Bontrager Race Lite - tubeless ready

26 nepřečtených
  • pustipav

    Ahoj, jezdite nekdo tyto kola v bezdusove verzi? Co musim udelat, aby z toho byl bezdusak? Dokoupit nejakou pasku dovnitr?

    Diky

    0 0
    • Hynas  

      Ahoj, tyhle kola jsem jezdil, teď jezdím rhythmy taky od bontrageru. Prozkoumej, jestli v ráfcích (po sundání pláště a duše) nejsou vloženy na první pohled „umělohmotné“ pásky s podélnou perforací v černé barvě. Pokud ano, stačí namontovat bezdušový ventilek a s příslušnou variantou pláště udělat bezdušový set. Jestli máš ale v ráfku klasickou nylonovou nebo látkovou pásku, pak se stačí obrátit na jakéhokoliv prodejce značky bontrager a pásku ti seženou včetně ventilku (2× páska + 2×ventilek cca 400Kč).

      0 0
    • camlost  

      kupoval jsem ty pasky a ventilky koncem lonskeho roku.

      pasky jsou dvoji – podle typu rafku: symetricky a asymetricky rafek.

      takze jsem napsal dovozci (Bretton), pozadal o pomoc s urcenim typu pasky. pak jsem to objednal od jednoho z prodejcu, vyreklamoval (poslali pasku pro 29" kolo), odstranil puvodni pasku, nainstaloval ventilek, novou pasku, nasadil plast, nalil nejakou tu protidefektovou slizoidni tekutinu, nafoukal a sel projet.

      nic na tom neni.

      0 0
    • bimjeam  

      Zdar. Neskúšali ste niekto , či by šlo nahodiť TLR plášť na asymetrický TLR ráfik bontrager mustang aj bez použitia tej ich špeciálnej pásky s klasickou žltou notubes páskou (21mm)???

      0 0
      • borda  

        Zkousel jsem to kdysi s rubena sadou + notubes mlikem na xxxlite (profil bude podobnej) Plaste geax saguaro, kevlar, TLR asi nebyly. Bylo to o posrani to nahodit a zpocatku to sem tam uteklo, pak si jedno kolo tusim celkem sedlo, do druhyho jsem dal zpet dusi.

        EDIT: takze jo, obzvlast kompresorem to nahodis urcite. Zalezi ale hlavne na plastich, jak to bude makat dal.

        0 0
      • racerRUZA  

        Nahazoval jsem na ně RR a XK. Chtělo to hodně trpělivosti, ale nakonec se to podařilo. Použil jsem No tubes pásku o šířce 25 mm (21 byla moc úzká, ráfek má uprostřed velký žlábek).

        0 0
        • bimjeam  

          Ja som teraz nahodil pokusne na zadné koleso 21mm no tubes pásku. Zajtra to skúsim veľkou pumpou nahodiť, prípadne kompresorom, netušil som, že je tam asymetrický ráfik, keby som bol vedel, tak miesto ventilkov a pásky objednám tie ich origo gumové pásky :/

          Skôr sa bojím o to, že mi pri nižšom tlaku vyskočí patka , nahodiť to už nejako snáď pôjde

          0 0
          • JakeF  

            Bojíš se oprávněně, většinou platí, že čím hůř se nahazuje, tím snáz se plášť svlíkne…

            0 0
          • racerRUZA  

            Pumpou se ti to asi nepodaří, já potřeboval kompresor. Nezapoměň namýdlovat patky.

            0 0
            • bimjeam  

              Kompresor nie je problém, mydlovú vodu použijem.

              Skôr sa bojím, že to niekde v zákrute vyzujem a prizabijem sa.

              Ako to prosím ťa vozíš ty ? (ráf/páska/pláš­ť/tlak)

              0 0
              • racerRUZA  

                Měl jsem to se žlutou no tubes páskou, no tubes mlíko a pláště X King Protection. Nejmenší tlak jsem vozil na jednom xc 1.6 baru, bez problému to přežilo. Toho vyzutí bych se nebál (když použiješ nějaké TLR pláště), Mustangy jsou také tubeless ready. Klobouk dolů spíš před těma, co vozí normal ráfky a pláště předělané na bezduše :-). Jo a mluvím v minulém čase, protože jsem minulý týden zadní ráfek rozstřelil, tak už mám nová kola.

                0 0
                • bimjeam  

                  Dnes som to skúšal nahodiť, ale hneď ako som vypustil vzduch, tak mi tá strana, kde je užšia plocha na patku spadla dole, na opačnej strane kde je tá plocha dvojnásobne širšia to držalo pevne (aj bez drážky, na kt. som bol zvyknutý u fulcrum RM3 a ZTR crest) každopádne to na ma vôbec nepôsobilo bezpečne. ZTR Crest aj Red metal 3 vždy držali pevne patky aj po vypustení vzduchu. Aký ročník bol ten tvoj mustang ráfik ? Máš to tak na obrázku dole ?

                  Asi pôjdem radšej cestou bontragerovskej gumovej pásky :/

                  0 0
                  • racerRUZA  

                    Byl to ročník 2012. Teď mám ráfky DT Swiss XR 331, na kterých však stejná guma drží i po vyfouknutí vzduchu. Dej tam normálně pásku, já na tom najezdil letos asi 3500 km bez jedinýho problému. Je to však na tobě…

                    0 0
                    • bimjeam  

                      Mám tam pásku a nedrží to vôbec na jednej strane, preto som sa pýtal, či si mal ten ráfik asymetrický.

                      Už som si v servise objednal origo pásky od bontrageru :(

                      0 0
    • Kulasek  

      Mám kola Bontrager race lite a s obouváním bezduše nemám žádné zkušenosti. Koupil jsou original asymetrické pásky a originál ventilky. Pláště Maxxis Crossmark 29/2,1. Nasadil jsem pásky, utáh ventilek, namazal patky mýdlovou vodou a nafouk velkou auto pumpičkou. Při 4 barech rána (na obou kolech přesně při 4 barech) a krásně si sedli pláště do drážek. Potom jsem jenom upustil tlak a hurá do terénu. Doufám že to nebylo štěstí začátečníka a půjde to takto hladce pokaždé.

      0 0
      • jecnak  

        S originalni plastovou paskou jsou bezduse zcela bzproblemova zalezitost.

        0 0
      • 777rada  

        nezmiňuješ tmel ale předpokládám, že ho tam máš.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.