Bezdušová 29er kola - UST/No Tubes/galusky

8 nepřečtených
  • kolda

    před časem jsem pořídil Anthem 29er a výhledově bych chtěl pořídit bezdušové obutí.

    jakou technologii zvolit? na 26er jsem vozil UST (C-Max) k naprosté spokojenosti, co se týká funkčnosti, instalace pneu atd, ale není to nejlehčí řešení, což 29er ještě umocní a crossmaxy jsou aktuálně za docela pekelný ceny.

    No Tubes jsem nikdy nevozil a mám respekt z instalace pneu. v cykloshopu, kde jsem kolo kupoval, prodavač vychvaloval galusky.

    tak co radíte? díky

    Anketa: bezdušová 29er kola - UST/No Tubes/galusky

    7x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • Talaj  

      MTB galusky používám. Hlavní výhoda pro mě je, že můžu vozit opravdu nízké tlaky (<= 1 ATM přední, <= 2 ATM zadní), aniž bych se strachoval, že mi to někde ujde. Taky se to při nízkém tlaku méně žvýká než plášť, ale to by měl u pláště vyřešit širší ráfek, ovšem váha bude horší.

      Defekty zatím vždy pobral tmel. Doporučovat to přímo nechci, je to drahá sranda, malý výběr vzorků, ale jezdí se mi na tom dobře.

      0 0
    • lidumil  

      Já vozím na 26" na HT i fullu NoTubes a bez problémů, stejně jako manželka, synek a kamarád. Jedno větší říznutí (cca 1 cm) tmel nepobral. Vozíme Schwalbe FF, NN, Hutchinson Toro a Python.

      0 0
    • MlokCZ  

      Ohledně hmotnosti je to podobné. Mám tu XLka a pak DT350+CX Ray+KOM i23 a hmotnost je ± pár gramů stejná. Když ale vezmu v potaz cenu, tak bych si XLka samotná nekoupil a znovu vzal ten ruční zmíněný záplet.

      0 0
    • bugman  

      Já se bezduší bál, ale nakonec to nebylo nijak složitý – páska a ventilky café latex a tmel NoTubes (nechal jsem se zastrašit bf masírkou, jak sou tmely od café latex nahovno :D ). Koupil jsem kvůli tomu redukci z galuskáče na autoventilek a nahodil pláště u benzínky. Přední se dlouho vzpouzel, trvalo minimálně minutu než se chytil, ale naskočil. a Zadní hned. Napodruhé, když sem upustil a dolil tmel (kus pláště sundán, přišlo mi to lepší jak přes ventilek), tak se to chytlo okamžitě. Druhý den ráno přední kolo poloprázdné, zadní drželo. Takže dofoukáno ruční pumpou a od tý doby drží, dofouknu jednou za čas. Problémy s defetky žádný, narozdíl od duší, musím zaklepat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.