• Twiggy Ramirez

    Budu kupovat nové hydry a proto bych se chtěl zeptat, jaké máte zkušenosti s brzdami Avid Juicy 5 model 2006. Zatím se rozhoduju mezi jimi a HFX9-kama. Předem děkuji za vaše názory.

    0 0
    • Karbec  

      Taky jsem si je pořídil, a jsem s něma spokojen, seřízení je snadné, brzdí skvěle a hlavně v rychlých sjezdech nebo tech. pasžích je to znát.

      Takže je dávam hlas pro Avidy

      0 0
    • Lenka.05  

      Já je taky chci:-)) Ale rozhoduji se mezi pětkama a sedmičkama (Avid samozřejmě). Cenový rozdíl prakticky zanedbatelný…tak nefím v čem je která lepší.

      0 0
      • marapara  

        Vzal jsem Juicy 7 a nemůžu si stěžovat. Ze začátku vůbec nebrzdily, nebyly zajeté, ale zajely se docela rychle. Včera na nich 70 km a dnes 107 km a brzdí už na 100%. Brzdím jedním prstem, dávkování je fajn. Vadnutí brzdného účinku jsem zatím nějak nepozoroval při sjezdech, ale příští víkend se chystám na sjezdík z Velkého Lopeníku a tam na tuty poznám jestli vadnou nebo ne :)

        0 0
      • Sobi  

        Jj Juicy7 doporučuji jen mému nepříteli! Koupil. namontoval a nic, skoro nebrzdily, pak se mi po zahorovaly a výsledkem toho byly dneska dvě držky, pád do 7m hloubky! Kur.vsky brzdí!!! Fakt super! To na začátku byl fór… fakt doporučuji, brzdí skvěle a to jen jedním prstíkem… nechci domyslet co by se stalo kdybych brzdil dvouma!!! :-) Jdi do nich! Na rozdíl od J5 jde korigovat mrtvý krok z páky, což už jsem využil!

        0 0
        • marapara  

          Já jsem to takto málem nakouřil do auta, když jsem příjížděl z vedlejší na hlavní :) … jedu jedu a najednou mi přifrčí zleva auto. Tak jsem chlamstl na brzdu a bike jel dál :) Naštěstí auto jelo dostatěčně rychle, aby odjelo z křižovatky a bike ze třícítky trochu zpomalil :).

          0 0
          • Sobi  

            Jj ze začátku fakt nic… jenom trošku zpomalit… no a pak nastal moment kdy to začlo brzdit sqvěle, akorád jsem ten moment neodhadl, očekávajíce nízkou brzdnou reakci a ejhle už to brzdilo! A jak! Přímo na fleku a Záhořanská držka byla na světě! :-)))

            0 0
            • marapara  

              Taky jsem to měl tak, ale neměl jsem k tomu ten polet přes řídítka :) … ani mi nechyběl :). Předtím jsem jezdil mechaniky Avid CPS. Spokojenost s něma velká, brzdily asi jako J7 – myslím brzdný účinek, ale byly daleko kousavější. U J7 přece jen dávkování je mnohem lepší.

              0 0
    • Zeppelin  

      S koupí nového kola mám Avid Juicy 3 a jsem plně spokojen. Po zajetí brzdí perfektně, někde jsem četl, že prý jsou stejné jako 5ky, jen jsou OEM a neprodávají se tudíž samostatně. Takže „džujsiny“ mají určitě bod.

      0 0
    • Neil100  

      Ahoj,mám 7čky a maj cca 600km,jak píše marapara když nebyly zajetý,tak nic moc.Po cca 70km,se zajely a jsou to bezva jedovky,dávkování super. Bral bych jednoznačně avidy a stačej i 5ky,sedmičky maj jen to kolečko,pro štělování chodu,páky,díky kterýmu se mi to povedlo už jednou zavzdušnit,takže pro „kroutitele“ brát model bez toho kolečka:-) Zdarec. honza.

      0 0
      • Twisp  

        to teda netusim jak se ti to mohlo povest

        0 0
        • marapara  

          To by mě taky zajímalo :)

          0 0
        • Neil100  

          No popravdě,taky by mě to zajimalo,ale točil jsem s ním a chod pak mi nepřišel jinej,ale skočilo mi přez doraz a kouslo se v páce,než jsem dojel dom tak se mi po zmáčknutí páky dostal vzduch dovnitř…asi ve zkrtace. Ted už odvzdušněno a vše je ok.

          0 0
          • TheIF  

            A věděls, že při tom zběsilém točení (štelovaní) ma být ta páka vycvakla ? Já bych na to teda sám nepřišel…

            0 0
      • Lister  

        teda nevím jak to chápúou ostatní ale brzdy podle mě můžou být bud jedovky nebo dobře dávkovatelný…ale dohromady???????

        0 0
        • MlokCZ  

          To víš, někdo má dobře dávkovatelné jedovky, někdo nemá :-) Jinak samozřejmě s tebou souhlasím, tak to je.

          0 0
    • honza.hk1  

      já bych šel do těch 7miček. Také jsem nedávno uvažoval co…Avid 7, Shimano XT a HFX9. Tady v recenzích i v časáku jsem se dočetl, že snad tx HFX občas měly nějakou závadu a byl potřeba servis,ale je to technika a může to nastat u kterýchkoli. Takže jsem se nakonec rohodl pro A7 nebo XT. A7 všude inzerují za super ceny,ale fyzicky je momentálně nikde neměli. (Kupkolo,Bikesport) a bylo mi řečeno, že jsou objednány,ale netuší zda za ty peníze ještě budou a 2006 zda-li vůbec budou. Takže jsem byl poněkud ovlivněn a chtěl jezdit. Jsou to nakonec XT a také spokojenost.

      0 0
    • spyder  

      Já jezdím už nějakych 1500 km Juicy 7, a sem spokojeny.Jediny nedostatek, je že když se mi na kotouč dostane voda tak to vydává bři brždění otřesné zvuky… To je ale nejspiše vina origoš destiček takže asi brzy zkusim nějakou alternativu…

      0 0
      • wda  

        JJ s tou vodou mám stejný problém. V terénu to nevadí, stačí mít pár metrů přitaženou páku a je po kraválu, ale ve městě na semaforech to je občas trapas :D Jinak mám pětky a nemůžu si je vynachválit. Nedávno jsem jel Sh-LX s dualama a nedá se to srovnat. Super dávkování a hlavně po 3000 km původní desky a podle servisu ještě dlouho sloužit budou.

        0 0
    • Pavlos  

      mam doma dvoje juicy 5

      jedny meky pocit na pace brzdi ok druhe tvrdy pocit na pace zrovna se zajizdi ale budou brzdit trosku lip to vypada:)

      0 0
    • Twiggy Ramirez  

      Všem vám moc děkuju, takže se zdá, že volba bude jasná. Takové množství pozitivních ohlasů jsem nečekal.

      0 0
    • reidy  

      Též vlastním Juicy 5 a při jízdě vydávají zvuky – přerušovaně pískají (vržou), jako nenamazaná kárka. Co s tím? Díky

      0 0
    • coffield  

      Jasně pětky. Jsou docela levné a sedmičkám velmi podobné. Navíc z praxe můžu potvrdit, že brzdí velmi obstojně, když se zajedou.

      0 0
      • coffield  

        A to samozřejmě o Hayesech devítkách říct nemůžu, i když mám zkušenosti jen s modelem 2004 a to už je nějaký rok :-)

        0 0
    • dulyduly  

      Taky mám juicy 5 , pískaly, no na radu screta jsem je pořádně namazal WD40 a na kotouče trochu vazelíny a už ani nehlesnou. Píšu z nemocnice ......maj mě na vánoce pustit…

      0 0
    • full  

      Taky mám Juicy 5 – zatím cca 500 km a bez pískání, super výkon, s hayesama HX9 se to nedá srovnat- kámoš má z loňska LX a pořád něco šteluje a vrže a maže…

      0 0
    • MF  

      Davam hlas Avidom. Mal som obe HFX9 (vpredu aj vzadu). Neustale sa kazili, tiekli a dokleplo sa to asi pred 2 mesiacmi prasknutou hadickou ktora je doteraz v reklamacii. Kedze som nemal na com jazdit tak som si kupil dozadu Avidu J5. Je to zatial po vsetkych strankach lepsia brzada. Dufam ze bude aj spolahlivejsia. Pri prvej prilezitosti sa zbavim tej prednej HFX a nahradzam s J5.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.