Beskydy - pěší turistika s minimem turistů

16 nepřečtených
  • lukan

    může mi někdo z místních beskydských horalů poradit nějaký pěkný pěší okruh v beskydech? měl by začínat na některé z vlakových zastávek a končit zase na některé vlakové zastávce (nejlépe na jiné než na té startovní :-)), délka do 20km max, občerstvovací stanice po cestě (stačí pivo) ale co je nejdůležitější tak je minimum turistů… po minulém sobotním výšlapu na Lysou jsem byl dost znechucen těmi davy co se hrnou nahoru (nebo na horu).

    dík moc!

    0 0
    • Pavel  

      Autobusem na Visalaje, hřebenovkou po červené do Mostů na vlak.

      0 0
    • ms82  

      Kdyz pujdes po hrebeni slezskych beskyd, jdes porad paralelne podel vlaku, takze to muzes vzdat, az te to prestane bavit. Napriklad Cantoryja – Stozek, start v Bystrici/Vendryni a zpatky z Navsi. Hezke je taky dojet do Mostu u Jablunkova, a vylezt na jednu nebo druhou stranu (Trojmezi na Hrcave a sejit do Bukovce nebo Skalka na druhe a sejit do Lomne), zpatky na vlak by to bylo autobusem. V moravskoslezskych beskydech (tj na druhe strane Olse), by ty vylety byly delsi, abys dosel zase na vlak. Dalo by se na Javorovy/Ostry nebo Kozubovou z Trince nebo Navsi a sejit zase do Lomne a busem zpet. Hrebenovky ve slezskych beskydech jsou porad hodne nahoru a dolu, moravskoslezske jsou pak nahore po rovine.

      0 0
      • goofy  

        Hřeben Čantorka – Stožek je snad to nejlidnatější (nebo druhé nejvíc lidnaté) místo v Beskydech. A navíc teď v zimě, když je tam tisícovka lanovek.

        0 0
        • Pavel  

          Teď, teď jsem to chtěl napsat! :-)

          Ale zase je tam cestou zepár hospod. ;-)

          0 0
        • ms82  

          Byl jsem tam jenom parkrat, v nedeli na Cantorce je hodne lidi, ale na tom hrebenu uz pak ne a na Stozku jsou jenom na chate. Sice lidi nemam rad, ale tohle se prezit dalo. Samozrejme, pres Olsi na druhe strane (Kozubova, Ostry) neni skoro nikdo, ale je tezsi zacit i se vratit na vlak.

          0 0
    • Melvin  

      Napada me treba jit z Ostravice po cervene na Smrk a pak dal pokracovat po cervene pres Horni Celadnou (hospoda) kolem Male stolove. A pak po zlute a modre do Kuncic pod Ondrejnikem na vlak. Na smrk na rozdil od Lyse tolik lidi nechodi. Nebo pak zkusit Trinecke Beskydy, treba Velka Cantoryje je fajn.

      0 0
    • cosmo  

      Doporucim SMRK viz. vyse…nahore neni obcerstveni proto tam nikoho nepotkas:-)…Pak z Velkeho Javorniku po hrebenovce „cervena“ az do Hostasovic na nadrazi, tam na nikoho taky nenarazis…dale z Bileho Krize do Mostu u Jablunkova a opacne…pak pry nikdo neni smerem Bystrice-Nydek po hranici z polskem do Mostu u J…z Raskovic na Travny a sejit na Moravku nebo na Visalaje, ale to musis z Frydku autobusem…je toho dost…ale nevim jak aktualne cyklisti brazdi beskydy ci nikoli…sveho casu tam nebyval nikdo, ted nevim…pres tyden tam nepotkas nikoho, vikendy nevim…

      0 0
      • l-e-t-o  

        Z Javorníku na Hostašovice po červené nebude mít vůbec žádné možnosti k občerstvení.

        0 0
    • wilda81  

      Kde je hospoda, tam jsou lidi.

      0 0
    • jIrI___  

      Všechno kromě Lysé, Radhoště a Velkého Javorníku :)

      0 0
    • krabica  

      Výšlap z Kunčic na Pustevny přes Kněhyni je fajn, lidí hodně jen na Pustevnách po cestě skoro nikdo. Hospoda na Pustevnách a pak až dole na Maraláku.

      0 0
    • Evilcleaner  

      kromě nejexponovanějších míst se můžeš vydat kamkoli, stačí nejít po TZ. doporučuju stáhnout mapy.cz do mobilu a jít podle nich, přesnost pro beskydy stačí. takhle se dá kromě lysé vyjít kamkoli a nepotkáš nikoho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse