• Slash

    Ahoj, tak prosím, poraďte. Rozdíl v ceně je cca 100Kč, to jsem schopen přežít :-).

    Anketa: Který zadní světlo je lepší?

    0 0
    • Martin11  

      Máme doma obě, spíš záleží na tom, která se ti líbí. Verze 4 svítí o něco málo víc, ale zásadní ten rozdíl není.

      0 0
    • M13  

      Mám 4.0 a spokojenost, ale porovnání s 3.0 nemám.

      0 0
      • M13  

        Ještě přidávám foto na kole, docela mě překvapila velikost (menší než jsem čekal).

        Někde jsem viděl porovnání (video) Mars 3.0 a Mars 4.0 a 4.0 svítila víc.

        0 0
    • jIrI___  

      Mám 3.0, ale bral bych 4.0. Proč taky kupovat starší model, že jo :)

      0 0
      • Slash  

        Vím že máš 3.0, u tebe jsem ji viděl a sviti dobře. A proč kupovat starší model? Protože se mi více líbí :-). Zajima mě spíš co lepe svítí, 1× 1W LED vs. 5× LED v 3.0

        0 0
    • iron.hide  

      ta 4.0 ma blby cudlik – v dlhych rukaviciach som to zaboha nemohol zapnut. a este sa mi pri pade rozbila, takze ju mam omotanu paskou :(

      0 0
      • povidlový koláč  

        To samé je s 3.0 – vypnout nebo zapnout v prstových rukavicích je téměř nemožný, nadlický výkon. Za to ale nehrozí, že by se třeba sama zapla v báglu.

        Svítí opravdu silně, snad až zbytečně moc, když jedeme v partii, tak ostatní nadavají a já se jim ani nedivím… Kolikrát si říkám, jak to asi oslňuje ty řidiče za mnou…

        Ty postraní ledky v oranžovém jsou parádní, už jen pro ten pocit, že snad jdu líp vidět i z boku :)

        Ale příjde mi, že je spíš je na bágl, ta objímka na sedlovku ve mě moc důvěry nevzbuzuje.

        0 0
        • Chiron  

          Tak ono to chce asi trochu grif. Ze začátku sem měl taky v rukavicích problém, teď ji vypnu i po slepu. Ale rukavice mám dost tenké, možná v nějakých endurech by to problém byl.

          Jinak taky si pár lidí stěžovalo, tak sem musel jezdit na konci :D Ale ono je to stejně jedno, většina jich stejně vozí 0,5W smartky apod. Řidiče to podle mě až tak neoslňuje, přece jen ten hlavní kužel jim nejde přímo do očí. Ale taky by mě to zajímalo z pohledu řidiče, ale taková hrůza to zas nebude a aspoň mě je dobře vidět.

          Ten držák sice vypadá celkem nic moc, ale ještě nikdy mi v terénu neupadla a to ji vozím nacvaklou více méně pořád.

          0 0
          • Tina  

            S oslňovaním šoférov by som si nerobila starosti. Oni sa dokážu oslňovať aj sami medzi sebou, hlavne keď v kolóne nevypínajú zadné svetlá do hmly.

            0 0
        • tonik666  

          Ten knoflík je právě skvělý, nikdy se sama nezapne (což se mi u jiných stává). Zapnout v rukavicích je v pohodě, uchopíš podle svilsé osy a zmáčkneš.

          0 0
        • povidlový koláč  

          …jste mě donutili teď v tom vedru natáhnout zimní neprofuky… nj, chce to fakt grif, každopádně zapnout ji v těch rukavicích za jízdy na báglu se mi ještě nepodařilo, bez těch rukavic ji tak zapínám téměž bez problémů:) Jestli bliká zjistím až v odrazu krajiny:) Vozím ještě jednu blikačku na sedlovce, takovou tu jednoled v gumovém těle s háčkem, pro jistotu, tu pro změnu zapnu i kolenem :)

          0 0
        • Martin11  

          Lepší řidiče v autech za tebou oslňovat, než být sražen někým, kdo tě přehlédne.

          0 0
          • povidlový koláč  

            řekl bych spíš, že ta blikačka je perfektní do osvětleného města, kde je opravdu potřeba být na cestě dobře vidět (vím z vlastních zkušeností za volentem), mimo město na tmavé okresky a vyklostezky je to i zbytečně moc. Proto raději vozim hned dvě blikačky a dle potřeby je zapínam :) Tak jak světlo na řidítkách a na helmě :P

            0 0
        • Slash  

          To uchyceni na sedlovku mi prijde v pohode, spis reim, kam ho dam :-(

          Brasnicka pod sedlem mi tam zabira skoro vsechno misto a tak mam trosicku obavu, zda ho namontuju :-(

          0 0
          • povidlový koláč  

            když není batoh, tak třeba za kapsu na dresu nebo za gumu od trenek :D Nebo si vymysli nějaké poutko na tu brašnu, některé to mají od výroby

            0 0
      • M13  

        4.0 má trochu tužší čudlík – jak již bylo psáno je to nejspíš kvůli samovolnému zapnutí, ale zapíná se dobře, je cítit promáčknutí vypínače a ani v rukavicích (celoprsté) nemám problém, prsty si podržím blikačku zespodu a palcem zmáčknu tlačítko (jde to i za jízdy poslepu).

        0 0
    • tonik666  

      Mám Mars 3.0 a mohu doporučit – baterky vydrží dlouho, svítí silně a je bytelné.

      0 0
    • PHiLiPZ  

      mal som 4, spolujazdci sa stazovali, ze prilis oslnuje

      podla mna svieti velmi silno, ale velmi smerovo

      moja sa pokazila – vybija rychlo baterky – ale Blackburn zaruka to vraj riesi

      0 0
    • Slash  

      Tak jsem nakonec koupil Mars 3.0. Vic se mi libi a je levnejsi :-).

      Prisel s uchytem stejnym, jako ma 4.0, jen na tom sroubu neni odrazka :-)

      0 0
    • VW  

      Kupoval jsem před pár měsíci 2× verzi 4.0. Praktické zkušenosti ještě nemám, ale co mě už teď maximálně štve je, že si výrobce musel vymyslet vlastní tvar bajonetového uchycení na držák a neuvedl na trh samostatně zakoupitelný držák. To je fakt na facku.

      Chci jen takovou prkotinu, jako je možnost dokoupit druhý držák, ten namontovat na Croozera a když jedu sám, tak mít světlo v držáku na nosiči a když vleču vozík, tak přecvaknout do držáku na vozík. Asi chci moc.

      Já sám za sebe si to nějak pracně vyřeším – dílnu mám celkem vybavenou a i když je to hodně zvláštní tvar, tak se s tím snad nějak poperu a druhý držák si udělám, ale stejně je to od výrobce podpásovka.

      0 0
      • Martin11  

        Že nejde koupit náhradní držák Ti řekli u dovozce Blackburnu v Progresscycle.cz?

        0 0
        • VW  

          Tuhle informaci jsem získal v době kdy jsem je kupoval a už nevím kde přesně. Hledal jsem to celkem intenzivně – věděl jsem, že by se hodil. I teď když je narychlo podívám na nabídku obchodů, tak zjistím, že je v nabídce držák na verzi 1.0 a 3.0. Pro 4.0 jsem nikde nic nenašel. Zmínka o kompatibilitě se starší verzí také nikde není.

          0 0
          • Martin11  

            Držák pro verzi 3.0 je stejný jako na 4.0. Jediný rozdíl je, že u 4.0 na plastovém „šroubku“ není červená odrazka, která je spíš na ozdobu, protože stejně nic neodráží. Ale s tím by se člověk mohl smířit…

            0 0
    • arachnidixx  

      3.0 svítí opravdu ohromě, ale už bych si ho nekoupil. Za rok 2010 jsem si koupil dvě a obě dopadli stejně. objímka je v poho drží, klip taky v poho drží, ale vytratily se mi samotné blikačky, prostě to co bliká, zůstali mi jenom dva klipy. A to nebyly ani nějak moc náročný jízdy. Jako reklamaci mi to neuznali :( a šest set za sezonu je prostě moc…

      0 0
      • Roman11  

        Souhlas s tím snadným ztracením, též se mě to podařilo. Měl jsem naštěstí 2, takže teď mám jednu do dvou držáků a přehazuji je z kola na kolo. Ta plastová pacička, co zacvakne do držáčku se totiž snadno mírně ohne a pak ty zoubky nedrží zacvaknutý. Řeším to kouskem drátu, který vždy provleču skrz ten držáček. Sice to není moc praktický řešení ale pořád lepší než ztratit i tu druhou blikačku.

        0 0
    • bikekralik  

      Máte někdo skušenosti s reálnou výdrží na baterky? Když je tam 1W ledka a nechá se to konstantně svítit, tak to přece nemůže vydržet 30 hodin(když ve 2 AAA je max 4.5W energie), nebo ano?

      0 0
    • *Petr*3  

      co takhle SMART http://www.cyklosvet.cz/…d/74380.html . Z dálky to vypadá jako by blikal železniční přejezd…

      0 0
    • krokus  

      Mám blikačku B. Mars 4.0 mi, poslední baterky se v ní vybily za velmi krátkou dobu – cca dva měsíce. Přitom jsem ji zase tolik nepoužíval. Je to normální? Má smysl blikačku reklamovat?

      0 0
      • Milwa  

        Dělá mi to to samé, ale stačí třeba dvě hodiny blikání a týden nesvícení a už se téměř nerozsvítí. Zkoušel jsem reklamovat a technik to opravdu zkoušel, podle záznamu tam dal nové baterky a dva týdny to nechal být a potom to svítilo jako plně nabité. Když jsem si tu blikačku po neuznané reklamaci bral, opravdu svítila naplno. Pak jsem se byl projet a po hodině zase zhasla.

        Kolega PHiLiPZ ale tady o měsíc dříve píše o uznané reklamaci asi přímo u výrobce. Chci mu napsat a zeptat se na podrobnosti.

        0 0
        • Roman11  

          Mám MARS 3,0 a výdrž je dle mého názoru naprosto úžasná. Sice jezdím v noci jen zřídka, ale mám ji už asi 3 roky a mám v tom PŮVODNÍ!!! alkalický baterky. Ale už to nesvítí tak silně, to je fakt. S MARS 4,0 zkušenost nemám, to co píšeš ale normální není.

          0 0
      • Chiron  

        Normální to asi nebude. Já zrovna včera s ní jel na blikání cca 3h vkuse, baterky sou v ní od loňska. Odhadem mají nablikáno 8–10h a nezdá se mi, že by slábla.

        0 0
    • wallot  

      Jednoznacne Mars 4.0 mam obe (3.0 ma zena na kole) a u 3.0 je navic jeden zbytecny rezim blikani ktery z toho dela spis kolotoc. 4.0 ma jen sviti nesviti a blika.

      a 4.0 sviti vic ackoliv ma jen jednu LEDku narozdil od 3.0.

      0 0
    • cukerko  

      Za mna mars 4. Je super kvalitny (pride mi ako nerozbitny), vodeodolny atd, ale dost to zerie baterku, myslim ze kusa viac ako 3, ale ziadna katastrofa.

      0 0
    • Smazaný účet  

      U Mars 3.0 se mi po poměrně krátký době ulomil klips, měl jsem to chycený na poutku brašničky a na jedněch schodech se poroučelo. Nahradil to bastl z hliníku.

      0 0
    • Donuts  

      Koupil jsem Mars 4.0 a svítí parádně, akorat se mi zdá že ten zacvakávací jazýček je hodne volný. Jaká je zdejší zkušenost se samovolným vypadáváním? Nemám blikačku rovnou zajistit stahovací páskou?

      0 0
      • bikerR  

        mezi zobaček a telo blikacky jsem dal smotany kus papíru a drží ;)

        Resil jsem jak jsem dal blikacku na podsedlovku, ztrácel jsem ji :)Podložil jsem a pohoda

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.