvykle nevedu kolo, prostě denně se dopustím mnoha přestupků, aniž bych tím někomu způsobil újmu. Obávám se však, úřední povolenka povede mj. k militantnímu chování  n ě k t e r ý c h   cykloteroristů, kteří si výjimku budou vysvětlovat po svém. Tuto moji reakci prosím nerozvádějte do nekonečných vláken, městští automobilisté vědí o n ě k t e r ý c h   z nás své a s mladíčky dynamicky balancujícími na pokraji kolize mezi stovkami chodců na Masaryčce je diskuse marná. Howgh

            0 0
            • pepek  

              Přesně tak. Vedlo by to pouze k vyšší úmrtnosti cyklistů, stejně jako neomezené právo  chodců skákat do vozovky bez bez rozhlédnutí vedla  k výraznému nárůstu mrtvol na přechodech.

              0 0
              • kolombo  

                Myslím si, že nemáte pravdu.

                Řekl bych, že pořádná opatření pro bezpečnou jízdu na kole dostanou do ulic ty cyklisty, kteří na to dnes nejsou dostatečně adrenalinoví. Takže pak se nepochybně změní pomer mezi cvoky a normálními lidmi na kolech.

                Protože dneska tam jezdí hlavně ti adrenalíni …

                A chodci nemají právo skákat jen tak do vozovky, tak o tom píšou pouze novináři. A protože Policie se řídí především heslem: Polehávat a chrnět, tak prostě chování lidí vypadá podle toho :-(

                0 0
                • nobody  

                  to, že se lidi chovaj tak jak se chovaj, není problém policie, ale nás lidí.

                  0 0
                • drtyc  

                  Me v Brne mezi ctvrtou a sestou na silnici nedostane nikdo ani heverem. Vyjimkou jsou dva useky, kde jedu do centra a nejsem za sebevraha, protoze tim smerem to byva casto rychle prazdne a pak dojedu stojaky na krizovatce a nidko tim smerem vetsinou nepospicha a jeste do ty silnice vlitnu az po tom co se odsypou.

                  Vetsinu cesty mam tranvajovy koleje a vyjety koleje od autobusu a okruh, privadece a odvadece. Zadna normalni zapadla ulicka. Jednosmerkama ve spravnym smeru je to obcas daleko vetsi sebevrazda, protoze je pouzivaji ti co skutecne pospichaji a objizdi tak zacpy na hlavnich tazich pripadne fofrem hledaji kde zaparkovat, takze neni problem potkat v jednosmerce hovado co to pali sedmdesat s tim, ze ma prece prednost z prava a tam je opracny smer, takze proste jede. Nekolikrat uz jsem takovy v aute vytruboval, protoze pres ty zaparkovany neni videt a clovek musi strcit cumak do krizovatky a kdyz tam jeste nekdo prechazi z druhe strany, tak uz neni moc mista, kam by se v tech 70ti vesel, protoze vsude parkuji auta i v te krizovatce, protoze proste v tech mistech neni kde zaparkovat… ja osobne stavam v treti rade na nakladani/vykladani a jinak parkuju 4 krizovatky od baraku. V ulici pred domem zaparkuju akorat od 9:45–11:30 a vybrane hezke vikendy pred ctvrtou odpoledne.

                  Jednosmerka v protismeru akorat vybrane… odbocovani vpravo z jednosmerky po smeru do jednosmerky v protismeru, takze se nepotkam v zatacce s autem a vyjezd z jednosmerky v protismeru radsi vubec a sup na travu, protoze nekteri tam litaji na posledni chvili a maji problem se tam vejit s tim, ze tam neni prechod a chodci muzou pockat…

                  0 0
                  • Polka  

                    Tak ty jednosmerky jsem teda vubec nepobral…nechcete to nekdo nakreslit? O:-)

                    0 0
        • Schoscha  

          Taky občas zajedu do centra pro něco na zub a na Masaryčce problém není.Člověk nesmí jet jak jak ko.. a počítat s tím,že mu tam někdo může skočit.

          Do práce někdy jezdím přes Mlýnskou, která je v jedné části jednosměrná a taky bez problémů.

           
          0 0
        • pardalis  

          Myslím, že tím, že budou porušovat cyklisti předpisy s tím, že je to v pohodě (stylem tam se vlezem, proč bych nemohl jezdit po chodníku když nikoho nesrazím…) akorát nasíráme slušné lidi, policajty atd… Povede to jenom k většímu zaměření se represivních orgánů ny cyklisty…

          BTW: na kole po Masaryčce se v klidu jezdit dá, problém nastane, až jednou měšťáci vyhlásí akci „Hon na cyklisty“ a chytnou tě tam – to bude za 500,– :)

          0 0
          • jIrI___  

            Nebo budou víc kontrolovat povinnou výbavu. Taky za 500,– (nestalo se to v Brně, ale na Vsetíně) :-)

            0 0
            • hribik A1  

              namiesto toho aby sa konecne raz postavili vecer pobliz krcmy a odchytavali najebanych ukrajinkarov bez svetiel na nebrzdiacich rozpadajucich sa srotoch

              0 0
    • Polka  

      Joo jesteze zde mame ty nase zlate ceske uredniky.

      • Do sirsich jednosmerek, kam se v pohode vleze kolo i auto vjezd urcite povolit, neni duvod proc ne. Do uzsich ani nahodou.
      • Vjezd do pesi zony – jezdim tama obcas pro gyros na Behounskou nebo na Ceskou pro pizzu, kde je lidi jak sracek a kdyz clovek jede pomalu a kouka kolem sebe, tak taky neni problem. Nikdo tam na me nikdy nenadaval, spis lidi dycky cucej, co dela tak barevnej cyklista u okynka na pizzu :-))
      0 0
    • Lister  

      U nás to tak je -" tady jsme už řešily na které straně pak vlastně jed":/forum/o­bousmerny-provoz-cyklistu-v-jednosmerce-kudy-jed/617611/fo­rum.html#unre­ad1

      Největší zmatek pak právě vzniká tím, že někdo jezdí vpravo, jiný zase vlevo. Takže to dopadlo tak, že ze strany provozu aut je obrovská cedule s upozorněním pro řidiče, že cyklisté jezdí v obou směrech a z té druhé je pro cyklisty o něco menší upozornění, že mají jed po pravé straně.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        To musí být otrava, vyhýbat se kupkám jedu. :-)

        0 0
        • Paja  

          A co teprve, kdyz ten jed otravi plaste, to pak nemuzou vubec jet;-)

          0 0
          • Howgh  

            při trávení hlodavců znemožnit přístup k jedu domácímu zvířectvu. Bacha na to !

            0 0
    • alaks  

      To není problém jen v Brně,i v Praze by se klidně dalo jezdi v jednosměrkách­.Někdy i tak jedu,pokud vím,že tam není žádný provoz aut.Uvedu jeden příklad: v Praze 10,ulice Pelyňková,byla dříve obousměrná,ale udělali zu toho jednosměrku. Auto tudy projede tak jedno za den, zase někdo myslel něčím jiným, než hlavou!. Je to jediná dobrá bezpečná cesta pro cyklisty,jak se dostat Z Černokostelecké směrem na Skalku. Jednou mě tam vyhmátli policajti, jak jedu v protisměru-to bylo keců..... asi se špatně vychrápali. Jezdím tudy stále,ale dávám si větší pozor,abych mohl hned seskočit z kola. Doufám že brzy zvítězí zdravý rozum a udělají tam aspoň výjimku pro cyklisty.

      0 0
      • Howgh  

        řek bych, že se vychrápali ještě v mezích normy. Jináč by napařili pokutu.

        dobrý je že většinou nosí ty žlutý reflex-vesty a jsou vidět na dálku…

        0 0
      • nobody  

        to máš blbý, že tě policajti vyhmátli a měli blbý kecy, já taky jezdím na autem červenou a nikomu se ještě nic nestalo, tak proč to nepovolit.

        0 0
    • dancing dog  

      Je to jako s trávníkama. všude jinde jsou k dispozici, aby se na nich lidi scházeli, seděli nebo leželi, hráli,bavili se. U nás se často na ně lidi nesmí ani podívat, natož po nich chodit nebo dokonce sedět na dece......

      0 0
      • Honzas  

        no u nás jsou trávníky na to, aby psi měli kam chodit *****. na většinu trávníků v praze bych se bál vlízt, páč to je jedna souvislá vrstva sraček.

        jinaktu už pár jednosměrek takhle označenejch máme, ale určitě by se jich našlo víc, kde by to šlo.

        0 0
        • Bully  

          Kdyby ti psi kadili na chodnik, rval bys jeste vic. A navic to neni problem psu, ale jejich majitelu, nadavej jim, kdyz jsou takovy hovada a neumi to po svym psovi uklidit. Pes za to nemuze.

          0 0
          • Vašur  

            A oni na chodník nekaděj? :-(( Ale máš pravdu, že je to problém majitelů, pes prostě musí.

            0 0
          • Honzas  

            jo, ale kdyby srali na chodnik (resp. jejich pohodlny panickove je nenechali srat na travu), tak si to po nich muzou uklidit. nebo to treba posbira ten psi hovnocuc, co obcas nekde projede.

            takhle v zadnym parku na travnik nemuzes vlizt aniz by sis neco neodnesl.

            ps. psum nenadavam, vim ze prasata jsou jejich majitele. ale proste psi do mesta nepatrej a hotovo…

            0 0
            • Bully  

              Ja vim, ze je to OT :o) Kdybys neco malinko vedel o psech, tak bys vedel, ze normalni pes se 100× radeji vy.ere jenom na tu travu a nikdy ne na chodnik, dlazbu, beton apod. .

              Ad „psi do mesta nepatrej a hotovo…“ je pitomost a nevim, kde jsi na tom byl. Psi nepatri do rukou lidem, co na ne nemaji cas, nemaji o nich zakladni znalosti a chut se jim venovat. Pokud je majitel psa zodpovedny, nevidim jediny problem, proc by nemohl pes zit i ve meste.

              0 0
    • kolombo  

      Na iDnes je v současnosti anketa o jednosměrkách v Brně a výsledek je zatím pro cyklistiku v ulicích nevýhodný :-(

      http://zpravy.idnes.cz/…bj-/brno.asp?…

      0 0
      • Polka  

        To vis, narod blbcu. Misto aby jsme si zvenku vzali to dobry a funkcni, tak budem zas vymyslet naky svoje vlastni pi..viny :(

        0 0
        • JSt  

          dyt je to nesmysl. jednou jedes po silnici, tak by pro vsechny mela platit stejna pravidla. to, ze na kole toho jde hodne relativne bezpecne os*at je vec druha ;-)). urcite bych to ale nelegalizoval. co povazuju za total ptakovinu, ze te nuti jezdit po cyklostezce, kdyz vede soubezne se silnici. tohle bych se snazil zrusit ;-).

          0 0
          • Krocan  

            já když narazím na cyklostezku co vede po asfaltovym chodníku hned vedle silnice tak rači jezdim po silnici(pokud to de) protože po těch cyklostezkách se toulá víc chodců než cyklistů:-(

            0 0
          • Polka  
            • Kdeze. Nesmysl je, kdyz podle pravidel musis na kole jak p..a po jednosmerkach a najet kvuli tomu x-km navic a ztratit tim x-minut casu! To zasadne odporuje myslence rychle dopravy, ktera by ke kolu mela samozrejme patrit.
            • Nazor na cyklostezky soubezny se silnicou mam stejnej. Jednou me takhle jeden jaryn vykazaval na Hlinky/Bauerova na stezku uz u antroposu, ackoli ja jsem mel namireno doleva na Zabovreskou :-)))
            0 0
            • JSt  

              podle pravidel musis zastavovat na stopce. delas to, i kdyz vidis, ze nic nejede? (na kole teda myslim.) mne nedela problem nejaky pravidlo porusit ]:-)), ale o to jsem u toho opatrnejsi. kdyby se povolila jizda v jednosmerkach, tak si to budou lidi bezstarostne hasit v protismeru a to by se mi za volantem nelibilo. pak by to mohly chtit povolit maly motorky, pac ty se prece propletou taky vsude. bych se na nejaky vyjimky vykaslal…

              0 0
              • Polka  

                Ale tak jisteze nezastavuju a jezdim si jak chci. Ale tak neco by nam povolit mohli, kdyz uz nic jinyho :-)) Ta jizda v jednosmerce by ale rozhodne nemela byt vsude…v uzke ulici by to byl samozrejme nesmysl.

                0 0
                • JSt  

                  vidis. a ted ja jezdim v protismeru vetsinou uzkyma ulickama, kde stoji po obou stranach auta. takze pro me by to stejne nic neresilo. tak to proste je… ;-)

                  0 0
                  • pepek  

                    I za toto by tě tady někteří pověsili-a to přitom je asi tak tvůj nejmenší  dopravní přestupek (i když minule jsi nějak s tím pivem hamoval-až mně to překvapilo?)

                    0 0
                  • Polka  

                    Ale tady neresime kdo jak jezdi, ale aby bylo zlegalizovano neco, co by nam (vetsine cyklistu ve mestech) pomohlo. Btw. od te doby co jsem dostal na pryglu blokovku 100,– za jednosmerku, tak si zrovna na ne davam fakt vetsinou bacha, ale uzivam si to zas jinde :) Sere me treba zakaz na Malinaku, jak tam jezdi salina, to musim pak objizdet pres pesi…takze se lidim stejne nevyhnu.

                    0 0
                    • zichis  

                      Co se děje, když vyjíždíš z nějaké té jednosměrky a na křižovatce ti jede zleva auto? A jak myslíš že to bude vypadat poté, kdyby cyklisté to diskutované privilegium dostali? Bude nějaký motorista zvyklý projíždět tím úsekem poslepu dávat pozor, jestli mu někdo z jednosměrky nestrká špice do chladiče? Dopředu říkám, že na situaci která může nastat maximálně jednou za den, motorista ohled brát nebude. A primátor už vůbec. Ten je rád, že po zdražení MHD má ještě nějaký pasažéry v šalině.

                      Ke změně v podmínkách pro cyklisty a tím k rozšíření našich řad může dojít jedině z opačné strany – nejdřív se v ulicích musí objevit tolik kol, že v rachotu jejich volnoběžek nebude slyšet troube­ní zablokovaných aut. Teprve potom to bude radnice řešit. Zatím nevidí žádnej problém, vždyť vy se neukážete ani na cyklojízdě co je dvakrát do roka. Ta podzimní byla vážně OSTUDA Kdo tam byl, ať klidně hodí kamenem, těch pár oblázků ustojím :-)

                       
                      0 0
                      • Polka  

                        To tys tam vlozil tech 6 stejnejch komentaru? Nedivil bych se, kdyby jo :)

                        Ostuda to byla uz pred 4 rokama, kdy jsem tam byl a bylo tam cca 150lidi a stalo to naprosto za hovno. Nekdo jezdi kazdej den Brnem, vychovava ridice a neresi naky podelany cyklojizdy, jinej zas obcas na kole na nakup a pak z frajeriny 2 x brnenskou cyklojizdu, tak si vyber ;-)

                        0 0
                        • zichis  

                          ne, co tě k takovýmu nápadu vedlo? :) To mě vážně vysvětli co mám společnýho s nasraným důchodcem o ber­lích. A pak ještě čekám jak mi předvedeš zda si troufneš uplatnit svoji přednost zprava ve zmíněné situaci.

                          0 0
                          • Polka  

                            ad 1) stacilo si precist tvuj prispevek ad 2) „nekdo jezdi obcas na kole na nakup a pak z frajeriny 2 x brnenskou cyklojizd“ <> „******** důchodce o berlích“ ;-) ad 3) prednost zprava uplatnuju uplne stejnym principem jako kdyz jedu autem. Na kole ovsem samozrejme s jeste vetsim zpomalenim. Neda-li prednost, bude vyucen, tak jako by nekdo vyucil me, kdybych nedal prednost – jak proste.

                            0 0
                            • zichis  
                              • (s)proste zanadavas a tim je ridic vyucen, dobry no :-) Jen tak dal a brzo zjistis ze ridici nepribrzduji kdyz miji vjezd do jednosmerky po svoji prave, ani se do nej nepodivaji. Proc taky. A dobre delaji, protoze prejet vola co odtam vystrci rypacek je zasluzny cin :D Zvlast kdyz sjizdi ze svahu dolu a pred krizovatkou je zaparkovana dodavka se jim to muze lehce podarit. Ty ale zrejme projizdis jen nejakym parcikem, sirokym, po rovince, za stebetani ptacku… :) Se svou druhou narazkou ses uplne mimo, ledaze by se mi tech aktualnich 5K3km napocitalo jen pri jizdach do obchodu :-P a taky je z ni poznat, jak nemas ani tucha ze ted na podzim jeli naopak ti zdatnejsi, zatimco letni ocaskove sedeli doma za kompem a klepali se zimou.
                              0 0
                              • Polka  
                                • tech 5000 mas natoceny v aute ne, kdyz ses takovej exremist
                                • pokud je ridic idiot a jen troubi a nadava, tak samozrejme nadavam taky. Pokud je to jen lama, ktera potrebuje vyucit, slusne kratce vysvetlim co a jak.
                                • ad parcik – sis neco slehl ne? :-)) Jezdil jsem Lisen – Kotlarska, Kotlarska – Kamenny vrch, Lisen – Medlanky, Medlanky – Kamenny vrch a ted Slatina – Medlanky. Mas dojem, ze jsou tam po ceste naky parciky??? Ses asi z jinyho mesta.
                                • ad jednosmerka) nepotrebuji vubec nic o ridicich dal zjistovat, moc dobre vim jaci jsou. A fakt nechapu, proc by meli pribrzdovat, kdyz miji vjezd do jednosmerky :) Ale asi jsi to jen blbe napsal.
                                0 0
                                • zichis  

                                  Nechapes, protoze je ti uplne jedno kterym koncem se do jednosmerky vjizdi a kterym vyjizdi. Nech si to vysvetlit od pani ucitelky :)

                                  0 0
                                  • Splinter  

                                    Nejsem pro povolit vjezd do jednosměrek… Už tak je to úzký všude jak sviňa…

                                    Konkrétní případy? Možná jo, ale to by všichni na kolech a v autech museli začít používat mozek..

                                    Jinak já osobně nemám problém pohybovat se na kole v Brně bez problému, paradoxně HORŠÍ je to na cyklostezkách než mimo ně…

                                    K cyklojízdám, nevím, přijde mi to takovej teror…

                                    0 0
                                    • zichis  

                                      Dá se tu samozřejmě pohybovat po silnicích jako v každým jiným městě, ale narážím tu na zákysy, kvůli kterej mám vždycky cukání sednout do oktávky. Například mě dělá problém se přesunovat po trase od heršpické přes zvonařku a hladíkovu do Černovic. Takže podpořím klidně i to kritizované spolčení děti země+bicybo, hlavně když mě nebo komukoliv jinýmu s obdobnýma nesnázema prosadí na radnici úpravu kolem takových frekventovaných míst. Nebráním se ani pomalejší jízdě po cyklostezce, když je dobře vyřešená. Co vzniklo na Chodské, bude nejlepší zase zrušit, funguje to jenom jako zdroj negativismu.

                                      Asi budu jezdit na setkání do Prahy, když tu vládne takový odpor k zelenému terorismu. Tam je to víc o zábavě.

                                      0 0
                                      • mastihuba  

                                        z heršpické bych to bral zadem kolem řeky na kšírovou a po druhé cyklostezce na hladíkovu. Sice je to o kousek dál, ale rozhodně bezpečnějc.

                                        0 0
                                        • Polka  

                                          Tak to je hodne zajizdka teda :-)) My silnicari musime holt po okruhu…uz sem si zvykl.

                                          0 0
                                          • mastihuba  

                                            hele řekněte odkud kam a ja vámřeknu kudy :) Do Popuvek sem taky nejezdil přes Zvonařku a kolem ústředního hřbitova. :)

                                            0 0
                                            • Polka  

                                              Tak jako pres Aljasku kvuli tomu nepojedu :) Slatina (od Renocaru) – Medlanky (Hudcova). Jedina podminka: co nejrychlejsi trasa! Rekord je zatim 24min :-D A ted se ukaz.

                                              0 0
                                              • mastihuba  

                                                takový podmínky neberu, bo s časem se na kole nepočítá :)

                                                Ale předpokládám že pokud bys sjel z olomoucké přes komec na kšírovu a pak kolem řeky až k obi a vzal to přes letiště tak seš v medlánkách aniž bys pořádně čuchnul k provozu :)))

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  To je pro me po ranu neprijatelne! :-)) Ale vysvetli mne kudy z te Olomoucke do Komecu resp. na Ksirovu aniz bys cuchnul k provozu…vubec to tam asi neznam z tehle strany.

                                                  0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    prostě po vedlejší silnici do pískovny, pak pod most a z faměrovýho náměstí ne po hlavní ale slepou ulicí k řece, na semaforu přes most a za semaforem přes louku do jednosměrek a seš tam, je to sice pomalejší než po té čtyřproudovce, ale určitě příjemnější.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Hmm, pan se vyzna :) Super, dikec, dneska to vyzkousim.

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    ale přiznávám že občas jsem to po té čtyřproudovce taky strouhnul :)

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Šmarja, takový základní věci.-)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    já třeba donedávna neznal tudle štráse na vinohrady.

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Ta mě byla představena taky nedávno, ale navrch by se mi moc nechtělo.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Tak nemusim znat vsechno, obzvlaste kdyz tama nepotrebuju vubec jezdit :-P

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Jasně. A když jedeš na silničce, tak máš další handicap. Před tou tratí je pěkná odbočka mezi zahrádkama, tam jezdím do práce, trochu adrenalinu v tý tmě.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Dneska jsem zkousel novy blatnicky se zastereckama na zimackovi…parada lahoda, nohy v suchu jak mimino v pampersce :-)

                                                    Rano do prace urcite volim nejkratsi a nejrychlejsi varintu trasy, pac su este slepica. Ale po praci muzu klidne objevovat taje a zakouti hrisneho mesta jizniho brnenskeho ;-)

                                                    0 0
                                              • Paja  

                                                Kdybych to mel jezdit ja, tak asi takhle melo by to byt cca 15 km.

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  Nj, ale teho casu :-) Malej brdek do Julcu, pac ty proplitacky v Zidenicach, nakej ten semafor, kopec nahoru pod Lesnou…to vsechno prodlouzi celkovej cas. Ale pokus dobrej.

                                                  Ja ted jezdim naprimo – je to idealni na silnicce, pac samej asfalt, bohuzel. Samy auto zleva zprava, takze to chce uzky rodla. 12,6 km cca.

                                                  0 0
                                                  • Polka  

                                                    pac = pak

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    Tech semaforu na tve trase bude asi 3× tolik, jinak je to pravda, kdyz te bavi to klickovani mezi autama…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Covece, bavi :-) A na semaforech stojim fakt minimalne, vetsinou jen na Olomoucke u Shellky, pak na Koliste/Cejl, Pionyrska/Kotlarska a obcas Semilasso, jinak v pohode.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    semal jde vpoho na cervenou ]:-). ten zbytek je teda trosku horsi (nezkousel jsem).

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    :-) Jo, todle me taky obcas nas..e, kdyz cekam na cervene (delam tak dobrej dojem na ridice, ze cekam s nima) a nakej machyrek projede na cervenou a dojem z cyklistu je zase v pr… :-))

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    to ti nezávidim. bo já nejraději "tudy ":http://www.mapy.cz/#…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Ty voe…tak tohle ti zas nezavidim ja :-DD A to jezdis aji rano? Kdy vstavas? :-)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    vstávám 4:30, ale vyrážím až za světla :)

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    4:30 hruza, v kolik chodis spat?

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    jo a podle toho jak semi chce tak ten oblouk adekvátně zkracuju :) nejrychlejší verze představuje státní silnici, olomouckou, šámalovu, bubeníčkova, dětská nemocnice černý pole, boby a na staňkovu.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Aaa uz to z neho leze :-)) Ve 4:30 bych nevstal ani v lete.

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    včera 4:00 a dnes 4:45 takže v průměru ještě dřív :)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    smarja pane :-)

                                                    0 0
                                                  • Jaroslávek  

                                                    Ty voe, ty vstáváš dřív než já, to nemůžeš dospat ? A to jako pravidelně ? Já myslel že je to výsada staříků.-)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Soudruzi…vy ste se hledali :-P

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    někdy v devět někdy v jednu, ale normalně zaberu tak na 5–6h pak už su vyspanej. :)

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    Jsem na tom podobne. Kdyz jedu na kole, tak 4:30, jinak 4:50. Spat chodim vetsinou mezi 21:30–22:30. Do prace muzu prijit, kdy chci, ale po ranu mam vetsi klid na praci a i me to vice mysli.

                                                    0 0
                                                • rock  

                                                  Mám vyzkoušeno, že poměrně neškodná trasa je Šámalova – Radlas – přes „Palermo“ (nezastavovat !!! :-) ) na Traubovu – park nám 28.října – Lužánecký park – Staňkova – Poděbradova – Božetěchova.

                                                  Nemusí se do kopce, alespoň kousek je parkem a docela to ubíhá

                                                  0 0
                                                  • rock  

                                                    vypadlo mi:

                                                    … na Traubovu – park nám 28.října / nebo přes kpt Jaroše – …

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    Z Samalky na Radlas pres tu lavku z Pastrnkove z Intersparu? Kopci se tak vyhnes, ale musis po Pricni v protismeru(coz se da, je to siroky dost), navic bych se tama potme mozna trochu bal:o) v Husovicich je o neco mensi koncentrace;)

                                                    0 0
                                                  • rock  

                                                    pres tu lavku z Pastrnkove z Intersparu?

                                                    Ano, přesně tak. Mimochodem, asi bych tamtudy jel i po Tvé trase; uhnul bych k vodě už u Intersparu a k Zábrdovickému mostu jel po stezce. Ale to už je drobnost.

                                                    musis po Pricni v protismeru

                                                    JJ, to je nevýhoda, Příční nebo Příkop po chodníku. Za tmy tam nejezdím, tak mně to temno nevadí; za světla je to relativne v pohodě (pracuji kousek odtamtud, tak začínám být celkem otrlý)

                                                    0 0
                                            • drtyc  

                                              Tak to jsem zvedav, jestli jsem jeste neobjevil diamant.

                                              Otazka tedy zni kudy rano: Konecneho namesti → Zvonarka

                                              A druha bonusova:: odpoledne a v podvecer Zvonarka → Konecneho namesti.

                                               

                                              Tech tras na vyber opravdu neni mnoho pokud nemaji byt 3× delsi nez nejkratsi.

                                              0 0
                                        • zichis  

                                          Sice neváhám s ohledem na plíce vyměnit silnici plnou karcinogenního prachu za del­ší cesty přírodou, ale tahle možnost se mi nehodí protože potřebuji objet bariéru průmyslové zóny Černovická terasa ze severní strany. Celkem dobře se dá Zvonařce vyhnout když uprostřed cyklostezky do Komeca zapadnu do vyfocenýho křoví a jedu vedle vláčků až přes Plotní.  Jenže pak jsme zase v té sporné jednosměrce…

                                          0 0
                                          • mastihuba  

                                            ale proč přes plotní když dojedu na kšírovu a odtud už to v klidu stáhnu na masnou a kamkoliv do černovic. Pokud už jsi na plotní tak těch pár set metrů už tě snad nezabije

                                            0 0
                                            • zichis  

                                              Pořád se mi tvoje doporučení nějak nezdálo, tak jsem se na to pro srovnání podíval blíž do map:

                                              Z křižovatky uhelná/ouštěná po hlavním tahu to vychází ke křižovatce masná/hladíkova na nějakých 1500m

                                              Se zajížďkou ke Kšírové a návratem po Masné na severní konec průmyslové zóny se to protáhne na 3750m. Takže máš recht, pár set metrů a jsem bezpečně tam kde jsem chtěl být :)

                                              0 0
                                              • Polka  

                                                A z te Ksirove se na Masnou dostanes kudy? Kolem tech vlacku? At se priucim…

                                                0 0
                                                • mastihuba  

                                                  mi furt nejde na rozum, která průmyslová zóna. černovická terasa je daleko a pokud má na mysli areály jako Linde a mrazírny, tak mi přišlo lepčí jet tam vod Komecu.

                                                  0 0
                                                • zichis  

                                                  No to je prave otazka, kudy ten kousek zdolat ve chvili kdyz je zrovna Hladikova narvana pri dopravni spicce.

                                                  to mastihuba: OOPS! splet jsem si cernovicke nabrezi s cernovickou terasou. %-) Ale  za to stejne muzou ti chytraci co postavili cer­novickou terasu ve Slatine! Jaxe v tom ma pak nekdo vyznat. Pro poradek pridam teda taky mapku. Sry ze se vam bude nacitat obrazek dyl nez by bylo nezbytne nutne, nevim jak donutit BF aby z malickyho PNG nedelalo JPG.

                                                  0 0
                                  • Polka  

                                    Polka – 26.09.2008 13:39:33 – „Btw. od te doby co jsem dostal na pryglu blokovku 100,– za jednosmerku, tak si zrovna na ne davam fakt vetsinou bacha…“

                                    Tak si to precti jeste jednou, ty ucitelko :-P

                                    0 0
                      • pepek  

                        Nechtěl sem to řikat, ale mně ty cyklojízdy připadají podobné, jako ty pochody teploušů. Navíc ten Vlašín.....

                        0 0
                        • jIrI___  

                          LOL správní brněnští cyklisté promluvili :-). Nikdo vám nebrání uspořádat si svoji Cyklojízdu No.2. Já se jich sice neúčastním a moc do toho nevidím, ale přijde mi chvályhodné, že se někteří jedinci snaží z vlastní iniciativy upozornit na problémy a potřeby cyklistů v brněnské dopravě. Ne jen tiše kritizovat na B-F. Pak nechápu, proč se těch cyklojízd nezůčastnit. Že by se v Brně cyklisté dělili na skupiny a kasty, kde jedna nepodpoří akce druhé i když mají úplně společný cíl a usilují o stejnou věc?

                          0 0
                          • pepek  

                            No pěkný, já žádnou cyklojízdu nepotřebuju. Možná se má nějaká akce pro podporu cyklistiky zorganizovat, ale když se quli tomu cyklisti spojují s různými skoro-teroristickými skupinami (Duha, Děti Země a Vlašínem), tak výsledkem je kromě nasranosti veřejnosti i to, že cyklisty bude ta veřejnost vnímat jako nějakou pobočku Greenpeace.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Tak to pak chápu. Já právě nevěděl o tom spojení se skoro-teroristickými skupinami – to bych se určitě taky nezůčastnil. To je právě ta moje nezasvěcenost do celé situace. Jen mi přišlo podivné, že se cyklisté z B-F nezapojují do akcí pro podporu cyklistiky. Pokud Cyklojízdu spolupořádají skupiny typu Děti země, pak pochybuju že jim jde opravdu o cyklisty. Spíš bych to viděl na určitou formu zviditelňování své nesmyslné skupiny, stejně jako u ostatních akcí pořádaných „ekologickými“ skupinami jím podobným.

                              0 0
                          • Polka  
                            • „Ne jen tise kritizovat na B-F“ – jednou jsem se ucastnil a fakt stacilo ;-)
                            • zakladni chyba je v propagaci takovych akci, jinak by tam nebyla tak slaba ucast, protoze cyklistu v Brne je dost, potkavam je kazdej den a pribyva jich rok co rok! Pokud je organizator schopen dostat do ulic jen 75 lidi, tak je to naprosta fraska a mel by se nad sebou zamyslet zejmena on! Ridici pak jen nadavaj, co si to ti cyklisti zas vymysleli za pi..vinu.
                            0 0
                        • Polka  

                          :-D No, tak nejak.

                          0 0
                      • Krys  

                        Len taká poznámka: ak ti z jednosmerky vybehne auto alebo bicykel z prava a sundáš ho, si na vine ty, pretože si nedal prednosť. Ten druhý síce dostane pokutu za jazdu v portismere, ale ty budeš vinník nehody.

                        A vôbec. Ak niekto jazdí autom „poslepu“, nech sa potom nediví.

                        0 0
          • RomanH  

            Souhlas.

            0 0
          • nobody  

            nobody

            0 0
          • kankrlicek  

            Stezka souběžně se silnicí – vypustil bych ze zákona, že jsem povinnen použít stezku. Kdyby tomu tak být nemohlo, ať je tam značka zákaz cyklistů.

            Další opatření pro zlepšení života cyklistů na silnicích bych zavedl, že cyklistu může motorové vozidlo předjet i na plné čáře tak, že ji přejede.

            0 0
    • rock  

      Povolit vjezd do některých jednosměrek je imho zhovadilost, řidiči v autech pak nikdy nebudou vědět, co se jim přimotá pod kola. Sledovat nějaký dodatkový tabulky … no, možná, pokud budou dostatečně výrazný, ale spoléhat by se mi na to nechtělo. Buď ať to povolí plošně (tím mám na mysli v celé ČR, ať s tím počítá opravdu každý), nebo ať to řeší oddělenými cyklostezkami. K případnému omezení parkování v centru nebo v sídlištích se raději ani nevyjadřuji …

      0 0
      • Martin  

        záleží, jaká je to ulice. v OL je ve spoustě míst, hlavně v centru, vjezd cyklistů do jednosměrky v protisměru povolen. jenže, vždycky se jedná o ulici dostatečně širokou

        plošný povolení je IMHO nesmysl… stejně tak je nesmysl rušit kvůli nějakému pruhu pro cyklisty parkovací místa – to by zas bylo nasranejch lidí…

        0 0
    • kolombo  

      Když koukám na tu debatu, tak mne ani nepřekvapuje, že se v tomhle státě žádné, ve světě zcela běžné, úpravy pro cyklisty nedělají.

      0 0
      • flegmaa  

        kolombo – souhlasím, taky mě to připadá jak stádo beranů a začínám chápat vyjádření Andera z úvodního článku: „Záleží jen na toleranci, takže je možné o tom uvažovat, až si na sebe chodci a cyklisté zvyknou,“ míní. Taková doba podle něj ale nastane až za dlouho. „Je to otázka víc než desítky let,“ odhadl Ander.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.