Bell Super 2R či raději IXS Trail + 661 Comp?

22 nepřečtených
  • crazyape

    Ahoj.

    Po delší době jsem si udělal radost. vrátil se k bajku a koupil si AM/EN bika. Nyní vybírám výbavu ale stále váhám u helmy…

    Jezdím na klasické AM/Enduro vyjíždy, sjezdy s tím že chci občas zavítat na nějakou trať, do parku…

    Hodně se mě líbí helma Bell Super 2R s odjímatelnou bradou, přijde mě to praktické a hlavně skladné. Na druhou stranu si říkám, není tato helma v prípadě pádu na „jedno“ použití? Nějak si nedokážu představit celkovou tuhost „secvaklého“ kompletu.

    Jako další možnost zvažuji jít klasickou cestou tzn mít 2 helmy…jednu klasickou otevřenou v mém případě se mě libí IXS Trail a druhou integrálu ( šel bych 661 comp).

    Co byste vybrali vy? Případně nějaké zkušenosti s výše vypsanýma helmama?

    Díky

    Honza

    Anketa: Bell Super 2R

    0 0
    • my_dudesty  

      Zdar,

      IXS Trail RS mám, protože mi jako jedna z mála fakt sedla, toliko moje zkušenosti. Druhá volba byla Bell super, ale vypadal jsem v ní jak žalud.. ;)

      Každopádně pokud vím, tak každá helma by měla být na jedno použití – tj. jeden pád, co schytá helma a mělo by se jít pro novou. Protože helmy jsou dělané na jeden náraz, jehož energii mají rozložit, ale dál už by se používat neměla.

      0 0
    • honhav  

      bell mam cca 2 mesice. najeto par vyjizdek a 10 dni na trailech ve walesu. pevnost po slozeni mi prijde uplne v pohode. hubou jsem si tuknul do zeme jednou a helma je porad jako nova…libi se mi ze muzu vetsinu vyletu jet v klidu s otevrenou helmou a kdyz se to zacne lamat tak mam opravdu za par vterin nasazeno. s nahubkem se da jet ale i po slapavym trailu v pohode bez mlzeni brejli – odvetrava dostatecne… neni to sjezdova helma, ale zatim jsem spokojeny…

      0 0
    • Atilla  

      No když vezmeš co stojí R2, tak si můžeš koupit normální bellku a k tom opravdovou integrálu. Nevím jak ty parky bereš vážně, ale už se mi povedlo jít hlavou do šutrů s ixs phobos a když jsem cítil obtištěné šutry na hlavě ještě 3 dny, tak jsem si koupil MX integrálu. Nevím a radši nechci vědět jak bych mohl skončit kdybych měl helmu co nemá ani atest jako integrála.

      0 0
      • Pedro404  

        Co se týče atestů, z toho co sem vyčet, tak ani CPSC, ani EN1078, ani DOT certifikace nevyžaduje testování bradový výztuhy, takže by klidně mohla bejt z papíru a prošlo by to. A Super 2R certifikaci CPSC a EN1078 má, což je to samý jako třeba ta 661 comp nebo phobos.

        0 0
        • h.mad  

          Větší sranda je , že DH normou může projít kokoska bez brady, páč když není chránič brady = netestuje se jeho pevnost.

          Tu Bellku jsme měl v ruce v L ku a vnější rozměry byly shodný s mojí Kali Durganou v M (2008), ale pevnost brady byla úplně jinde, na Bellce nepraskne ale zapruží až moc. Na pinkbike videu to testujou myslim v 10km/h ale při testování podle normy je rychlost snad 20km/h.

          0 0
    • File12  

      Do budoucna jí plánuju 2R. Ale do parku bych asi bral integrálu. Ted mám Spešl Vice a 661 Comp. Na enduro mi to nevadí a vozim jen 661 ale na to když jedem vyjížďku za technickým sjezdem v okolí tak tahat dvě je kravina a jak se to sehne dolu mezi stromy a šutry , tak díky už takhle vymletým zubům na to psychicky nemám. A na to se podle mě hodí Bell Super 2R.

      0 0
    • mr.antik  

      Na příští sezónu by měla vyjít i UVEXka

      http://enduro-mtb.com/…uro-helmets/

      Pokud vyloženě nepotřebuješ nasazovat bradu během výletu (tj. výlet někam do kopců a pak se vracet nějakým brutálním sjezdem (k čemuž bys měl stejně brát i hránič páteře, kolen a loktů), tak bych se na rozdělávací helmu vykašlal.

      Jen bacha, 661 comp zas ale není žádnej zázrak, je to základní lehoučkej plasťák a u integrála musí sednout.

      0 0
      • File12  

        Bellka má narozdíl od Uvex aspoň vystlanou bradu.661 comp je pravda že je udělaná aby splnila certifikaci ale pevná nebude. Ale tak to je jasný když se člověk koukne na cenu.

        0 0
        • Pedro404  

          Tady nějaký tvrdý čísla v testu nekarbonovejch helem: http://www.freeride-magazine.com/…/a22495.html

          Za ty prachy je Compka velmi v pořatku a dražší helmou si nutně nemusíš pomoct.

          0 0
        • Muraj238  

          Já teda Bell Super 2R kupuji hned, jak přijde zpátky na český, nebo Německý trh. Určitě není tak pevná, jako integrálka, ale právě hodně jezdím výlety typu vyšlapat kopec a pak jet dolů sjezdem a vozit s sebou druhou helmu je prostě nepřijatelné. Bell Super 2R je na tohle ideální řešení. Místo páteřáku vozím velký batoh s vakem na vodu a chrániče kolen mám.

          0 0
        • mirabike  

          přesně tak – tady chybí výstelky na tváře, takže jako pro splnění předpisu na enduro-závod dobrý, ale jak dostaneš ránu do náhubku, tak ho máš v zubech… nedejbože prasklej..

          0 0
      • Lister  

        Na Uvexku se těším, to bude přesně na můj šišoid.

        0 0
    • Gabbo  

      Na to co popisujes se Bellka primo hodi, taky jsem ji chtel a byl jsem ochoten za ni ty prachy dat. Ale bohuzel mi absolutne nesedla velikosti, M je moc velke a ani nevim jestli se v S dela s tou celisti, ale bylo mi receno, ze lonska Bellka bez te celisti byla v S jako detska velikost..

      Nicmene pocit s Bellk urcite neni jako pocit s plnohodnotnou integralou – jak v negativnim tak pozitivnim – Integrala je bytelnejsi a mas vetsi pocit bezpeci.. na druhou stranu je o dost tezsi a min bude vetrat.

      0 0
    • crazyape  

      Díky za všechny názory. Dnes jsem nakonec koupil IXS Trail RS a následovat bude nějaká integrála, nejspíš zmiňovaná 661 Comp a zbyde i na brýle :)

      I po promluvě s prodavačem uznal že tahle kombinace je lepší. Dokonce Super 2R měl skladem a já si jí vyzkoušel. Velikost M mě padla dobře, i jsem se v ní cítil dobře ale jak zde již někdo psal, vzhled samostatného „kokosu“ je takovej divněj…vypadá to jak hornická přilba :) Údajně je Super 2R udělaná hlavně pro enduro závody…

      0 0
      • Radeu  

        Chtěl jsem se zeptat, zda jsi nastavoval tu IXS taky vertikálně a ne jen obvod kolečkem? Mám IXS pár dnů, ale nějak se nechci odvážit „vycvaknout“ ty šedý plast. pásky, bojím se, že něco ulomím. Víš tedyk jak to tam přesně drží? Díky moc :-)

        0 0
        • waltari  

          jsou tam normálně nacvaknutý ........takže vycvaknout ;-)

          0 0
        • edems  

          Taky sem uplne neveril ze to neprdne, ale nakonec vpoho musis trochu zatahnout.

          0 0
      • LaSouche  

        Já chtěl taky 2R, ale mám asi divnou hlavu, moc kulatou, takže do M jsem se nenarval a L jsem neutáhl.

        Takže si ponechám svoji stařičkou spešl deviant a liškovou flux.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.