• Pepe72

    Po koupi nového kola mnĕ bolí záda. Kolo je delší od sedla k řidíkům o 2cm. Řiditka i představec jsou stejné. Záda bolí jen když na kole nejezdím,. Jedná se o výmĕnu HT za HT.

    0 0
    • snas89  

      Děkujeme za informaci :)

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Tak na kole jezdi a záda Tě bolet nebudou.

      0 0
      • nomecz  

        +1 podle popisu předpokládám že ho teď asi nosíš na zádech, tak na něm zkus jezdit :-)

        jinak teda začni laděním posedu/ zkusit pootočit rodla, kratší představec … je toho dost co můžeš otestovat

        0 0
    • black.horse  

      zvedej mrtvoly

      0 0
      • Pepe72  

        Tak s tím problém nemám :-)

        0 0
        • black.horse  

          a nepomáhá? mě to vždycky pomohlo s většinou cyklobolístek kolem zad a trupu a disbalancí ze sezení na kole i v kanclu…

          0 0
          • Pepe72  

            Aha, jsem myslel že vtipkuješ :-) posledni mrtvolu jsem zvedl o silvestra a to totalnĕ pod parou :-)

            0 0
            • black.horse  

              Kdepak:-) v dobách kdy jsem toho nejvíc nachrtil na kole, tak jsem toho i nejvíce nazvedal, bylo to vzájemně prospěšné a dobrá kompenzace k jednostranné zátěži… trošku jsem k tomu i dřepoval, ale jinak jsem vršek moc neřešil, hlavně zpevnit břicho-záda

              0 0
      • Strakááč  

        existuje něco na krční páteř a mezi lopatkama ? když jezdím tak mě nic nebolí, ale před a po snad vždycky..

        mrtvoly taky skusím :D

        0 0
        • black.horse  

          mrtvoly jsou na spodek zad až střed… mezi lopatkama a vršek asi přítahy v předklonu, shyby, případně jde poladit na TRXku, ale k zádům to chce symetricky procvičovat i předek. Ono není nutné nějak hrotit, ale kromě chybně nastaveného posedu, hodně bolístek pochází z jednostranné zátěže (sporty typu kolo nebo monotónní práce) a kompenzační posilování i protahování může dost pomoct.

          0 0
          • Yura  

            „mrtvoly jsou na spodek zad až střed.“

            To zalezi na vaze a technice kterou to zvedáš. Mas milion variant mrtvého tahu. Muzes se zamerit ciste na zadek/hamstrin­gy/vnitrek stehen a nebo to muzes taha hlavne zadama a nebo si muzes nalozit poradnou vahu a pak je to cvik, kterej zapoji kompletne cele telo. Stejne tak je tomu u drepu. Myslis, ze u drepu s velkou cinkou cvicis jen stehna? Tak si nekdy naloz 250kg a pak zjistis, ze není kousek ve tvem tele, kterej by nemakal na 100%. :) Jinak co se tyce oblasti mezi lopatkama tzn. hlavne trapezu. Tak pro většinu lidi je idealni tohle cvicit s gumou, kdy proste natahnes ruce a natahuješ tu gumu = ruce od sebe. TIm krasne zapojíš zadni ramena, trapez, teres majory a proste kompletne všechno kolem lopatek. Tohle v kombinaci s protahovanim hrudniku, taky s tou gumou. To je takovej zaklad.. Vetsina lidi potřebuje neustale protahovat prsa a predek ramen a zpevňovat zada. To vyrovnava to predsazeni ramen a hrbeni se. Hlavne u cyklistu je toto dulezity..

            0 0
            • black.horse  

              Ad. první část, neslovíčkař a netahej mě za slovo a uber plyn, díky.

              Ad. druhá čast s tím lze jedině souhlasit

              Pozn.: kdybys v tomhle tónu napsal i první část, nemusel bych psát poznámku „ad. první část“ ;-)

              0 0
              • Yura  

                Ja neslovíčkařím. Napsat, ze je mrtvola na spodek zad je proste hovadina. Mrtvola byla odjakživa cvik na cele telo. Jestli chces cvik na spodek zad, tak mas napsat hyperextenze. Ikdyz i u te hyperextenze hodne zalezi na tom, kde mas tu operku. Jestli hodne dole pod rozkrokem, tak to bere zase hlavne zadek a hamstringy. Jestli hodne vysoku na pupku, tak je to zase vylozene na ten spodek zad…

                0 0
                • black.horse  

                  Ptal se na problémy se zády a jelikož se řeší primárně záda, takže mu v daném kontextu zdůrazňuji, které části zad se ten cvik nejvíce dotýká… nic víc nic míň, že to je komplexní cvik ale nikde nepopírám (zrovna dneska to po včerejšku cejtím:-D ), bavíme se celou dobu v kontextu jeho lokálního „trápení“. Ač Tvoje příspěvky mají často dobrou informační hodnotu, zabjí to totálně forma prezentace, každopádně můžeme se dohadovat po SZ, ať jim to tu neplevelíme, ne? :-)

                  0 0
                • Pepe72  

                  Když pujdu cvičit spodek zad budu cvičit mrtvolu tak žádná hovadina. Zatneš všechny svaly to je vše. Slovíčkařit samozřejmně mužeš. Abych šel do posilky cvičit cel.é tělo a cvičil mrtvolu no tak to je mazec – styd´ˇ se !!!! :-)

                  0 0
                  • Yura  

                    Jo Pepiku pouc me o posilovani. Bavis me..

                    0 0
                    • Pepe72  

                      Sorry, jsem to trošku přehnal,beztak tomu rozumíš líp. Ale muj názor to je :-)

                      0 0
                      • Yura  

                        To si teda pis, ze si to prehnal.. :)

                        0 0
                        • Breakpain  

                          A jste si jistí, že mrtvola je vhodná pro někoho, kdo neví o čem je řeč, případně má zřejmě slušné disbalance? On to je jeden z těch těžkých cviků a plno lidí se u toho kroutí krapátek jinak, než by se slušelo ;). Přijde mi fér to tu napsat …

                          0 0
                          • Yura  

                            Ja nepsal nic o tom pro koho je mrtvola vhodna. Ja psal na co ten cvik je. Jinak Jestli nemá dotzcnej vylozene vyhreznutou plotynku apod.. Tak mrtvola s rozumnou vahou nemůže byt problém. Vzdyt je to naprosto zakladni pohyb. Něco zvednout ze země a prave na ty disbalance idealni. Ale jasne, ze je dobry si to nechat ukazat od nekoho zkusenyho, aby se dotycnej hned od zacatku vyvaroval nejake spatne technice nebo navykum.. Cviky s vlastní vahou, cinkama, TRX, expanderama apod.. Proste cviceni, kde je potřeba zapojovat stabilizacni svaly, stred tela apod.. jsou vždycky lepsi nez stroje, kde si dotycnej sedne jak pytel brambor bez zpevněného stredu tela atd. a nekde něco taha nebo tlaci ve vyhrazene draze pohybu, která ještě většinou nekoresponduje s prirozenym pohybem.. Ja jsem zvedal slusne vahy s cinkama a nikdy se mi při tom nic nestalo. naopak na strojích to je raz dva protože telo nemůže uhnout kam potřebuje nebo si samo urcit drahu pohybu..

                            0 0
            • Strakááč  

              problém je v tom že jsem ve škole tam se hrbím půl dne v buse se hrbím atd.. pak přijdu ze školy sednu k PC, někdy jdu do dílny něco kutit.. někdy jdu hrát pinčes, ale taky pak doma sedívám – né v kuse, ale tak 3 hodinky u PC. no cejtim že ty záda nejsou v pohodě ani v tej krční páteři.. a času na to protažení a zesílení zad je každej den, je hodně … furt se k tomu chystám… a nic.. :D

              nezná někdo nějakej trik jak si narvat do hlavy to, že večer bych si chtěl dát půlhodinku/hodinku cvičení, nechci to přehánět, spíš tím posilováním i rozcvičit a protáhnout tělo a zpevnit se, než bejt nějaká korba..

              nemáte někdo nějakej tip ? jak si to připomenout a hned jít ? papíry rozvěšený všude upozornění v mobilu a tak je k ničemu.. chtělo by to něco jako když se má jít do práce nebo do školy.. prostě to musí mít nějakej režim..

              chtěl bych cvičit, asi stylem od pasu nahoru – každej den – jen na zpevnění a od pasu dolu jen dřepovat na hranolu na špičkách k tomu držet rovnováhu, což je prej taky dobrý… a jednou za tejden jim dát pořádnej kouř ať bolí :D :)

              0 0
              • black.horse  

                Tak si sám rozmysli, zda chceš udělat něco pro svoje zdraví a kondici a nebo prostě chceš, aby Tě ta záda a tělo zlobilo dál… děláš to pro sebe a když uděláš aspoň trošku je to lepší než když neuděláš nic. Zkus si dát na papír tabulku a každej den tam připsat počet kliků, dřepů atd. a za 2týdny z toho při pravidelnosti budeš mít rutinu. Ale primárně si musíš v hlavě srovnat sám co chceš a proč to chceš a co pro to máš udělat ;-)

                0 0
              • Tencovozikmin  

                Sedet bez opory bus skola no ne porad :-)

                0 0
              • Toman  

                Od pasu dolů, od pasu nahoru, to jako myslíš, že od pasu nahoru zpevníš, posílíš, protáhneš, uvolníš ( 4 základní druhy cviků ) záda, paže krk atd, a hýbánem se od pasu dolů posílíš hýždě a nohy? Právě v oblasti pánve je to celé vzájmně provázané, takže když cvičit, tak začít středem těla ( stabilizačním systémem ) a od něj přecházet na perifirie. Už něco podobného zde psali i jiní. Pánev a okolí svlastvo, to venkovní i vnitřní, to je to, co nás drží pohromadě a odkud se odrazí jakýkoli tvůj pohyb. Takže cyklista by měl mít zpevněnou pánevní oblast, aby se nohy měly od čeho odrazit, stějně jako boxerovy paže.

                Myslím, že celý takový pestrý soubor cvičení je potřeba se správně naučit z pohledu techniky. Nyní poprosím kokosku rokosku a Pepeho72, aby se zdrželi zbytečných poznámek. Ano, technika – rychlost pohybu cvičení, rozsah pohybu a dýchání jsou základem úspěchu toho něnějšího i budoucího pohybového zdraví. A doporučuji na takovéto záležitosti přizvat odborníka. To by mohl být i námět pro zakladatele tématu. Než zjišťovat informace na internetu, tak raději zajít k fyzioterapeutovi. Mám nyní na mysli cvičení jako prevenci.

                A zakladateli mohu doporučit, aby si dorovnal posed tak, jak byla jeho záda zvyklá ( 2 cm v déce posedu je dost navíc, rozhodně ho to natáhne a pak záleží kde ho natáhne a jak takové natažení, na které není zvyklý kompenzuje přímo za jízdy ) a na kompenzačním cvičení se opravdu poradil ze zkušeným. Pokud je číslo 72 v nicku ročník narození, tak mi Pepe72 promine, ale už není žádný mladík a po ježdění na kole jsme dlužni tělu a měli bychom mu vracet, abychom na stará kolena nebyli nemotorové. To myslím v dobrém. Tím vracet míním kompenzační – zdravotní cvičení, pestrá strava, kompenzační pohyb, masáž, atd.

                0 0
                • Strakááč  

                  tak něco mi může potvrdit i ségra.. která studuje masérku/fizio­terapeuta a celkem jí to baví.. takže masírování bych mohl mít i doma.. :) jen je strašně líná a masírovala mě jen dvakrát.. :D ani za peníze se jí nechce :))

                  0 0
                  • Toman  

                    Chodím na masáže pravidelně, právě kvůli péči o záda. A tu paní lituji. Je to dřina.

                    0 0
                  • Toman  

                    Omylem jsem to odkliknul, aniž bych to dopsal. No, vidíš, máš doma budoucí rehabilitační setřičku. A ty holky už o těchto záležitostech vědí více, než my tady na diskuzi. Tak se ptej, čti její školní litaraturu, uč se to s ní, ono se to to může do budoucna hodit. Takže sestra ti jistě o cvičení, o všech možných typech cvičení určitě ráda řekne, může ti to předvést, jak se u toho všeho kroucení, rovnání, ohýbání vlastně chovat. Je to jako vždy všechno v hlavě toho cvičence. naučit se soustředit se, vnimat své tělo, umět dýchat do rytmu cvičení atd. Ale rozhodně s ní prober i posilování stbalizačního systému, ona ti potvrdí, co jsem se ti snažil říci, že střed těla je základ, který nás nese, drří pohromadě, tak o něj pečovat prioritně. Je to obor, jako cokoli jiného.

                    0 0
                  • tigermoth  

                    Začni lézt a plavat, udělá to divy jak z bolením čehokoli, tak se sílou.

                    0 0
                    • Strakááč  

                      kde lézt ? :D

                      plavat můžu leda ve vaně.. do budějk na plavárnu se mi jezdit opravdu nechche, zvlášť když mám ekzém a ta přechlorovaná voda mi extrémě vadí.. leda do slaný někam… :D ale věřim že ve vodě se člověk uvolní a i procvičí :D

                      a teď mi došlo to lezení.. myslíš určitě lezení po „skále“/stěně… jo to by mě taky zajímalo.. :D ale to tu taky nikde nejni.. a nebo lézt po těch kravinách v lanovým parku nebo co to ja zač.. tam si pomatuju že mě bolelo ledacos a procvičila se rovnou rovnováha, síla, mrštnost atd… :D což se hodí :D

                      0 0
                      • lazza  

                        Všude to propaguju, tak to nacpu i sem: kruhy (nebo jednodušší TRX). Zpevní to aj vnitřek. Nevadí tomu skolióza, lordóza, dřív pravidelný bolesti zad jsou po 3 letech pravidel.cvičení fuč (2×týdně 45–60min).

                        0 0
                        • blaf  

                          nektere cviky u trx jsou celkem technicky narocne, neni spatne zacit s instruktorem, ale jinak je trx fajn (dost to boli :()

                          0 0
                        • Toman  

                          Jak píše pod tebou blaf, gymnastika, byť patří k základům cvičení i TRX jsou velmi náročná cvičení ( technicky i fyzicky ). Proto bude vhodné u člověka, který až tak zvyklý cvičit není, začít balančním cvičením s vlastním tělem a s drobnými pomůckami, u toho si nechat poradit ohledně techniky provedení. A až časem tělo zpružní, zpěvní, získá více pohyblivosti, tak potom třeba TRX, lezení. Byl bych přeci jen opatrnější. Přeci jen se takovým záležitostem věnuji už dlouhé roky a vím, co i obyčejné cvičení s lidmi dokáže udělat, ať už pozitivně ale i z toho negativního pohledu.

                          0 0
                          • Fredos  

                            A nemohl bys konkrétněji napsat s čím je teda nejlepší začít? Taky bych potřeboval cvičit, srovnat se z kola, posílit záda.. ale jakmile začnu googlit tak sem z těch informací akorát zmatenej a vím prd, nechtěl bych si ještě nějak uškodit.

                            0 0
                            • blaf  

                              podle me je fajn joga a plavani, ale oboje je lepsi zacit s dozorem

                              0 0
                            • Yura  

                              To neni jen o cviceni. Jestli ses zhrbenej u PC( s krkem natazenym dopredu a dolu apod..) pul dne, pak na kole apod.. tak zapomen na to, ze ti nejake cviceni pomuze. Dulezity je drzeni tela po celej den. Zacit si zvykat na to, aby jsi nesedel dlouho v jednom kuse a kdyz uz tak tak jak se ma. Chodit pekne narovnanej s ramenama dozadu/naprsenej, bradou nahoru a dozadu… Da se to naucit, ze si pak uz budes davat pozor na to, aby jsi vsechno tohle dodrzoval. Jinak na cviceni stredu tela ti staci i vlastni telo. Zadny TRX nepotrebujes. Napr. klekni si, dlane na zem a zvedni jednu ruku a hned ucitis jak ti ten stred tela pracuje. Narocnejsi a komplexnejsi cvik pak treba jako do kliku, ale lokty na zem a drzet. Vetsina lidi se zacne klepat a nevydrzi ani 20 sekund.. Pka je dobry protahovat prsni svaly/predni ramena, aby si je nemel skracene, protoze pak ti to taha ramena dopredu = hrbeni. Na zada(vrch zad) je dobry natahovani expanderu s natazenyma rukama. S expanderama muzes pak cvicit defakto cele telo. Vsemozny cviky. Ja mam doma hrazdu s bradlama, jednorucky, expandery a odcvicim vsechno co potrebuju. Uz nemam potrebu drepovat 250kg, takze posilovna je uplna zbytecnost..

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Brada nahoru a dozadu? Nechtěl jsi napsat spíš dolů a dozadu? Když dáš bradu nahoru, pokud to chápu jak jsi to myslel, tak se budeš zaklánět, ne? Nerýpu … ptám se …

                                0 0
                                • Toman  

                                  Ono stačí tu bradu pouze zatáhnout. Hlavu nezakoloňovat, to je jasné.

                                  0 0
                            • Toman  

                              http://www.cyklisprint.wz.cz/…cviceni.html

                              Trošku jsem se pokoušel to jednoduše nakreslit.

                              Ale v zásadě je to tak, jak píše Yura ( kterému se někteří členové zdejšího osazenstva občas vysmívají, sami však mají příspěvky nevalné užitné hodnoty ). Srovnat si to v hlavě a žít zdravě. Nechci, aby to znělo moderně. Ale co se týká držení těla, tak se chovat k tělu správně, zdravě, šetrně. U sezení mít rovná záda, lehce zataženou bradu, pokud to jde zatáhnout lokty dozadu podél boků s dlaněmi vytočenými nahoru. Sezení na židli střídat se sezením na velkém míči. Na něm pak sedět tak, aby kyčle byly o malinko výš, než kolena, rovná záda, lehce zatažená brada. Chodit vzpříměně, ne vysponovaně ale rovně. Při stání záda jakoby posadit do pánve, to docílíš srovnáním zad a lehkým pokrčením nohou v kolenou, ramena dozadu a dolů, brada zatažená, rovná. Jsou to někdy úsměvné pozice, nicméně zdravé. Toto ti potvrdí a doplní o další záležitosti každý solidní fyzioterapeut, či rehabilitační sestra. A tento základ si pak přenést do cvičení. Cvičit pomalu, obratel po obratli při ohybech, předklonech, s výdechem, to značí dýchat do rytmu cvičení. Ono už je to potom taková ta jóga, jak o ní píší někteří. Ale důležité je kvalitní provedení a naučič je to možné opravdu jen s odborníkem. Já jsem takového měl, resp. stále mám a dlouholetým cvičením a občasnou konzultací, masážemi atd. se snažím o své tělo takto pečovat. I když už v 52 letech to není ideální. Zvláště pak načnuté horní záda – oblast trapézáku a šíje. To mám bohužel z nevhodného posedu na žiletce a v minulosti nedostatečné kompenzace.

                              Cvičení rozlišujeme na několik druhů – rozcvičovací, posilovací, srovnávací, zpěvňovací, protahovací a uvolňovací. Je to všechno atletika, gynmastika, jóga, tchai tchi, takový ten vojenský drill. Pak to ještě podělíme na rychlostní cvičení, dynamická výbušnost, silová vytrvalost. U cvičení platí: cvičit pomalu, využívat svůj maximálně možný razsah pohybu ( nesmí bolet úpony a klouby ), držet rovná záda, pokud to cvik umožňuje, dýchat do rytmu cvičení – do síly jdu s výdechem, při roztažení paží s nádechem, při dřepu je nádech při pohybu dolů a to pomalounku, nahoru s výdechem. Může zde být pohyb pomalý i rychlý, třeba i s výskokem. Proto je tam ten výdech.

                              Toť takový krátký teoretický základ. Vedu dlouhá léta zimní tělocvičny, pro kamarády a známe, i necyklisty a právě tam se celý podzim a zimu věnujeme i těmto záležitostem. Samozřejmě občas přizvu na cvičení odborníka, aby to mělo punc a aby poopravil některé mé metodické chyby. Jak píše Yura, netřeba klasická posilka, to není úplně zdravé pro naše těla. Spíše přirozený pohyb, a ten máš k dispozici třeba v té tělocvičně anebo také venku – i ve městě i v lese. Stačí umět cviky aplikovat na jiné podmínky a parádně si pocvičíš skoro kdekoli. Ale opakuji, naučit se pod vedením dobrého cvičitele, nejlépe kombinace kondiční trenér a třeba rehabilitační sestra.

                              0 0
                              • Pepe72  

                                Na to Ti sere pes. U televize chce mít každý pohodlí a dobře se stravovat ? Si dĕláš kozy.

                                0 0
                                • Toman  

                                  Mám pocit, že diskutujeme na sportovním fóru, tak buď tak laskav, a pochop, prosím, že jsou tady takoví, které ta problematika zajímá.

                                  Ostatně, jsi to ty, který zde otevřel téma bolavých zad. Tak opravdu nechápu tvou reakci. Místo toho, abys dělal všechno pro to, aby tě záda nebolela, tak prudíš.

                                  0 0
                                  • Pepe72  

                                    Tak jako ty vĕříš tomu co píšeš. Tak já taky.

                                    0 0
                                    • blaf  

                                      A cemu, ze presne veris?

                                      0 0
                                      • Pepe72  

                                        Že se nechci dívat na televizi a přitom cvičit.

                                        0 0
                                        • blaf  

                                          Tak necvic. A potom si nestezuj na bolest zad!

                                          A nauc se chovat! Toman venoval celkem dost usili tomu, aby ti poradil a pomohl od bolesti zad a ty pak takhle?

                                          0 0
                                          • Pepe72  

                                            Jestli se Tĕ to dotklo dej si plínku. Radĕji mrtvolu než cvičit u televize. Nikde jsem nepsal že chci cvičit nebo nĕco podobného!!!

                                            0 0
                                          • Peslezedirou  

                                            Jj Toman to napsal moc pekne, po mch zkušenostech s bolesti zad, si říkám, ze je škoda, ze to čtu až teď. Ale casem jsem se k tomu dopajdal pomoci rehab.

                                            0 0
                                    • Toman  

                                      Pepe72, ano, věřím tomu, co jsem tady na to téma sepsal. A nejen věřím, ale dlouhá léta praktikuji. Ty si věř, čemu chceš. Jen nechápu tvůj mozek. Zřejmě ti začíná vysychat.

                                      Založil jsi tady téma – napsal jsi nějaké sdělení, že tě bolí záda, že máš o 2 cm delší posed a že se tak děje na HT.

                                      Takže ty jsi nám to chtěl pouze sdělit, nechceš zřejmě svůj problém řešit, nebo ano?

                                      Mnozí přispivatelé, mě nevyjímaje, se asi omylem začali tvému sdělení věnovat svými příspěvky v domnění, že ti chtějí pomoci od bolesti zad. Ty však o to evidentně nestojíš. Tak ok.

                                      To ovšem neznamená, že si s ostatními, které ta diskuze kolem tvé informace vypukla, nevyměníme názory. A jestli tě to nezajímá a chrotáš si slastí při bolesti zad, tak nám to ale nemusíš říkat.

                                      0 0
                                      • Pepe72  

                                        Pĕknĕ jsi to překroutil. Možná jsi ani nečetl co jsem napsal. Záda už mnĕ nebolí to jsem už taky napsal. To co ty tu píšeš mi vubec nevadí. Pouze reaguji.

                                        0 0
                                        • Toman  

                                          Nic nepřekrucuji. Ty si přečti po sobě, co ostatním odpovídáš a jak se tím pádem chováš.

                                          Třeba následovné, to jakože jenom reaguje, ano?

                                          Pepe72: " Na to Ti sere pes. U televize chce mít každý pohodlí a dobře se stravovat ? Si dĕláš kozy ".

                                          Debatu ve slušnosti si představuji s použitím jiných výrazů, i když nesouhlasíš.

                                          0 0
                                          • Pepe72  

                                            A znovu :-).:-) Slušnost je nepsat o druhém !!! Co si o nĕm myslím :-)

                                            0 0
                                            • Toman  

                                              Jen jsem citoval tebe, tak se nečerti. A nebudeme se přece hádat, že ne?

                                              0 0
                                              • Pepe72  

                                                Já jsem celou dobu v klidu. Jen jsem reagoval :-) Muj syn má dĕlat rehabilitační cviky a stejnĕ nevydržel. Jit na trenink je prostĕ lepší. Cvičíme to prostĕ jen v rámci treninku a mnĕl to dĕlat u televize. Proto na to sere pes.

                                                0 0
                                                • blaf  

                                                  To je vas problem. Pak si ale nerikej lidem o rady, kdyz o ne nestojis.

                                                  0 0
                                                  • Toman  

                                                    Přesně tak, už jsem to Pepemu72 také navrhoval.

                                                    Jen nechápu, proč měl syn rehabilitovat u televize? To, aby se na to cvičení soustředil jen minimálně? To poradil lékař dítěti, místo toho, aby si jej vzala do parády rehabilitační sestra? Za takový přístup Pepe72 nemůže, ale jako otec toto měl u lékaře raklamovat. Snad si platíte zdravotní pojištění, ne?

                                                    0 0
                      • tigermoth  

                        Tak jako bouldová stěna se dá využít i kdejaká kamenná zeď, třeba nějaké zpevnění svahu nebo kolem mostů atd, lezeš v bezpečné výšce a stačí ti lezky a mágo. Najdi si nějakou s většíma spárama kde se dá dobře chytat a máš na začátek vystaráno, žádná věda:) Nemusí se lézt do výšky, traverzování půl metra vysoko je taky prdel.

                        0 0
                    • Toman  

                      V podstatě nemáš špatný nápad, jen je vhodné se vždycky zeptat na možnosti dostupnosti aktivity a zdravotní omezení. To pak kolikrát výběr prostředků zužuje tak, že toho moc už nezbývá.

                      0 0
                • Peslezedirou  

                  Jdi si hledat kámen a palici, majzlík… :-)

                  0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Napřímit posed, tj. většinou buď zkrátit nebo zvýšit řídítka nebo obojí, demontovat štítek z přilby. Pak naposilovat přitahovače lopatek a nepropadat se za jízdy mezi ramena a odsedat nerovnosti.

          0 0
          • Strakááč  

            s posedem a ták problém nemám šlo mi jen o cviky..

            já jezdím na dirtu.. takže posez je mimo mě.. :D každý cvičení je určitě dobrý zvlášť když já na tom kole pořád škubu za rodla a do stran a ták.. chce to určitě zpevněit záda celkově..

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Ještě důkladně protahovat prsní svaly. Záda bez břicha nefungují, zvlášť, jestli ‚škubeš za rodla a do stran a ták‘.

              Pokud umíš technicky obstojně plavat, tak jsi zachráněn a nemusíš cvičit. Jinak je v každé posilovně taková kouzelná věc, které se říká veslařský trenažér, to také zabírá, protože namáháš plynule v podstatě celé tělo ve velkém rozsahu pohybu. Na břicho „Five minute plank“.

              0 0
              • Strakááč  

                no, zjistil jsem že když jsem byl u moře, tak mě bolesti krční páteře a mezi lopatkama hned zmizli a po přijetí do týdne zase začli :D

                0 0
                • Esi  

                  Prodej PC a uvidíš že to pomůže :-)

                  0 0
                  • Strakááč  

                    to by mi musel za barákem ještě vyrůst nějakej bikepark nebo pumptrack abych přijel domu ze školy vypařil se do večera, přijel a šel spát :D

                    0 0
            • black.horse  

              jj, zrovna pro to ježdění na dirtu bys měl být víc gymnasta než cyklista:-)

              0 0
          • Pepe72  

            Jj, nechal jsem si na krku vidle místo. Řiditka bych chtĕl nechat- uvidíme. Špičku sedla mam zhruba stejnĕ. Za jizdy se nepropadám a nerovnosti přeskakuju – vždy ze sedla. Tak doufam že ta bolest pochází odtud :-)

            0 0
    • Edwin  

      Mě pomohla kompenzace předklonů záklony. Viz metoda McKenzie.

      Asi toho najdeš víc, jen co mi první padlo pod ruku… http://www.rehabilitace.info/…-od-bolesti/

      0 0
    • Roxteedy  

      Na zada Plavani a nordic walking. Kdo zkusil, moc chvali

      0 0
      • black.horse  

        nebo koloběžku:-)

        0 0
        • Roxteedy  

          Jo, taky chvaleji

          0 0
          • Yura  

            A co kycle? Me zacnou bolet jen co nekoho vidim na te koloběžce..

            0 0
            • Roxteedy  

              Musis to umet a nesmis mit 140kg jako ja. Pro mne to neni :)

              0 0
            • kankrlicek  

              Na kolobrndě kyčle nebolí. Kolena – to je jiná, řešení je střídat nohy.

              0 0
              • Yura  

                Stejne me kolobezka prijde jako hodne blba zabava pro kloubni aparat.. Ted nemyslim nejake popojizdeni po fabrice apod.. Ale jezdeni jako ostatni na kole..

                0 0
                • kankrlicek  

                  Používal jsem ji, když mě právě bolela kyčel, jako způsob jak se dostat do vyšších frekvencí.

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To by chtělo, aby se ke koloběžce vyjádřil někdo, kdo na ní dává > 3.000 Km / rok, aby to bylo směroplatné.

                  0 0
    • Pepe72  

      Problém se zády vyřešen – zvedl jsem představec o 10mm a do 3dnu byl klid. Díky všem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.