bikové lokality na Železnorudsku ?

10 nepřečtených
  • kostik

    Ahoj,

    mohli by jste poradit nějaké pěkné bikové lokality v okolí Železné rudy ? Chtěl bych jezdit převážně terén , minimálně silnice či štěrkové cesty … okruhy od 15 do 70 km. díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      protože směrem na jezero Laka je to NP, tak ideál je hřeben Pancíř-Prenet a z něj sjezdy dolů a příslušné návratovky do ŽR

      0 0
    • MlokCZ  

      Javor. Pokud tam budeš někdy kdy tam nejsou lidi, tak se můžeš odvážit zkusit i červenou z Velkého Javoru na Malý Javor. Ten nejlepší úsek je totiž zákaz.

      Jinak tedy na Javoru jsou zajímavé terény i když nechceš jet do žádného zákazu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když nechceš jet do zákazu, jsou to vesměs široké šotolinovky

        snad jen kromě stezky kolem Kleiner Arbersee

        když už, tak bych doporučil druhou stranu údolí – jako na Gr.Falkenstein, tam se pak dá navázat přes Gsenget na cyklostezku v Čechách (už v NP)

        0 0
    • MlokCZ  

      Červená z Rozvodí (rozcestí kousek pod vrcholem Špičáku) na Čertovo jezero. To je lahůdka, ale je to už těžší a ne úplně pro každého.

      0 0
      • Honz8t  

        A opět zákaz, pokud se nepletu…

        0 0
        • MlokCZ  

          Tam asi právě zákaz ani není možná s tím, že tam stejně už běžně nikdo nejezdí. Já tam byl jen 2×, jednou se podívat k rozcestí a jednou jel tu červenou a nejsem si tím zákazem jistý.

          Zákaz je určitě na druhou stranu na Černé jezero a to pouze směrem dolů (směrem nahoru od Černého jezera není, výjezd je to ale už dost náročný, já ho tedy vyjel cca od poloviny a umřel jsem).

          Pak je určitě zakázaná široká cesta vedoucí na vrchol Špičáku.

          Pokud se tam pojede mimo hlavní sezónu v rozumný čas (k večeru, dopoledne), tak bych se vůbec nebál ani pokud tam zákaz je. I tu červenou dolu na Černé jezero jsem jel (ta taky není špatná, ale ta Čertovo je daleko zajímavější), ale samozřejmě v době, kdy tam nebyly davy pěšáků.

          0 0
          • Honz8t  

            Byl jsem naposledy vloni a zákaz je tam. Docela to i chápu, protože je to místy dost úzká relativně prudká cesta plná obnažených kořenů a vymletých míst a jde o jedinou spojnici mezi Černým a Čertovým jezerem. V některých místech by vyhýbání bylo opravdu problém.

            Takže předpokládám že nikoho soudného by tam ani nenapadlo jet v sezóně a v „běžnou“ dobu.

            0 0
      • marios  

        Jo , ale na to je třeba pořádný stroj

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak určitě lépe na fullu a klidně vyšší zdvih. O stroji to ale není. Já to nedal úplně celé bez šlápnutí na 150mm fullu a kamarád to dal celé na HTčku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.