• v1t4n4

    Dobrý den,chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s koly b'twin,neznám nikoho koho bych se mohl zeptat,a tak se ptám zde,chtěl bych si koupit buď b'twin rockrider 540 nebo 540s ,tady na fóru mě to co jsem četl a moc nepomohlo,snad řeknete jestli ano nebo ne ,nebo mi poradíte kolo 27.5 nebo 29 do 15000! 15k je limit

    0 0
    • MiKED  

      Řeší se to tu zhruba dvakrát denně – za 15k bazar, nebo si nechat kolo postavit.

      0 0
    • ma.cech  

      Tyhle kola z decathlonu a hervisu a podobných obchodů (btwin, kilimanjaro, ac star apod.), to je prostě kapitola sama pro sebe. Asi to má kupce, všecho má svého kupce (a tyhle kola mají dokonce hodně kupců), když na tom někdo vyjede 3× do roka a neservisuje to nikdy, proč ne. Ale kdo na tom chce jezdit trošku víc a myslí to vážně, musí si na vlastní kůže vyzkoušet a uvědomit, že to stojí za prd, jinak neuvěří, že kolo do 15 tisíc se dá koupit jedině na bazaru nebo nechat postavit (a udělat nějaký kompromis).

      0 0
    • totalmaster  

      Zkus ušetřit trochu víc peněz. Nedávno jsme sháněli kolo pro bratra a – něco „lepšího“, co trochu vydrží a nemá tu nejnižší výbavu (Alivio, Acera). Sehnali jsme nakonec nejméně za 16,5 tis. Já bych to kolo nebral. Abych každou chvíly seřizoval brzdy, přehazovačku a jiné komponenty, za to mi to nestojí. Ale pokud ho máš na nějaké dojíždění, kde ti ho mohou ukrást, tak za těch 11 tis. nic lepšího neseženeš. V tom případě bych do něj šel. Ale pokud ho máš na vyjíždky, tak bych ho nebral.

      0 0
    • IndyCZ  

      No já nevím, ale BTwiny si lidi docela dost chválí, zejména Triban 540… každopádně to stojí přece jen víc než 15 k. Jak jsou na tom levnější modely netuším, na popojíždění to snad bude stačit, ale stavitel by měl být schopen za stejné prachy poskládat lepší kolo. Ale zase si budeš muset počkat.

      0 0
    • atty  

      Je to o rámu a co je na něm pověšeno a za jakou cenu – že jsou to kola s maximálním důrazem na nízkou cenu a pro určitou cílovou skupinu (lidi s nájezdem pár set kilometrů, odjet s tím jednu dvě dovolenou nebo občas za pěkného počasí vyrazit na cyklovýlet) je jasné. Nicméně za ty peníze s tím asi problém není – ty „lepší“ modely horáků či silniček kolem 20000 osazením vůči ceně zas tak hrozné nejsou a uživateli s malými nároky na kvalitu a nájezd určiotě postačí. Samozřejmě nekupovat „hrůzy“ za 5900 v akci, ale ty trošku dražší modely mají svou cílovku a ta s nima může být spokojena.

      0 0
    • MatS  

      Jako já nevím. Za mlada jsem taky měl kolo s ACEROU a jezdil jsem na tom normálně. Není to na nějaké bláznění a totální shit to taky není, pouze tam nejsou využity nejmodernější fičury z vyšších řad. Rozhodně bych neřekl, že se to musí servisovat častěji. Jen to bude pohon max 3×9. Co je spíš otázkou, jsou levné hydrauliky, s těma může být dost ******. Tam už to vyžaduje trochu zkušenosti, ale i to může na normální ježdění být v pohodě. Rozhodně když už tak hardtail b'twin rockrider 540 za tu cenu bude použitelný. To celopéro je totální nesmysl.

      Stavitel ti postaví kolo vyváženější a možná i trochu lépe osazené, ale musíš počítat s dlouhou čekací dobou, obzvlášť nyní v sezóně. Takže pokud potřebuješ kolo hned a jezdit, tak jedině sériovka.

      0 0
    • atty  

      Tak tak, i ty Acery a Alivia dnes docela obstojně fungujou a pro nenáročného výletníka i v pohodě dostačujou – tyhle lidi opravdu neřeší, zda má kolo 12 nebo 15 kilo, kolik maj převodů a jakou mají vidlici. Už ten level někoho, kdo řeší, že si díky malému rozpočtu chce nechat levné kolo postavit je daleko výš, nad zákazníkem těchto kol.

      A kupodivu jsou ty jejich kola docela „líbivé“ – často se mi stává, že třeba parkuju někde před obchodem, zamykám kolo a sundavám tachometr, blikačky atd. a přisviští někdo na B'twin kole a poutá ho vedle a až na osazení (na druhý pohled) ty některé typy vypadají fakt pěkně.

      0 0
      • Bubaaak  

        Merida dává na kola za 30 000,– naboje Acery, nebo alivka, takže to musí být sakra dobry, protože merida přece z části vlastní nejlepší fabriku na kola (Specialized). Deore a vejš je jen luxus pro nevědomí, co si myslí že kupujou něco víc :)

        0 0
    • milan.v  

      Vyhledávání nic nevysypalo?!?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.