• pee.tr

    Prosím vás, kdo máte zkušenosti s používáním nějakých blatníků na silničním kole?

    Jezdím denně do práce 20km a ty deště (nabo spíš mokré silnice po nich) mě už poslední dobou přestávají bavit. Potřeboval bych něco ne moc drahýho a taky lehce a rychle na/de-montovatelnýho (protože občas potřebuju rychle neplánovaně kolo hodit do malého auta). Zároveň ale aby to chránilo aspoň v rámci možností před odstřikující vodou. Představoval jsem si něco jako http://www.cyklosvec.cz/?…   akorát si nedovedu představit, jestli mi to v reálu stejně nebude házet vodu na záda, jestli to brko dozadu není moc krátký. S tím, že vpředu mi to poleje do bot tak jako tak, s tím jsem už smířenej, to bych musel mít zástěrtku až na zem. To znám, když jsem dřív jezdil s klasickými hliníkovými blatníky, akorát to vítr z konce blatníku sbíral a po kapkách mi to šlo do bot. Uvítám jakoukoliv radu z praktických zkušeností. Díky.

    0 0
    • Revolt06  

      mam predni i zadni jsou mi k nicemu tak jestli chces jsou to authory predni je na odpruzenu vidlu a zadni na sedlovku

      0 0
    • juli  

      Blatníky, které nepokryjí polovinu obvodu kola tě nikdy dostatečně neochrání. Musíš se rozhodnout mezi variantou sundávací/zas­tamdací, jakou máš v tom odkazu a smířit se stím, že ochrana bude, ale né dokonalá, nebo blatník se vzpěrami, kde budeš relativně v pohodě.

      Na zimáku to řeším vzpěrovými zasouvacími blatníky Scorpion od Hoty. Vzpěry jsou k rámu přichyceny imbusem, takže montáž i demontáž je během minuty.

      0 0
    • drtyc  

      v cykloworldu maji na 28 docela delsi nez obvykle sirka mozna i na 29" a system je nacvakavani na zubatej plech obousmerne. instalace je otazka max 30sec a deinstalace, kdyz si do nej kopnes otazkou okamziku.

      0 0
      • drtyc  

        mx1 ventura. ale teda zadni sem dal dopredu, aby to aspon neco pochytalo a vzadu nechal stavajici, ale budu ho menit na podzim, protoze je kratsi nez ten ventura.

        0 0
    • Paja  

      Taky zalezi kolik mas mista mezi plastem a brzdou, jestli se ti tam takovy blatniky vubec vejdou. Jinak pokud ty blatniky nejsou kratsi nez obdobny bikovy, tak na zada s nima voda nestrika.

      0 0
    • Dude111  

      mam na kole hlinikove z favorita a jsou ok

      0 0
    • zichis  

      holahej, docenti kolistiky, dokáže mi někdo říct, zda blatníkama zlepšíma aerodynamiku kola? U hladkých plášťů by to byl samozřejmě nesmysl, ale mám dojem že u drapáků by to mohlo pomoct.

      0 0
      • Omen  

        jak ti můžou pomoct blatníky v aredinamice kola jedině že má větší odpor

        0 0
        • zichis  

          :-) záhada, viď? ;-)

          0 0
          • drtyc  

            no ale nemely by pak byt az k zemi a co takovy pritlacny kridla? to by asi pomohlo negativce, aby byla kola jeste o setinku dyl prilepeny k zemi.

            0 0
            • Smazaný účet  

              doufám, že myslíš od země k zemi jako od předu do zadu a hlavně i z boku ne?

              0 0
              • Omen  

                jo už jsem to pochopil blatníky jako celokapotáž kola tak to jo to sníží odpor radikálně a radikálně zvíší váhu kola , ale ten odpor sakra jdu do toho hned zítra začínám laminovat

                0 0
                • drtyc  

                  no jestli nemas moc velky lopuchy, tak by mohlo stacit do helmy prisroubovat blatnik a pak dalsi jeste nadstavit v obracenym oblouku dratkem na konec a at stahovackou na draty to pridelat k riditkam. akorat musis vzit model s tou lichoveznikovou zasterkou z plastu, co se tlakem vetru neohne, jinak to zadni pritlacny kridlo nebude funkcni.

                  no a jestli ti odstavaji usi, tak se toho da vyuzit pri zataceni a budes vyhravat ve slalomu, ale budes si je muset nadvazat na konce riditek.

                  0 0
                  • Omen  

                    zajímavá rada jdu zkoumat uši kdyžtak trochu přistřihnu. Aerodinamika je na mtb důležitá tak se jí musí holt přinášet nejaké ty ústupky.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.