Bikepark Kyčerka a SINGLETRAILY

114 nepřečtených
  • Frostty

    Tak nám ty singtraily začínají růst jak houby po dešti.

    0 0
    • Frostty  

      singltraily :)

      0 0
    • AsiJura  

      parada, snad nezustanou jen u trech trati a pekne se to rozroste. Je dobre videt, ze se tu neco buduje, vetsi konkurence snad prinese i kvalitu.

      0 0
    • AsiJura  

      ja myslim ze je to pro lidi z moravy urcite prinos, pro me je ted z tech vetsich stredisek dostupne jen to v koutech a pak malino brdo, tekze se moc rad vidim v tomhle smeru vyvoj. Je spise s podivem, ze ten rozvoj prichazi az ted.

      0 0
    • goofy  

      Toz to su zvedav. Budu to mit relativne kousek…

      0 0
      • LUDVICEK  

        Včera nedopatřením unikly fotografie tratě dlouho utajovaného bikeparku Kyčerka, takže tady jsou ;)

        0 0
        • jIrI___  

          A bude tam i nějaká půjčovna HT? :D

          0 0
        • goofy  

          Doufam, ze to neni ta cerna? :-/

          0 0
          • LUDVICEK  

            Jako byl jsem až nahoře u výstupu z lanovky ale žádnou jinou trasu jsem tam neviděl. Ale radši jsem se tam moc nezdržoval:D No ale podle mě není špatné že funguje několik středisek s různou obtížností – sice se tomu nedá říkat bikepark ale na otvíračku určitě půjdu. Aspoň si vyzkouším to nové enduro evo.

            0 0
            • Treeper  

              To Enduro bych taky chtěl zkusit, akorat mě štve že tam není jiná možnost pujčení než na celý den, by mi stačilo tak na dvě hoďky

              0 0
            • goofy  

              No to sice jo, ale pokud chteji nalakat nejake lidi, tak by tam mely byt trate ruznych obtiznosti, jinak tam zas tolik lidi neprijde si myslim. kazdopadne do tehle casti se stejne urcite chci vydat, takze pri jednom otestuju co tam postavili

              0 0
              • LUDVICEK  

                Už to máš nějak vymyšlené co si chceš projet? Jinak nedávno jsem narazil na tohle video: http://www.youtube.com/watch… , které je točené hlavně v Karlovicích(aspoň ty části co jsem poznal)

                0 0
                • goofy  

                  Asi tohle a druhou pulku si krapet upravit. No a pak bych mrknul na chvilku do toho parku jak to tam vypada. Ale pojedu tam az nekdy v cervenci. Ted se tam nedostanu.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nevíš jestli je ta trasa Trail Dorada nějak značená?

                    0 0
                    • LUDVICEK  

                      jIrI: není ale můžeš si stáhnou gps

                      0 0
                      • jIrI___  

                        GPS mi je k prdu. Jinak sleduju, že jsi to už asi jel. Stojí to za to?

                        0 0
                        • LUDVICEK  

                          Proč? Hodíš do mobilu a jedeš ne? Trasa je to zajímavá, takové pospojované chodníčky, navíc na fullu musí být konkrétně tahle o dost lepší. Ale tehdy jsem ještě nedisponoval gps, takže nevím do jaké míry jsem se shodoval s vyznačenou trasou.

                          0 0
                        • joska  

                          GPS k prdu neni. V tuto chvili je trasa traildorada bez GPS nebo pruvodce podle me hoodne blbe refitelna. To bys musel mit v nekterycch pasazich hlavu porad v mape.

                          Prvni trail zacina kousked od Portase. Uhlazena pesinka to rozhodne neni. Surovej mysliveckej trail, kterej je misty pres polomy upravenej. Jeho cele trefeni bez GPS obtizne. Pak kouske asfalt a napojeni ne modrou turistickou znacku az do Marikovej. Tady je to pohoda. Zpatky na Portas je to horsi. Po asfalte na horu. Pak najit kde se napojit na modrou. Tam je zase trail. V lete jsou mytiny bez stromu dost zarostlem takze to rozhodne neni zadarmo. Myslim ze vhodna doba na proeti je jaro. V jednom miste se trasa z modre t.z. odpojuje, to se bez GPS podle me trefit da dost blbe. Odtud pokracuje trail v podstate az na Portas. I kdyz mistama clovek musi mit hoodne fantaziji aby si v tom krovi teen trail predstavil :-) Ale jinak bomba zazitek. Neni to pro chrty a pro ty co namaj radi dobrodruzo

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Myslel jsem to tak, že GPS je mně osobně k prdu, protože nemám žádný přístroj, ve kterém bych ji mohl rozumně sledovat. Ale díky za ujištění, že se tam bez GPS raději nepouštět :)

                            0 0
                          • jIrI___  

                            Myslel jsem to tak, že GPS je mně osobně k prdu, protože nemám žádný přístroj, ve kterém bych ji mohl rozumně sledovat. Ale díky za ujištění, že se tam bez GPS raději nepouštět :)

                            0 0
                    • goofy  

                      Co vim, tak nijak znacene to neni. Jedine podle popisu a mapy, pripadne GPS

                      0 0
                  • LUDVICEK  

                    Jo to je hezká trasa. Ale nazpátek ze slovenska jsem se musel hodně přemáhat :)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            tohle je modra..

            0 0
    • umpalumpa  

      Jízda z dnešní otvíračky, toto je konkrétně černá DH trať. Pro začátečníky bych řekl že dobré, jinač dle mého skromného soudu nic moc.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • jIrI___  

        Fuuu, lidí tři ****** koukám.

        0 0
        • umpalumpa  

          Ráno se to dalo, no kolem poledne přijelo lidí opravdu hodně a na vlek se dobrých 10 minut čekalo. Ovšem to se dalo čekat když jezdili zadarmo. :) Jinač modrý, university trail, jak ho nazvali je super projížďka, opravdu pro každého. Červený jsem bohužel nejel, bylo tam pořád spousta lidí…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ppokud tam pojed elanovka nejak slusne a za rozumne prachy, tka mi to prijde jako fajna varianta na pojezdeni blizko u baraku (tj, cca hodku autem). Nekdy v cervenci se tam urcite podivame:)

        0 0
    • LUDVICEK  

      Tak už se objevila galerka z otvíráku: http://www.kycerka-bikepark.cz/…otvirak.html

      0 0
    • Smazaný účet  

      Takze vcera jsme se byli podivat co tam vybudovali.

      Dojmy jenom pozitivni. Pred desatou jsme koupili permici (kasa je hned u lana, dostanete zluty pasek na hnatu). 190Kc na dopoledne 10–13h. Klucina u nala vas zahakne lankem za predtavec a uz mazete nahoru. Cestou je to trochu nuda, chtelo by to tam udelat nejakou nudaplaz, nebo tak:D Obcas nekdo spadne z lana, tak je aspon trochu sranda:)

      Nahore nas uvitala usmevava slecna. Doleva od lana je cerna lajna, doprava modra a cervena. Valime doprava.

      Modra: kratky rockgarden na oklepani bahna z gum, prvni klopka do ktere se leti bez brzd na plny kule bo hned na ni mely skocek na kteri jinak neni rychlost. Pak klidanko zvolnit v dalcich klopkach, esicko z kopecka, druhe, nasledujou tri skocky , klopka, dupacka pres sirku svahu, klopka, skocek, les dva skocky (krizeni z cervenou), padacek, klopka (bajkovy cintorin..priz­nacne, tu cedulu jsme parktrat malem trefil)..klopka, klopka, klopka, padacek do bordelu a klopka, klopka s bahnem, serie ctyrech schudku (na kterych je sterk), klopka, lavka, fajnovy dropik a uz jenom dojezd k lanu.

      Modrou jsme jezdili nejvice bo nas nejvic bavila.

      Cervena: zacatek je jam modra, ale hned se sjede do prava. Jeli sje ji jenom parkrat, tkaze v cupu letu: spousta klopek, misty mohl byt tral trochu protazenejsi, bo jak jsou klopky utazene a za nima sem tam skocek, tka chybi rychlost. Zdalo se mi, ze v prvni casti chybi trochu flow. Druha cast se rozdvojuje, bud dve az tri (uz presne nevim) tahle klopky do svahu, nebo krasna pasaz se serii hupu (ja je propumpoval, lepsi borci jiste zvladnou proskakani), par klopek, skocek a napojovacka na modry (u toho krizeni). Je tam jeste jedna hezka pasaz lesem.

      Cerna: jeli jsme jenom jednou (nj. lamy:)) Zacatek je fajnovy skocek do bordela a pak porad z kopca. Zase klopky (uz ne takove lacine jako na cervenem a modrem, je treba se do nich radne trefit nebo letite na louku:DD) lavica jak sfina (mi se zdalo ze kope:D) klopky, bordel, dojezd … asi sme neco vynechal, ale jak pisu, uz si nepamatuju.

      Takze dojmy pozitivni, pres tyden minimum lidi (krom ctyrech dobrodruhu, kteri si pujcili bajky a po druhe jizde to vzdali jsme byli na svahu sami). Hlavni plus je to lano, ktere fakt jede furt. Za hodku sme stihli pet jizd uplne napohodu. Protze prselo, tak v lese bylo trochu bahynko (nemam rad kdyz se prasi:)), poctive jilove bahynko. Kluci pritahli i hadicu se smetackem na umyti bajku, tkaze pohoda (maji tam taku spesl parkovaci plosinu na umyvani bajku). Jidlo v hospode hned u lana dobry, za 150Kc jidlo i s piviskem:)

      Narocnym jezdcum asi bude chybet vice skoku a dropu – skoky jsou hlavne takove 40–50cm vysole a cca 3m dlouhe lavicky, dropik je tam jeden, docela lehky (dal jsme ho i ja:DD, al epri vetsi rychlosti uz to nebude tkova sranda). Na cerne jsou asi tri nebo ctyri solidni skoky. Trat je krute klopenkova, takze kdo rad klopi, prijde si na sve:)

      Urcite se tam lestos jeste podivame.

      0 0
    • Phaeton  

      Jezdíte někdo na takové srandy i na HT v SPD ? :D

      0 0
      • Corydalis  

        Jo, já tam byl na odpoledne a v pohodě jsem odjezdil na HT a zacvaknutý v pedálech:-)

        0 0
        • Phaeton  

          To je dobré vědět ,snad tam nebudu pro smích ,ale nikdy sem v takovém bikeparku nebyl nic v okolí tu u nás není a tohle je příjemných 128km to ,už se dá.

          0 0
          • Smazaný účet  

            hlavni je sedlo dolu..abych mohl propruzit skocek na ktery si netroufnes-to se daji skoro vsechny na modrem a cervenem (dropik asi ne)…ale pro sichr bych bych si vzal normalni pedale a boty, kdyby ti to v SPD neslo…

            0 0
            • nox159  

              pokud je zvykly na SPD, neni co resit a normalni pedaly mu spis na jistote jen uberou…

              teda aspon ja to tak mam… :)

              0 0
            • Phaeton  

              SPD už asi nesundám i když mám na nich teprve 2,5tis km zprvu bylo pádu dost hlavně při výjezdech ve sjezdu žádný(zaťukat)- chci si hlavně vyzkoušet ty klopénky to je jediná věc která mě tak trochu v spd (no mám strach že když ustřelí/sklouzne kolo přední/zadní víc než je zdrávo neumím zareagovat a vycvaknout spíš si myslím že bych to položil a to mě týden nazpět fest bolelo (na asfaltu mi ustřelilo přední kolo) ještě teď cítím žebra (zhmožděniny :D) ,ale už tři dny jakš takš jezdím.

              0 0
              • Haruky  

                čoveče já nevím jak,ale mě se to vždy vycvakne samo,jako noha mi v pedálu zůstala teda jen hned po nákupu spd,kdy jsem to neměla seřízené,jinak mě to vždy vykoplo

                0 0
    • blisterexist  

      nejedete teď o výkendu jezdit?

      0 0
    • Darkson  

      nějaké aktuální info či dojmy o bikeparku a přilehlých trailech? dík :-)

      0 0
      • wilda81  

        Shrnul bych to takto:

        • bikepark je určením max. pro vyblbnutí dětí a přítelkyň
        • na Vsetísnku je všude krásně
        0 0
        • pavlik6022  

          pokud je mladší deseti let tak těžko. Nám tam 6letý děti nevzali, jinak ježdění docela gut, ale krátký a moc lehký, shrnul bych to jako . ¨jsou lepší a jezdit tam z Olomouce za to nestojí, mít to za barákem tak asi ok…

          0 0
          • wilda81  

            I kdybys jezdil s nimi? Posledně se tam prohaneli caparti (tipuji) mladší než deset, ale vždy pod dohledem rodičů.

            0 0
            • pavlik6022  

              no nahoru tahjí kola na kotvě za představec, takže lehký děcko vytáhne kotva do vzduchu, být tam sedačka tak nahoru pustí i mladší

              0 0
      • pitos  

        Letos jsem tam ještě nebyl ale návštěvu určitě plánuji.Jezdím tam už asi 3roky jsem vždy spokojen.

        Jsou to lehčí celkem zábavné traily a na jeden den se tam vyřádí kdokoli.

        0 0
        • Darkson  

          fajn, tak nějak bych to eventuelně viděl. 1 den v bikeparku a pár dní ježdění po okolních kopcích:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jeden den v parku-decka muzou zablbnout na pumptracku, pak kopecky, prochazka, a trebeva i traily u semetina..

            0 0
            • pavlik6022  

              takovy plan jsem mel taky – 100 km cesta, bohuzel deti nevzali na lano, pumptack uprostred sjezdovky navic jeste nesmontovany takze decka nasrany zensky nasrany a ja se k tomu jeste nakonec vysypal do toho kameni pred spodni lavkou – ale nasranej jsem nebyl :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                olala…povedeny vikend:D

                0 0
              • X-biker  

                Vem rodinku na Kopřivnou, areál znáš a nový FLOW trail sletí děti a ty si to na něm užiješ jen na ně občas počkáš za zatáčkou a lanovkou je taky vyvezou :-)

                0 0
                • pavlik6022  

                  jj, pravdu máš, už jsme tam byli s dětma cca před měsícem, bohužel nám chcalo, ale byla to paráda. I moje žena byla nadšená – jezdili jsme s klukama jen family 3, ostatní byly podle nich moc jednoduchý (mají 5 let) :)), došlo i na pumptack, trampolíny a tříkolky – doporučuju jsou super, jinak Kopřivnou chválím i na dolekopu . Měl jsem v plánu tam být častěji, ale teď jsem dolámanej takže smolík :(

                  0 0
          • pitos  

            Pokud bys měl ježdění z kopce málo tak do 30km máš další park Ski Bílá kde nabízí traily podobné úrovně s vývozem nahoru sedačkou.

            0 0
    • kudykam  

      Pár poznámek k tomuto bike parku. Byl sem zde poprvé na svém 120mm fullu. Musím říct žeje to minimum na čem se tady dá jezdit, viděl sem i lidi na hardtailu ale to musí být docela makačka. Sjezdy jsou hodně kamenité a hrbolaté (žádné flow) takže to chce opravdu odolné kolo aspon tak 140mm zdvihu pro příjemné poježdění. Vzhledem že je to na sjezdovce tak počítejte s prudkým kopcem a neustálím bržděním. Moje brzdy deore M612 dostali pěkně zabrat a ke konci už šlo poznat že se trochu přehřívají a trochu se snížil jejich brzdný účinek, ale bezpečně sjet se to stále dalo.

      Modrou trasu sem jel dvakrát, je tam dost dvojitých skokánků kdy musíte mít dostatečnou rychlost abyste je přeletěli oba a neskončili naraženi na řidítkách. Celkově mě ale moc zábavná nepřišla. červená je opět nejlepší s dostatkem dropů a skoků, na té sem se vyřádil nejvíc. Černá je spíš pro sjezdová kola, trať už je brutálně kamenitá. Skoky jsou znatelně větší spíš pro zkušené jezdce a je jich jen pár.

      0 0
      • wilda81  

        Nepleteš si modrou a červenou? Modrá vede vlevo, červená vpravo.

        Na modré není žádný dvoják, jen pár lavic (spíš laviček), dřevěný drop po pár klopenkách a pak ty dva skoky do údolíčka – jinak nic zákeřného.

        Na červené jsou právě boule, které buď musíš skočit nebo propumpovat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nebo v modu „ja to mrdam“ objet po trave…

          Jinak je to o zvyku, mi to tam moc kamenite ani hrbolate neprijde, jenom pred pak klopkama do kterych se jede rychle jsou rolety…bila je drncaci mnohem vic a i tak to neni zadny problem.

          S kolem souhlasim, na 120mm bych tam jezdit nechtel…

          0 0
          • wilda81  

            Včerejší první dvě jízdy byly přesně v módu „ja to mrdam“, ale nebyl v tom úmysl :)) Kombinace kratšího rozvoru, podhuštěných žvýkajících se plášťů a nižšího zdvihu se mnou ze začátku pěkně cvičila.

            0 0
      • wilda81  

        Podle kola jsi to ty, ne? ;)

        0 0
    • kudykam  

      ale to i věřím, je to jen psychický blok…

      0 0
    • kudykam  

      ten první drop na začatku červené skočím bez problémů.. u tohoto ale člověk skáče do díry.. tzn příliš velká rychlost tak bude padat dlouho.. příliš malá rychlost a minu dopad…

      0 0
    • kudykam  

      Pak ještě sem si netrouf na drop do velmi hluboké díry za tím betonovým panelem na červené

      0 0
    • Davis  

      Nechci zakládat nové vlákno, proto využívám tohoto.

      Mám k dispozici voucher „celodenní jízdné zdarma“ (výhra z Vela) a neuplatním ho. Kdo by měl zájem ať se ozve na mail. Nějak se domluvíme.

      0 0
      • Davis  

        Nikdo?

        0 0
        • Davis  

          Právě jsem zrušil email v profilu. Pokud by měl někdo přece jen zájem, tak ať tady nechá vzkaz. Nevím jestli je Kyčerka takový prů…, že nikdo nechce voucher ani zadarmo? Ještě chvíli ho tady nechám válet a pak asi spadne do koše. Platnost je do konce srpna.

          0 0
          • Kukla  

            Psal jsem ti SZ, ale až po odeslání mi došlo, že píšeš že si zrušil email :-)

            Pojedu do Velkých Karlovic v červenci na dovolenou, tak bych ho asi i využil.

            0 0
    • kovar  

      A má tam Valenta i hrací automaty?

      0 0
      • wilda81  

        Nemá, dnes omrknuto.

        Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak v parku letos nic nového proti loňsku.

        0 0
        • kovar  

          Tak to by měli rychle napravit.

          Díky za info. Ptal jsem se i u nich na facebookoo, ale odpověď byla velmi podrážděná a stejně jsem se nedozvěděl to, na co jsem se ptal.

          0 0
        • X-biker  

          Tam to asi nikam extra upgradovat nebudou. Kazdopadne na celodenní​ vylet to není, ale dopo dáš BAV arénu pak si das oběd na Kycerce ptz výborne vari, tri hodky na lane, kaficko a jedes spokojeny domu :-) aspon my to tak obcas praktikujeme…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.