Basso měl přiznat doping přes CONI

88 nepřečtených
  • error

    tak nevím kdo už viděl toto

    sport.idnes.cz/cy­klista-basso-se-priznal-k-dopingu-d68-/sporty.asp?c=A070507_­170726_sporty_no

    ale nějak se mi tomu nechce věřit jestli na nás noviváři něco nešijou a za 3 dny se někde neobjeví uprvená verze

    0 0
    • petebike  

      je to drsny a dalsi rana pro cyklistiku jako takovou :-( bohuzel

      0 0
      • Zbyněk  

        Zlatá éra cyklistiky tedy 40., 50.a 60. léta jsou pryč a už se nikdy nevrátí. A jde to z kopce čím dál rychleji. Jen tak mě napadá, že z toho nejlíp vykličkoval Armstrong. Ten měl vlastně doping povolený, takže mu nemůže nikdo nic říct.

        0 0
        • St1c  

          velmi odborny nazor na doping armstronga…

          0 0
          • Zbyněk  

            Tak hele ty chytrá hlavo: Armstrongovo tělo neprodukuje testosteron a tak ho dostával (a dostává) v pravidelných denních dávkách. Všem jezdcům hladina testosteronu vlivem náročných etap kolísá, ale dorovnat ho do normálu mohl jedině Armstrong (jinak to samozřejmě nešlo). Jeho soupeření s ostatními bylo vlastně neregulérní. Asi tak.

            0 0
            • treatt  

              Doplnil bych to asi tak, ze se u muze normalne tvori epitestoron, ktery vyrovnava hladinu testorenu v tele. Pro urceni hladiny testosteronu je jedina znama pouzitelna metoda, kdy se meri pomer mezi testosteronem a epitestosteronem ve vzorku. A vzhledem k tomu, ze se Armstrongovi v tele netvori epitestosteron, protoze proste nema cim, tak je u nej hladina testosteronu v krvni proste nezmeritelna. A muze projit milionem dopingovych kontrol, ale zadna mu to neumi najit. A testosteron ma dodavany do tela zvenku. Pri tlaku na jeho vitezstvi a s faktem, ze mu to proste nejde zmerit, mysli si fakt nekdo, ze si daval presne tolik testosteronu, kolik ma „prumerny“ clovek? Nebo horni povolena hranice? A to je vlastne kolik, kdyz to je to jen pomer mezi epi/testosteronem…? Byly casy, kdy bych se bil za to, ze zrovna Armstrong nebere. Ale casem se mi toto presvedceni rozplynulo jako kour od sirky. A pote, co jsem se dozvedel tento fakt, uz v tom mam jasno…

              0 0
              • orca  

                Cyklistici pomůže jediné resume a to je tak jako v kterékoliv jiné lidské činnosti a to je že vinnej je pouze přistiženej. Někomu se to líbí někomu se to nelíbí ale to je tak asi vše co k tomu dodat.

                100% z nás je vlastníky kuchyňských nožů a přesto ani jeden z nás není za vlastnictví obviněn jako potencionální vrah …

                0 0
                • navikin  

                  Souhlasím s tím, že pykat má jen přistižený který poruší pravidla. Záleží na tom jak jsou pravidla stanovena. A zatím ti kteří byli z nekalých skutků obviněni (i podle mne často málo průkazně) však po kratším či delším mlžením nedovolenou podporu výkonu přiznali, nebo jim byla prokázána! Příklad s noži je dobrý, ale je taky možné použít jako příklad zákon o nedovoleném ozbrojování

                  0 0
                • Radek Broz  

                  Jenže kuchyňskej nůž se primárně používá na krájení. Krevní konzervy má týmovej doktor na pokoji na vaření asi nemá.

                  0 0
                  • navikin  

                    Takhle jsem to myslel – reakci na přede mnou uvedený příklad. Zakázané prostředky nemají závodníci a týmy ani přechovávat a pokud jsou u nich nalezené – mají být potrestáni. Vždyť k čemu by je měli, kdyby je nepoužívali. Tak to i v zemích kde proti dopingu něco dělají asi funguje.

                    0 0
              • Zbyněk  

                Přesně tak. I já jsem Armstrongovi fandil a dal bych za něj ruku do ohně, co se dopingu týče. Pak jsem se dozvěděl tyto informace a přehodnotil to. Neznamená to ale, že ho považuji za nějakého sráče. Ale tenhle člověk prostě bojoval neregulérním způsobem a sám to dobře ví. A to mě dost vadí.

                0 0
              • ydaho  

                nechci Armstronga nijak obhajovat, ale z testů, který prodelal před rakovinou jednoznacne vyplývá, že byl zcela jinde než 99 % cyklistů. Namátkou klidovka 30 tepů, podíl bílejch a červenejch krvinek, práce svalů, objem plic atd. O výkonu na kg se ani nemusíme bavit. Tempo, který ty udržíš 5 sekund on mohl jet bez zakyselení půl hodiny už dávno před nějakou léčbou.

                0 0
                • Zbyněk  

                  Tak proč tak nejezdil před tou léčbou? Vážně… uznávám, že Armstrong je mimořádný talent a měl velký potenciál už dávno před tou nemocí. Ve 22 vyhrál MS a jakým způsobem – sólo v dešti, to bylo impozantní. Ale na Tour se nedokázal prosadit až na dva dílčí úspěchy – vítězství v etapách v 93 a 95. Teď možná namítneš, že se po nemoci změnil, šel víc do sebe, našel nový smysl života, hodnoty atd. Jenže takové řeči jsou možná dobré pro nějaký bestseller, já jim ale nevěřím. Už jen proto, že v 33 letech není možno vyhrát Tour de France, lidské tělo na to není stavěno. Ale v letech 2000–2002 byl fakt nejlepší.

                  0 0
                  • ydaho  

                    vyhrál MS v neskutečným uniku, to neni málo, etapy na Tour co vim, a byl dost mladej, taky jezdil spíš jednorázovky než etapáky. 30–33 je ideál věk :-)

                    0 0
                    • Zbyněk  

                      33 je věk ideální právě na ty jednorázovky, jinak souhlasím.

                      0 0
                  • Luma  

                    Nechci obhajovat Amstronga,ale po nemoci zhubnul a začal jezdit větší frekvenci a taky trénoval trochu více než ostatní.A vlastně se celý rok připravoval jenom na Tour,tak na jeho vítězstvím nevidím nic nedovoleného.Mys­lím,že Amstrong posunul cyklistiku o velký kus dopředu,hlavně v USA

                    0 0
            • náčelník  

              Pokud převezmu logiku tvého uvažování, pak je neregulérní i to, že řada cyklistů astmatiků má povoleny „zakázané“ léky.

              Ale vozit se po Armstrongovi je moderní, že?

              0 0
            • Darkson  

              velmi odborny nazor na doping armstronga…

              0 0
        • orca  

          nic ve zlém ale v době o které píšeš že byla zdravá se „sypalo“ amatérsky a umíralo se přímo na silnici – zjisti si něco o tom … bralo se vždy jen šlo o to že z dnešního podhledu to bylo „amatérské sypání“ a kontrola prakticky žádná …

          0 0
          • Zbyněk  

            No, myslel jsem spíš zlatá éra co se týče férovosti, zápolení atd. Jak ti lidi závodili a přitom se respektovali! Servis a zázemí mizerné – museli se spoléhat sami na sebe. Tenkrát to byli skuteční hrdinové. A dnes? Uplácí se i blbá vítězství v etapě. A cyklisté? To jsou roboti na dálkové ovládání řízení svými manažery. Ten doping i v té době samozřejmě byl – jenže neorganizovaný a v celku směšný (např. koňak se syrovým vajíčkem). A víš pro koho je vlastně doping nejhorší hrozbou? Pro ctižádostivé amatérské cyklisty, kteří by chtěli výsledky za každou cenu, ale nemají tušení co to obnáší.

            0 0
            • ydaho  

              myslíš třeba toho vítěze, co jel vlakem ? :-) to by ses divil, jak se kdysi dopovalo a expedimentovalo s dopingem a chemií. Jezdci si vzájemně za peníze pomáhali, atd…

              0 0
              • Zbyněk  

                Ten podvod s tím vlakem byl v prvních ročnících, tedy kolem roku 1900. A víš, že v té době jezdili etapy přes 400 km, a že od roku 1910 Pyreneje a posléte Alpy zdolávaly po prašných kamenitých cestách na kostitřesech s jedním převodem, a že si vše potřebné museli tahat s sebou, a že Eugene Christophe, který si zlomil vidlici při sjezdu z Tourmaletu, si ji musel sám svařit, a ještě dostal pokutu od pořadatelů, že mu kovář pomáhal rozdmýchávat měchy? A v těch poválečných letech jezdily reprezentační týmy, takže to byla věc cti a žádné uplácení nepřicházelo v úvahu.

                0 0
                • ydaho  

                  1903 Maurice Garin. První vítěz, hrdina teda největší..Závodníci si mezi sebou platili za pomoc při sjíždění úniků atd. to jsou fakta.

                  0 0
                  • Zbyněk  

                    Jo, a při Giro d Italia v roce 1988 se při sjezdu z Gavie polovina pelotonu svezla autem. Uvědom si, že rok 1903 není 2007. To prostě nejde porovnávat. V té době byl ten, kdo jezdil na kole za šílence a ti, co se postavili na Tour byli fakt šílenci. Jako kdyby se dnes někdo rozhodl, že přejede na kole z Tibetu do Nepálu přes Everest.

                    0 0
                • enjoy  

                  ze do toho kecam.. s dopingem v zadnym pripade nesouhlasim!ale je to asi jako svet beze zbrani. ale chci rict tohle.ze jsem mnohem radsi,kdyz vidim jak si ti „roboti“ spokojene slapou po kvalitni silnici,nez abych poslouchal kecy bakalare,komen­tujiciho zavodnika u svarovani jeho zlomeny vidlice.

                  0 0
                  • ydaho  

                    :-) nejlepší je hláška „tak se pojdme podívat, co to tam vzadu má za zuby, co to veze“

                    0 0
                    • cubas  

                      „a závodníci stoupají, pořád stoupají a stoupají směrem nahoru“

                      0 0
                      • Genarito  

                        Rimka mě zmasakruje :o) měla lepší hlášku: „…kopec co končí až nahoře.“ :o))))))

                        0 0
                      • ydaho  

                        „a kohopak to tady máme“ + „tělo cyklisty za 1 hodinu přečerpá cisternu krve“ to se dá slyšet 6–12 x za etapu :-)

                        0 0
                        • hribik A1  

                          to su hlody skoro ako Ninaj ked komentuje hokej :-D

                          „Zdeno Chára v útočnom pásme poslal cielenú prihrávku svojmu spoluhráčovi Martinovi Brodourovi“

                          „V doterajšom priebehu šampionátu dostali českí hokejisti osem gólov. Naši hokejisti dostali šestnásť gólov, čo je presná polovica gólov, čo dostali Česi.“ – šampionát v Nemecku 2001

                          „a najlepší brankár Kanapy sa stáva …“ (Niňaj)

                          Vo Fínsku 2003, keď už naši vyhrali 3. miesto: „Ďakujeme chlapcom za zlaté medaily!“

                          počas striedania: „chlapci si išli sadnúť na ľad“

                          „a Demitra dáva na Demitru”

                          „Kanaďania nahodili luk, eee teda puk.“

                          „jedna celá desať desatín“ – priemer obdržaných gólov na zápas

                          „Petrovický nazbieral 12 bodov v kanadskom hodnotení, za 7 asistencií a 5 prihrávok.“

                          zo zápasu Slovensko – Švajčiarsko: „Zedník strieľa, žàdka, tretia žàdka, tentokrát spodná!“

                          „XY strieľa puk tesne pod ľadom“

                          „Mohli definitívne vyrovnať …“ – pri šanci Dukly, pričom vyhrávala 4:2

                          „Ukrajinci získali loptu za bránkou“, „stretneme sa na začiatku ďalšej polovice stretnutia“ alebo „v úvode tretieho polčasu“ – v hokejovom zápase

                          „naši stále nevyhonili puk“

                          „Lašák v šanci!!!!!!!!!! Dostávame gól“

                          0 0
                          • Karaya  

                            LOL :DDD

                            0 0
                            • Genarito  

                              Od Bosáka: blognews.ic.cz/?p=57 :o) no ale co si budeme povídat, Tittelbach nebo jak se píše to je kapitola sama pro sebe… si pamatuju jak komentoval hokej a myslím, že řekl: „…prochází přes obránce! Střela… ještěže nevystřelil.“ nebo někdo z Primy ani nevím kdo normálně 3× řekl, že je puk na trestné lavici a z toho byl jednou na střídačce, podruhé za golmanem nahoře v síti a jednou v hledišti… a vím, že byl tehdy zblblej, protože si v tu dobu jeden z hráčů odpykával trest… tohle byl fakt vrchol :o)

                              0 0
                              • Karaya  

                                Proti Ninajovi je to ovšem břídil :-)

                                0 0
                                • Genarito  

                                  no maji tam Slováci perlu :o) doufám, že to je jejich hlavní komentátor :o) jako třeba u nás borci Bosák se Zárubou :o) Ty maji slušný hlášky u kterých se člověk baví :o) nejsou to kraviny…

                                  0 0
                          • Genarito  

                            já těm hláškám nevěříííím! :o)))))))))) ty jsou fakt bomba

                            0 0
                            • hribik A1  

                              viacere z nich som na vlastne usi pocul, takze tie hlasky boli realne povedane. a ninaj je jeden z hlavnych komentatorov slovenskeho hokeja

                              0 0
                • Mamut  

                  //kostitřesech s jedním převodem, //

                  To je blbost. Kostitrasy vymizli davno pred tym. Z s tou davnou cistotou sportu si tiez uplne mimo. Cele dopingove testy zacali pretoze niekto tusim v 60-tych rokoch chcipol rovno v sedle pri nejakom stupani, pretoze bol nasypany ako krmne kurcata dnes.

                  0 0
                  • Zbyněk  

                    To byl Tom Simpson ve stoupání na Mont Ventoux na Tour v roce 1967. Zemřel na zástavu srdce – kombinace dopingu, horka a vyčerpání. Když už tímhle argumentuješ, tak si prosím tě zjisti pořádné informace. A hlavně nepoučuj kdy se jezdilo a nejezdilo s jedním převodem.

                    0 0
                    • Mamut  

                      Zlatá éra cyklistiky tedy 40., 50.a 60. léta

                      Som rad, ze so mnou suhlasis, ani som necakal, ze ta tak lahko presvedcim, ze rok 1967 patri do 60-tych rokov. Robis pokroky.

                      Když už tímhle argumentuješ, tak si prosím tě zjisti pořádné informace.

                      Informacie mam dostatocne. Z hlavy som hned vedel najst protipriklad proti „zlatej ere“.

                      O jednom prevode sa nikto nebavil. Asi nevies, co je to kostitras. Maly hint: kostitras to neznamena neopruzeny bike. Aj ked plno ludi to tak dnes nazyva.

                      0 0
                    • Brzdič  

                      Kostitřas www.bajkor.com/index71.htm

                      0 0
          • Smazaný účet  

            viz Tom Simpson na TdF 1967

            0 0
    • orca  

      Hon na čarodejnice začal …

      Kdo je bez vinny hoď kamenem…

      0 0
      • Uža  

        Já už si dneska říkám, že sypou všichni a přestávám to sledovat. Profesionální cyklistika jde do kopru:-(

        Když tak čtu ten článek tak koukám, že v Itálii se neřídí heslem o mrtvých jen dobře. Hlavně, že byl Pantani málem národní hrdnina:-(

        0 0
        • vt  

          hlavne si prosimte nemysli, ze sypou jen cyklisti a tv vypinej pri jakemkoli sportu :-)

          0 0
          • Uža  

            Kdyz vsichni, tak vsichni (nejen cyklisti):-)

            Tim, ze to prestavam sledovat, jsem mel na mysli, ze jsem driv celkem se zajmem sledoval prubeh velkych etapaku a obcas i kouknul na nejaky primy prenos z horske etapy, treba TdF. Letos si to klidne necham ujit a pujdu se radsi svezt na kole…

            A vubec nejlepsi je TV ani nezapinam nebo vubec nevlastnit:-)

            0 0
            • Trojci  

              jako popravdě řečeno – show je to i s dopingem.. já se na to kouknu rád.. je to pro zábavu, ne?

              0 0
            • Zbyněk  

              Jen se nedej. Člověk má mít svoje zásady a neopuštět je. Souhlasím s Tebou, že je fakt lepší tu televizi vypnout a jít ven. Na Giru se podívám jen na etapy které povedou místy kudy jsem jel nebo kam se chystám.

              0 0
            • Imroman  

              Podla mna je to jedno…kedze sypu vsetci, tak aj tak vzdy vyhra ten najlepsi, len to bude v lepsom case ako keby siel cisty. Tym nechcem povedat, ze suhlasim s dopingom (boze chran), len sa na to treba inak divat :)

              0 0
    • Trojci  

      Jako totálně mi překvapila reakci toho italskýho bafuňáře.. prej se celá Itálie musí za chudáčka Bassa postavit – když už holt chlapec z nějakýho důvodu (tíha důkazů) neustál tu situaci..

      Od Bassa je to jasnej pokus se alespoň trochu vyvlíknout z dvouletýho trestu.. Ale tohle je takovej akt zoufalství, ke kterému se uchýlil jednoznačně proto, že bylo prokázání jeho dopingu na spadnutí.

      Není o nic lepší než ti, kdo to tají! ****** je to!

      0 0
    • Trojci  

      Tak už to zase odvolal.. to je taková sranda.. :o))

      0 0
    • BigDog  

      Kauza má další vývoj viz. teletext ČT str.289

      Prý jen odevzdal vzorky krve a pak si to vše rozmyslel :o))))

      0 0
    • Andrea  

      To je děs :-( Zajímalo by mě kdo letos pojede za Discovery a jaké bude obsazeni TdF…

      0 0
    • Luma  

      Dobrá knížka o profesionální cyklistice je TOUR DE FRANCE od Daniela Baala.

      0 0
    • hanz  

      nechápu že čumíte jak puci..měli by to povolit at se nakonec doženou všichni až do rakve a bude klid..a třeba sponzoři pudou někam jinam.

      0 0
      • orca  

        před časem byl dokument v TV jak se sype v silových disciplínách – to proti tomu cyklistika je ouplně v plenkách .. na stránkách o dopingu českého svazu si přečti kdo za poslední roky byl zadržel + tresty a cyklisti tam nejsou v převaze…

        0 0
        • petebike  

          www.antidoping.cz/…ipady_cr.htm

          tak nejak…

          0 0
        • hanz  

          v posilovnách se zase říká že se nejvíc sype na kolech…mě je to celkem fuk, mě sere jen ten přístup že když se na někoho dojde nebo se někdo přizná tak spousta lidí spráskne rukama a: „božínku maminko oni sypali, já myslel že když maj nohy jak já ruce a dokážou ject to co dokážou že jen jako malí papali víc polívčičky než já“ je jasný že odstaranit to není..sem pro uplný povolení at si pochcipaj..ale to taky nejde žejo :-)

          0 0
          • Genarito  

            povolit doping bohužel nelze. Tohle jsem si uvědomil, když jsem si představil 2 kategorie sprinterů… V jedný budou ti co dopujou a ve druhý skupině budou závodníci co jedi jen musli a pijou mléko :o))))))) Myslím, že by spousta lidí chtěla vidět Bena Johnsona co zaběhne stovku pod 9s než někoho kdo běhá stovku za 10s. A tady je ten problém. To co lidi chtějí vidět je mediálně populárnější než to co vidět nechtěj :o) a je jasný do čeho půjde víc peněz. Tohle nemůže fungovat. Stejně tak nemůže fungovat ani jedna „společná“ kategorie kde si všichni berou co se jim zlíbí.

            0 0
            • TinkTink  

              Ale fungovat to muze – vsichni co by chteli riskovat proste postupem casu zemrou/odejdou­/prestanou a sport jako takovy se stane nezajimavym a nesledovanym…lide se zacnou vice zajimat o politiku a zjisti co ze za lidi je vede…no a v tu chvili se zacnou bourit :-D, protoze jedni zjisti, ze je stat okrada a druzi zjisti, ze jim stat nic nedava… :-D

              0 0
              • Genarito  

                já myslel fungovat tak aby to k něčemu bylo :o) jako když se nebude nic zakazovat, tak příští Ulrych bude jezdit s pojízdnou transfuzní stanicí :o) na tohle bych neměl nervy :o))))))))) To se raději odstěhuju někam na vesnici a celej život budu jíst brambory co si vypěstuju, kozí mlíko a budu odřízlej od okolního světa :o) takovej „pokrok“ vídat nemusím :o)

                0 0
            • Zbyněk  

              Souhlasím. Pokud by se doping povolil, byl by to návrat do starého Říma. Spíš by se měl důsledněji potírat. A právě ta důslednost tu chybí. Přitom je to docela jednoduché: zrušit stupidní dvouleté tresty a nahradit je doživotními. To už by si málokdo lajzl riskovat konec kariéry a pokud ano, tak by po přistižení byl definitivně v autu, což by zase nahrálo těm poctivým. Ale souhlasím, že o tom všem rozhodují média a přeneseně vlastně lidi, takže za to vše jsme v podstatě odpovědní my…bohužel.

              0 0
              • Genarito  

                všechno má svoje plus a mínus :o) co když sportovec X uplatí někoho kdo se zná se sportovcem Y a něco mu podstrčí? :o)))))))) hehe opět tu máš tu „soutěživost“ :o) vždycky se najde nějakej blb kdo si tu výhodu pro sebe bude chtít získat a třeba někoho tímto způsobem vyautovat :o) já myslím, že 2 roky a pak teprve zákaz je spravedlivější, ale chtělo by to více kontrol… mít víc kontrolorů než sportovců :o)))))))))

                0 0
                • orca  

                  spíš ty kontroly mít na úrovni a ne to co je za šaškárnu – viz pseudovítěz tour Landis . Vzorek B kontroluje protiprávně stejná osoba jako vzorek A – Ha Ha Ha – dle regulí nevinnen a poserte se … tohle je celá slavná UCI . Všichni jsou tam jen darmožrouti co žijou z peněz jiných a celá cyklistika je jim ukradena … A my se tady jen hádáme a je to o ničem …

                  0 0
                  • Genarito  

                    já se třeba nehádám :o) mě přijdeš docela vytočenej :o) tak si to tak neber. Stejně to nezměníš :o)

                    0 0
                  • Zbyněk  

                    Právě Landisův příklad ukazuje, ře tu chybí důslednost a snaha s tím skutečně něco dělat. To, co vidíme, je jen pokrytectví a alibismus funkcionářů. A tím škodí Tour víc než doping samotný. Pravdu má ale Genarido, že na tom nic nezměníme a nemá cenu se rozčilovat. Lepší je možná říct si sám k sobě tohle: já jsem nikdy doping nevzal a nikdy nevezmu a jsem na to hrdý. A vy, co ho berete mi vlezte na záda.

                    0 0
                    • enjoy  

                      ale i pres tato pekna slova bude dale platit,ze niceho vetsiho nedosahnes.to se neboj,oni by taky nebrali,kdyby „nemuseli“.

                      0 0
    • TinkTink  

      Nic se nedeje, verejne tajemstvi odhaleno a zivot jde dal…

      0 0
    • dancing dog  

      Nechápu, že Vás to tu tolik vzrušuje..Basso, Armstrong..ajiní, jesli sypou nebo ne. každej se něčím živí, někdo jízdou na kole a je to jeho věc, jestli pak kůli sypání zakalí ve 38 nebo mu nestojí péro… sere na to pes

      0 0
    • trucker  

      Ahoj jsem tady novej .Tohle mě fakt dostalo tak nejdřív ho obviněj , pak ho omilostněj a pak ho zase obviněj tak to už člověk fakt neví čemu má věřit začínám si myslet jestli ho nechce někdo před startem Gira odstranit ,myslim konkureční boj nebo tak nějak.

      0 0
      • náčelník  

        Taky mám pocit, že franckové mají komplex z toho, že jim TdF okupoval roky Američan a teď by to mohl být Ital (!) v americké stáji. Vzpomeňme na naprosto neopodstatněný útok na Padrnose před několika lety.

        0 0
        • hanz  

          taky bys byl zakomplexovanej kdyby ses krmil šnekama a žabíma nohama :-))

          0 0
          • náčelník  

            Tuhle jsem četl nějaký článek, kde nějaký člověk mj. řekl, že Francouzům se podařilo to, co se nepovedlo v Sovětském svazu.

            0 0
      • hribik A1  

        „nejdřív ho obviněj , pak ho omilostněj a pak ho zase obviněj“… a nemas ten pocit ze nieco taketo sa deje skoro stale a vsade? staci pozret na politiku alebo sudne kauzy. neni to zalezitost len tohoto jednoho pripadu alebo cyklistiky

        0 0
        • Genarito  

          ano to je normální věc :o) a čím víc je člověk lepší a známější, tím víc se na něj sype popel :o)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.