• Dzordano_Bruno1

    Ahoj,

    poslední dobou pořád přemýšlím a přemýšlím, jestli mám investovat do SPD, byl jsem jednu chvilku rozhodnut, ale pak mi peníze protekli mezi prsty a já mám minimum financí. Tak jsem se kouk na aukro a našel hodně zajímavých nabídek. Berte to prosím je ns srezervou:) Přeci jenom jsem student a dávat za tretry 3000 + 1200 za pedály je něco, co si nemůžu dovolit:(

    Takže na aukru jsem našel

    Tretry

    "Diadora ":http://www.aukro.cz/…l_44eur.html- 700,

    Exustar – 1290,

    "Shimano ":http://www.aukro.cz/…shimano.html- 1780,

     

    Pedály

    Shimano 505 – internet 380

    Shimano 520 – internet 450

     

    Takže moje otázka zní.

     

    Vyplatí se mi koupit třeba exustar + 520 ?

     
    0 0
    • kubad  

      ceny Aukro – Eshop si dokážeš srovnat sám ne?

      a u Aukra je problém že většinou kupuješ zboží bez záruky, bez možnosti reklamace a výměny, takže výhodnost si posuď sám

      0 0
    • Jogador  

      Jestli jsi z Prahy, tak se někd stav ve faktory outlet, bud na karláku, nebolik bikeexpert, nebo třeba v modřanech atd, někdy tomu řikaj i sport outlet. Já mám boty ze silničku do sud, a 14 dní nato byli na aukru za dvojnásobek:)

      0 0
    • Honza z H  

      Pedály si kup třeba z bazaru, ale u bot, zvlášť pro závodní použití, na těch bych nešetřil, kvalitní lehká tretra se nedá vůbec s levnou, turistickou srovnat.

      0 0
    • mrozu  

      Resil jsem stejny problem predloni a vyresil jsem ho pomoci M520 a treter z Lidlu. Celkem me to stalo 1200 a slouzilo to 1.99 roku (najeto cca 5000), nez se mi tretry zacly zespoda rozkladat a po reklamaci jsem dnes dostal penize zpet :D Vim ze tu zas bude kazdej ohrnovat nos nad tretrama z Lidlu, ale na tu zkousku poslouzily uplne bezproblemu, navic jsem za ne dostal bez kecu penize zpatky, takze to bylo vlastne zadarmo. A to se vyplati :D

      BTW v Lidlu na Gersky maj ty tretry tedka za nejakych 400, coz uz je primo smesna cena, byt chudy student, klidne bych do nich za tu cenu sel znova, ale jelikoz uz jsem pracujici student, koupil jsem si spesly za 3200 :)

      0 0
    • jackasss1  

      Tak já bych si nekupoval ani starší pedály. Tady máš třeba 520tky za skvělou cenu:

       

      Shimano 520

       

      A co se týká bot, za 1500–200 koupíš nové tretry. Pokud nemáš penízky navíc, tak předpokládám, že nejsi tak náročný a spokojíš se se základam SPD treter. Takže já bych použité nekupoval ;-)

      0 0
    • Marccoo  

      po zkušenostech s nákupem v eshopech,už bych tretry nekoupil,většinou mi neseděli a hromadu peněz jsem dal za poštovný,když jsem je vracel.Já si je prostě musím zkusit.

      0 0
      • jackasss1  

        Co se týká bot, tak o tom žádná ;-)

        Jde o to vyzkoušet v obchodě a pak pohledat na netu nejloevnější

         
        0 0
        • kubad  

          a nepřijde ti to ani trochu sprosté a nemorální?

          0 0
          • jackasss1  

            Ani ne, pokud hledá nejlevnější

            0 0
            • Vilém  

              Vsak jsme cesi ne?

              0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Mně to nemorální nepřijde. Až ten obchodník nebude mít vše o 1000 z nenaž­ranosti dražší, tak u něj budu nakupovat. A takový ty řeši, že musí platit nájem atd. To není můj problém, ale jeho. Jde tu o prachy . Můj problém je, že nemám na to, abych si koupil boty za 2000 a jeho problém je ten samej, že na to já nemám. Proto u něj vyzkouším a koupím na netu:) Když mi udělá cenu, která bude jen o kousek dražší, tak není důvod u něj nekoupit, ale o 1000 je dost:(

              0 0
              • Vilém  

                O jake nenazranosti mluvis? Nemyslis, ze kamenej shop musi mit zakonite vetsi naklady, nez eshop? Ma je platit ze sveho?

                0 0
                • Dzordano_Bruno1  

                  Ale mně to nezajímá, že si musí něco platit. Je to jeho problém. né můj. Že si někoho platí, tak ať si ho platí, mně to opravdu nezajímá. Přijdu do krámu. Vidím cenu 2000 na netu je 1300, tak proč bych měl dát o 700 víc, když si to u něj vyzkouším a pak objendám :) Jednoduché a tak to dělá velká řada lidí. A kdo ne, tak je hold blbec.

                  Pokud chci koupit něco s malou investici, tak zajdu do krámu a neřeším.

                  0 0
                  • kubad  

                    a fakt ti to není sprosté lhát prodavači do očí a chtít si skusit boty které u něho nekoupíš?

                    nebo přijdeš do krámu řekneš že si deš skusit velikost bot které pak koupíš jinde levněji?

                    0 0
                    • pitos  

                      Já se tomu nedivím,podobně vyčůraných lidí vidím kolem sebe mraky a ještě se k tomu hlásí, nejhorší natom je, že jim to  nedochází a za blbce považuji ty co z druhým nechtějí úmyslně  *******.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Je to smutny, ale je to tak.

                        0 0
                      • mrozu  

                        Nechteji umyslne *******? Tyhle obchody prave vyjebavaji s kazdym, kdo z nejakyho duvodu nenakupuje pres net nebo nevyhledava nizsi cenu. Nakupovani v predrazenych shopech deformuje podstatu kapitalizmu, prodejce se pak nesnazi snizit naklady, ale prenasi je na kupujici. Dekuji, o to nemam zajem. Jinak ty „internetovy“ shopy maji temer vzdy i kamennou prodejnu, takze o nejakych nizsich nakladech nemuze bejt rec, spis naopak, krome prodejny maji i web, kde si pohodlne vyberu, takze za min penez vic muziky.

                        0 0
                        • pitos  

                          Ale já přece nemám nic proti nakupování přes internetové obchody a ani proti vyhledávání  nejnižších cen.Jde jen o odzkoušení si výrobku v jednom obchodě  za účelem nákupu v jiném (e shopu).

                          0 0
                    • v POHODÌ klokan  

                      Proč bych mu měl lhát? Já mu řeknu, že se mi líbí tyhle boty a že si je vyzkouším. Když mi sedí, tak mu řeknu že si jejich nákup ještě rozmyslím. Pohledám na netu a když nenajdu dostatečně nízkou cenu, tak to koupím v kamenným obchodu. Na tom není nic sprostého.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Minimalne je to vycurane. Kdyz jsem delal nejakou dobu v ksefte, tak me tito lidi dost srali:( U bot  jeste budiz, ale kdyz si nekdo necha vytahnout pred kseft 4 kola, na vsech mu nastavis posed jak si predstavuje, travis s nim minimalne hodinu popisovanim rozdilu mezi modelama ap. No a za tyden ho potkas na kole, ktery bylo ve vyberu, ale samo koupeny nekde na netu. Jediny co pak cloveka potesilo, kdyz prisel a musel nechat kolo seridit, protoze byla jen preposlana krabice v ktrere to kolo bylo, platil si garancky a na zaver ti rekne, ze se na to mel vyprdnout, protoze nevidel dalsi naklady s tim spojeny. No u tech bot to neni tak tragicky, ale ten princip je stejnej.

                        0 0
                        • Schoscha  

                          to je ale potom tvoje chyba, že jsi mu nevysvětila všechny výhody nákupu ve vašem obchodě.

                          holt umění prodeje není vlastní asi všem.

                          0 0
                          • Vilém  

                            No to mas tezky, kdyz ti nekdo rekne, ze si vybral a stavi se druhej den, tak ho povazujes za rozhodnuteho.

                            0 0
                      • kubad  

                        prostě zneužíváš prodejce, není to slušné ale je to věc tvého svědomí, proč si je neobjednáš zrovna bez zkoušení ??? protože bys musel riskovat případnou změnu velikosti že :-(

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Souhlas. I když nakupuju už jen skoro ne eshopech, tak rozhodně nepraktikuju jít si boty vyzkoušet do kameňáku a pak objendat na eshopu.

                          U bot jsem to udělal jednoduše. První Spešly (sport) jsem si šel vyzkoušet do kameňáku a tam když jsem zjistil po pořádném vyzkoušení zjistil, že mi sedí perfektně, tak jsem je i koupil (cena mírně vyšší než na eshopech). Další Spešly jsem už objednal rovnou z eshopu bez zkoušení (i když to byl jiný model) s tím, že pravděpodobně sednou taky a v nejhorším je pošlu zpět.

                          0 0
                  • Martyss  

                    Nabízí se logická otázka. Co budeš dělat až kamenný obchod v tvém okolí nebude?

                    0 0
                    • v POHODÌ klokan  

                      Ono se ale totiž vždycky najde celkem dost lidí, kterým nestojí za to si někde zkusit boty a pak je ještě hledat na internetu, objednávat…chtějí je mít hned a pokud mají prachy, tak je koupí i za dost vyšší cenu. Tak to ale třeba u studentů nechodí, ti si klidně počkají nějakou dobu, když zaplatí o dostatečnou sumu míň. Úplně jasný.

                      0 0
                      • Martyss  

                        Hm…někdy se člověk stydí, že je z ČR.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Tak zas to ber tak, že ne každý vydělává tolik, aby si mohl dovolit koupit věc v krámě, když je na netu mnohem nižší cena. Já taky šel do kameňáků s tím, že si tretry jen vyzkouším (koupím si třeba gripy, aby se neřeklo) a pak je objednám z vyhlídnutého shopu na netu. Nicméně v tom kameňáku byly zrovna v akci (loňský model) a cena byla ještě o pár stovek nižší než na netu, tak jsem je samozřejmě rovnou koupil. Ale já osobně jsem rád, že existuj třída slušně vydělávajících lidí, kteří nehledí na ceny a nakupují rovnou v kameňácích bez hodinového hledání nejnižší ceny na netu – aspoň si pak my „méně majetní“ můžeme kde vyzkoušet tretry :-))

                          0 0
                          • Dzordano_Bruno1  

                            Tak přesně takhle to myslím :) A musím jen souhlasit:)

                            0 0
                          • Martyss  

                            Osobně to vidím takto. Jsou dva typy lidí. Normální, kteří vidí věci v souvislostech. Druhá sorta jsou vohnouti. Vohnout neustále myslí, že udělá někdo něco za něj. Stále vymýšlí, jak ochcat systém. Je zde jeden problém. Pokud se budou vohnouti dále rozšiřovat, tak už nebude, kdo by za ně dělal. V tomto případě kupoval tretry v kameňáku.

                            0 0
                  • Veprovak  

                    Naprosto souhlasim. Pro me jako zakaznika je nejaky najem obchodnich prostor absolutne nepridana hodnota. Nehlede na to, ze ani e-shopy vetsinou asi nefunguji ve virtualnich prostorech. Vzdycky to bude nejaky kancl, sklad apod. Osobne velmi casto vyuzivam moznosti odzkouset si neco nazivo a pak jit hledat na net. Pokud se cena vcetne postovneho vyrazne vyplati, nevidim jediny, a to ani moralni duvod, proc nenakoupit u konkurence. Je to holt bussiness :)

                    0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Nepřijde. Pokud by byl schopen kamenný prodejce nabídnout téměř stejnou cenu jako internetový prodejce, koupím to rovnou v kamenném, to je jasný. Ale proč kupovat předražené věci? Podle mě to takhle dělá spousta lidí, co nemá na rozhazování.

            0 0
        • Marccoo  

          To bych se hambou propadl.Když lezu do krámu,tak s úmyslem něco koupit a né dělat z prodavače vola.

          0 0
          • Kubiczech  

            Chvályhodné. Zvlášť když bereme v úvahu kolik prodavačů dělá vola ze zákazníka.

            0 0
            • Marccoo  

              Asi jde o výběr spravného prodejce,nebo jak k nákupu přistupuješ.Pokuď kupuji něco na kolo,ale třeba i tv nepo PC,tak mám už dávno rozhodnuto co jdu koupit a jaká má být cena,tam nenechávám prodejci prostor k manipulaci se mnou.V Lidlu nebo tescu,tam se tomu neubráníš,zrovna nejsem znalec jak výhodná je cena rajčat atd.

              0 0
              • Kubiczech  

                Jistě, tohle je scénář někoho, kdo kolům alespoň trochu rozumí, ale naprostá většina zákazníků cykloprodejen tak vzdělaných není. Někteří prodejci (doufám, že to není většina) jim vesele věší bulíky na nos a my tady někoho, kdo si ozkouší tretry div neodstřelíme.

                0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Tady je to samej boháč:)

      Mnoho lidí to dělá stejně jako já a co si budem povídat. Pravda je i v tom, že kamenný obchod má i internetový a tam ty ceny jsou nižší všude. Takže nevidím problém:)

      Když je někdo blbej jako vy a hraje si na hrdinu, že má tuny peněz, tak je má:) Mně to je ukradený. Až v kamenným nabídnou slušnou cenu, což se už hodněkrát stalo, nemám potřebu nakupovat na netu:)

      0 0
      • Schoscha  

        Samej Mirek Dušín, že?

        To že si jednou za čas někde něco vyzkouším a nekoupím, nebo koupím jinde, ze mě přece nedělá neslušnýho, nebo nemorálního člověka.

        Je to stejný, jako poslat poptávku na cokoli do několika firem a vybrat tu nejlepší.

        Je jasný, že na nabídce někteří pracovali zbytečně, ale to je obchod přátelé.

        A neříkejte, že to nikdo z vás neudělal.

        0 0
        • vikicek  

          Jenže to je jinej případ. Tady mluvíte o tom, že chcete tretry a do toho kameňáku jdete rovnou za účelem vyzkoušet přičemž víte že si je tam stejně na 100% nekoupíte. A když vám to neni blbý vůči prodejci, tak by alespoň mohlo vůči skutečným zákazníkům, bikerům, kteří si plánují v tom obchodě vybrat tretry. Co mam strkat nohu do nějaký prošláplý tretry, kterou si předemnou nazulo x hajzlíků co si to pak koupili přes net?

          0 0
          • Schoscha  

            Já taky netvrdím, že tohle dělám pořád a cíleně.Ale někdy se stane, že se mi něco líbí, vyzkouším ,poděkuji a omrknu to na netu, jestli není cena úplně mimo.

            Ale to, že si věc vyzkouším a sedí mi, mne přece nezavazuje ke koupi.Nebo snad ano?

            Když je to takový mor pro obchody, proč jsem ještě na žádným neviděl nápis např.:

            „Zkoušení zboží bez pozdějšíhi nákupu je zakázáno“

            nebo proč tam nemají ceník na zkoušení ?

             

            Protože by tam nikdo nechodil.

               
            0 0
            • kubad  

              ale tak jak to pises je to OK tady jde o to ze si nekteri jdou cilene skusit velikost do obchodu, aby si to pak objednali jinde. A jeste to verejne priznaji. To me vadi.

              0 0
          • v POHODÌ klokan  

            A ti bikeři, kteří si tu tretru nazuli a nebyla jim (vzali nakonec jiné číslo nebo jiný model) jsou taky hajzlíci, protože nazouvané tretry jsou už prošláplé a ty do nich musíš strkat svojí nohu? :-)

            0 0
            • jackasss1  

              Pánové, zapoměl jsem za sebe dodat, že samozřejmě pokud je cena o 2–3 stovky vyšší než na e-shopu, tak beru v kameňáku, protože stejně člověk platí poštovné. A pokud jdu do kameňáku, jdu pro model, který se mi líbí a který už na netu občíhlý mám. Uznávám, že je to do jisté míry vychcanost, ale pokud opravdu ušetřím 500 a více, tak bych byl sám proti sobě, protože za tuto částku se dá koupit další věc, oblečení, cokoliv …

              0 0
      • Sipal  

        No, třeba pomůže pohled z druhý strany. Si představ, že máš krám, v něm boty, a přijde nějaká socka že si ty boty vyzkouší a pak si je koupí levnějc na netu. Určitě budeš radostí bez sebe a budeš to považovat za férový jednání, žejo.

        Ten krám prostě nabízí nějakou službu za podmínek, který ty znáš předem. Férový je si říct dopředu, že buď jejich nabídku akceptuješ (takže když ti ty tretry budou, tak prostě zaplatíš, co krám požaduje, nebo na čem jste se třeba PŘEDEM dohodli), nebo jejich nabídku neakceptuješ, ale komplet. Ne že využiješ to co je zadarmo (správněji to, za co po tobě nechtějí peníze, zadarmo to pro ten krám rozhodně neni) a pak koupíš jinde. To je prostě dopředu naplánovaná vychcanost a divil bych se, kdyby ti to nebylo jasný.

        0 0
        • obda  

          obda

          0 0
        • kubad  

          přesně tak

          0 0
        • jIrI___  

          Tak s tím snad ale člověk pouštějící se do podnikání a obchodování musí počítat.

          0 0
        • pepino  

          Já bych internet zakázal jako v Číně a nebyly by žádný dohady o morálnosti zkoušení bot. No vlastně by nebyly žádný dohady :-)

          0 0
    • m4rkus  

      Přesně na ty diadory sem se teď koukal a asi je vemu. Snad nemaj hladkou podrážku, což se ale brzy dozvím od prodávajícího. Student jsem též a za lepší tretry se mi zatím utrácet nechce, obzvláště když to budou mé první.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.