Bajkeři a bakerky buďte opravdu opatrní....

41 nepřečtených
  • Galibier

    Zdááár všichni, asi tady toho bylo napsáno spousty a napsáno asi ještě bude, ale buďte na sebe hodně opatrní. Dnes, opět jako každý den, valím na bajku do práce (Třebotov to Smíchov), snažím se jet co jevíce terénem, ale stejně posledních pár km musím valit po silnici, většinou Nádražní nebo Radlická, bohužel už jednou mě sjemulo auto (týden nemocnice,3 měsíce doma), dnes se mi to bohužel stalo znovu, ale už jsem tak trochu předpokládal co to hovado udělá a naštěstí hydraulické kotoučovky zafungovali, ale stejně jsem šel na hubu, naštěstí jen pár odřenin a bajk také pár dořenin. Zničehožnic to prostě poslal do mě na Nádražní přes tramavajový pás z protisměru do mého směru a trochu mě poslal na chodník. Videl pobrala co mohla, docela pomohla od horšího karambolu, nějak jsem se ještě posbíral, dojel jsem to hovado a proběhla konfrontace, nikoliv pěstní, nechtělo se mu vylézt z auta. Přes střešní okno něco mektal, že mě neviděl, přitom jeho manželka u spolujezdce na mě viditelně upozorňovala, že tam jedu… . Můžeme jezdit sebeopatrněji, ale stejně se najdou hovada, co Vás sejmou kdekoliv a kdykoliv, tak prosím buďte na sebe opatrní, protože opatrnosti není nikdy dost!!! Omlouvám se, že jsem nezvnesl žádný dotaz nebo tak něco, ale chtěl jsem se s Vámi o to podělit…, jezděte opatrně. Zlatý les, zlatý terén, a to se mi stalo zrovna dnes, kdy jsem koupil nového fulla!!! Asi mi nějaká nadpřirozená síla chce něco naznačit…

    0 0
    • Galibier  

      …omlouvám se za pravopisné chyby v nadpisu i v článku, měl jsem rudo před očima, teď už se jen klepu a lick my wounds…

      0 0
      • AleZ80  

        Jezdi po chodníku, holt budeš muset vyrazit o trochu dřív.

        0 0
        • Galibier  

          …no na odpolední je to zbytečné, ale stejně si přivstanu a od 7mi si to motám v terenku, není třeba spěchat do špinavého města … (po chodníku??na Praze 5?? tam by mě asi umlátili …)

          0 0
          • AleZ80  

            Jestli jezdíš Nádražní ulicí, tak tam nemůže být nějaká extra frekvence chodců ( krom kousku kolem Smícháče ). Přes Anděla holt kus po silnici.

            0 0
        • jIrI___  

          Jo, jezdit po chodníku a dávat pozor na švestky, protože jinak je to za 500,– (vlastní zkušenost…). Takže chodník nebrat :)

          0 0
          • martin_bakov  

            si nevyberes, ve vysehradskym tunelu taky neslejzam z kola (znacka cyklisto sesedni z kola) a jen cekam ze za rohem bude cert a dostanu pokutu…

            0 0
          • AleZ80  

            Pokud nepřekročíš rychlost chůze, tak ti pokutu dát nemůže. Tzn. chce to jet max 10–15 km/h a pokud vidíš policajta, tak zpomalit.

            0 0
            • blaf  

              a jak jsi na tohle prisel?

              0 0
              • AleZ80  

                Snad se nepletu, ale mělo by to být ve vyhlášce – cyklista může jet po chodníku, pokud nepřekročí rychlost chůze. Přes přechod musí kolo tlačit.

                0 0
                • newbie  

                  Zákon o silničním provozu, § 53, odst. 2: Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak.

                  :-) a pro jedoucí cyklisty „nepřekračující rychlost chůze“ to fakt jinak stanoveno není

                  0 0
                  • AleZ80  

                    Tak to musela proběhnout změna, ale divím se, že mě ještě nelapili, už jsem kolem nich projížděl několikrát

                    0 0
                    • newbie  

                      myslím, že to nikdy neplatilo

                      :-) no a nejspíš jsi jel buď hodně pomalu… :-)) nebo moc rychle

                      0 0
                      • AleZ80  

                        Já mám zato, že něco takovýho bylo. Zrovna tak jsi mohl po chodníku tlačit motocykl do 50 ccm.

                        0 0
                        • blaf  

                          tlacit muzes i ted, to uz jsi chodec, ale jezdit se podle me nikdy nemohlo

                          0 0
              • martin_bakov  

                lidove povery, a na svatyho jiri vylezaji hadi a stiri :)

                0 0
            • JSt  

              :-D

              0 0
            • přišlapávač  

              ty celej život sprintuješ ne? :-)

              0 0
    • TJK  

      jj to znam… loni se mi stalo neco podobneho, jel jsem po hlavni a z vedlejsi mezi baraky prijelo auto, pan ridic jaksi nepovazoval za nutne koukat jestli neco jede a tak to tam predemnou poslal, bohuzel k jeho smule jsem si opravdu nechtel rozbit drzku skokem prez rodla pri zablokovany predni brzde, takze jsem to tak nejak lehce dobrzdil a zastavil se vycvaknutou tretrou o jeho predni blatnik , ktery jsem takto pekne integroval az na tlumic :-) .. v prvni chvili pan vyletel hrozne nasranej, ale celkem rychle schladnul po tom co jsem z kapsy vyndal mobil a klidne mu oznamil ze se s nim o tom dal bavit nebudu a ze volam policii aby prosetrili jim zpusobenou dopravni nehodu, tim ze mi nedal prednost v jizde…

      0 0
      • McBlacky  

        to měl maličko shnilý ne :) nebo máš v noze reaktor :)

        0 0
        • TJK  

          ono kdyz se o nej natvrdo zastavis z odhadem 10–15kmh tak ten predni blatnik promacknes jako papir :-)

          0 1
    • kycis  

      Jestli te srazil a odjel (soudim z toho že jsi ho dojizdel), volal bych cajty.Ujeti od nehody je trestny čin, i když se ti ve finale nic vazneho nestalo.

      0 0
      • Pavel  

        Jak nic (vážného) nestalo? Bolí ho a motá se mu hlava, je mu trošku špatně od žaludku, nemůže hýbat s krkem, po pádu si chvilku nic nepamatuje… ;-)) To je potřeba mít v rezervě (příznaky otřesu mozku) na případné ptáčky, co se škubají, že nic nezpůsobili a nechtějí, aby se volala policie. Ten moment je to nehoda se zraněním a policie se prostě zavolat musí. Vím, není to úplně košer, ale na hrubý pytel holt hrubá záplata… Takže panáček by krom ujetí od nehody ještě měl neposkytnutí pomoci.

        0 0
        • c0d3r  

          presne tak.. jinak se na ty zm*dy nesmi… /grrr/

          0 0
          • Joseph de Sax  

            však ti zmrdi asi přišli na to, že když vystoupí někde z auta, tak se na ně vyhláška už nevztahuje…ale ani pojistka.

            0 0
      • JSt  

        kdyz te nekdo strhne za rodla, tak je to klasifikovano jako dopravni nehoda? jen se ptam ;-).

        0 0
        • JSt  

          beru zpet. myslel jsem, ze pisu do saxofonova vlakna O:-)

          0 0
    • LáďaH  

      Nám na chatě udělali v takovém malém kopečku asfaltku. Má se tam jezdit 20, ale 50 se tam jezdí normálně… :-( No a minulý víkend sjíždím z kopečka a hned pod ním zatačím na zahradu. Najedu na levou stranu (v tom kopci je mírná pravotočivá zatáčka, tak aby mě viděli), jedu cca 10 km/h, už v kopci jsem na tuto rychlost přibrzdil, ruka a zatačím. V cca půlce zatáčení skřípot pneumatik, otočím se a nějaký debil cca 15 cm od kola, půlkou auta na silnici, 2. půlkou na louce kolem mě projel tak 40 km/h. Nechyběšlo mnoho a mohl jsem vlastním tělem zkoušet štěrk na silnici. Asfaltka je jen v kopci, a ten končí i s asfaltkou přímo před naší chatou. :-(

      0 0
    • Galibier  

      …no tak asi nejlepší cesta bude když dorazím od Barrandovských skal, tak pod most a jet po levém břehu Vltavy kolem Shellky a po chodníku až k distribuční hale pivovaru a tam už je šatna, dnes jsem tam jel poprvé a paradoxně mě zastavili cajti, ale v poho, abych dával na chodníku pozor, mě chlapci překvapili…pří­jemně…, jsem před dvěma roky dostal pokutu 200 kč, že jsem neměl zadní odrazku…

      0 0
    • onik  

      „stary“ to chce klid :) mne minuly tyden sejmul dědek na kole(z ničeho nic začal odbočovat když sem ho objiždel) huba zašita,zadni kolo dead,nove tretry odřene jak bajkove po 5 sezonach,věci roztrhane,naražene ruce a borec ujel…nezrobiš nic chce to klid

      0 0
    • Blackbiker  

      Galibier: smutné no, hlavně že jsi to rozchodil. Já vůbec po podobné akci na vlastní kůži nevěřím „provozu na pozemních komunikacích“. Jezdím na kole jen jediným stylem. Narvat bajk do káry, odjet mimo „komerční realitu“, a jezdit pouze po secret trailech, kde nehrozí vnější vliv-atak na mou osobu, pouze to, co si mohu způsobit sám a toto minimalizuji použitím všech dostupných ochranných prostředků – integrála, chrániče a samozřejmě stylem jízdy:-)

      0 0
    • macebo  

      Pokud tě srazil, měl jsi po něm chtít kontaktní údaje nebo rovnou volat policii. De facto odjel od nehody.

      0 0
      • skaj  

        Priste radsi koukni na datum at nam tu nehrobaris:)

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.