• Irbis

    Nemáte náhodou někdo zkušenosti s běžkami Fischer Sporty Wax? Vybírám mezi těmito a Sporteny Favorit. Spíše se přikláním k těm Fischerům. Po určitých zkušenostech nemám důvěru ke všemu českému. Případně pokud máte jiný (lepší) tip, tak mi ho můžete navrhnout. Jsem rekreační lyžař. Spíše klasický styl. Taky by mě zajímalo, v čem je lepší/horší mít platformu NIS. Děkuji za jakýkoliv komentář.

    0 0
    • McBlacky  

      vem fischer, proti sportenu má lepší skluznice.

      NIS má tu výhodu, že nemusíš vrtat do lyže – vázaní se jen nacvakne. Podle podmínek můžeš vázání posunovat vpřed a vzad a doladit tím polohu těžiště nad lyží.

      0 0
    • maaak  

      Pro rekreačního lyžaře by měla být lyže měká, aby se dala snádněji prošlápnout. To znamená, že koupit v dané váhové kategorii lyže kratší. Mám Fišerky na klasiku a Atomiky na skejt. Sporteny jsou velmi kvalitní lyže a někde jsem četl, že ve fabrice v NM, kde se vyrábí, dělají na zakázku i třeba Fišerky. Dokonce prý některé lyže mají úplně stejný základ (materiál a konstrukce), přestože na výrobku je rozdílný výrobce.

      0 0
      • Nikovlas  

        Sporteny na svoje „běžky“ dávají „skluznice“, které po zažehlení parafínu ve dvou vrstvách (vždy samozřejmě stažení a vykatáčování – prostě klasická příprava) vydrží jakžtakž skluzné max 10km. TO VELMI KVALITNÍ LYŽE NEDĚLAJÍ… TO KVALITNÍ LYŽE NEDĚLAJÍ… TO LYŽE NEDĚLAJÍ. Konkrétně mluvím o modelu Sprint – 2. nejvyšší sériově vyráběný model. Co jsem slyšel, platí to i pro Bohemia (nejvyšší model).

        0 0
      • McBlacky  

        to máš mít obráceně :)

        RCS na skate a WC featherlight na klasiku

        0 0
    • venabch  

      No myslim ze je lepsi trochu si nasetrit a koupit si lepsi to co si napsal je jak prkynka od sudu :-( Kupsi je jety po zavodakoj nez-li takovydle mrchy.

      0 0
      • RomanH  

        Tak zalezi, na co to chce. Ja bral prave ty Sporteny Favorit z duvodu, ze vetsinou si stopy proslapavam sam v lese za domkem, a protoze nebydlim v Beskydech, prisly mi jako lepsi reseni, nez BC Highlender ci Forester. Navic mi jich neni absolutne lito (kameni, vetve…).

        0 0
        • venabch  

          no tak to je ale nepouzivas jako bezky ale jako sneznice :-D

          Pan se ptal na bezky :-D

          0 0
          • RomanH  

            :-) jj, tak trochu rychlejsi sneznice

            0 0
          • mc.loki  

            tak to prr. bc běžky taky jedou a jak, na firnu ve svahu 30 stupňů bys poznal v čem je jejich síla :)

            0 0
    • plzakj  

      Zdravím, vypadá to konečně i v Plzni na zimní podmínky, tak chci požádat, jestli by mi někdo mohl poradit s výběrem běžek a bot? 184cm 100kg. Ježdění tak těch pár dní v roce. Rád bych něco univerzálního použitelného i na klasiku v neupravené stopě i na skate. Nevím o tom nic. Jezdil jsem jen na starých půjčených od otce (myslim artist/botas :-) dlouhy jako svina )

      Jde mi hlavně o to jakou dýlku, tvrdost, typ bot, typ vázání. Případně můžete i konkrétní modely. Rád bych to i s botama a hůlkama pořídil za okolo 5 tis. Je to reálné? Díky.

      0 0
      • mr.antik  

        v teoretické rovině to reálné je… Jedinyna co se zaměř je ta tvrdost, zbytek musíš v dané ceně vzít to nejlevnější nebo bazar

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Současné classic a skate běžky mají společné to, že jsou zamýšlené k užití na upravovaných tratích, jsou hodně štíhlé (pod 45 mm). Bruslení mimo upravené tratě je možné jen na tak ztvrdlém podkladu, aby se nepropadaly hole. Ke zvážení Ti dávám variantu vzdát se bruslení (když se dostaneš ke tratím vyřešíš to tam půjčením setu) a pořídit široké turistické běžky se šupinami. Nebudeš muset řešit ani bruslení ani stoupací vosky. Nafšechno univerzální běžky + boty+vázání+ hole v napjatém rozpočtu by mohly dopadnout nafšechno naho…

        0 0
      • plzakj  

        Díky. A jaká by byla doporučená dýlka a tvrdost?

        0 0
      • H8me  

        Mám 103kg a 187cm a mam 198cm Sporten Perun s drevenym jadrem s SNS Combi a Botas combi botkama, s hulkama jsem se vlezl do 5 litru a jsem naprosto spokojenej. Lyze jsou trosku sirsi nez klasicky bezky. Mam to hlavne na klasiku a castecne i na skate, proste kombi … jezdim vic teprve druhou sezonu, takze nevidim az tak do technickych veci kolem skluznic apod. Ale na moje jezdeni jsou super. Na mou vahu sehnat bezky nebylo az tak jednoduchy a dva a pul metru dlouhy klacky jsem fakt nechtel! :)

        0 0
        • plzakj  

          Diky, no nakonec jsem promyslel, na jakym typu povrchu se dostanu na bezky a vzal ciste skate, Fischer SC zakladni model) za 2800,– 192cm. Jeste jsem ale nejel. Po procteni vsemoznych rad jsem od kombiku upustil, protoze na mou vahu by musely byt 207… Jestli ti ty sportyny udrzi, tak je to fajn myslim. Boty fischer xc control za 1900,– ve sportisimu, ktere pripadne pouziju i na delsi lyze na klasiku/xc. Takze celkove jsem v tom za 6tis s hulkama a vazanim. Takze zatim spokojenost.

          0 0
          • H8me  

            no udrzi, akorat jsem jako zacatecnik mel delsi stoupaci komoru (mel jsem ji fakt dlouhou), tak me to trochu pribrzdovalo, ale ted jsem ji snad o 8–10cm zkratil, tak jsem zvedav :)

            0 0
    • Pán z Dubu  

      Testování běžek v Bedřichově http://www.jizerskaops.cz/e_download.php?…̌ichov2017.pdf

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.