• Lowrider

    Ahoj. Prosím vás které z nich mi doporučíte? Tu Sigmu bych kupoval Evo X za 750 bez ničeho s tím že Nipack už mám k Sigmě Powerled, takže bych ho napojil na Mirage a Powerled jezdil jen s baterkama. Ale nevím jestli ta Sigma Mirage má cenu, jestli vydrží dlouho, prostě jestli není už moc zastaralá oproti Blackburnu. Co myslíte? Díky.

    Anketa: Které by jste volili vy?

    4x
    57%
    0 0
    • tchurillo  

      jazdim klasicku SIGMA kombinaciu – cize Nipack + Evo X a Evo. Na jazdu v terene dokopca bezne pouzivam iba Evo, na rychlejsich rovinkach ci zjazdoch pridavam Evo X. Ked to ohulim na plny vykon, idem „ako vo dne“. Treba vsak ratat s vysokou spotrebou 10W halogenu – hodne sa to tu uz preberalo, ale v zavislosti od vonkajsej teploty je to tak akurat na jednu podvecernu par hodinovu jazdu – ale treba setrit a prepinat na slabsie. V zasade som ale spokojny. Ku dokonalosti este chyba nejaka celovka, alebo svetlo na hlave, aby clovek videl aj „za roh“ na nejake odbocky a pod. Da sa ale aj bez.

      0 0
      • Lowrider  

        Jojo, s tou spotřebou mi to docela vadí, to by ten Blackburn vydržel asi určitě mnohonásobně víc, ale tak můžu přepínat s tou Sigmou Powerled… Asi tu Mirage vemu, ale ještě by mě zajímalo pár názorů :).

        0 0
        • Polka  

          Co chces slyset, vsechno uz napsal tchurillo :) Po meste staci Evo, pripadne na pomalejsi jizdu lesem apod. (vydrz 4h) Pri osoleni zapnout Evo X – www.bike-forum.cz/…big/3648.jpg, ktera je na tom s vydrzi ale fakt bidne (cca 1,5h)

          0 0
          • Lowrider  

            1,5 hodiny s plně nabitým nipackem? A baterie do toho dát nejdou? To jde jen na Nipack?

            0 0
            • martt  

              Ak su zapnute obe lampy tak to taha s baterky skoro 3 ampere. Baterka Nipack ma nejake 4 Ah. Takze aj hodina a pol je skor iluzia, realne ked zapnes oba a nevypinas to silne je doba svietenia asi hodina.

              0 0
              • Polka  

                Nechtel jsem ho tou vydrzi tolik odradit ;-) Kdyz sem jel naposled, tak vydrzela jak rikas tu 1 hodinu cca.

                0 0
              • Lowrider  

                Já jsem psal nahoře, že si právě koupím jen tu jednu, víc se mi na řidítka nevejde. Už tam mám jednu Sigmu Powerled, tak na druhou stranu bych koupil samostatný Evo X a napojil na Nipack, kterej sem dostal k tej Sigmě Powerled. TAkže když to napojím na jedno to Evo X, tak to vydrží jen 1,5 hodin jo? To je dost málo teda :-(…

                0 0
                • Polka  

                  1–1,5 hodiny je mysleno pri zapnutym Evo + Evo X – proste plna palba. Takze samotny Evo X by ti mohlo 2h mozna vydrzet, ale pochybuju covece.

                  0 0
                  • martt  

                    aha, samotne EvoX zerie tusim 1,8A. Takze dve hodiny su v idealnych podmienkach realne.

                    Moje merania spotreby Sigmy su tu: www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…

                    0 0
                    • Lowrider  

                      No, to jsem si asi potřeboval přečíst… Úzkej kužel Evo X, kterej ještě v lese skáče, to fakt asi nepotřebuju :)…

                      0 0
                      • Bully  

                        Ja mam celou sadu Sigma Mirage i s uchytem na helmu, takze neresim ani misto na riditkach, ani skakani svetla. S 2 NiPack bateriemi je to i na delsi nocni svih. Baterky se daji pridelat jak na ram, tak vejdou i do kapes od dresu. Jinak neco k jizde se Sigmou pisu tady: www.kolostranky.blog.cz/…/nocni-jizda

                        0 0
                  • Lowrider  

                    To je slabota… Tak teď fakt nevím no… Ona ta Sigma Powerled svítí fakt pěkně a daleko, ale když jedu rychle z kopce v lese, tak to svítí až moc daleko dopředu na to, abych si to zapamatoval co tam je a pak si na to dal pozor, takže bych potřeboval ještě něco naštelovat blíž před kolo, takže možná, že kdybych to fakt pouštěl jen na ty krátký přejezdy z kopce lesem, tak by to mohlo bejt dobrý, Sigma Powerled vydrží dlouho až moc a svítí jako nevím co :). Tak když ten Nipack budu nabíjet po každý vyjížďce… No to je taky na prd. Fakt nevím… Ten Blackburn? Copa s ním?

                    0 0
            • Polka  

              Jo, s plne nabitym NiPackem. Pokud ses kutil, tak si to na naky baterky urcite napojis. Ja vyuzivam hlavne jen Evo, Evo X fakt jen vyjimecne prave kvuli ty vydrzi.

              0 0
              • martt  

                ja mam olovenu baterku 4,5Ah kupenu asi za 200,–, kus hrubej dvojlinky a konektor kupeny v GME asi za 10,– a prevadzkujem tym sigmu uplne v pohode. Ako nabijacku pouzivam zdroj k GSM telefonu Siemens S10.

                0 0
                • martt  

                  tu je fotka tej baterky www.bike-forum.cz/…m/473556.jpg

                  0 0
                  • Polka  

                    Pekny! ;-) Ale zas takovej elektrikar nejsem, i kdyz nekdy by se to hodilo.

                    0 0
                • ememem  

                  caf to chces tvrdit ze to vydrzi dlhsie ako orig. Pb pack? inak pod to co si k tejto sigme napisal v starom threade bych sa kludne podpisal. som z nej tiez dost sklamany. podla mna pokial nezapnes ten halogen (najlepsie svetlo + halogen) tak je to o nicom, tak na navrat domov po znamom terene prip. po ceste ale nie na poriadnu jazdu lesom. navyse mne ovela viac ako tvar svet. kuzela vadi to ze sa to neda pootocit smerom na stred. no co uz clovek sa uci na vlastnych chybach. akurat to jazdili vsetci naookolo tak som sa spolahol.

                  0 0
                  • martt  

                    vydrzi to o kusok dlhsie. Originalny Pb akumulator mal tusim 3,2Ah

                    0 0
                    • ememem  

                      nevies teraz sa to robi 5+20w, sa mi zda ze kedysi to bolo 10+20W. nemas s tym nejaku skusenost? rozmyslam ze bych tu 5W laplmu vymenil za 10w lebo neviem ci som slepy alebo co ale podla mna ta 5-ka je o nicom.

                      0 0
                      • djano  

                        Pokial viem 5+20W sa robilo – teraz je to 5+10W.

                        0 0
                        • ememem  

                          sorry mas pravdu teraz je 5w+10W ta halogenka je 5W?? aspon tak to pisu „Mit 5 Watt und mehr als 20 Lux ist die MIRAGE EVO* mit ihrer Freiformreflek­tortechnik eine der hellsten zugelassenen HALOGEN Scheinwerfer“. 10W je ta normalna tak tu chcem vymenit za 20W. Otazka je ci ma niekto skusenost kolko to s tou 20W ziarovkou vydrzi. teoreticky je to jasne pytam sa na prakticku skusenost.

                          0 0
                          • martt  

                            neviem presne aky je aktualny model, ta moja je tusim model 2005, takze nasledujuce poznamky platia k nej

                            5W je ta sirokouhla lampa. Je v nej „normalna“ 6V/5W halogenova ziarovka Philips, ktora je ale prakticky nezohnatelna aj u firiem co ju maju v katalogu. Tato je strcena do freeform reflektoru od sigmy, teda vymiena sa len ziarovka.

                            www.bicycle-parts.de/…ehlampe.html

                            10W je dialkove svetlo. Je tam pouzita kompletna ziarovka aj s reflektorom v kuse. Ma velmi uzky kuzel, ktory je dany ziarovkou. Od sigmy je teda len umelohmotny obal v ktorom je ta ziarovka.

                            www.bicycle-parts.de/…-10w-6v.html

                            Znova opakujem, ze sa mi ani jednu tu ziarovku nepodarilo zohnat ako nahradny diel, tak som kupil do zasoby celu lampicku (iba to svetlo) Mirage 5W bez kablov a baterky za 12,–EUR.

                            0 0
                          • martt  

                            Este doplnim k vydrzi. ak pouzijes ten Sigmacky oloveny akumulator 3,2Ah, tak s 20W urcite nebude svietit viac ako 30 minut.

                            So zapnutymi 5+10W je vydrz okolo hodiny, iba s 5W asi 3 hodiny.

                            0 0
    • Lowrider  

      Má někdo z vás tuto světlo? www.kupkolo.cz/…ro_2283.html Jak jste s ním spokojeni?

      0 0
    • jana007  

      Sigma svítí ok. Pro ty, co chtějí nekompromisní výkon ale můžu sama doporučit svítilnu Huntlight XSE. Nedá se to výkonově ani výdrží srovnat s ničím co bylo dosud na našem trhu.. Objednala jsem si ji sama před půl rokem, tehdy mě stála asi 4 tisíce..teď už jí sem někdo dováží.

      Co se provedení týče, je to fakt bomba, má pěkně široký paprsek a dosvítí to s přehledem 100 metrů.. Kolikrát se mi stane, že na mě blikaji auta, když se vracim navečer domu :D

      www.bike-forum.cz/…/recenze.htm?…

      0 0
    • pepko2  

      pozeram ze poriadne osvetlenie sa tu riesi casto … ale da sa to vyriesit aj pomerne lacno, staci navstivit hornbach alebo podobne a zbastlit si to doma …

      momentalne pouzivam dvojkombinaciu 20W halogen osram 10stupnov GU5.3 ako svetlo do dialky a uspornu verziu so 48LED, spotrebou 2.3W a s 18stupnovym vyzarovanim …

      mmm.ic.cz/svetlo/

      0 0
    • F.i.l.a.s  

      Vyuzivam tohohle threadu,abych nemusel zakladat dalsi.Je tu nejakej majitel blackburnu x3?Celkem se mi zamlouva,tak jestli by mohl napsat svoje zkusenosti,jak kladny,tak zaporny.diky

      0 0
      • Hurka  

        mám X6, to jsou dvě X3-ky, jedna nablízko, druhá do dálky. velká spokojenost – dobrá výdrž, dostatečně malé, svítivost vždycky ocením, když jedu s někým, kdo má „normální“ světlo, tam je vidět opravdu rozdíl. svítí krásně. možná i stačí X3+čelovka, já už si zvykl na dva luxeony na řídítkách + 1 na přilbě. Blackburn doporučuji.

        0 0
    • Forester  

      taky přidám svou zkušenost, mám něco od MARWI – model Expert (viz www.marwi.cz/). Kdysi o tom psali ve VELU, tak jsem je našel a koupil. Sice docela drahý – okolo 3 tis. ale se 2 světly – 2×12W je to celkem pohoda. Akorát ta výdrž (1,5 až 2,5 hod není nic moc a pak cca 15 hod nabíjení). Jinak ale mohu jedině doporučit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.