• saintjv

    Takze prolezl jsem tu par temat na tema batohy 25–30 litru. Muj stary Blowfish uz dosluhuje a pomalinku vybiram nastupce. Pecka u nej bylo to zvetsovani.Ale tim ze ted jezdim se 2 prckama dost casto tak uz zacal byt maly protoze uz do nej 3 bundy narvu jen ve zvetsenm stavu, proto jeho aktualni nastupce moc v uvahu nepripada. Nasel jsem tyhle 3 kandidaty.

    Ospray escapist 25

    http://www.ospreybatohy.cz/…escapist-25/

    Camelbak HAWG NV 30 2013– ty 2014 uz nejsou tak velke

    http://www.teamsport.cz/…-racing-red/

    a

    Deuter Trans Alpine Pro 28/

    http://www.hudy.cz/…-zelena.html

    pripadne starsi

    Deuter Trans Alpine 25

    http://www.batohy-online.cz/…raniteblack/

    A ted k otazkam. Celkem by me zajimaly komentare jednotlivych uzivatelu k jejich vyhodam a nevyhodam. Batohy kvalitativne mi prijdou vsechny na skvele urovni.Jasny ze je potreba je vsechny vyzkouset na zadech ale jedno nasazeni v kramech fakt tohle neresi:), proto by me zajimaly ty realne zkusenosti z celodennich vyjizdek, co vas nastvalo nebo naopak nadchlo. Co tankvaky, jak na tom jednotlive znacky jsou co se cisteni tyce a proste vse co vas napadne. Verim ze tohle tema pak pomuze spouste dalsich pri vyberu.

    Anketa: Ktery by jste po predchozich zkusenostech vzali?

    3x
    13%
    2x
    9%
    15x
    65%
    3x
    13%
    0 0
    • saintjv  

      .

      0 0
      • Lister  

        Docela ubohost posouvat to takhle nahoru, ne?

        TA 28 pro se tu probíral snad včera, porovnání s TA25 a 30 tam nejdeš a mimo jiné i komentář na Escapist.

        0 0
    • Smazaný účet  

      zboznuju „prolezl jsme vsechno a nenasel jsem co by mne zajimalo…mam tyhle kandidaty a nevim ktery“…a dal se na nic neptas…takze jsi udelal hovno a snazis to zakamuflovat…ze ty jsi z prahy?

      0 0
      • saintjv  

        Hele hosi, neni treba byt hned v ofensive, ten post je tu presne proto, ze jsem si precetl par komentaru v tom vcerejsim postu, ale protoze to tam bylo, zvlastne serazene, tak jsem vytvril relevantni tema tomu. Kde se to pak bude dobre hledat. Proto jsem tam dal i hlasovani aby si lidi mohli udelat jasny obrazek toho co se pouziva a co bylo vyzkouseno. Takze priste neni treba byt tak agresivni chlapci.

        To lukas: ze ty budes z ostravy?:) Ja nic kamuflovat nemusim. BTW: Ja nekde psal ze neco nevim? psal jsem jen, ze by bylo fajn kdyby sem nekdo napsal pripominky ci zkusenosti k jednotlivym modelum…Mozna by jste se uz mohli v Ostrave naucit necist jen nadpisy;)

        0 0
    • Lister  

      V jedné věci máš ale pravdu, Escapist tu není probraný skoro vůbec a moc lidí ho tu nemá, takže aby neřekl, že jenom prudíme.

      Mám ho asi půl roku, používám ho na každodenní nošení (proto jsme ho kupoval, protože předchozí batoh byl zbytečně veliký) a někdy i na kolo. Hodně uvažuju, že ho prodám a koupím TA.

      Moje hodnocení – ten batoh je fakt škaredý, jasně tohle asi nemá cenu moc řešit, ale na pohled je to fakt šeredka a nevíc působí docela levně.

      Je spíše užší a delší, což je výhoda, protože se člověk pod ním bude potit méně než u batohu přes celá záda.

      Má nastavitelnou délku zad, což asi bude dobré pro dlouhány, při svých 176cm ho mám na nejmenší délku.

      Kvůli této možnosti nastavit délku zad je zadní kapsa na vak nekrytá – je z horní strany otevřená a to se mi moc nelíbí. Je úzká, kdyby ji chtěl někdo používat na převoz průměrného NTB kolem 15 palců (což jsme chtěl) tak na to zapomentě – nevleze se.

      Hlavní kapsa má přepážku, která se často hodí.

      Z vrchní strany za zipem do hlavní kapsy směrem k zádům je další malá kapsa (klasická Ospreyácká mesh pocket), která je docela veliká, je přišitá k zádům batohu, takže se do ní dá nacpat dost věcí a přesto se neprověsí. Ale když je plná tak komplikuje vstup do batohu. Navíc kdyby tam někdo chtěl dát ten NTB a měl kapsu plnou, tak tomu počítači bude zavazet – nedostanete ho prostě k zádům batohu a NTB tam bude stát šikmo horní hranou směrem dopředu. Užší NTB možná zasunete za tu kapsu, je totiž přišitá jen po bocích.

      Přední kapsa je docela veliká, končí v místě kde je vstup do dolní komory, vevnitř organizér – dvě úzká kapsy po bocích a jedna širší uprostřed + poutko na klíče.

      Z venku síťovaná kapsa – nic moc tam nevozím, rychle se vytahá a horní guma při malé náplni nedoléhá na stěnu batohu – o věci se bojím. Pokud se ale batoh naplní , tak bych se o vestu v té kapse asi nebál.

      Má pláštěnku, která se hodí, ale moc dobře na něm nesedí.

      Bederák má docela hluboké kapsy, které ale mají malý půdorys – větší mobil se tak do nich cpe blbě a navíc mě ty kapsy při chůzi řežou do zápěstí. Věřím že vyšší postavy se širšími rameny s tím problém mít nebudou, ale mě to tak rozčiluje, že hlavně kvůli tomu ho asi pošlu pryč.

      Při jízdě na kole sedí velmi dobře, nemáte pocit, že vezete nějak extravelký batoh (on ani moc velký není), takže záleží jestli ho budete chtít primárně jako cyklistický nebo jako univerzální batoh.

      0 0
      • saintjv  

        Diky moc Listere tohle je presne to co jsem mel na mysli. Perfektni recenze.

        0 0
    • saintjv  

      Mimochodem Deuter ma v Praze jen Hudy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.