• bazi.marko

    tak jsem dojezdil.......... let Boston – Londyn – Viden, me zjisteni, po nekonecnem cekani, ze bike se mnou nepriletel , mne vedlo nejprve k sebevrazednym myslenkam a po rozhovoru s chaotickymy a neorganizovanymy pracovniky letiste k te nejhlubsi beznadeji. Nikdo mi neni schopen rict, kde bike je, jestli je, atd. Od letu uplynulo jiz pet dni a na starnkach pro vyhledavani ztracenych cestovnich zavazadel na letistich www.mylostbag.com stale: No information available, o mych telefonatech nemluve. Tak se ptam, jake jsou vase zkusenosti se ztratami pri letani, jake ma clovek jine nastrtoje na dopatrani, jakou vyssi z ceny biku spolecnost uhradi – zavazadlo nebylo pojisteno, koho po pripade sejmout. ztraceny bike z meho profilu: Specialized Enduro Expert 2006

    0 0
    • Meesha  

      kua :-( Tatovi se zavazadla z Dominikansky republiky (v polovine se otocil a letel zpatky) vratili asi po 20ti dnech. Ja kdyz sem letel do Svedska, tak po pristani v Dansku jsem svuj bike resp. krabici s bikem nasel „jen tak“ oprenou kdesi v tmavem rohu u jezdicich pasu se zavazadlama a aniz by me nekdo pak kontroloval jestli je krabice moje jsem si ji vzal a frcel pryc… z toho jsem taky nemel nejlepsi pocit. Preju hodne stesti!

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      www.levneletenky.cz/…cich_fr.html Nekde dole. Kolega na obdobne trase, taky kufr nikde nebyl a po asi tydnu se nahle zjevil bez varovani. Abych te potesil, kamosce ztratili zavazadla, v Londyne , jak jinak,(a to si ho tam podavala, je tim dost vyhlaseny) dostala nahradu a po 5 mesicich nasli i zavazadlo.

      0 0
      • bazi.marko  

        trosku jste mne uklidnili a moc dekuju za typ: prava cestujicich. Sebevrazdu odklakam.

        0 0
    • kesu  

      ja osobne bych todle slavil, sehnal bych si nekoho kdo ti puci ucet na nejaky delo klidne za 200tis.musej ti zaplatit cenu.Tata takle kdysi vykazal u swiss air kufry za fakt neskutecnou cenu ktera nekolikrat prevysila cenu ty letenky.Fakt to byla smesna castka a zaplatili vse do koruny…

      0 0
      • wlk  

        jak se to vezme s tou oslavou,docela chápu pocity dotyčnýho,vždyď se mu nejlepší kamarád, někdo kdo ti do všeho nekecá, neprudí, jen tě vozí a dělá ti radost :) to fakt zamrzí.Ale na tu druhou stranu,vybrat si pak nějaký dělo a tunit,to asi trochu vytlačí chmury z těla :))

        0 0
        • kesu  

          ja to prehnal chtel jsem tim rict ze se na tom pri trose vychcanosti (prominte termin) na tyhle smule da i vydelat

          0 0
          • wlk  

            koukám, že jsem tam zapomněl napsat za špatně napsaný vždyĎ (má být t…), že se mu ztratil..a to jsem nic nepil :) každopádně bych toho taky brutálně zneužil, proč ne, maj tam bordel, serou na to, tak ať cvakají ;-)

            0 0
            • zirecek  

              Krkolomná omluva lidské vyčůranosti.

              0 0
              • wlk  

                lidské vyčúranosti…hm…vi­děls někdy jak se chovají zaměstnanci aerolinek k zavazadlům? Já viděl jak hází s kuframa a to mi stačilo, představa, že převážím bajk, tak by mě asi jeblo..I švagrovi se nejednou ztratil kufr. to není vyčůranost, to by byl jenom trest za lhostejnost jejich zaměstanců, nic jinýho. Je to jejich chyba, tvoje ztracený věci, ke kterejm jsi měl vztah, tak ať platí.

                0 0
                • wroum  

                  …jasne at plati, ale at plati jen to, oc opravdu slo a ne nejaky smecka na „dflesny“ uctenky…

                  0 0
                  • wlk  

                    jasně,nebavíme se tady o případu kola za 15 a dokladu na 50…já myslel třeba 5–10 navrch za ty nervy.

                    0 0
                    • wroum  

                      5, 10, 15, 20…100… principielne v tom nevidim rozdil. pokud ti daj „odskodny“ este navrch zaplaceni opravdovy skody, tak jo, ale domahat se toho podvodem mi pridjde fakt ubohy… nemel bych na to zaludek a byl bych rad ze mam kolo z5

                      0 0
                      • zirecek  

                        To je i má odpověď.

                        0 0
                      • RUMcajs  

                        Inu, pokus se vyjadrit cenu zmeskanych vyjizdek penezi, nebo zkazenou dovolenou… Ono ti to naskace v radu desitek tisic :-/

                        0 0
                  • wlk  

                    podívej, já jako živnostník, když něco neudělám včas nebo něco předám i s malou vadou, tak po tobě každej šlape,chce slevy, pozdější splatnosti apod..nevidím jedinej důvod, proč by tak neměli šlapat lidi po aerolinkách?!Dos­tanou zaplacenou letenku 100% dopředu a měli by mít služby nejen na palubě, ale i mimo ni, ne? Chovají se k zavazadlům jak hovada, tak by měli nejen za vady, ale i za nepříjemnosti s tím spojené platit.Jak nemůžou vědět, kde zavazadlo je?! mají štítek, čtečky, je tak neuvěřitelnej bordel. Např. Sleva na příští letenku apod, pak by to bylo v pořádku. Ale když ti někdo po 3 týdnech hodí před dveře nepoužitelnej kufr s kolem v pořádku-jen díky majiteli, kterej si ho pořádně zabalil, tak to mi přijde jako úlet, sice z jedný strany super, že to tak dopadlo, ale oni ztrácí zavazadla jak na běžícím pásu, nehledě na to, že po 2–3 letech můžeš kupovat novej kuft..

                    0 0
                    • wroum  

                      tak jinak, treba to pochopis:

                      kdyz mi vratej znicenej kufr za tri tisice (priklad) a kolo bude v poradku, budu pozadovat nahradu skody a pripadne nejakej „bonus“ (sleva, vratit prachy, zadara letenku do budoucna…) za to ze to posrali, kteryho se budu domahat vsemi legalnimi a moznymi zpusoby i s vidinou toho, ze toho nemusim dosahnout, ale NIKDY bych neudelal to, ze bych jim dal uctenku na kufr v cene 10, kdyz stal 3… stydel bych se sam pred sebou.

                      0 0
                    • zirecek  

                      Pojďme šlapat všichni po sobě, pojďme křičet, dupat. Kam to dospěje? To, že peněžní podvod na aerolince omlouváš tím, že lidé na tebe šlapou jako na živnostníka, je lidská SLABOST. Žij dle svého charakteru, ne dle druhých.

                      Bojovat proti neférovosti aerolinek normálními prostředky a ne si doma třít ruce jak řezník krkovička, že jsem se zase napakoval. Můžeš si stěžovat, vést kampaň, psát dopisy, žalovat, stěžovat si na poškození kufru, ale podvádět? Podvádíš tím akorát sebe.

                      0 0
                      • wlk  

                        pro wrouma a zirečka: chlapy, já to chápu,jen prostě každej na to máme jinej názor, that´s all..Ale odmítám to, že bych byl proto špatnej člověk, nebo nedej bože slaboch, to jsou neskutečný kecy… Nejsem žádnej řezník krkovička, jen už bych si nenechal ***** na hlavu tak jako dřív, to je celý.

                        0 0
                        • wroum  

                          mysli si co chces, ale pro me je clovek co si „prestane nechat srat na hlavu“ tim, ze bude uvadet nepravdivy veci a dokladat to falesnejma uctenkama s cifrou o nekolik radu vyssi nejen spatnej clovek, ale spis normalni ****. pokud si necham zaplatit skodu nebo ztracenou vec (vse samozrejme v cenach novych veci, pokud to melo ke stavu nove veci blizko – protoze si pujdu koupit treba totez ale novy tak je nesmysl abych platil rozdil ja) tak OK, pokud se dohodnu na dalsi nahrade skody, tak OK, ale pokud se nekdo pokousi o „nahradu“ skody nejakym podvodem, tak to proste **** je a to zcela bez debat.

                          predstav si sam sebe na druhy strane kdyz ses ten zivnostnik…

                          0 0
                          • wlk  

                            Dobře, tak tady máme potencionálního zmrda-to jsem měl být asi já,hrozně špatný člověk. Na straně druhé aerolinky, které se chovají ve vlsatním zájmu co nejlíp a jsou dle nějakého řádu povinny hradit za ztracené věci „adekvátní“ náhradu. Může se stát, že na ztracené věci, budu čekat třeba 2 měsíce. Budu tam pravidelně telefonovat,díky obsahu kufru budu mít hodně lítání,nebo tam budou věci, který si tady u nás nekoupím a po 2 měsících mi řeknou-sorry, nemáme, ale zaplatíme. Dobře, jenomže za ty 2 metry jsem měl neskutečný nervy, provolal jsem hafo peněz,přišel o věci, který tady už nikdy neseženu a nedej bože další komplikace. Když mi odmítnou kompenzovat moje újmy, tak nevím, kdo by byl ****.TEČKA

                            0 0
                            • wroum  

                              pokud dokazes tu adekvatni nahradu definovat a svoji ujmu financne dolozit, tak nevidim problem aby ti to nezaplatili. ale jako adekvatni nahradu v zadnym priade neberu to, ze si vymyslis nejakou castku ktera by to spravila a o tu navysis realnou cenu toho co prislo k ujme nebo se ztratilo – to jen abys mi rozumel.

                              0 0
                              • vlk  

                                A oni z toho kola neodečítají amortizaci, tak jako se to dělá u aut?

                                0 0
                              • kimi  

                                Až v tomhle je totiž ta vyčúranost, v tom kolik si řekneš..

                                0 0
                                • ravo  

                                  Smutný na tom je to, že na tu vučůranost nedoplatí aerolinky, ale každý kdo si koupí letenku.

                                  0 0
                                  • zirecek  

                                    To je právě ta krátkozrakost v dnešní době, kdy se lidé snaží napakovat ve smyslu „kdo nekrade, okrádá rodinu“.

                                    0 0
                                    • rarášek1  

                                      včera na Radiožurnálu mluvil redaktor z UK o hrozném bordýlku na Londýnském letišti. Po mlze před vánoci prý zůstala obrovská kvanta zavazadel, leží nehlídaná na hromadě a nikdo se nemá k jejich rozvozu. Personál prý nechodí do práce (BA špatně platí) a informace o zavazadlech se dají získat na telefonu, ze kterého má BA profit.

                                      0 0
                              • Darkson  

                                psychickou újmu způsobenou možnou ztrátou svého dvoukolého miláčka nelze ani vyčíslit

                                0 0
                                • wroum  

                                  …tudiz ani za ni chtit nahradu – legalne.

                                  0 0
                                  • RUMcajs  

                                    Hele, ber to tak, ze treba letis na dovcu a zpozdi ti kolo. Stezejni napln tve dovolene je jizda na kole, napr. stylem Transalp. Kdyz kolo treba 5 dnu nedorazi, tak si musis najit bydleni, aby byla adresa pro doruceni. (treba jsi mel v planu spat pod sirakem). Taky vic utratis, pac nebudes 12 hodin v sedle.

                                    Nebo si muzes najit pujcovnu, kde ti pujci za tucny obnos kolo v hodnote 100tis a jeste ho budou upravovat na miru, takze dalsi penize.

                                    Kdo ti to vsechno nahradi? Legalne nikdo, takze si bud muzes nechat zkazit dovolenou, nebo je „natahnout“ o rozdil v cene.

                                    0 0
                                    • wlk  

                                      hmmm, držím palec, tohle jsem se mu snažil docela dlouho kousek nahoře, ale bez šance.

                                      0 0
                                      • RUMcajs  

                                        Vis, letel jsem jen parkrat cca 8×-10×, ted se mi to nechce pocitat. Negativni zkusenosti: Prvni let do IE na blind, bez adresy: Zpozdene spolecne zavazadlo pro 3 lidi.

                                        Jeden z dalsich letu: Zrusen, nebyl jsem informovan mailem, ani sms, prestoze ty udaje meli, nabidnut nahradni let dalsi den na jine letiste, ze ktereho nebylo spojeni do mista urceni. Takze jsem si koupil letenku za 258e abych byl vcas v praci.

                                        Posledni let do CR. Let zpozden o 4h kvuli mlze nad UK. V dusledku toho meli o 4h vice casu nalozit bagl radne do letadla. Nestalo se tak…

                                        Dnes se vracim do IE a verim spise tomu, ze zavazadla nedorazi.

                                        Po cca 30ti procentni sanci na potize uz k aerolinkam nejsem tolarantni :-/

                                        0 0
                                        • RUMcajs  

                                          Tak to probehlo jen s 30min zpozdenim, ale jinak O.K., az na pana v cernem tricku s napisem „POLICIE“ co si objednaval neustale alkohol, porvaval v letadle „Vinecko biuéé“ a nabadal sveho kamarada, at letusce sahne na „kundu“. Extempore korunoval popevky „Jsi Cech, tak si toho vaz…“

                                          Tak jsem se stydel :-)

                                          0 0
                                          • Twisp  

                                            Tak to bych ho asi vysadil za jizdy ..... (zpomalime …nestavíme) :D

                                            0 0
                                    • wroum  

                                      bydleni, kolo z pujcovny… na vsechno tohle dostanes ucet a nevidel bych problem z proplacenim

                                      vis, prijde mi to trochu jako dosahnout svyho za kazdou cenu a analogicky podobna situace by treba byla kdybys jel novym autem pres celou Evropu na dovolenou a v pulce cesty ti to auto zheblo a zbytek dovoleny budes resit jak se dostanes zpatky, jak to odtahnes… myslis ze ti vyrobce auta zaplati psychickou ujmu za to ze si nedojel na dovolenou? ja myslim ze ne.

                                      mimochodem mam dojem ze za priplatek ti aerolinky muzou garantovat ze tvoje zavazadla poletej s tebou v letadle – proc to neresit takhle, kdyz vsichni vedi ze se zavazadla ztracej a zpozdujou?

                                      jinak kazdopadne proste nesouhlasim s branim „spravedlnosti“ do vlastnich rukou.

                                      0 0
                                      • zirecek  

                                        Souhlasím. Už tu nedebatím, připadá mi, že už to ztrácí smysl.

                                        0 0
                                      • ravo  

                                        Také existuje něco jako cestovní pojištění a pojištění zavazadel…

                                        0 0
                                      • RUMcajs  

                                        Zavazadla s nama letela. Tedy zavazadla vetsiny cestujicich. Sedel jsem vzadu a okynkem sledoval, jak nakladaji kontejnery se zavazadly do letadla, i jak ja na Ruzyni vykladaji. Bohuzel do nich nenalozili zavazadla 8mi lidi.

                                        Ale jak rikam – takrka 30 procent letu probehlo s obtizema, takze uz nejsem idealista a klidne z nich vytriskam deset milionu, kdyby to slo a budu z toho mit jeste dobry pocit, protoze cise trpelivosti uz pretekla.

                                        0 0
                                      • kycis  

                                        No akorat nevidim duvod proc bych mel priplacet za prepravu zavazadel jeste neco navic, kdyz uz jsem za to jednou zaplatil v cene letenky.. Navic to ti negerantuje ze je neztrati :-(

                                        0 0
              • kimi  

                Možná vyčúranost pro tebe, ale podle mě si jen dotyčný nechce nechat ***** na hlavu.. Na co mu bude uhrazení ztráty (a to pravděpodobně jen do určité výše), když za strach o kolo, čas zabitej hledáním kola, dny bez ježdění, čas strávený nakupováním novejch věcí, nikdo nezaplatí.. To neni „spravení si chuti“, to je kompenzace právě těchto ztrát. Nebylo by správný si za Olpran účtovat cenu Canondala, ale nespokojil bych se pouze se zaplacením ceny po odečtení amortizace..

                0 0
                • wlk  

                  konečně si tady nepřipadám tak sám :-)

                  0 0
                  • wroum  

                    oba pisete z vezeni ci co?

                    0 0
                    • wlk  

                      Ty zase pracuješ na aerolinkách?

                      0 0
                      • wroum  

                        ne. me do toho netahej, ja bych podvod neudelal a doufam ze jednou ve svym oboru nebudu muset resit neco takovyho s nekym takovym jako si ty. respektive ja to uz v minulosti resil a vyresil k oboustrane spokojenosti a to jen proto, ze ani jeden z nas proste nebyl **** a nesnazil se z toho za kazdou cenu vytriskat maximum.

                        0 0
                        • wlk  

                          do ničeho tě netahám, jenom už si nepřipadám jako na fóru, ale na pranýři..no, já už buduv tomhle threadu vážně končit,protože mě to už teď akorát stojí nervy a čas a nevím jakým právem tady ze mě děláš takovýho šmejda a zmrda, když mě vůbec neznáš, ale docela mě to mrzí. Třeba to budem moct někdy probrat v klidu na pivu na BF srazu.zdar.

                          0 0
                          • wroum  

                            pokud nedoslo k nejakymu komunikacnimu sumu a ja pochopil presne to, co si chtel napsat, tak ja z tebe nic nedelam, pouze kritizuju tenhle uhel pohledu na vlastni zpusob reseni problemu, u kteryho mi prijde ze „rovnej“ clovek tohle neudela.

                            0 0
                            • wlk  

                              z tvýho úhlu pohledu určitě ne, to je mi jasný a je mi to popravdě docela jedno,nicméně tu už v téhle otázce asi moc nevymyslíme, oba se na to díváme jinak.

                              0 0
                          • zirecek  

                            Nikdo tě nepranýřuje. Jde pouze o jednu konkrétní věc, ve které se neshodnem. Ty by jsi byl schopen sám si naúčtovat amortizaci, psychickou újmu a další, ja, wroum ne. Toď vše. Nejde o život.

                            0 0
                        • Twisp  

                          prostě velkej správňák Brendn Volš ;)

                          0 0
                        • JSt  

                          mam pocit, zes nekde psal, ze to mas nejak „zarizeny“ ;-) s platem. jestli se pletu, hluboce se omlouvam a uved to na pravou miru. tot vse…

                          0 0
                          • wroum  

                            ano, to je pravda, ale neni to z moji hlavy a nemam moznost to ovlivnit…leda ze bych si nechal dobrovolne snizit plat… :-/ nebo zmenil zamestnani :-O

                            0 0
                            • Jenda  

                              takze z myho pohledu jses daleko vetsi vychcan nez ten kdo si neco primazne u tech aerolinek. Mas totiz na vyber a muzes danit plat uplne, kdezto kdyz ti nekdo ztrati zavazadlo, tak s tim nic nenadelas. Jako cloveka placenyho statem me lidi co berou cast (casto i dost podstatnou) platu bokem dost serou protoze okradaj vlastne i me. Pokud ten dotycnej jeste k tomu ma plnou hubu kecu o tom co je moralni a neni tak je fakt k smichu.

                              0 0
                              • ravo  

                                Státní zaměstnanče, že tě nesere třeba tohle:

                                www.estat.cz/index.php?…

                                0 0
                              • ravo  

                                Ale jinak s tebou souhlasím. Věřím, že wroum se nad sebou hluboce zamyslí, ukončí tento všivý pracovní poměr, půjde na úřad práce, bude brát podporu a několik dalších let sociální dávky, protože se mu to vyplatí víc, než pracovat někde za poctivých 8000 hrubého.

                                0 0
                                • Jenda  

                                  bych rekl ze hlavni problem cely tyhle diskuze je prehaneni – jestli si nekdo nadsadi cenu ztracenyho zavazadla o 20% tak proc ne, pokud to bude x-nasobek tak je to *****. Stejne tak wroum nedela za 8 hrubyho a nebude cekat nekde na pracaku protoze proste by nevyzil. To ze socialni system je u nas velmi stedry k nemakacenkum je fakt s kterym zatim nikdo nic nemel odvahu udelat (ani modry ani ruzovi komunisti), no a nefunkcni parlament – kdyz vidim nase zakonodarce si rikam jestli neni to bezvladi skoro lepsi:-) No zase me napadaji myslenky odjebat se odsud do nejakyho mensiho absurdistanu.

                                  0 0
                                  • ravo  

                                    No dobře, nejsi z těch nejhorších státních zaměstnanců :-)

                                    0 0
                                  • Eva  

                                    S tímhle názorem 100%ně souhlasím :-) Spousta diskuzí na BFku jde zbytečně do extrémů. Normálně je z „povzdálí“ s úsměvem sleduju a nereaguju,ale moralisti mi pojou krev.Viz můj příspěvek dole :-).

                                    0 0
                              • wroum  

                                jak uz sem rek, muzu zmenit zamestnani nebo se vzdat tech dvou litru bokem. to prvni casem prijde a to druhe by znamenalo totalni likvidaci. jinou moznost opravdu nemam (a kdyz uz nekoho titulujes vychcanem, tak aspon toho pravyho – myho sefa). ale mas recht, nebudu *****, hodim vypoved – na podpore bude taky dobre, a toho casu… budes spokojenejsi?

                                0 0
                                • Jenda  

                                  no nejak nechapu tu totalni likvidaci, k tomu kdo je vychcan – nevim ale rekl bych ze tvuj sef z toho principialne nic moc nema – proste je ochoten na tvuj plat dat nejakou urcitou sumu, diky tomu ze cast jde bokem je to vyhodny hlavne pro tebe – dostanes vic. Ano nemel ti to nabizet, ale myslim ze ses nevzpouzel.

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    muj plat je 16000 hrubeho, coz je cca 12500 cisteho (ale sefa stojim cca 23000 se vsema odvodama…) . s tema 2000 mam 14500 mesicne. kdybych mel mit tolik oficialne (tzn byt ve vyssi platove tride), tak sice budu mit treba 19000 hrubyho, ale sef za me zaplati mesicne ke 33000 korun, coz je tak velky rozdil, ze to proste za me zaplatit nemuze, protoze na to nema – sme malinka firma (je sem jedinej zamestnanec), takze on ma jedinou moznost – dat mi ty dva litry bokem, aby odvody za moji osobu dosahovaly nizsi tridi a on byl schopen to uplatit, ale chapu ze tohle si ty jakozto statni zamestnanec vubec nemusis uvedomit.

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      ale uvedomuju, mas pravdu v tom ze system progresivni dane neni uplne to nejlepsi co bylo vymysleno. Otazka je kde ty dva litry bere – pokud ti nejakym zpusobem projde pres ucetnictvi (napr. jako jeho prijem) tak je to uz zdaneny samo o sobe celkem dost, pokud je to total cerny – to jest on dostane od nekoho prachy na ruku bez dokladu tak to moc koser neni.

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        tak v tomhle je to koser – ty prachy jsou normalne z penez co vyfakturuje zakaznikum za praci.

                                        0 0
                                        • Jenda  

                                          no takze vlastne jediny co ze to dani jako svuj prijem a ne tvuj – takze je to pak koser uplne:-) jeste prestanes hulit a bude z tebe mirek dusin:-)

                                          0 0
                                    • Radek Broz  

                                      Nicmene system (se kterym sice naprosto zasadne nesouhlasim a delam to taky) ojebavas. Je podle me docela jedno, jestli podvedes aerolinky nebo nas socialisticky stat.

                                      0 0
                              • wroum  

                                jinak to ze to takhle podnikatele delaj u zamestnacu pouze vyplyva z faktu ze je neco spatne s danovou politikou statu…

                                mimochodem statni zamestnance, muj plat i s tim „navic“ je porad vyrazne nizsi nez u stejne stary ucitelky na ZS na prvnim stupni. a to ze nedostavam zadny prispevky na dopravu, jidlo… uz radsi vubec neresim. premie sem za ty 4 roky co tu delam dostal v celkove vysi 3000 kc (nejde o preklep, jsou to opravdu tri tisice korun)… ale asi se citis spravedlive mnou okradan.

                                0 0
                                • Jenda  

                                  no na to se da rict asi jediny – proc teda nezmenis praci, v Praze to fakt neni problem. Hele me je fakt celkem jedno kolik dostavas bokem protoze tohle hlavni problem deficitu verejnejch financi opravdu neni, ale dojalo me jak nekoho obvinujes s toho ze je vychcan ale sam nemas vse tak uplne cisty:-) BTW nejsem statni zamestnanec ale clovek jehoz prace je placena ze statniho rozpoctu:-)

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    proc teda nezmenis praci, v Praze to fakt neni problem – na ktery planete zijes? jako je fakt ze to je jednodussi nez treba v Prerove, ale ze by to bylo tak jednoduchy? ja mam vse cisty, muj sef ne.

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      normalka na Marsu ne:-) dobre zalezi na kvalifikaci. Ale problem to opravdu neni, spis jde o to za kolik a jestli to cloveka bude bavit. Ja treba jsem na tom zatim tak, ze delam co me bavi a penize moc neresim, az zacnu resit penize a nebude mi vadit vetsi nuda tak zmenim misto a stat pusobeni.

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        kvalifikace neni problem (6 let studia polygrafie – SPS a VOS v tyhle republice moc nema), lidi z ucnaku maj prilis uzky zamereni a vysoka v pardubicich je moc do chemie a vedy. VOS funguje kratce, takze lidi se stejnou kvalifikaci sou zatim jen moji spoluzaci a 3 rocniky nad nama (ale polygrafu je stejne jen 10 v rocniku). s moji kvalifikaci muzu delat vsechno od kalkulace tisku pres technologa, grafika, zlomare, produkcniho… az po generala tiskarny nebo studia, ALE at pujdu kamkoliv, tak se zaber moji prace zuzi bud jen na urcitou cast workflow zakazky nebo jen na urcitej uzkej okruh typu zakazek. tady, tim ze sem tu na vse skoro sam (kolega dela jen a poue zlom), tak se dostanu k zajimavejm zakazkam, zajimavejm klientum, zajimavejm dodavatelum a v neposledni rade k zajimavejm technologiim. kdyz prijmu zakazku na polep aut, tak udelam navrh, zaridim vyrobu a jdu to auto polepit… a takhle se vsim – vsechno od A do Z (a udelam opravdu vse co si zakaznik vymysli a je jedno jestli je to potisk propisek nebo neonova tabule 5×5 metru), moji praci neovlivnuje vetsinou nikdo jinej nez ja sam a to je presne to, co mi bude chybet a je to jedinej duvod proc tady zustavam i pres to ze jinde bych delal i za vic nez dvojnasobek – ale ne tak zajimavou praci.

                                        0 0
                        • kimi  

                          Nejde mi o vytřískání maxima, ale o vytřískání toho, co mi patří.. a to není jen VĚC, O KTEROU JSEM PŘIŠEL, ale i to, co budu muset znovu vložit kvůli něčí nedbalosti nebo blbosti – a protože čas a nervy mi nikdo nedá, vyberu si to aspoň takhle.

                          Pojištění zavazadel je k letence pravděpodobně limitováno nějakou výší a tento thread je celý teoreticky zvytečný, ale je-li nějaká možnost, jak vytřískat reálnou ztrátu, tak proč to neřešit..

                          0 0
          • zirecek  

            A se hned musí, odrbat, ochcat, vyždímat, co jde. To mi něco připomíná. Aá, to jsme my češi, ano, :-).

            0 0
            • filipes  

              delaj to skoro vsichni z celeho sveta, vcetne dobre situovanych nemcu, skandinavcu a amiku. I pri zpozdeni zavazadla 24h zajdou do fakt draheho kseftu s hadrama a nakoupi si „potrebne obleceni na jednani“.....

              0 0
              • zirecek  

                Zopakuju to co výše: Schovávání se do davu, brát si přiklád z horších, omlouvat si své ego „vždyť to tak dělají i oni“ → to vše je pouze lidská SLABOST. A kam to dospěje?

                0 0
                • filipes  

                  to byla jen reakce na ty cechy… v leccems horsi jsme, ale v tomle ne. BTW, existuje warsavska konvence ktera presne stanovi prava cestujicich, a nevidim duvod v ramci techto prav (samozrejme be falsovani) ziskat na aerolinkach maximum.

                  0 0
                  • zirecek  

                    A udávat nepravdivý obsah kufru?

                    0 0
                    • filipes  

                      to ne, ale kdyz ti ztrati treba kolo, ktere je mirne jete a koupene ve sleve, tak normale dat MOC novyho ekvivalentu ikdyz je treba o 50% vyssi nez bys to stare prodal v bazaru…

                      0 0
                      • zirecek  

                        Ano, mají ti nahradit adekvátní výrobek v nových cenách, to je jasné. To je reálný postup, žádné zatemnělé účtenky nepravdivě o nákupu svého kola.

                        0 0
                        • kesu  

                          ne nahradi ti odhadni cenu.Jen by me zajimalo jak bys jednal kdyby si u nich prisel o bika ty.Jak by ses tvaril kdyby ti zaplatili polovicni cenu biku.A dalsi vec je ze si za bika vetsinou musis priplatit docela slusnou castku za kterou by to zavazadlo mohli pojistit.Krom toho driv si na tohle vsechno mel narok,pokud si treba cestoval linkou ktera se opozdila tak si po urcitym case mel narok i na hotel.Fakt nechapu tvuj pristup,oni ti znicej tvuj majetek svou blbosti(a ze se to stava fakt casto) a ty misto toho aby si je donutil nahradit co nejvetsi cast skody tak jim v klidu das ucet ze kteryho ti daj pulku.Krom toho ze pokud si to koupil treba ve sleve nebo poskladal tak dostanes fakt zlomek ceny.A ty si v klidu ze svyho dosetris aby sis mohl SVOJE kolo koupit zpet.Nemusis preci falsovat ucty,staci kdyz si sezenes ucty na ty stejny veci co tam mas ale za ofiko ceny a uz ses nekde jinde.Pokud by sis ale s heslem „prece nebudu tahat penize z nebohy letecky spolecnosti“ zaplatit pul a zbytek dostetril tak pred tebou smekam.

                          0 0
      • bam  

        S tim placenim by me to dost zajimalo. Nekolikrat jsem se snazil u CSA zjistit jestli by mi to kolo zaplatili nebo ne a nebyli mi schopny odpovedet. Snad je tam dokonce nakej docela smesnej limit… :/

        0 0
        • Vašur  

          Pokud si vzpomínám, tak je někde na letence napsáno, že je při ztrátě zavazadla plnění podle Varšavské konvence a dělá to 20$ na kilogram. Takže pokud by kolo v krabici dalo 15kg, máš naději bratru na 7 500 Kč. Pokud by se ti to zdálo málo, musel bys to pojistit na konkrétní částku. Ale pochopitelně předem.

          0 0
          • Vašur  

            Fakt je, že na těhle letech, kde jsou zavazadla registrovaný se to skoro vždycky najde a jediný problém je zpoždění. To v Rusku je (nebo možná bylo) to jiný kafe. Když jsme letěli na vitrostátní z Moskvy do Chabarovska, tak nás se zavazadlama poslali do takový chodby, kde byly na zdi cedulky s názvy měst a tak byl vedle Chabarovsku Kišiněv, vedle Irkutsk, vedle Leningrad (tenkrát ještě) atd. A tak jsme chodili tu rostoucí haldu 5 hodin kontrolovat, jestli to někdo nekopl jinam. Protože kdybysme to nenašli v cíli, tak bez tý registrace už nikdy.

            0 0
      • Floydie  

        Tak tydle vychcanky uplne miluju.

        0 0
        • enjoy  

          maj se chovat profesionalne.ale ono je hlavne dulezity,abysis nevzal na palubu sunar pro mimino nebo pastu na zuby,zatimco obycejny kufry uz ti v poradku dopravit nedokazou.a to jsem si vzdycky myslel,ze prepravovat lidi je daleko komplikovanejsi nez veci. ja se na to divam takhle a klidne bych si jeste „prirazil neco navic“.

          0 0
          • zirecek  

            vyčůranost vedoucí do pekla

            0 0
            • enjoy  

              ale prosimte.do pekel smerujeme stejne..

              0 0
              • zirecek  

                To je krátkozrakost, chlapská slabost. Raději něco udělat než to omlouvat postojem, že směřujeme do pekel.

                (asi jsi nečekal nic pozitivního, :-))

                0 0
        • martt  

          Neviem, ci by to dokonca nebolo trestne.

          Zase na druhej strane, nech sa spolocnosti viacej snazia. Minuly rok stratili dcere kufor, su povinni ho doviezt az na miesto kde si. Boli sme na Vlkolinci (vysoko vo Velkej Fatre) a tak sa tam zamestnanec Air France s kufrom stveral na stedry den v metrovom snehu :-)

          0 0
          • enjoy  

            tak to se mu divim:-)).ono mozna jsou spoustu veci povinni,ale co muzes kdyz ten kufr chces az domu oni reknou ne!:-)

            0 0
          • cabbage  

            :-D

            0 0
          • zirecek  

            :o)))

            0 0
          • Dijck  

            Ono to az tak vysoko niesa:) Par km (2–3?) od hlavnej cesty po asfalte ;)

            0 0
            • martt  

              Su to 4 km a zapadol asi 2 km pod dedinou. Nemal retaze, tak som mu bol este pomahat s niekolkymi ludmi aby s tou dodavkou vobec mohol odist a nezablokoval jedinu cestu do dediny.

              V prilohe vidis ako to vyzeralo.

              0 0
    • panaczek  

      nikdy se mi nic neztratilo, ale kolem skoro kazdemu. vzdy se vsechno naslo. naposledy kamaradovi pred tydnem nepriletely lyze, pracovnik Delta airlines nacvakal kod zavazadla do kompu a hned mu vyjelo, ze lyze jsou v letadle, ktere pristava za hodinu.

      hlavu vzhuru, dobre to dopadne!

      0 0
    • Tinker  

      U British Airways je zavazadlo považovaný za ztracený po 21 dnech. Mě došly zavazadla za 6 dnů a to mi říkaly, že o 95% zavazadel se ví do 48h… kecy. Myslim, že ještě máš dost velkou naději. Kdyžtak ti to stejně zacvakaj. U British Airways je pojištění do 10000$. Takže si sežeň účtenku od kola ;-)

      0 0
    • speedy gonzales  

      neztratilo se mi kolo ale jen bagl s komplet vecma co jsem si vezl do usa. no docela neprijemne, co hur zapomnel jsem presnou adresu kde bydlim:-))))) no takze po prijezdu domu to spravil jeden telefonat, bagl nestihli odbavit pri transferu v NY, borec mi ho privezl primo ke dverim,aspon sem se s tim nemusel tahat do schodu. o ceste z denveru do boulderu nemluve. skoda ze to bylo ve 3 rano, jinak by to byla dokonala idyla:-)

      kamaradovi rozflakali kufry. zaplatily vsechno do posledniho ubrousku. myslim ze snad nepotreboval od vseho ani paragony. proste udelal soupis veci, ale 100proc si jisty ted nejsem

      0 0
    • Trojci  

      No ty krávo :/

      0 0
    • mosquito  

      ja to porad rikam … jezdi na kole, dojedes vsude a vcas, jo kdyz si nekdo neda rict a hogo fogo lita letadlem :))) ale ztratit takovyho milacka to je fakt v pytli :(((

      0 0
      • bazi.marko  

        do jake vyse jsou zavazadla u BA pojisteny, jsem se zatim nikde nedopatral, pokud by to bylo opravdu 10000 dolaru, tak jsem klidny. Uvidim, zatim cekam a stale douifam

        0 0
        • Tinker  

          Já těch 10000$ četl na letišti v LA (u BA). Psali, že pokud máš v zavazadlech věci nad 10000$ musíš to nahlásit a něco připlatit. Je fakt, že na netu jsem tuhle částku taky nenašel…

          0 0
    • MI5  

      The air carrier is liable for destruction, loss or damage to baggage up to 1,000 SDRs (approximately £820 or EUR 1,230). In the case of checked baggage, it is liable even if not at fault, unless the baggage was defective. In the case of unchecked baggage, the carrier is liable only if at fault.

      British Airways

      0 0
      • pepino  

        Co to maj za kurs?

        0 0
        • MI5  

          To prvni jsou dolary a nejak se to nepovedlo zkopirovat. To druhe je v eurech a kurs priblizne odpovida aktualnimu stavu kursů.

          0 0
      • filipes  

        Takhle to maji vsechny evropske aerolinky, je to vseobecne prijata dohoda.

        0 0
    • panaczek  

      tak jak to dopadlo, porad nic???

      0 0
      • Twisp  

        taky bych to rád věděl

        0 0
        • RUMcajs  

          Hele, 22. jsem letel z IE do CR a bagl dorazil az 25 vecer…

          0 0
          • Buchznebe  

            z IE ??? Internet Explorer??? :-D

            0 0
            • Radek Broz  

              Taky mě to napadlo;-) Každopádně je dobré odjebať sa z IE, nedivim se, že letěl pryč;-)

              0 0
              • RUMcajs  

                Cece, ty uz mas stejne fajnu slovenstinu ako ja! :-)

                0 0
                • bazi.marko  

                  tak dnes po necelem mesici bez jakychkoliv informaci o pohybu ci existenci biku, jsem obdrzel od zasilkove sluzby Fedex zcela zniceny kufr. Po uklidneni, ze neco je jeste uvnitr jsem se dal s obroskym napetim opatrne do rozbalovani. Temer k vyvrcholeni me po slozeni biku privedl fakt, ze biku vubec nic neni, zadna prohla trubka, zadne uhnuti zadni stavby a jine se nekonalo. Cely ram jsem v USA oplet snad tunou igelitu s bublinkama a izolepou, ke kolum jsem pridelal kusy kartonu zabranujicich prohnuti a snad jen diky temto opatrenim prezil bike svuj vylet po svete bez vetsich uhon a to podotykam, ze kufr je v nepouzitelnem stavu, ve srackach. Nejhorsi na cele veci je, ze nikdo v Londyne, ve Vidni ani v Praze nebyl schopen zodpovedet moje otazky, kdy prijde, kde a proc bike je?. Tak timhle dnes skoncil jeden muj perny mesic straveny bombardovanim lelist svymy telefonaty. Ted uz jen bikovani:-)

                  0 0
                  • raceman  

                    mužeš hodit foto toho kufru?

                    0 0
                    • bazi.marko  

                      pritelkyne odjela s fotakem do Tunisu, jestli neco schrastim, vyfotim

                      0 0
                      • panaczek  

                        …tak vidis, ona vsechna voda nakones stece dolu a Stazina se dostane Kubovi za zenu…

                        jakej kufr jsi mel??? aspon hod znacku, nejlip i fotku. o nejakym kufru uvazuju…

                        0 0
                      • panaczek  

                        …jo…, mels na kufru nebo i v kufru jmeno, adresu, telefon atd…????

                        0 0
                  • raceman  

                    a jinak samozřejmě gratulace ke vrácení celého biku v pořádku

                    0 0
                  • Phoebe  

                    Též gratulace, jinak dobrý thread, dobrá detektivka s úspěšným koncem, ale nechtěl bych to zažít :o)))

                    0 0
                  • kycis  

                    Happy End :-) Ale asi jeste jen tak pro me vlastni poteseni za prozite stresy bych po nich chtel nahradu za zniceny kufr :-))

                    0 0
                  • filipes  

                    posli jim k nahrade ten kufr. a klidne uctenku za kolo, ktere sis na tu dobu musel koupit kvuli treninku. Vymahat to muzes na prvnim nebo poslednim dopravci v retezci, je na nem si to vyridit s tim kdo to zabordelil. A podivej se na track zasilky ve Fedexu, kdo to podaval – to by ti ostatne meli sdelit…

                    0 0
                    • zirecek  

                      A ještě si udělej licenci svazu, udělej seznam výsledků a seznam výsledků, o které jsi se zhoršil kvůli absenci bajka, udělej si potvrzení o co si vše přišel. Určitě půjde vymáhat i psychická újma po vzoru USA. Opatřil bych si papíry od psychologa, něco aby se dalo žalovat za to, že se ti v podstatě zhroutil celý svět. Týdenní pobyt na psychiatrii určitě půjde taky vypapírovat. Ubohost.

                      0 0
                      • filipes  

                        ty asi moc nelitas vid? kdyz letis na nejakou expedici, kterou musis brutalne omezit kvuli tomu, ze ti nejaky ***** zabordelil material – prijdes o mesic dovolene, spoustu penez – a jenom tak mavnes rukou. Nebo letis na par dni na jednani, nauctuji ti 20k jen za let do Rima, a pak na jednani jdes v dzinach protoze ti zabordeli kufr? Jeste stravis pul dne tim, aby byly tak laskavi a rekli ti kde je a kdy prijde? BTW, kdyz to takhle odsuzujes; kolikrat ti zabordelili veci pri dulezitem letu?

                        0 0
                        • zirecek  

                          Jediné co odsuzuju je udávání nepravdivého obsahu kufru. Což v tomhle případě znamená nadhodnocování kola, apod..

                          0 0
                      • Radek Broz  

                        Tak to zase prrr, v principu s tebou a wroumem souhlasim, ale nějakou náhradu by mu dát rozhodně měli – bejt měsíc bez bika je pro mě hodně špatný a když si představim, že by mi ho zašili např. pokud bych letěl někam na měsíc jezdit (B.C. ;-) ) a pak tam byl bez kola, tak prakticky celej zájezd naprosto postrádal smysl a veškerý náklady i čas na něj by byly vyhozený prachy.

                        0 0
                        • wroum  

                          tady se nikdo ale nepre o tom jestli dostat nebo nedostat nahradu – jde o zpusob jakym toho docilit – bud jako clovek (sepisu, vycislim a dohodnu se) nebo jako **** (budu tvrdit ze v tom kufru za 50000 bylo kolo za 150000). v tom je celej hacek – nic vic

                          0 0
                          • filipes  

                            ja myslim ze tam je limit cca 1000 euro na 20 kg vahy. Kdyz vezes kolo za 150 tak si ho mas extra pojistit a cennosti vzit na palubu. A s jakoukoliv nahradou nebo zpetnou slevou na letenku kvuli zmarenemu zajezdu te poslou do pr… Ale na nejake plneni mas narok uz kdyz se zavazadlo zpozdi 48h. Vsechny normalni aerolinky maji v tomhle stejne podminky, spolecne domluvene…

                            0 0
                            • karliner  

                              já si tady připadám jako na nějakým ultrakřesťanským webu… Když mi někdo (nemusí to bejt zrovna aerolinky) něco zkurví, zničí nebo ztratí, tak je snad logický, že si za to nechám adekvátně zaplatit a použiju k tomu veškerý dostupný prostředky. Kdo tvrdí, že by se řídil podmínkama na letence, který jsou samozřejmě výhodný jen pro jednu stranu je dle mého buď lhář anebo vosel.

                              0 0
                              • wroum  

                                kdybys napsal …vsechny LEGALNI dostupny prostredky, tak s tebou budu naprosto souhlasit.

                                0 0
                                • Jarda  

                                  A neměly by aerolinky přijít s náhradou sami (tj. zjistit si cenu kola, zeptat se tě o co jsi přišel…) – jejich chyba oni by ji měli napravit. Jestli sami nemají zájem nahradit plnou škodu tak to je podle mě vychcanost a zmrdství.

                                  0 0
                              • wlk  

                                křesťani nepoužívají slova jako – **** :-)

                                0 0
                                • wroum  

                                  presne tak, maj slovnik omezenej natolik, ze nekterejm lidem a vecem proste nemuzou dat prave jmeno.

                                  0 0
                              • zirecek  

                                Při legálnosti vymáhání ano. S takovou je i dostupný prostředek ukrást tank, obsadit letiště, požadovat výkupné za ztracené zavazadlo. Je to sice sranda, ale Vaše uvažování tímhle směrem spěje.

                                0 0
    • tomfree  

      Taky blahopřeji,zajímalo mne jak to dopadne,po tvé zkušenosti jedině trezor s gps modulem.

      0 0
      • bazi.marko  

        kufr to byl od Sette, to nejlevnejsi co jsem ve statech splasil, ale po tomhle zazitku dopurucuji priplatit a koupit neco echt. tady je odkaz:www.pricepoint.com/…_-Wheels.htm

        0 0
        • bazi.marko  

          jak jsem psal vyse, nebyt ram biku zabaleny hromadou igelitu a omotany izolepou, jen s tezi by to rozchodil.

          0 0
          • filipes  

            to je docela normali ikdyz se bike neztrati – jednou jsem ho mel zabaleny ve dvojite vrstve lepenky, bublinach a navic vaku na kolo, ale stejne lepenka byla prorazena a opryskana trubka i jen za pitomy let do tunisu.....

            0 0
            • zirecek  

              Je jen otázka času než na to hoši z marketingu přijdou a jedna aerolinka začne jako první tahat cestující na to, že jim zabezpečí správné, rychlé a bezpečné odbavení zavazadel.

              0 0
              • filipes  

                tusim ze s zavazadly manipuluji lide z letistniho personalu + ruzne automaticke prepravniky. Jedine cim se rozlisuji v tomhle oheldu aerolinky je ochota s jakou proplati nahrady ;-)

                0 0
        • panaczek  

          …no jo kamarade, musis nazyvat veci pravymi jmeny. tohle neni kufr, ale plastenka. dobry tak na prepravu v aute a ve vlaku, kdy si s kolem manipulujes sam… to uz je lepsi klasicka kartonova krabice.

          nejvic chvaly je slyset na tohle: cgi.ebay.com/TRICO-SPORTS-IRON-CASE-BICYCLE-BIKE-TRAVEL-CASE-NEW-06_W0QQitemZ18007121655­7QQihZ008QQca­tegoryZ7295QQssP­ageNameZWDVWQQrdZ1QQ­cmdZViewItem

          0 0
          • Twisp  

            potes koste, to by prezilo i cernou skrinku pri havárii :)

            0 0
          • Rolei  

            Ale je to těžký jak prase…dáš do toho kolo a už máš nadváhu plus osobní věci…další nadváha a můžeš si jít za stejný peníze jako bude stát ta nadváha nové kolo…

            0 0
    • Eva  

      Všem diskutujícím ohledně legality,morál­ky,vychcanosti,… Každý se myslím dostal do situace,kdy zrovna nešlo dodržet desatero či zákon. Mne ukradli kolo v areálu školy,měla jsem ho přivázané k lampě,na kterou jsem viděla z okna,ne ve stojanu na kole,který byl někde za rohem schovaný v koutě.Škola je pojištěna proti krádežím,tak jsem šla na policii pro zápis,na základě kterého můžu vymáhat škodu na pojišťovně.ALE­.Zákon říka,že kolo musí být uvázáno v místě určení,tedy ve stojanu.Tedy jsem zalhala. Myslím že nikdo nemůže nic proti tomuto postupu říct,já nebyla ten zloděj.Nic není zkrátka černé nebo bílé. Aneb normálně se držím toho co řekl TGM(myslím):Co nezakazuje zákon,zakazuje stud.Ale tady to zákon zakazuje,ale stud mi to nezakazoval :-)))

      0 0
      • Honza z H  

        Je hezké, že každý na sebe něco práskne. Ale když si začla s tím studem, tak bych to spíš nazval svědomím, stud nastupuje, až se to provalí. A těm moralistům asi patří věta: Kdo je bez viny, ať první hodí kámen. A k předmětu, držím palce, aby kolo přišlo co nejdřív a v pořádku.

        0 0
        • Twisp  

          Že by bylo narušeno časové kontinuum ? :)

          0 0
        • Eva  

          Peníze od pojišťovny jsem dostala bez problémů,jen to kolo bylo staré 2 měsíce a oni si účtovali amortizaci za celý rok,myslím to bylo 10%.Pokud by to bylo kolo za 100litrů tak by mne těch 10tisíc asi dooost mrzelo.Já přišla „jen“ (za dob studia to není málo) o 2tis.

          0 0
      • Vrci  

        § 250a zákona č. 140/1961 Sb

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.