Avid Elixir - tvrdá páka, málo brzdí

12 nepřečtených
  • bikerp1

    Zdravím,

    jelikož mi zadní brzda poslední dobou začala při brzdění vrzat, tak jsem si říkal, že osmirkuju destičky a vyčistím třmen od bordelu. Sundal jsem třmen, vyndal destičky, třmen vyčistil (hadr, suchý štětec, bez jakéhokoliv mazání atd.) a zároveň zkusil, jestli se pístky hejbou, vše se zdálo OK. Pístky jsem zatlačit zpátky, třmen namontoval, vrátil destičky a třmen seřídil. Od té doby má brzdová páčka strašně krátký chod a hlavně brzda skoro nebrzdí. Páka se nepropadá. Tak nevím co se stalo.

    Nesetkal jste se s tím někdo?

    Díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      tak to mas asi mastny:)

      0 0
    • šlapatko  

      Zatlač pořádně pístky a uvidíš.Taky mám na zadní brzdě u elixiru malou mezeru.Je tak malá že nejde kotouč seřídit tak aby neškrtal.Kašlu na to.Brzdí mi dobře.Ptal jsem se kamarádů v servise a je toběžný jev u avidu.Vliv na funkci to nemá :-) Spíš bych typnul že máš masné desky.

      0 0
      • MlokCZ  

        Dvoje Elixiry máme doma. Mezera je sice poměrně malá, ale nic hrozného (na obojich The One mám mezeru ještě znatekně menší).

        Ani jedny neškrtají. Tedy samozřejmě v extrémnější situaci typu velmi ostrý náklon kola si škrtnou, ale ne že by škrtaly běžně pořád.

        0 0
        • šlapatko  

          Ale jó šlo by to vycentrovat, ale mám křivý kotouč.Ze začátku jsem to rovnal, ale už na to dlabu :-) Nebaví mě pořád se v tom rejpat.

          0 0
    • Ruprt2  

      pokud sis opravdu dával takového majzla na desky jak píšeš, tak jsi zamastil kotouč :-)

      0 0
    • kyl  

      Než ty pístky roztáhneš tak si dej páku do servisní polohy,jinak budeš mít po chvilce zas krátkej chod.

      0 0
      • bikerp1  

        O tomhle už jsem tady taky někde četl, ale nevím jestli to platí pro Elixir 5, ale hlavně nevím jak se to dělá.

        0 0
      • bikerp1  

        Tak jsem zkusil pístky roztáhnout s páčkou v servisní poloze, seřídil třmen s vizitkama. Trošku to pomohlo, ale kolo stejně moc nebrzdilo. Nakonec pomohlo neřešit a jezdit! Při vyjížďce jsem pořád zkoušel brzdit, zapumpovat páčkou, přehodit do servisní polohy. Po cca 12 km brzda brzdí jak má a vibrace se taky vytratily.

        0 0
        • StuntJ  

          Někdy je to taky nejlepší, já jsem nemohl vystředit třmen. Bobek na to, vyjel jsem na 50km vyjížďku a když jsem dojel, vše bylo ok …

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.