• Rhagnhar

    Všechny zdravím. Pokukuji po novém MTB hardtailu, co snese i nejaky trail. Nedávno slevnili author versus 2017 na 27000 Kč.

    Budu rád za Vaše názory ,připomínky a zkušenosti s tímto kolem. Popřípadě alternativy do 30000 Kč.

    0 0
    • Čipera  

      To bych šel spíš do tohodle. Stejná cena, stejná výbava, lepší vidlice. Akorát teda absence teleskopu, ale řekl bych že na trailový ježdění to není až tak nutný, a radši si připlatím za lepší vidle.

      0 0
      • TeryPV  

        hmm, krasavec :)

        edit: ale možná bych zvážil tohle https://www.kellysbike.com/…on-30-p48689 Nevím, zda na 27+ je ideální 1×11, Eagle by bylo samo jiná.

        0 0
        • Čipera  

          Myslím si že na trailovy ježdění právě a 27,5+ kola 1×11 ideální je. Není to kolo na cestování je to kolo v podstatě na ježdění z kopce.

          0 0
        • TeryPV  

          Jinak jsem teď našel, že vyšší model je za „hubičku“ Komplet na SLX, Relevation https://www.kellysbike.com/…on-70-p48688

          0 0
          • Atilla  

            Me ten gibon přijde nemastný, neslaný. Zadní stavba 440mm, HA 67,5 a krátký reach + hlava 120mm. Třeba to moje NS má 420mm, HA 64, reach 435mm a 100mm hlavu. U pevnaka na zábavu bych už nešel nad 66Ha.

            0 0
    • Atilla  

      Tak ten versus má agresivní moderní Geo. Oproti xc strojům co ti sem dávají. Co se týče vidlice, tak všechno co má 32mm je špatně a je jedno jestli Rst, nebo RS

      0 0
      • Čipera  

        Uplne bych neřekl že je jedno jestli Rst nebo rs. A proč je na takové ježdění a v téhle ceně špatně 32mm to by mě taky zajímalo.

        0 0
        • Atilla  

          Všechny 32mm vidle mají na prd průběh.

          0 0
          • JFtryall  

            Ale to RST ma 34 nebo 35 nohy. Ale musi se rozdelat a namazat, aby to makalo. Pak to nechodi spatne. Uplne idealni by byl Auron na 150mm, ale nevim kdy bude Pluskovej. Do standartniho by sla nejaka 65mm a taky by to nemusela byt spatna kombinace s nejakou DH 2.5 lepivkou vepredu. Rekon je ale dobra guma a rafky jdou na TLR bez problemu. Blba je u Versuse prostupnost na prevodnik. Na 34T asi konci, ale to by melo stacit.

            0 0
            • Atilla  

              Tak proti téhle RST nic. Rozhodně lepší než Reba na 32mm po překopání na olej. 32t je bohužel strop u hodně plusek. S kazetou 10t by neměl být problém.

              0 0
              • JFtryall  

                Prave. Serie je NX a to je malo, 32–11 je obcas otrava. Navic je to hrozny tezitko. :-) Reba asi ok na bezny jezdeni, ale potencial plusek vede jasne k trail/en vidlim kolem tech 130–150mm a sirsim noham. Stejne jako geo, moc nerozumim tomu, proc davat na trailbiky hlavy kolem 69°, neni tam moc duvod chodit nad 67°, motat na tom cx asi nikdo nebude a ta jistota v rychlosti a prudkych vecech se hodi.

                0 0
                • Čipera  

                  Tak určitě bude lepší vidle nějaká širší, tušší, ale to už pak nemůžeš přemýšlet o ceně kolem 30 000 za kolo, protože jen samotná vidle bude stát jako celé kolo, o zdvihu bych řekl že to tolik nebude, máš přece furt pevnej zadek. Musej zachovat i nějakou cenovou dostupnost. A co se týče tý geo je to braný jako univerzální kolo tzn. koupíš 29" záplety a jezdíš si xc, nasadíš široký a rázem z toho máš trail bike, nejspíš proto maj geo blíž xc kolům, aby to bylo univerzálnější a našlo si to víc zákazníků. Je to nový a nemůžou začít dělat kola za 60k aby stály za to, protože by si to nikdo nekoupil. Já bydlet někde v krkonoších a pod. tak už mám 27,5+ doma.

                  0 0
                  • Atilla  

                    No hlavně záplety na 29" jsou taky úplně zadarmo:) Vidlice dělá kolo, pokud stojí za prd, krutí se a mlátí doraz, tak se nesvezeš. A geo? buď chceš trail/enduro, nebo XC.

                    0 0
                    • Čipera  

                      Tak obyč záplety na nějaký přejezdy zas tak drahý nejsou. Jinak kolo dělá rám, vidlice je až na druhém místě. Málo lidí na takovém kole narazí na nějaký nadměrný kroucení a pokud je ta vidlice slušná a dobře nafoukaná tak se vyhneš i mlácení, traily zas tak hustý nejsou. Spostu lidí tam jezdí s xc pavňákama na 100mm a 32mm nohama uplně v pohodě. A geo jakoby na tom na trailech záleželo nedělej z toho závoďáka.

                      0 0
                      • Atilla  

                        Ram pruží a tlumí? Zaplety na boost osy fakt nejsou levná záležitost.

                        Jestli bereš trail jako single tracks tak to chápu:) u nás máme jiné představy co se na trail biku jezdí.

                        0 0
                        • Čipera  

                          No se sračkou rámem mužeš mít jakou vidlici chceš a vždyck to bude stát zahovno, základ kola je dobrej rám a od toho se odvíjí zbytek kola. Asi tak, že na levný rám budeš kupovat drahou vidlici a obráceně, to je blbost. A ano i rám pruží a tlumí. Podle mě pevný 27,5+ je primárně stavěné na single páč s pevnou zadní stavbou jezdit něco hošího, jak ty řikáš traily by byl nesmysl a ani by sis to neužil, tam už by to chtělo spíš full že ano. Jinak ti připomínám furt se bavíme o kole za 30 000 co víc na tom chceš vymyslet.

                          0 0
                          • Bafoon  

                            Kam pak podle tvých „uzivacich škatulek“ patří bmx dirt atp ? S dobře postavenou geo pevného rámu a vidle co není žvyka a chodí.....

                            0 0
                            • Čipera  

                              Ach jo, neřikám že se s 27,5+ nemůžeš podívat někam jinam na nějaký lepší traily, ale určitě ne s kolem za 30k, protože je to v podstatě základ týhle skupiny. Nebo můžeš, ale nebude to prostě ono a neužiješ si to tolik. Jak pravil Atilla chtělo by to lepší vidli, lepší komponenty, brzdy, ale to už se pohybujeme na uplně jiné hranici kde jen vidlice stojí jako celé kolo. Já se bavím o kole které chce zakladatel vlákna kupovat a to je kolo za 30 000 už jsem to psal.

                              0 0
                              • Bafoon  

                                Dobře tak jinak:

                                *Podle mě pevný 27,5+ je primárně stavěné na single páč s pevnou zadní stavbou jezdit něco hošího, jak ty řikáš traily by byl nesmysl a ani by sis to neužil, tam už by to chtělo spíš full že ano. * – což je prostě nesmysl, každý to má jinak. (zrovna u atilly jsi mimo až úsměvně)

                                versus takhle osazený je za ty peníze top včetně vidle která po promazání snese hodně – čili super kauf i pro blbnutí.

                                jinak ta mantra o vidlici v ceně celého kola – auron RC2 je někde kolem 8–9tis, až mi lehne Pike tak nemám co řešit

                                ach jo :)

                                0 0
                                • Atilla  

                                  V klidu se dá na HT i s tím aionem za 6500kc.

                                  ČIPERA: Když se mi podíváš do profilu, tak tam mám NSko které jsem. Postavil za 40k. Kdybych si odpustil. Karbon řídítka, Teleskop a drahé nášlapy, tak se do 32tis vejdu na klid. A opravdu na tom lze jet fakt všechno a skoro o nic pomaleji než na fullu. Teď mám v zadu nahozene Plusko Minion 2,8"

                                  0 0
    • goofy  

      A co Commencal Meta HT?

      0 0
      • goofy  

        Aha… Versus pro 2017 je vlastně úplně jiné kolo než bývalo… Tak jak bych nic nenapsal. :-)

        0 0
    • Miki Gee  

      test od dolekopcom http://dolekop.com/…2017-je-bozi

      0 0
    • Rhagnhar  

      Díky za názory a reakce, na honění kilaku mam silnici. Proto jsem hledal neco, co nestoji 60 k a da se pouzit i nekde z kopce. Kolo z druhe ruky moc nechci. Proto mi tak nejak padl do oka ten pluskovej versus. Ten cannon taky nevypada spatne.

      0 0
      • Čipera  

        Já bych se tomu authoru vyhnul. Author má dobrý levný kola, ale ty dražší stojej za houby, odradila by mě už jen ta rst vidle.

        0 0
      • Acanthophis  

        A co ještě merida? – je teda škoda, že ten vyšší model (který byl ve slevě za 36k) už je vyprodaný, nicméně i ten nižší má s autorem úplně srovnatelnou výbavu a aspoň není tak zvláštně zohýbaný…:)) (geo si budeš muset dohledat sám – nekoukal jsem)

        Merida

        0 0
        • TeryPV  

          Vždyť to váží skoro 14 kg, to je celkem maso na HT, i když na 27,5+

          0 0
          • TeryPV  

            Pro rýpaly, to bylo jen takové udivující povzdechnutí :)

            0 0
            • JFtryall  

              Na bezdusich s tim neni problem jet v podobnych rychlostech jako obycejna 29er, samozrejme to linejsi je. Kolo nema takovou akceleraci, ale urcite to nejede spatne. Jsou tam tezky kola, kazeta i vidlice, ale snese to fakt hodne a na jednodussich trailech to je dost zabavne.

              0 0
          • Acanthophis  

            Tak pokud se zadateli líbí autor, který má podle specifikace skoro o kilo víc…:)) (14,85 dle stránek authoru)

            0 0
          • nomecz  

            ta merida je nahodou supr, 14 kg je normal v tehle kategorii, pokud vyhodi duse tak je o vic jak kilo dole hnedka

            je pravda že vyšší model kterej je už vyprodanej je cena/vykon mnohem dal, ale i tak je to z toho co tu padlo nejlepsi varianta

            0 0
        • Rhagnhar  

          Ta merida je taky fajn. příští tyden pujdu mrknout do Brna na authora. a zjistim si kde maj tu meridu

          0 0
    • FrodoBaggins  

      A co tohle monstrum , to mi přijde ještě vhodnější https://www.endorphinrepublic.com/…le-730-plus/

      0 0
    • FrodoBaggins  

      V porovnání s tím Versusem ??

      0 0
    • THORX  

      Dneska jsem naměřil vidli 150mm místo 140mm. Někdo dalši?

      0 0
    • THORX  

      Kolo v servisu :D tak jsem zvědav :) snad už to bude všechno ok.

      0 0
    • THORX  

      Tak servisák se nedostal do vidlice protože je tam malý imbusak asi 3ka která je strhnutá. Co teď ?

      0 0
      • Vilém  

        Samo se to.

        Tak reklamace, ne?

        0 0
      • Atilla  

        Tvl co to tam máte za samé exoty. Jak může strhnout 4ku imbus? To to neumí povolit sikovkama a vyměnit šroub? Tu vidlici rozdelat a složit je záležitost 20min

        0 0
        • THORX  

          3ku, taky mi to fakt připadá jak u debilů v tom Frýdku.

          Jinak se zžívám s pumpou na vidlice a tím Digi manometrem ukazuje to totální rozdíly :D nafoukaná podle pumpy na 110psi a digimanometr ukazuje 48:D

          0 0
    • THORX  

      Nevíte jaké je REACH nejlépe u velikosti XL ale beru každou informaci. Měřil jsem to a vychází to cca na 450mm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.