• David26

    Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat, jestli by mi někdo doporučil nějaké trekingové boty. Hodně s přáteli chodíme na výšlapy a do budoucna přemýšlím i o nějakém vyšším výstupu, boty mám obyčejné z trejky z Bati, mám je cca rok a jsou docela hodně vychozené a při výstupu na strmější svah se mi trochu odchlípla podrážka na straně. Budu velmi rád za nějaké dobré typy :)

    0 0
    • scret  

      co se takhle podivat do historie, hmm?:)

      0 0
    • scota  

      Meindl, Hanwag, Asolo, Prabos dle ceny a terénu.

      0 0
      • Jimm22  

        Meindl mi vydržely jeden vyšlap a podražka se oloupala :( mam Scarpa a už 3 rok ok

        0 0
        • scota  

          Meindl Burma asi 6 let. Přežily Hochschwab, Totes Gebirge, Kaiser Gebirge, Watzmann, Roháče, Muráňská planina atd.

          0 0
          • Singlespeed  

            6 let vydržet můžou, když se intenzivně nepoužívají. Když jsem ještě chodil každý rok cca 2 měsíce po horách, vydržely i drahé Meindly Island Pro jen dvě sezóny a byly naprosto úplně našrot, levnější Aku zahynuly definitivně už po roce, pak jsem je používal jen na chození ven se smetím :-).

            0 0
      • prupek  

        Na Prabos jsem necetl dobre reakce – bota sice ok, ale moc nevydrzi …

        0 0
        • Smazaný účet  

          já je mám (vojenský zimní s GTX), prakticky hned se utrhlo očko pro nazouvání vzadu, jinak jsou OK až na dementní systém vedení tkaniček – očko v půlce šněrování „žere“ tkaničky neskutečně rychle :-(

          0 0
          • Jakobo  

            Jo, na ty vojensky Prabosy 2000 jsem cetl hodne chvaly :-( Ja jsem mam nejake kozene Prabosy z roku tusim 2000 a krome ochozene podrazky dodnes drzi, uz je samozrejme na hory nenosim.

            Bude tam nekde nejaka otrepina, jehlovym pilnikem/stocenym smirkem vyhladit.

            0 0
          • MirosPikos  

            Ahoj, když Tě tu vidím mimo téma, potřeboval bych nějaké info ohledně kosy, kterou akutně sháním, mohu napsat soukromou? Díky

            0 0
        • scota  

          Mám Praboj Altaj sice asi po více než 3 letech popraskala kůže v místě ohybu, ale nosím je dodnes jako pracovní boty na zahradu. Za ty prachy super, prošel jsem s nima Kavkaz. Meindl jsou sice lepší, ale za dvojnásobnou cenu.

          Důležité je kožené boty pravidelně voskovat např. Grangers wax.

          0 0
        • scret  

          za ty prachy vetsinou super boty… Jedny prabosky jsem taky mel… Ven jsem je tahal cca 8let… Dalsi cca 4roky jsem je mel jeste na praci…

          0 0
    • MirosPikos  

      Jaký je cenový strop? Celkem zajímavá informace pro koupit boty, která ti dle způsobu užití může vydržet 5, 10 a nebo třeba jen 2 roky :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, moc přesně jsi nespecifikoval. Ale pokusím se přispět… Taky rád chodím do přírody, buď dvoudenní akce přes noc anebo jednodenní procházky. Pročetl jsem fora, tam se doporučovaly Asola a Scarpy – na moje potřeby příliš drahé, a nedoporučovaly značky jako Alpine pro, Crossroad apod…Takže jsem jsem šel do dle mne rozumného kompromisu od Salomonu. Dal jsem za ně cca 2400 ve sportisimu, ale našel jsem je v obchodech i za 3500.

      Zatím jsem je měl na dvou dvoudenních akcích, v Tatrách, a x procházkách a prozatím spokojenost – přijdou mi lehké, pro moji nohu velmi pohodlné a i v létě se v nich dá existovat. http://www.zbozi.cz/…s-mid-gtx-3/?…

      0 0
    • wilda81  

      Musíš si stanovit strop a zkoušet, a zkoušet, a zkoušet. Mi třeba sedí Scarpy, s kvalitou jsem též spokojený, ale to neznamená, že budou sedět i tobě. Každý máme nohu jinou…

      0 0
    • Qulck  

      Chodim teď v Kaylandech Contact. Nezničitelný céčka s goráčem. Možná ale nebudou moc na vyšší nárty,aspoň mi tak přijdou. A nemají gumovou obsázku kolem celý boty. Každopádně tahle značka taky stojí za vyzkoušení a zvážení.

      0 0
    • scota  

      Klasická celokožená bota:

      http://planika.cz/…her-men.html

      0 0
      • RomanH  

        Tak ty vypadaji hodne dobre

        0 0
      • Smazaný účet  

        dají se někde v Praze vyzkoušet/koupit? Zrovna tenhle typ bot bych si na eshopu nechtěl kupovat..

        0 0
      • Paja  

        Nevim, jak je na tom Planika dnes pod Meindlem, ale cca pred 15 lety svarovi jejich pohory moc dlouho nevydrzely, rozpadla se tusim podesev, nicmene tehdy nepouzivali vibram, ale nejaky svoje…

        0 0
        • scret  

          jj, drive planiky stale za h.. dle fotky je ale tahle bota uplne jina konstrukcne, takze by mohly byt uz uplne nekde jinde…

          0 0
      • vladaza  

        Kožený futro a bez goráče – paráda!

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • jIrI___  

      Záleží jaký máš rozpočet. Já asi před dvěma lety hledal celoroční kotníkovou botu, ideálně celokoženou s co nejméně švy a s goretextem z nižší cenové kategorie, která se ale nerozpadne po pár procházkách (takže vypadly obchody typu Sportisimo apod.). Po přečtení různých názorů jsem pořídil Prabos Condor a nemůžu si stěžovat. Po rozchození sedí pěkně na noze a po výměně vložek jsou až nečekaně pohodlné. Vytknul bych jim asi dvě věci – na ušlapaném sněhu celkem kloužou a v kamenitých Beskydech mi chybí okop na špičce. Druhá věc se dá vyřešit za pár korun návštěvou obuvníka, ale k tomu jsem se ještě nedokopal :)

      0 0
    • d  

      Jedna blbost, která mne už roky sere:

      Na většině levnějších (neříkám špatných) trekových botech je úplně na hovno uvazování tkaniček na několika posledních háčcích od vrchu. Háčky jsou tak ostré, že tkaničky za pár týdnů spolehlivě přeříznou. Tkaničky jsou barevně sladěny s botou a samostatně se nedají sehnat. Navíc kvalitnější tkaničky jsou dost drahé. Pak to končí tak, že se kupují levné za dvacku a na botě vypadají blbě.

      0 0
      • MirosPikos  

        A nebo si kup 10 metrů parakordu za pár dolarů a máš klid :)

        0 0
      • zdenek  

        Přesně stejný problém mám na levnějších zimních i dražších turistických. Kolega mi radil srazit hrany těch háčků jemným brusným papírem. Moc to nepomohlo.

        0 0
    • Honzink  

      LOWA, LOWA, LOWA, a nebo LOWA

      0 0
      • MirosPikos  

        Ale proč ne, mám už nějakej pátek (možná 5 let) Lowa Ranger GTX a až na jediný problém – zpuchřelá guma díky nevhodnému skladování ve vlkým prostředí všechno ok. Tkaničky jsem měnil až teď právě za výše zmiňovaný parakord :)

        Jinak jsem ještě nepoužil žádnou impregnraci, protože pořád tápu jakou aby kůže příliš nezměkla a aby bota fungovala.

        0 0
        • Honzink  

          Za posledních dvacet let mám či měl jsem LOWA:

          Tibet

          Ranger

          Ronan

          Renegade Mid

          Renegade Lo

          Kody Mid

          Kody Lo

          Zephyr Lo

          Takže nejsem úplně nezaujatej.

          Nicméně ani na jedny nemůžu říct křivého slova.

          0 0
      • madcat  

        Jednou jsem sháněl nízký trekovky a padlo mi oko na nějaký LOWY, a dost jsem se divil, že za tu dost nemalou cenu jsou celý takový jakýsi gumový, měkký, jak nějaký crocsy. Přišlo mi, že ta bota nemůže poskytnout noze žádnou slušnou oporu, stabilitu. Tak nevím, jestli to byl záměr a v praxi bych byl vyveden z omylu, nebo je to záležitost jenom nízkých bot od nich, a vysoký jsou už přiměřeně tuhý…?

        0 0
        • scret  

          jj, maji tenhle typ boty i v kotnikovy verzi… je to tak pro nemecky duchodce:)

          Nicmene na obranu je potreba rict, ze maj celou skalu tvrdosti bot, staci si vybrat…

          Me u Lowy nesedi tvar kopyta…

          0 0
    • Erknold  

      Přesně, vůbec si nespecifikoval, co má být ten vyšší výstup. Pokud jako u mě je to do nějaké výšky cca 3000 mnm, bez ledu, kdy bota nejvíce trpí ve štěrkových polích, prostě takový choďák, tak na to stačí úplně jiná bota, než kolega co leze 4000 mnm po ledovcích, několikadenní přesuny a podobnou romantiku :)

      Ono zase hifi boty jsou pak zbytečně těžké a pevné na nějaké to chození po lesních cestách.

      0 0
    • KoudakT  

      Zkusil bych kouknout ještě na Grisport. Mohly by být zajímavé. Mám jedny nízké a po tom, co jsem je rozchodil, tak se v nich chodí hodně dobře. Ale nějaký velký turista nejsem, spíš jsem hledal pohodlnou botu nadlouho.

      0 0
    • Chasi  

      Za me Meindl. Klasika je typ Colorado. Aktualne mam Island. Ty 2 vzory mam jiz 15 let. Colorada uz jsou na praci – cca po 10 letech. Precti si recenze napr na Hanibal.cz.

      Dle meho nazoru je bota velmi pohodlna a neni potreba ji dlouho „rozchazet“. Jak se pise vyse, je treba zvazit pouziti. Doporucuji i gumovou obsazku. Toz tak.

      0 0
    • Pepe72  

      Mam uz 10 let AKU a jsou porad stejne bohuzel nechodim v nich pravidelne po horach.

      0 0
    • lutte3  

      Mám celokožený Asola s GTX a jsem spokojenej, zpracování je pěkný akorát už to je dražší bota. Chtěl jsem něco pořádnýho :) Ale hlavně zkoušet, zkoušet!

      0 0
    • unitak  

      Ahoj, vybírám nové boty do hor a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, hlavně co se týče výdrže a kvality zpracování.

      Boty by měly být nejspíš kategorie B, české hory, hlavně Beskydy, takže hromady volných šutrů, sem tam třeba výlet do Tater. Žádné extrémy typu ledovce atd.

      Měl jsem tři roky Salomony a byly to vyhozené tři tisíce..první rok celkem ok, ale pařila se v tom noha, když bylo vlhko tak do toho zase teklo i přes pravidelnou údržbu a kvalitní impregnaci…

      Rozpočet dejme tomu 5 tisíc, kdyby byly levnější, tak budu samozřejmě jen rád.

      Docela mě zaujaly boty Planika, prý sednou většině lidí bez nutnosti „rozšlapavání“, jsou celkem lehké a cena slušná.

      Díky za vaše názory a tipy.

      0 0
      • adam320  

        Ja pouzivam Scarpa a La Sportiva, vydrz je bezva. Nedam na to dopustit, cena je jedna vec, ale to co odchodi je parada. Salomon se mi moc libi, zkousel jsem taky a je to asi pohodlnejsi, ale v okoli znam par lidi co reklamovali pro mne nepochopitelny zavady za kratkou chvili, slo ovsem o trailovy boty na behani do terenu. Mam i jedny Helly Hansen a jsou taky fajn, ale ty jsem nafasoval v praci kvuli snehu a jinam je ani nenosim, nicmene drzi uz dve sezony a tak bych klidne zkusil i jinej vyrobek na nohy od ty firmy, nebude to spatny

        0 0
        • Rychlej turista  

          Už spoustu let mám La Sportiva Treking GTX, něco na způsob tohohle, ale chodím většinou jen po cestách, žádný brutus. Tak mě zajímá, jestli to není zbytečné, mordovat se v nich. Skoro nechodím, ale v půlce prosince jsem trošku začal, když jsem z Poruby do Vratimova odnesl prasynovci všech 5 dílů Neználka. Těch 33 km mě zdemolovalo na celý týden, ale za 30 dní už mám našlapáno 193 km, z toho za posledních 6 dní 109 km a konečně cítím, že už mi nedělá takový problém chodit několik dní za sebou, takže pomalu přidávám i kilomeráž. Tak by mě zajímalo, zda lehčí boty by byly nějak výrazně znát. Jestli bych se stejnou námahou místo současných 20 km ušel výrazně více. Kdybych běhal, tak asi jo, ale je to tak znát i při chůzi?

          0 0
          • jaja01  

            protoze jsem byl maximalne spokojeny z tlumivymi botami na behani hoka one one, presel jsem na jejich vysoke verze z tezkych pohor a jsem spokojeny maximalne, do tezkych terenu nechodim, toulam se po luzickych horach a na ty je to naprosto dostatecne …

            nejprve jsem prochodil hoka one one tor ultra hi wp, ted chodim v hoka one one sky kaha, v tech i aktualne trochu beham ve snehu

            lehouke boty, tlumive a komfortni ale podrzi, neklouzava podrazka

            0 0
          • pocestny  

            Výrazně lehčí než co? Než ty hadrové lasportivy? Však to v tvém odkazu musí být lehké. Lehčí můžou být tenisky. Když si koupíš tenisky s kvalitním tlumením, tak budeš samozřejmě méně unavený. Pokud ti nešplouchají sračky vrchem do bot, nebo nenosíš těžký batoh, tak jdi klidně do tenisek.

            (například v Inov8 Roclite 275 je vyloženě radost chodit. jen si vyber něco podle sebe. roclite není například voděodolný)

            Jinak jak píšeš, pravidelným chozením si člověk zvykne.

            0 0
      • Smazaný účet  

        letos v létě jsem absolvoval Bulharské hory (Rila, Pirin) v silničních běžeckých botách za cca 1400,– a maximální spokojenost

        0 0
        • Melvin  

          Já toho mám letos na horách nachozené/naběhané dost, ale silniční boty by byly asi to poslední co bych si na hory vzal. Neříkám, že to nejde, ale pokud je trochu mokro, tak se s hladkou podrážkou nechytáš. Na druhou stranu pohorky si beru jen občas, hlavně tedy v zimě a to spíš kvůli tepelného komfortu. Jinak vždy trailové boty (Inov8, Adidas, Dynafit).

          0 0
          • Jakobo  

            Naopak, ja mu rozumim. Je to jak prejet z A do B za den nalehko na silnicnim kole nebo jet tri dny s prespanim na horskem.

            Zkuseni borci bezne behaji po horach v kruskach a neni to podcenovani bezpecnosti. Spis naopak. A pokud mas pevny kotnik a nejdes v suti tak jdes mnohem jisteji, lehci bota, nizsi podrazka take znamenaji rychlejsi reakci nez tezke pohory.

            Take sbihat prudky svah ve vysokych tuhych botach je o drzku, pujdes po pate, kdezko lehke boty snadno naklonis do uhlu svahu.

            Dulezity je i grip podrazky, mnohe pohory na mokrem kameni dost klouzou.

            0 0
          • Jakobo  

            A jeste k te hladke podrazce. Ja bych ji nepodcenoval. Po sotoline vzdycky nejak jdes bez ohledu jestli mas vzorek traktor nebo hladkou podrazku. Vetsi problem byva chodit po skale, plotny a tak. Tam je ti vzorek k nicemu. Co jsem mel obuv Salomon, Teva (boty na behani v terenu), klouze to jak prase, kdezto obycejne boty do mesta s hladkou podrazkou mne drzi jak pribite. Ty sportovni boty mivaji vstrikovanou podrazku z nejakeho termoelastomeru, ktery klouze, kdezto obyc boty casto jen nalepeny kus gumy. Je to hezky videt na nejak sikme plotne 45 stupnu, zkusit vyjit nahoru, kazdy z party ma jinou obuv a uvidis, ze pohory nemusi byt lepsi.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak

              drapák je potřeba do bahna, ne na skálu

              0 0
            • Melvin  

              Zrovna dneska jsem byl běhat v Jeseníkách a v silničních bych to nedal. Skoro všude mokro, bláto, mokré kořeny, mokré kameny. A to je teď často. Prostě letos hodně napršelo a je mokro i tam kde bývá sucho. Takže pokud někdo chce chodit/běhat po horách po celý rok, je lepší mít boty alespoň s nějakým vzorkem. Není potřeba úplně drapák, ale aspoň nějaký vzorek. Jinak měl jsem boty se vzorkem co držely na mokrých kamenech jak přibité, ale i takové co klouzaly.

              0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Trailové boty Dynafit – jak sedí velikosti oproti ostatním značkám, jaké s nimi máš zkušenosti ohledně kluzkých mokrých povrchů a výdrže bot vůbec?

            0 0
            • Melvin  

              Velikost mám úplně stejnou jak u Adidasu, Asics či Inov8. Mám teď první boty od Dynafit, konkrétně model Trailbreaker. Hned při prvním obutí jsem si říkal, jak je ta bota pohodlná. Podrážka je takový univerzál, kdy většina podrážky je relativně nízký vzorek a po obvodu takové „drapáky“. Takže dobře se s tím běží po asfaltu, kde se to nežvýká, ale v blátě a výbězích to podrží. Co mě ale nemile překvapilo když jsem je měl poprvé, jak moc občas klouzaly na mokrých kamenech. To třeba Adidas Terrex a jejich Continental podrážka držela jak přibitá. Na druhou stranu to při sebězích občas napálím přes mokré kameny a kořeny a v pohodě. Na mokrém asfaltu jsem si toho taky nevšimnul. Celkově je to spíš taková objemovka, kterou používám i na tůry. Přemýšlím, že na jaro vyzkouším ty Feline Up. Dají se sehnat za dobou cenu, je tam jiná podrážka (vibram) a na takové ty krátké trasy by to mohlo být ok.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Ď. Právě si říkám, že bych zkusil. Jestli bych si náhodou v něčem nepolepšil.

                0 0
        • unitak  

          Do sucha a na léto mám nízké boty od Adidasu a bohatě stačí, ale hledám spíše něco na podzim a zimu „do sraček“ co prostě nepromokne ani po celém dni.

          0 0
          • jIrI___  

            Na takové použití je ideální voskovaná nebo jinak ošetřená celokožená bota s co nejméně švy. Goretex dříve či později prochčije, letos jsem se s ním nechal napálit už po několikáté v řadě :). Osobně na tohle použití už hodně let spokojeně nosím Prabos Condor , ale to asi není to co hledáš.

            0 0
          • Jakobo  

            Pokud to chces na prechod po meste kup si nizke gumaky. Jsem si koupil ted o vikendu gumove polobotky za 5 stovek, v praci se prezuju do slusnych bot.

            0 0
          • wego1991  

            V tom případě bych si ujasnil, jestli chceš: celokožené boty (těžké), které zvládnout několikahodinovou chůzi po kotníky v potoku nebo spíš něco lehčího narychlo třeba toto. Mě na těch celokožených pohorkách sere, že jsou těžké a proto je fakt nosím jen, když není zbytí. 20km+ je už hodně znát – dal sem v nich třeba i 35 km, ale pronese se to a ty boty využiješ na plno tak na 20% trasy. Takže obě boty mají něco do sebe a do budoucna si pořídím něco lehčího. Pokud chceš jedny boty, tak si musíš zvážit co je pro tebe výhodnější..

            0 0
      • scret  

        Zkus se mrknout treba na Lowy Renegade Mid GTX nebo jak se jmenujou…

        Celokozena kvalitni botka, pohodlna backurka a do lehciho terenu ok…

        0 0
        • unitak  

          Dík za tip, ty vypadají dobře.

          Ještě mi padly do oka lasportivy podobně jako posílal kolega výše

          https://www.hudy.cz/tx5-gtx-men?…

          Zkusím obejít obchody až to bude možné a zkusím co sedne více.

          Na tomto typu bot se mi líbí, že jsou skoro celokožené, ale nejsou to takové „bagančata“ co jsou zbytečně moc těžké. Prostě taková ideální kombinace po kotník kůže a nad už je kombinace s látkou, což je pro mě asi nej řešení. Obvykle jsem promočený ke kotníku a výše je to ok.

          0 0
          • Ivan  

            Ty Lowa Renegade můžu s klidem doporučit. Po asi patnácti letech mám druhý, padnou skvěle a rovnou, lehký, pružný, pohodlný. Velice dobrý všeobecný hodnocení uživateli mají právem.

            0 0
            • MirosPikos  

              Mám leta Ranger GTX, už jsem si nechal vyměnit podešev, ale dorazil jsem je na stavbě. Popraskaná kůže a celkově už jen na tu stavbu. Chci nové, ideálně LOWA, ale kamarád, co měl stejný boty mi tvrdil, že dělají užší kopyto. Bota ho tlačila, a to tak moc, že musel hledat jinou značku. Já vím, že užší botu určitě nechci.

              0 0
              • Gaper  

                Mám to stejné jako ty, sedí mi Garmonty, konkrétně Nebraska GTX.

                EDIT: Já mám teda debilní tvar jak chodidla, tak paty. Najít padnoucí pohorky pro mě byla záležitost několika let :))

                0 0
      • hrota  

        Ahoj, pokud chceš vyloženě vysoké pohorky, tak za sebe mohu doporučit Hanwag Nazcat. Kožená bota, GTX membrána, podrážka podrží a zvládnou i nějaký ten delší pochod, mám je doma a jsem opravdu spokojen.

        Nicméně čím víc poslední dobou chodím do Beskyd na krátké jednodenní věci, tím častěji tahám pouze nízké běžecké trailovky, takže zvaž jestli vysoké boty opravdu potřebuješ. Já sám jsem byl toho názoru, že prostě musím mít na nohách kus boty, ale teď tíhnu spíš k odlehčování.

        0 0
        • wego1991  

          Vidím to stejně. Kožené pohory (Meindl burma) mám v Beskydech jen do sněhu a sraček jinak nejsou potřeba a jsou těžké. Jinak samozřejmě do Tater apod je beru. Pokud nejsou potřeba pohory beru buď nízké trekovny s tvrdou podrážkou a nebo (nejčastěji) trailovky – momentálně Salomon. V neděli 45 km / 2700+ výškových a vklidu v trailových botech.

          Kamarád teď má nově tyto boty od La Sportivy – údajně vítěz nějakého testu jako nejpohodlnější boty. Má to vibram podrážku, ale zároveň nejsou extra tvrdé. Mám je v plánu taky zkusit, protože Salomony mi dosluhují a nevydržely tolik co bych očekával..

          0 0
      • snas89  

        Za me proste meindl. Drazsi, ale na poradne dlouho i kvuli jejich pozarucnim opravam.

        0 0
    • mais  

      často se pohybuju po lesích na horách.

      Na takové výlety s dětma nejsou špatné Salomony s Goretexem – takové SUV botky.

      Na skutečné chození po lese, brození se kalužema bahnem atd Kanady vzor 60 hladká useň s ortopedickou vložkou, kulatýma tkaničkama pravidelně ošetřované včelím voskem – offroad s žebřinovým rámem – nechodí se v tom tak pohodlně, ale kde jiní končí, tam tohle začíná…ještě výš jsou boty, pro záchranáře, začínají někde nad deseti tis.

      0 0
      • Melvin  

        Tak já bych kanady zrovna moc nedoporučoval. Nosí je občas jeden kámoš a když byl výšlap trochu delší, tak pokaždé trpěl. Jsou možná dobré na chození po lese, ale do hor bych bral určitě něco jiného.

        0 0
        • Smazaný účet  

          název „kanady“ pokrývá docela široké spektrum bot :-)

          já mám army (s mečíkama) GTX Prabosy, na zimu geniální…jen střední očko je na čiču a žere tkaničky

          ale celej den v cca 5cm hluboký sněhový břečce a neprosákly…ale tedy se o ně starám…

          naopak kanady co jsem fasoval na vojně byly sračka strašná…dřelo to, těžký, nepohodlný…jak jsem mohl, tak jsem začal chodit v soukromých Salzgitter (ta značka už asi neexistuje)

          0 0
          • Melvin  

            jj však píše kanady vzor 60. A přesně jak píšeš, je to těžké a nepohodlné.

            0 0
            • mais  

              jenže je diametrální rozdíl v pohodlí kanady vzor 60 a kanady vzor 60 s ortopedickou vložkou a pravidelně ošetřované včelím voskem…

              0 0
        • mais  

          jaké má vložky do bot, jak je ošetřuje a v neposlední řadě, jaké do toho nosí ponožky?

          Kdo kanady neumí používat tak trpí, kdo je používat umí, tak ano jsou těžší…ale vydrží mnohem víc, než jiné boty

          0 0
          • adam320  

            Je to bota pro sedlaky, aby mohli kydat hnuj, zadnej vceli vosk ani ortovlozka z toho botu do hor na celej den neudela. Je rok 2020

            0 0
            • Jakobo  

              Vceli vosk je takovy hipstersky hit poslednich let. Na boty ale neni moc dobry. Sice udela botu nepromokavou, temer neprodysnou (coz nevim jestli opravdu chceme), ale kuzi nevyzivuje. Napak. Kuze pod vrstvou vysycha a po 2–3 letech zacne praskat, casto to zacina na spici v miste ohybu. Daleko lepsi je nejaky krem nebo olej na boty a kuzi poradne natrit, ona si sama vezme co potrebuje. Tim voskem nanejvys zatrit svy, kudy voda muze prosakovat, klasicky svy po stranach. Dobre nakremovana usen mimo svy vodu nepusti.

              0 0
              • Smazaný účet  

                na vysušenou botu obyčejná indulona + fen

                tím se kůže promastí, díky fenu se to vsákne

                a pak takový to vojenský protiatomový mazadlo – zapálit, aby se trochu rozpustilo, namazat botu, počkat až to zaschne a rozleštit kartáčem

                0 0
              • mais  

                hipsterský hit z doby prababiček :D

                0 0
            • mais  

              ano je to pracovní bota, co v těch lesích vydrží.. a nepromokne…co se vlastně chce od chození v horách? Na cesty po turistických značkách si může vzít základní bosé boty a pohoda. Pokud se dostane do situace, že půjde do lesa, čas od času se bude brodit bahnem, potokem atd..tak prostě se všema těma cool outdoor botkama spláče nad vejdělkem, když ne hned, tak za rok, jakmile se předraženej igelit (klimamembrána) ve špičce patřičněkrát ohne.

              0 0
              • scret  

                tak urciteee:)

                Btw. v cem se lisej kanady od kvalitni celokozeny trekovky?

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Kanadám chybí tlumící mezivrstva. Proto tolik vydrží a proto jsou pro některé aktivity nepoužitelné.

                  0 0
                  • scret  

                    *1

                    0 0
                    • mastihuba  

                      O to vic se slusi smeknout pred jednim znamym co v nich malem vylezl az na vrsek mt. Blanku :)

                      0 0
                  • pocestny  

                    ted mi popisoval kamarád, že má vždy problém najít pohorky bez tlumící vrstvy… A já na to jako proč, vždyť by ti to pomáhalo s těmi koleny… a on mi pak vysvětloval něco ohledně rozkládání PUR pěny, a že to nevydrží.

                    To jen říkám pro zajímavost – radši ty boty vyhodím, než abych chodil v úplně tvrdé botě. Vlastně mám doma jedny fakt tvrdé boty (kat.C)… na sněhu dobrý, jinak se v nich nedá chodit.

                    0 0
              • adam320  

                Zkousel jsi nekdy v kanadach treba 25km po horach s nejakym rozumnym prevysenim, okolo 3000–4000m napriklad? A co teprve to provozovat pravidelne, rekneme jednou tydne. Ja mam predrazenej igelit jak rikas od firmy Scarpa a po trech letech pravidelnyho pouzivani( v ramci prace je stridam s nafasovanejma kvuli pohodli) a muzu rict ze ten igelit(goretex) funguje do ted a z ty boty neleze jedinej sev. Jedinny co tak uz nejdou vyprat do svy puvodni oranzovy barvy. Asi nebude nahoda ze v kanadach nikoho na horach nepotkas:)

                A dodam uplne kriticky ze ani v tech Scarpach to pri urcity tydenni porci km neni nejprijemnejsi, ale jsem rad ze obe vazi min nez jedna kanada

                0 0
                • scret  

                  ja mam Hanwagy cca 15 let, nejsou to kanady a taky porad drzej… Co ja delam spatne?:))

                  0 0
                  • DaSnail  

                    Žene jedny hanwagy popraskali po pol roku. Takže ked spriemerujeme tieto dva prípady tak je životnost 7,75 roku. To neni špatné. Teraz má nové tak uvidíme.

                    0 0
                  • adam320  

                    Vubec nic, Tvoje boty totiz s Kanadama vzor 60 nemaji absolutne nic spolecnyho:)))

                    0 0
                • mais  

                  počítá se týden v lese, každý den tak 10 hodin, převýšení nevím (Šumava), nachozeno denně cca 15–20 km a z toho 2–3 hodiny denně ve vodě hloubka ca 10cm? Zbytek bahno, rozmoklé zbytky sněhu.

                  Jen tak pro zajímavost, jaké trekové boty takové zatížení zvládají?

                  0 0
              • Barak  

                Sorry, tohle může napsat jen někdo, kdo nemá s jinou botou srovnání.

                0 0
    • rb  

      Poslední dva roky jsem spokojen s tímto https://panska-obuv.heureka.cz/…specifikace/#…

      0 0
      • Maska1  

        https://radiozurnal.rozhlas.cz/…-sam-8036515

        Když tyhle boty nosí nosiči v Tatrách, tak budou kvalitní. Tudíž ručně šité kožené budou lepší, než všelijaké membrány.

        0 0
        • Barak  

          Nosici budou mit asi trochu jine naroky nez bezni turiste. Podle me ty boty budou tezke jako prase. Ale urcite hodne pevne, stabilni v kotniku i pri vysoke zatezi a jiste budou mit dlouhou zivotnost. Jsouale spis do tezsiho terenu.

          0 0
          • mr.antik  

            Pokud se bavime o chozeni po cestách tak do horšiho počasí si libuju v La Sportiva Boulder, ale neni to do deště…

            Samozřejmě batoh s 85kg nenosim :-)

            0 0
      • DaSnail  

        Ked máš osobnú skúsenost tak sa trochu rozpíš. Dík.

        0 0
        • Maska1  

          Tu ovšem nemám, jen jsem onehdá viděl nějaký pořad a tyhle boty tam chválili. Já po horách nechodím, raději naboso po pláži.

          0 0
    • RomanH  

      Kdyz tu tak ctu o kanadach vzor 60 a vzpominam na sva detska leta v turisteckem oddilu mladeze a nasledne zakladni vojenskou sluzbu, delaji se jeste „brazilky“ (farmarky) ? Kanady sice vydrzely, ale brazilky byly jednoznacne na cundry pohodlnejsi.

      Slusne celokozene (schvalne bez GTX) trekovky mam (Planika), ale neco vyssiho kolem komina, na praci v lese, co by odpovidalo tem starym brazilkam.

      0 0
      • unitak  

        Jak jsi spokojený s Planikami? Jak je máš dlouho a nějaké problémy?

        Díky

        0 0
        • RomanH  

          Mam je od roku 2017. Je to jedna z mala celokozenych trekovek bez GTX, ktera se da jeste koupit. Na „C“ botu relativne pohodlna. Mazu ji Renapurem (kombinace vceliho vosku s olejem). V zime mi na sneznicich s tezkym baglem vydrzela den a pul sucha, dalsi den uz bylo uvnitr lehce vlhko (jestli pot, nebo to uz propustilo, Ti nereknu). Pri beznych jednodennich vyletech uplne bez problemu.

          Oproti kamosovym starym Scarpam ma vice svu (ty Scarpy maji jen jeden, coz mi prijde lepsi).

          0 0
      • mais  

        Jo dělají se, jak frikůlin obuv, tak funkční varianta.

        0 0
        • RomanH  

          No ja prave vsude videl jen tu nizkou „modni“ variantu. Jednak bych chtel tu vyssi, a druhak bych chtel mit jistotu, ze to bude ta „puvodni“ bota (kuze, siti, podrazka).

          0 0
          • mais  

            Mně teď google v cílené reklamě bombarduje tímhle:

            https://www.vasky.cz/…ts-list/muzi

            ale obávám se, že je to spíš hezká městská bota – pokud skutečně šitá v čr, tak by mě to i motivovalo si od nich něco koupit, ale viděl jsem to jen na monitoru.

            Bytelný farmářky jsem viděl naposled v pracovních oděvech a obuvi – tak můžeš podívat tam, jak moc to je tak, jak to bylo posoudit neumím – v oku je nemám. U kanad vím, že šla kvalita dolů a dělají to nejčastěji ze základní „pracákové usně“, což žádná hitpoška není.

            Ještě co vím, tak slušné boty dělá Dickies a případně Dr. Martens – to kolem mě nosí taky dost lidí.

            0 0
            • jIrI___  

              Vasky mám dvoje (nízké a kotníkové) a je to jak píšeš, bota primárně do města. Osobně si nedokážu představit v nich vyrazit do terénu, byť dle fotek je pár hipsterů takto používá. Ale tipuju, že to je ve stylu vyskočit z auta, zaběhnout pár metrů do lesa, vyfotit desítky fotek s rychle zpět :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        místo farmářek bych koupil vojenský Panamy…

        0 0
      • Paja  

        Na praci v lese si kup neco s vyztuzenou spici ;)

        0 0
    • TommyP3  

      A co třeba Danner? nosíte někdo? já mám Combat Hiker, už nejsou v prodeji, ale podstatě stejný model je Crater rim brown. dokud nebyly děti tak jsem je nosil na výšlapy na Muráni, mám je cca 8 let, posledni tři roky nošeny sporadicky a pořád jsou pohodlné jak důchodky, nepamatuju že by promokly, v mém případě šlo vždy o výšlap do 5 hodin. Na horko moc nejsou, ale do těch 20°C jsou super.

      0 0
    • wego1991  

      OT:

      Máte někdo tip na turistické návleky? Použití: sněžnice, brodění sněhem. Cena: kolem 1000 kč (klidně méně). Čumím na to už hodinu a furt se nemůžu rozhoupat, tak osobní zkušenosti / doporučení by mi pomohlo.

      Díky.

      0 0
      • Heinrici  

        Ahoj, používám už nějaký ten pátek návleky od Doldy a nemůžu si na ně stěžovat.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          A nevadí Ti na nich zapínání zepředu? Dcera mnoho let používala (až do úplného otrhání zátěru) nějaké čínské z Tesca za 150 Kč, ty mají zapínání zezadu. Už dlouho se chystám je okopírovat z tkaniny PAD+kevlar se zátěrem, tak jestli ještě nemám přehodnotit konstrukci.

          0 0
          • obda  

            Zapínání zepředu ničemu nevadí, naopak je super při nazouvání. Já mám už přes patnáct let tyhle https://www.climbers-shop.com/…-gaiter.aspx (teda podobné, ještě s Gore-Texem). Kupováno původně na bláto a vodu ve Skotsku, používáno tamtéž v zimě s mačkami, a pak všude možně od letních Alp až po běžkování na Vysočině. Naprostá spokojenost, fungují celou dobu bez problémů.

            0 0
          • scret  

            naopak, zapinani vepredu je nejlepsi!

            0 0
      • pocestny  

        Jen taková malá myšlenka: zvaž, zda u sněžnic ty návleky opravdu potřebuješ. Já obvykle zapnu pásek od sněžnic na nártu boty i přes nohavici. pěkně to tu nohavici drží, do sněhu nejdu až tak hluboko – a tedy návleky většinou nepoužívám. Někdy ano. Ale není to vždy nutné.

        Jinak teda zkoušel jsem různé, lehčí, těžší, vyšší, nižší, … a nejvíc mi vyhovují vyšší se zipem vpředu(!) od Lowe Alpine. Určitě tehdy byly pod litr. Dobře se oblíkají. Podobný typ (zip vpředu) vyrábí kde kdo. Jednou jsem je mačkou roztrhal – asi 15cm díra, kalhoty zůstaly v pohodě, manželka ty návleky zašila a fungujou.

        0 0
    • Heinrici  

      Nevadí. Je to pro mě pohodlnější kvůli ohýbání se přes pupek. :)

      0 0
    • K2  

      Ahoj využiju tohle téma.

      Mám kožené boty Hanwag (možnost upnutí maček) s výměnou podrážkou

      Právě ta podrážka se mi začala odlepovat. Poraďte mi, kde mi to nalepí tak aby držela a v budoucnu šla vyměnit (nevím, jestli se na to nepoužívají nějaké speciální lepidla, tak to nechci dát k běžnému obuvníkovi)

      Lokalita ideálně Praha, Praha východ

      Díky

      0 0
      • adam320  

        kdo jinej nez obuvnik by mel vedet nejlepe jak vymnenit podrazku?

        0 0
      • wego1991  

        Kolega si nechával měnit podrážku zde (Meindl), ale dělají i jiné značky.

        0 0
      • Jezevec70  

        U nás to dělá Restday Zlín. Pošleš poštou. https://restday.cz/o-firme/

        Příp. poslat do Německa výrobci.

        U podobných bot, se za životnost mění podrážka většinou jen jednou, vyjímečně 2×. Víc stejně svršek nedá,

        0 0
        • fsoucek  

          Ano, potvrzuji, mám velmi dobrou zkušenost – pošleš poštou. Máme měněné podrážky u Hanwag (Vibram) a Asolo (Vibram).

          0 0
          • scoty  

            Kolik to tak přijde? Dik

            0 0
            • Slavoš  

              Cena se odvíjí od použité podrážky a případných dalších oprav.

              0 0
            • fsoucek  

              Takhle to bylo před 3,5 lety na manželčiny Hanwagy (info z mailu z Restday): Cena opravy je 1190Kč , pokud se mění jen podešev zn. Vibram (včetně mezivrstvy). Pokud by bylo potřeba udělat i obsázku (tj.okopová guma), cena by byla 1390 Kč. Ještě je alternativa podešve Cross -tj. česká podešev – měkčí než Vibram (850 Kč bez obsázky nebo 950 Kč s obsázkou).

              0 0
            • Jezevec70  

              Na stránkách mají i ceník: https://restday.cz/oprava-treku/ Levné to není, ale když máš jinak botu v pořádku, tak se to vyplatí.

              0 0
            • scoty  

              Dik, hoši:)

              Mám doma dvoje boty, tak to zkusím.

              0 0
      • scret  

        Budto Restday anebo V.I.K. – tam jsem si nechaval Hanwagy opravovat ja a super… Nova podrazka drzi nekolik let a jede se dal:)

        Jinak to cele odskrabnou a nalepi novou mezipodesev s podesvi neboli lidove komplet celou podrazku… Original Vibram.. A hlavne i primo tou, co tam dava Hanwag:)

        0 0
      • wbiker  

        Jen připojím svou zkušenost s běžným obuvníkem. Dal jsem zalepit odlepující se podrážku + obsázku. Při převzetí se dušoval, že mi dřív upadne noha, než ty lepené věci. No, vše odpadlo druhý den v Roháčích (noha teda zůstala), posledních pět kilometrů k chatě jsem šel bez podrážky, jen na podešvi. Už bych znovu takovou blbost neriskoval.

        0 0
    • Zdenek.Ple  

      Mám dobrou zkušenst s VIK ze Zlína

      0 0
    • K2  

      Podrážka je v pohodě jen se začala trochu odlepovat…

      0 0
      • pocestny  

        Pro hanwagy typická vada, odkaz na tu firmu ve zlíně tu už v historii byl víckrát, asi jsou dobří

        0 0
    • Wojtkingson  

      Zdravím Vás, mám na Vás dotaz ohledně výběru „pohorek“. Moje vrcholové maximum jsou tak Krkonoše, vše absolvovano v trailovych botech, ale chtěl bych něco, co bude schopný odolat nějaký vlhkosti. Muj zájem se ubral směrem k Prabos, byl jsem si je zkoušet a sedí mi model vagabund. Nicméně spíš mi sedí Vagabund high – výškově obdoba kanady (dřív jsem nosil poměrně hodně kanady na praci venku atd). Vagabund ankle je taková ta klasická pohorka. V čem by mohl být problém, kdybych si koupil tu vyšší verzi?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.