• Petrs

    Uvažuju o přechodu z V brake na kotouče-Juicy 5. Měl jsem půjčený bike Stumpjumper FSR s Juicy 5. Přední brzda při brždění vydávala takový zvláštní vrčivý zvuk. Nejsou to vibrace, které by při brždění vadily, ale je zvuk, který by se neměl ozývat. V bikeshopu, kde jsem si bike půjčil mi však řekli, že to není nic divnýho.Kámoš má na kole Magury Julie a při brždění přední brzdou mu to vydává podobný zvuk. Dá se to nějak odstranit? Nechce se mi investovat docela dost peněz, abych potom měl problémy s odstraňováním zvuků při brždění. Jinak hledal jsem i v historii, ale odpověď jsem nenašel. Je tam toho dost o vibracích, ale tohle bych za vibrace nepovažoval.

    0 0
    • TinkTink  

      Cemu ten zvuk vadi? Moje brzdy maj kazdy jiny zvuk – stejna brzda, stejny kotouce, jenom jiny desky…nicemu to ale nevadi.

      0 0
    • MlokCZ  

      Zvuk způsobuje tvar děr na kotouči a současně jaký tam máš destičky. Téměř každá kotoučovka nějaký zvuk dělá, mě se některé ty zvuky i docela líbí. Pokud to nejsou vibrace nebo extra hlasité rezonance, tak je to normální a neřešil bych to.

      0 0
    • Blade  

      ja zvuky kotoucovek pouzivam misto zvonku :)

      0 0
    • kolobrnda  

      Bohuzel na to si budes muset zvykat…jestlize budes mit kotoucovky at jsou to jakekoliv vzdy je uslysis. HLAVNE NEMAZ KOTOUC ANI DESTICKY!!! kazdopadne pokud jdou slyset hodne, tak to neni moc dobre – muze to byt obrzdenou destickou…a na to pozor..nici to kotouce :-))

      0 0
    • Lister  

      jo vrní, dělá to asi zubatý kotouč.

      Problém u těhdle brzd je ale to, že hřejou jak prase a uvařit je něcí pro středně těžkého bajkera žádný problém. Doufám, že změna desek tomu trochu pomůže.

      0 0
      • gobike  

        Taky se mi uz predni povedla uvarit:)

        0 0
        • fousek  

          Co vy s tema brzdama delate? Me se to jeste nepodarilo a rek bych ze sem sjel uz i par velkejch kopcu

          0 0
    • kolobrnda  

      jo a mimochodem…tato znacka brzd je spolehliva, tak se nemusis niceho obavat a kdyz trefis na spatky kus, tak ho vyreklamujes. vsak zakon nam uklada dva roky, tak klidne do nich bez :-))

      0 0
    • kolobrnda  

      no, zahrivanim muze dochazet ze je tam „utazena“ brzdovka…nevim, ale mel by tam byt sroub kterym se da nastavovat vzdalenost paky od riditek a dalsi a ten by byl na citlivost brzdy..tam pri stazeni muze dojit k uzavreni kapaliny do prasatka.....take to muze byt zavzdusnene..ale tam by ten chod by byl zas hodne promenlivej…:-)

      0 0
      • Lister  

        zahřívání, není jen moje zkušenost, mimo jiné tenhle problém několikrát zmiňovalo jedno tady poměrně hodně „oblíbené“ periodikum :o)

        0 0
        • kolobrnda  

          hmmm…tak to nevim..ono je rozdil zahrivani a prehrivani…ja mam 6let starou konstrukci a nemam problem, jen kdyz konci desky, nebo brzdovka tak bych tu brzdu nejradejc zahodil. :-))

          0 0
        • Petrs  

          Tak aspoň jste mě uklidnili, že je to normální. jen pro upřesnění u Avidů i Magur to dělá pouze přední brzda. U obou jsou polygon. kotouče, ale ve předu 180 a v zadu 160mm. Tak proto mi to přišlo divný, že vpředu brda vrčí a vzadu je klid. Je možný, že je to třeba dáno tím větším průměrem vpředu. Ale vůbec by mi nevadilo pokud by se ten zvuk dal odstranit. Třeba by mohli pomoct kulatý kotouče, jak tu někdo psal.

          0 0
          • kolobrnda  

            proste je to o tech dirach…jak nekdo zminoval..dopo­rucuji ponechat vzdy originalni veci…pac to je k ty brzde proste vyzkouseny…i kdyz bracha ma MPH3 /hope/giant a pri vymene desek byl spokojenej…ja mel zas opacny problem…kazdopadne je potreba zkouset…:-))

            0 0
          • TheIF  

            Mě dělá ten samej zvuk přední (AVID seven + 203 kotouč + destičky AVID) asi to bude tín polygonem, ale po „zajetí“ (2000km) se to zlepšilo nebo jsme si zvyk ? :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Mám tam teď kulatý kotouče Avid (taky na sedmičkách) a takový podobný zvuk to dělá (a to ještě víc než s polygon kotoučem). Asi spíš záleží u toho zvuku na tvaru otvorů v kotouči a čím větší, tím větší zvuk. Ale tenhle zvuk se mi líbí a je příjemný a ne nijak hlasitý.

              0 0
              • TheIF  

                Tj jenže mě se to zezačatku lehce kousalo, takový lehký ABS jak to jezdilo po polygonu (dírach), ale už je to lepší asi to chtělo pořádně zajet kotouč. Zato nevím co je pískání kotouče (teda pokud ho nepoliju vodou) jinak ani lehký naznak což je celkem škoda :-(

                0 0
                • MlokCZ  

                  Mě to předtím docela vibrovalo s polygony, teď je to lepší, ale úplně jsem se toho nezbavil. Ale protože se to projevuje jen trošku a pouze v rychlostech pod 10, tak to neřešim a jezdim.

                  0 0
                  • morgoth1  

                    s timhle jsem taky bojoval. Postupem casu jsem prisel na to, ze je takovy prvni indikator toho ze je nekde neco povelenyho a vznika vule (stred, ryhloupinak hlava apod.)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      No já to řešil fakt dlouho a samozřejmě vůle kdekoliv k tomu hodně přispívá, ale to nebyl můj případ. Dalších faktorů, které to ovlivňují je spousta, je to vše případně ve starším threadu o Juicy rozebírané.

                      0 0
        • MlokCZ  

          To víš, měl jsi vzít sedmičky. To stejné „oblíbené“ periodikum tvrdí, že ty to nedělaj. I když mě pořád není jasný, jak by to mohlo být možný, čím tak zásadním se liší.

          0 0
          • Bebe  

            Ale jo, dělaj to taky, zkoušel jsem LX kotouče a teď tam mám Hayes a taky…

            0 0
            • MlokCZ  

              Teď jsme si asi nerozuměli. Já reagoval na Listera a přehřívání Juicy 5 a na to, že v tom nejmenovaném časopise to taky tvrdili. Tam taky tvrdili, že Juicy 7 jsou v tomto ohledu mnohem lepší a nepřehřívají se. A není mi jasné, čím tak zásadním se liší Juicy 5 a 7, aby se to tak mohlo lišit.

              0 0
              • Bebe  

                Špatně jsem to pochopil, reagoval jsem na ty zvuky… Ale J7 se mi zahřívají taky :(

                0 0
              • Pebe  

                no je to přece tím červeným kolečkem na páce, to STRAŠNĚ ta brzdy ochlazuje :-DD ale osobně se mi ještě Juicy 5 nepřehřály nebo jsem to nepoznal ;-)

                0 0
    • sukyn  

      Není ten vrčivý zvuk podobný tomu, jako když se do drátů strčí kousek plastu – třeba od tvrdšího kelímku?

      0 0
      • fireman01  

        Jo je, taky s tim maturuju jak ho odstranit ale zrejme to bude tim kotoucem, mam juicy 7

        0 0
        • sukyn  

          Zkoušel jsem jiný kotouč (shimano, promax) a dělalo to pořád.Nezkoušel někdo destičky od jiného výrobce?

          0 0
        • pajabike  

          Ja mam taky sedmicky,pri brzdeni vydavaj nadhernej zvuk kov na kov,obe velmi podobne,kotouce jsou naprosto rovny,desticky dosedaji presne kolmo a ten zvuk neni nijak hlasity a rozhodne tam musi byt a nijak mi nevadi.Xt kotouce rvou teda podstatne vic,mechanicky Hayes mx2 zase jakoby funi z posledniho.Jsem s nima zatim spokojenej.A ne­vrzou a nepisti.

          0 0
    • Pi†el  

      kamos je ma na endruku s 6" kotoucema a prej se dost prehrejvaj…

      0 0
    • black.horse  

      nastuduj si nějakou literaturu o fyzice a zjistíš, že kolo bez zvuků neexistuje… *oprava „funkční kolo“..:-)

      0 0
    • pajabike  

      Bez do nich bez vahani.Je to normalni.Ja mam sedmicky a ty zneji.Tise ale krasne kovove a citis to v packach,coz je dobre.Ty vibrace ti naznacuji ucinek(=uz to povol,nebo letis pres riditka).Muzu ti je doporucit.Mam je rok,kupoval je za 11 tisic,dnes stoji 7500 a jsou levnejsi nez petky.Maji navic stelovani ucinku na packach,coz je supr pohodlny.Nijak to nikde netece(kapalina),to jim davam poradne zabrat.Nemusis se jich bat,jsou poradne agrasivni uz od zacatku a po rozpaleni nevadnou.Mam 160mm prumer kotoucu a sam tomu neverim,jak to brzdi.A ze jsem tech brzd vyzkousel a vlastnil mnoho.Paja.

      0 0
      • vlk  

        Tak toto mi připadá jako ze since fiction. Brzdy nevadnou :o) Houby, vadnou na 160mm kotouči úplně stejně jako nynější lx od shimana a tím mě také dosti zklamaly.Ale jinak to nejsou špatné brzdy.To nastavování chodu je fakt luxus.

        0 0
      • sukyn  

        Zvuk zakusujících se destiček do kotouče je v pořádku, ale ten vrčivý není moc příjemný, zní jako když něco strčíš do drátů a samozřejmě se nic drátů nedotýká.

        0 0
      • cova  

        Zahřívají se a vadnou dost. Z vlastní zkušenosti…

        0 0
    • libik  

      nechapu co tady resite… co tvoje vecka? ty zadnej zvuk nevydavaj? a co tepriv pri prujezdu louzi ci bahnem… Osobne sem mel deore 525, ted mam sainty a marty SL a o zadnejch „neprijemnejch“ zvucich nevim. akorat kdyz sem mel ty deorka na fisherovi pres tu redukci tak sem taky plasil zver na 2km :), ale marty sou vklidu. je pravda ze zvuk saintu oproti martam je jinej prave kvuli kotouci kterej u mart nema diry, ale zase je vlnitej. Vecka uz bych nikdy nechtel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.