• Ladin

    Ahoj, prosím Vás o radu, co změnit či upravit na kole. Během jízdy mě stuhne a bolí krční páteř těsně nad lopatkami. Myslíte, že by stačila změna představec popř. jakým způsobem. Kolo mám již 7 let a v minulosti jsem s tímto měl jen drobné problémy. Nebo změna zdvihu přední vidlice z 80 na 100? Velikost kola je 21" Author Traktion , měřím 182 cm. Děkuji za každou radu či podnět.

    0 0
    • camron  

      1/ jestli máš 21" artura a měříš 182, tak je to kolo na tebe velké (můj názor, měl jsem tu samou kombinaci)

      2/ když na té fotce vidím, jak vysoko máš sedlovku oproti řidítkům, tak mě ta krční páteř začíná bolet taky

      P.S.: Když vezmu ještě jednou do úvahy kombinaci bodu 1 a 2, dosáhneš vůbec nohama na zem?

      0 0
    • mr.nobody  

      mě to přešlo, když jsem zahodil z helmy kšilt, jak jsem přes něj viděl maximálně 15 metrů před sebe, tak jsem furt vyvracel hlavu, abych viděl dál :-)))

      0 0
    • Ladin  

      Tak to asi budete mít pravdu oba dva. K té velikosti kola uvadím , že mi tuto vybral před 7 lety prodejce a kšilt také vozím. Pro lepší posouzení předkládám další fotku. zatím díky za odpovědi – pravděpodobně to bude chtít nové kolo :o)

      0 0
      • camron  

        No, mně ho před lety taky vybral prodejce. Letos šlo pryč. Měřím jako ty a ta 21" Author mi časem přišla fakt velká. Mám tedka 19" (už ale jinou značku) a je to o dost lepší.

        0 0
      • Zerocool  

        nejlepší důvod si udělat radost, přece si nebudeš ničit zdraví:)

        0 0
    • Mike TB  

      Podivej se na poradnu na cyklotrenink.com. Je tam dost popsano o ruznych bolestech na biku: www.cyklotrenink.com/index.php?…

      0 0
    • Mike TB  

      Podivej se na poradnu na cyklotrenink.com. Je tam dost popsano o ruznych bolestech na biku: www.cyklotrenink.com/index.php?…

      0 0
    • wertigo  

      zkus vyhodit z helmy stitek, nebo kdyz to nepujde tak si dej projizdku bez helmy a uvidis. me to pomohlo, clovek nevidel dopredu tak se furt natahovat a krk bolel po 20km.

      nove kolo jeste nekupuj.

      0 0
    • BB  

      změnit celé kolo. Author 21 palců je na 182 a s tím šíleně dlouhým představcem moc dlouhé. Mám taky 182 a problémy se zády. Problémy při dlouhých vyjížďkách zmizely, když jsem zkrátil posed a zvednul předek. Od špice sedla k ose řídítek mám teď 56 cm, když tak koukám na obrázek tvého kola, tak ty máš určitě přes 60, takže posed jak na skřipci. Všeobecná rada (pokud máš konfekční postavu a pokud kolo má normální proporce) tak jdi do 19 kola, 10 cm představec, vidlice 120 a záda ti poděkují.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.