• t100-CZ

    Ahoj všem bikerům a znalcům hudby. Rád bych požádal o radu . . . Do obývacího pokoje(5×4m) bych si rád pořídil nějakou audio soustavu na poslech hudby a sledování filmů. Asi tak 60/40 ve prospěch hudby. Moje představa je:

    1. Dvojice sloupových reproduktorů
    2. Zařízení které bude budit repro. Zároveň bude možný poslech rádia

    (fm), vstup – tv, vstup mp3/ntb a myslím si že by nebylo na škodu poslech internetového rádia. Jedná se o AV tuner?

    Předem říkám, že nejsem nějaký extra znalec hudební kvality. Rád bych do toho nějak extra neinvestoval, ale zároveň bych nerad koupil nějaký ******. Moje představa o ceně je 15 000. Pokud by bylo to bylo něco pěkného i bych nějaký dukátek přihodil.

    Prosím dejte návrhy. ..

    Děkuji

    Co říkáte na Yamaha NS-555 ?

    0 0
    • wilda81  

      V téhle cenové kategorii a zaměření bych šel do starších regálů (např. Canton, Elac…), klasického stereo zesilovače (Denon, NAD…) a tuneru. Po bazarech se dají sehnat pěkné kousky.

      0 0
    • ceo  

      20m2 + sloupy + 15tis. Kč nejde dohromady.

      Kup si 2p regálovky za cca. 10–12 tis. a za zbytek receiver.

      0 0
      • Mr.Dan  

        Taky bych spíš volil něco jako Tannoy Mercury M2 (ty už se asi neprodávaj, ale byly super, měli jsme je doma) a receiver (Denon apod.) nebo jednoduchej integrovanej zesík kolem 2×40W, třeba ten NAD..

        0 0
        • madcat  

          Nevím proč všichni doporučujou do menších místností ty ptačí budky – je to mrňavý, křičí to, nehraje to. Já mám v 15m2 místnosti cca metrový sloupy a naprosto žádnej problém. A snesl bych aji větší, s pořádným kotlem. Aspoň nemusí mikromembrána lítat 2 cm na obě strany a stejně výsledek je žalostnej.

          Jo, ty sloupy mě stály myslím 7000,–/pár, z bazaru. Nákupu v bazaru bych se vůbec nebránil, spíš naopak. Pokud jsou bedny zvenku OK, tak pohoda.

          0 0
          • wilda81  

            Očividně toho moc o akustice nevíš. Pokud se majitel ptá na to co si má pořídit, tak asi ani netuší, že pro dobrý zvuk musí místnost utlumit atd. V momentě, kdy do do běžného obýváku (s plovoučkou, žaluziemi místo závěsů atd.) dá sloupy, tak neuslyší nic jiného než dunění a rezonanci. Pokud je fanoušek techna, tak půl bídy, ale pro kvalitní, vyváženou a věrnou reprodukci v obyč. místnosti jsou slušné regály DALEKO lepší.

            ad t100-CZ + Yamaha NS-555) Tyto konkrétní jsem neslyšel, ale NS-777 jsou dobrý poměr cena/výkon. 555-ky nebudou určitě výrazně horší, ale stále platí doporučení regálů výše. Samozřejmě jak s tím naložíš je na tobě. ;)

            0 0
            • madcat  

              Pořádný bedny zahrajou v koupelně líp než krigle v suprtrupr zatlumené místnosti. To tvrdí člověk, kterej má doma aparát za statisíce a dopracoval se k němu za dlouhý leta postupem nákup → nelíbí → prodej → nákup lepšího ->…

              0 0
              • wilda81  

                Tím spíš bys měl být schopný konstruktivně poradit, ať nevyhodí prachy.

                nákup → slyšel jsem něco lepšího → nelíbí → prodej → nákup lepšího → slyšel jsem něco lepšího → nelíbí → … je přece normální životní cyklus hifisty ;)

                0 0
              • ceo  

                Jenže pořádné bedny nejsou dány objemem. Ano, pořádné sloupy zahrají líp, ale v daleko jiné ceně. Sloupy pravděpodobně budou 3p. U levých sloupů (o kterých se bavíme)bude problém sám o sobě se sladěním pásem a v malé místnosti se projevy znásobí…

                Min. limit pro sloupy byl 20.000Kč, aby měli nějakou kvalitu tak spíš 40.000Kč. Do těchto úrovní regálovky sloupy kvalitativně přehrají (s výjimkou mohutnosti basů).

                Dalším faktorem je velikost místnosti. Ve velké místnosti lze dřív použít sloupy, protože větší odestup od posluchače dá víc prostoru k prolnutí pásem. Může to znít divně, ale je třeba si uvědomit, že výšky jsou směrové a hluboký bass má velkou aplitudu. Ideální je být tam, kde se vlny výšek a basu setkávají. 2P Regály mají repra blíž u sebe a ideální místo je mnohem snáz určitelné a ovlivnitelné, než u sloupů.

                Tazatel má malou místnost a málo peněz..

                0 0
                • MirosPikos  

                  Nemám co bych dodal, líbí se mi to zakončení :) Je to tak… za tyhle peníze to prostě bude poslouchání hluku ne hudby, ať je jakákoliv.

                  0 0
                  • Erknold  

                    Měl jsem také sen o krásné repro soustavě do bytu. Po zkušenostech šváry, kdy je z stojan na květináč, doma není nikdy sám, o klid se starají dva malí zlobři, jsem si koupil dobrá sluchátka ;)

                    Ale s těma člověk tedy nemůže běhat po bytě a furt poslouchat hudbu při práci apod.

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      Na kvalitní hudbu s kvalitní aparaturou stejně potřebuješ klid. Jestli potřebuješ pracovat, tak dálkový sluchátka :)

                      0 0
                    • camlost  

                      ROFL

                      +1

                      na levém repro se objevil rámeček s fotkou prvního potomka. kytkám odolávám a vzdoruji (6 let!), ale asi všichni víme, že některé bitvy, zejména ty rozhodující, nelze vyhrát. ;-)

                      takže sluchátka (1 na doma, asi 6 až 10 kousků IEM – na kolo, do práce, k práci domů, na cestování, atd.). a aspoň Fii0 k notebooku, ať neposlouchám úplný shit. člověk nemůže mít všechno.

                      ale až se to (= děti) jednou odstěhuje, koupím si repro… houby, koupím si pěkný auto, vlastně kolo… ne, foťák. no dobře, invalidní vozík. tak nic. ;-)

                      0 0
                    • smash_mouth  

                      BINGO – jeste bych pridal kocku ktera si zacala brousit drapy o ramecky na mych B&W a pani na uklid co vyhodila ochrannou mrizku co mi deti urazily z vejskace.

                      3 roky celej aparat lezel v obejvaku a kdyz jsem se rozhodl ze alespon pustim fakosum Kasparka v rohliku, tak jsem zjistil ze vejskac nehraje a CD je zapraseny, tak to slo komplet na cisteni.

                      0 0
            • Toman  

              Rozdíl mezi Yamaha NS 555 a NS 777 je slyšitelný a to v objemu hudby na spodních kmitočtech a to celkem znatelně. 777 nepotřebují v žádném případě subwoofer, k 555 už by ho asi bylo potřeba, s filtrem nastaveným na cca 50Hz. Je to ovšem otázka vkusu, nebo vnímavosti na nižší frekvence atd. Při připojení výkonnějšího zesilovače to bylo ještě znatelnější, prostě větší trafo a silnější konec ty větší bedny vybudil citelněji a to i při nízkých úrovních akustického tlaku. Na středech, výškách i na prostoru nahrávky už si byly vyrovnané. Záleží tedy i na zdroji signálu a hlavně na zesilovači.

              0 0
            • t100-CZ  

              přesně jak píšeš to mám doma – nebyl jsi u mě? Plovačka, jen žaluzie. Ono prostor je 4×5m obývák a je to spojeno s kuchyní 3×5 otevřeným prostorem.

              0 0
    • toxical_ali  

      Ahoj,

      pred asi rokom som si kupil zanovne Dynavoice Magic FX6 a k tomu bazarovy Denon PMA-300V. Ziaden hi-end ale za celkovu sumu 5k aj s postovnym to bol obrovsky krok vpred po Logitech Z2300.

      Zelam pekny kauf

      Michal

      0 0
    • 19ala  

      ad 1 – sloupové repro jsou jasné, značky viz kolegové – Denon, Tannoy, dá se koupit i konfekce Sony, Technics apod., zvážil bych ještě subwoofer a měl by jsi sestavu 2.1, pak můžeš repro naladit více na střed a výšky a dunění dělá ten woofer

      ad 2 – máš na mysli AV receiver ( kombinace tuneru a zesilovače ), pravděpodobně pokud budeš kupovat nový tak už bude vícekanálový – příprava na domácí kino 5.1/7.1 apod.

      teď už to tak nesleduju, mrkni na značky co doporučují kolegové :-)

      0 0
    • Toman  

      Možná nebude od věci navštívit nějaké poslechové studio. Také jsem toho svého času využil. Tam mi přehrál hudbu, kterou jsem si přinesl a mám ji naposlouchanou, na různých zesilovačích a reprosoustavách. Takže máš přímé srovnání, jak která sestava hraje do prostoru, jak je měkká nebo naopak agresivní, jak umí rozlišit jednotlivé nástroje atd. Také zjistíš, jaké má aparát vstupy a možnosti připojení různých zdrojů a formátů zvuku i obrazu. Pokud ovšem hodláš pořídit nové komponenety a chceš alespoň určitou kvalitu, tak 15 tisíc bude asi málo. Jde ti primárně o poslech rádia ale věřím, že na tom budeš chtít přehrávat i hudbu ve stereu a zvuk k TV přenosům a k filmům. Mělo by to mít vstupy Cinch, USB, HDMI a přepínání na stereo ( hudba ), kdy budeš mít vepředu hlavní reprobedny a vícekanálový zvuk ( sport, filmy, hry ) se satelitními repro. Pokud vyžaduješ důrazné basy, tak vybrat takové, které umí basy zahrát. Levné repro i levné subwoofery pouze hučí a bučí ale nehrají bas. Subwoofer při použití u sterea je diskutabilní. Dokáže stereo řádně rozložit a znehodnotit prostorově i kvalitou zvuku.

      0 0
    • h.mad  

      Mám zkušenost s jamo s 606 hcs 3 + Yamaha Receiver s tunerem a super. Sloupy jsou 3 pásma a i bez subwooferu umí zahrát hezky basy.

      0 0
    • peterrb  

      Skoč na hifibazar.cz, ak by si teda bol ochotný doložiť ešte 5000, kombinácia ELAC FS 67.2 a Denon X1000 ti dá krásne hrajúcu, modernú fungl novú zárukovanú zostavu v súhrnnej MOC 31000,– s pripojením všetkého, čo si zmyslíš (mám vyskúšané), prípravou na domáce kino (podľa mňa zbytočné), krásnou hudbou, a TV zvukom a obrazom z PC, alebo prehrávača, s ktorým Reciver urobí divy.

      Čisté stereo by bolo o krok lepšie, ale zase za tú pohodu a púšťanie muziky cez telefón kľudne z NASu jedným klikom na fone, alebo tablete to stojí a rozdiel bez zvyku „na lepšie“ sotva rozoznáš.

      Inak by som šiel do novšieho reciveru a staršieho repra z bazaru, len že tamto by bolo komplet nové a tým pádom s vysoký WAF, zas ale repro z bazaru a ten X 1000 by hrali rovnako aj za tých 15… :)

      Btw. mám podobnú zostavu, ale cca za 150 000,– a tiež získanú po pokusoch, omyloch a výmenách, takže jakš takš viem, o čom to je.

      0 0
    • Kouba_2005  

      Samej hifík tady a pak si do toho pustíte mptrojky :-)

      0 0
      • peterrb  

        Ale no taaaak, trochu súcitu :)

        Na horkýže slíže a Záviša bohate stačí aj Grooveshark a už som pri návšteve počul, že „tie basy mám doma silnejšie a za ty prachy to má okná vyraziť…“, ale potom sa pustí Pink floyd a Mumford and sons a obývačkou znie už len Notypičotakto­jeinakava :)

        Dobrá hudba je ako dobrý bajk, majiteľ si rýchlo zvykne a dlho užíva…

        0 0
        • camlost  

          s bajkem to má společnou ještě jednu vlastnost:

          jakmile vyzkoušíš lepší kousek, tvé bankovní konto zakusí uragán. (naštěstí jsem si to vyzkoušel jen u kola, audio jsem oželel, viz výše)

          0 0
    • pee.tr  

      Asi 8 let mám sestavu bazarové Yamahy (od kamaráda) za tehdy 4000,– http://www.ebay.co.uk/…191407030378?…

      0 0
    • t100-CZ  

      Děkuji všem za názory. Před několika roky z5 jsem měl 5.1 od geniusu – tuším že to bylo HT5000. Znalci hudby jistě dobře znají a nemají rádi :-) Avšak mě jako člověku s hudebním hluchem to přišlo celkem OK, tedy až na malý výkon.

      Máš ještě několik otázek:

      1. Co jsem koukal tak receivery mají výkon okolo 5×120V jako třeba DENON

      AVR-X500. Ale reproduktory které s tím chci napájet mají běžně zatížitelnost okolo 300W – například CANTON – GLE 496. Bude to tedy hrát polovičním výkonem?

      1. Stále si nějak nedokáži představit funkce AV receiveru. Přepínání

      vstupů (TV/mp3/FM radio/ internet radio) provádím na ovladači?

      3)Orientují se pouze na malém displeji co má receiver a nebo se přenáší obraz do tv?

      4)Jak je to s přehráváním hudby s pc či mobilu? Musím připojit jack nebo to lze nějak spárovat po WiFi?5)Nejčastěji bych rád poslouchal internetové rádio. Jak se ovládá/ladí/ jak to celé funguje?

      Ocením typy jaký receiver přímo vybrat!

      Předem děkuji.

      0 0
      • kudlanka32  

        to jak to bude hrat nakonec nahlas zalezi na citlivosti reprobeden. Vykon se odviji od velikosti prostoru ktery chces ozvucit, citlivosti cili ucinnosti soustav a jak nahlas to chces poslouchat. Podle toho zvolis vykon zesilovace a nasledne by na repraku melo byt napsano vic nez na tom zesiku abys ho neusmazil, kdyz nekdo da volume doprava. Zaroven by mel mit reprak vetsi impedanci nez je minimalni co vydrzi zesik. V praxi ti staci cokoliv co vyda kolem 100W.

        0 0
      • Toman  

        Tak cokoli, co nese označení Hi-Fi, i ze spodních pater cenové nabídky ti bude hrát lépe, než Genius. Na poslouchání hudby nemusíš mít zrovna hudební sluch. Ten potřebuje zpěvák, muzikanti, skladatelé hudby, ty budeš pouze konzument a i tvé uši uslyší, jak nahrávka pospíchá, či je pomalá, hluboká, má prostor zleva doprava, dozadu i shora dolů ( i u 2 kanálového sterea ), budeš rozlišovat jednotlivé nástroje atd.

        Zajdi se podívat někam do prodejny k hifistům.

        AV receivery umí zpracovat vícekanálový zvuk, stereo, mají dekodéry na různé komprimované zvukové stopy, mají FM tuner pro zisk pozemního radia, dnes už snad i digitálního. Ty lepší pak mají možnost připojení zdrojů zvuků přes USB, Bluetooth, WiFi, obraz i zvuk přes HDMI i Cinche, takže propojení čehokoli s čímkoli přes AV receiver je možné. Nastavení receiveru, oživení veškerých jeho funkcí a možností propojení a jejich kombinací vyžaduje pročíst návod a postupně ladit. Vše přes dálkový ovladač, vše ti píše dispay na receiveru. Při propojení přes HDMI nevím jak to všechno spolu komunikuje, to musí říci povolanější. Internetové rádio je dle mého soudu už jako hotový signál, který ty jen v zesilovači převedeš do reprobeden. Takže ho budeš ovládat počítačem, mobilem atd. U WiFi ho zřejmě zpracuje AV receiver. Jednotlivé zdroje zvukového signálu musíš připojit na daní přípojná místa ( Cinch, SPDIF, koax, USB atd.) a pak jen zapneš receiver a zvolíš daný vstup.

        Dál už o tom více nevím, ani se tím nechci zatěžovat. Vystačím si s tím, co potřebuji. Omlouvám se tedy, pokud jsem poradil málo. A pokud chci občas něco na receiveru přenastavit, musím použít návod, to se nedá všechno zapamatovat. Proto raději starou dobrou klasiku – stereo, tu mám raději a také daleko lépe hraje. Ale i to je otázka priorit a pořizovací ceny.

        0 0
        • t100-CZ  

          i za tyto rady jsem vděčný a děkuji.

          Ještě k tomu internetovému rádiu. Myslel jsem, že se bude přehrávat rovnou z receiveru – připojím receiver na LAN/WiFi a následně jen vyberu rádio a to se přehraje aniž bych použil mobil či pc. Je to tak?

          0 0
          • Toman  

            Někde v časopise Stereo a Video jsem četl, že by to, co popisuješ mohly některé, ale asi jen ty dražší, umět. Ty levnější tuhletu výbavu mít nebudou a fungují tedy pouze na zesílení signálu a jeho transport do repro. U levnějšího AV recieveru budeš muset propojit např. FM tuner v mobilu s AV přes USB, Blutooth apod. Ale opravdu jist si nejsem.

            0 0
          • maros.77  

            Hele s tak omezenou částkou vem třeba tohle:

            http://www.hifionline.cz/…-sr10-cerny/

            +

            http://www.hifionline.cz/…-mercury-v4/

            k tomu si dokup nějakou kabeláž a budeš v klidu, za tu cenu nic lepšího nekoupíš. Pak jen poslouchej a nenech si do toho nikým kecat.

            0 0
        • fousek  

          U kvalitnejsiho zesilovace a repraku je nejvetsi problem to nakrmit dostatecne kvalitnim vstupem. Nektery interpreti jsou pro me na kvalitnejsi audiosestave neposlouchatelny (treba SOAD je dobrym prikladem) at uz je to origo CD nebo cokoliv komprimovanyho. Samozrejme vystup z telefonu nebo integrovany zvukovky je pro me na hranici poslouchatelnosti a u tehle pristroju je temer jedno jestli je zdroj v nejaky 256kb mp3 nebo ve flacu. O vzorkovaci frekvenci se nema venu vubec bavit, protoze komponentovy CD se svejma 44kHz tyhle vstupy stejne prevalcuje. Takze by me docela zajimalo jaky zdroje budou k poslechu pouzity, jestli by nahodou nestacily nejaky vetsi aktivni studiovy monitory.

          0 0
          • Toman  

            Proto jsem zmiňoval klasické stereo. je to opět věc názoru, priorit a zkušeností ale pro poslech hudby stále u mě vede sestava CD, zesilovač a dvě pořádné bedny.

            Dnes ovšem moderní přístroje nabízejí mnoho, tak ať si každý vybere, co potřebuje a co mu vyhovuje.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No tak hlavně zesik + 2 repro se daji sehnat za celkem pekne peníze a v paneláku s tím člověk nadela sousedům starotí až až. Kvalitní x.1 jsou násobně dražší..

              0 0
      • camlost  

        rozhodně ti nechci kazit nadšení, ale na _internetové_rádio_ kupuješ audio za 15k? :-O

        a co takhle kabely? započítal jsi cenu?

        zlacené konektory na HDMI jsou asi standard a nic to nestojí, ale musíš nějak propojit receiver s repro… kolik dáš? co třeba Oehlbach XXL Fusion Four za cca 25k pár?

        0 0
        • h.mad  

          K čemu jsou dobrý zlacený konektory na digitálních vstupech ?

          0 0
          • MirosPikos  

            +1

            Tohle jsme taky nikdy nepochopil

            0 0
            • madcat  

              Čím víc devítek za desetinnou čárkou u čísla vyjadřujícího procento zastoupení bezkyslíkaté mědi v káblu, tím lepší zvuk, ne? A samozřejmě to musí být tlustý minimálně jako zavlažovací hadice, a stát 10.000,– Kč/m, jinak to nehraje ;-)

              KrautWire ORG, 2,5 m set, cena 435.700,– Kč :-P

              0 0
              • MirosPikos  

                Ještě bych chápal kabely do repráků, ale HDMI nebo jiné kabely, které vedou digitální signál, tam mi selskou logikou vychází že 0 a 1 bude pořád 0 a 1. Takže kabel buď signál dodá nebo nedodá.

                0 0
                • t100-CZ  

                  tak v dotazu mě šlo hlavně o kvalitu repro a zesilovače/re­ceiveru. Myslím, že kabeláž stačí koupit standardní. Jako kabel za 25kkč je pro mě píčo..na. Má možná lepší vodivost, lepší elektroizolační vlastnosti, a další a další. Ale na výsledné kvalitě reprodukce se to dle mého téměř neprojeví.

                  0 0
                • madcat  

                  Tak oni by se zastánci těchto überdrahých digitálních kabelů určitě chtěli hádat, že kvalitní mega kábl bude těch jedniček a nul ztrácet co nejmíň, takže pak korekční obvody nebudou muset ten signál „domýšlet“, což je na zvuku vždy poznat, atd… No nevím, možná na tom něco i je, ale imho teda kábl nekábl se těch bitů stejně vždy ztratí tolik – chybným čtením poškrábanýho CD atd., že ten kábl to už nespasí. Anebo mě někdo opravte, pokud melu víme co :-)

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Pro zastánce těchto kabelů musí být bezdrátové sítě hrozným rouháním :) Místo USB Flash používají hliněný destičky nebo děrovací štítky.

                    0 0
              • Erknold  

                Se směješ, ale na repro jsou opravdu ideální 10 kV kabely. Mají dobře pořešené stínění a polovodičové rozložení potenciálu. Jen se hůře ohýbají a formují do lišt :D

                Ale jsou levnější, než navrhované varianty ;)

                0 0
                • t100-CZ  

                  Mám v práci kabel z lokomotivy – na 50kV při několika stovkách A. Ten bude určitě vhodný do obýváku :-)

                  0 0
                • Toman  

                  …polovodičové rozložení potenciálu.

                  Můžeš mi to osvětlit? To jsi vypustil pěkný nesmysl.

                  0 0
                  • t100-CZ  

                    chápal bych vysokonapěťové rozložení potenciálu. Ale polovodičové . . . Já si tedy myslel dodnes že kabely k repro jsou měděné a ty jsou z kategorie „vodiče“.

                    0 0
                  • Erknold  

                    To se dává. Pokud by se přímo na měď dala izolace (zesítěný polyethylen XLPE), vznikal by na povrchu té mědi potenciál, jelikož ne všude je stejný kontakt měděného lana a XLPE. Tak se tam vtlačí ještě taková měkká černá vrstva, která tento velký rozdíl vodivosti a nevodivosti rozloží. Tady se polovodič=špatně vodivý materiál, ale přesto vodivý. Zabrání se tím plazivým výbojům, které by mohly poškodit XLPE, jelikož ten polovodivý materiál pěkně přiléhá na XLPE a zároveň vyřeší potenciál na měděným svazku lanek.

                    Popravdě mi to přijde více hifi, než kupovat dvoumetrový kabel k repráku za 20 000 :) Třeba ten kabel od lokomotivy by byl COOL ;)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            K tomu, ze kdyz si potes vytahne kabel a ocumla ho, tak ti po chvili nezrezne…to same kdyz ho posahas/nekdo posaha spocenymi prsty…

            0 0
        • Infidel  

          Ouuu tady se zase dělají ramena :-)

          0 0
        • maros.77  

          Se divím,žes mu hned nenavrhl třeba nějaký Kimber minimálně za 50. Kolega napsal svou cenovou hladinu a třeba mu to takhle stačí,někdo ten rozdíl stejně neslyší,tak proč to řešit.Za sebe můžu říct,že někdy rozdíl poznám a jindy je jen v 5-ti násobne ceně,ale pokud na to člověk má a chce,je to jen jeho věc za co své peníze utratí.

          0 0
          • t100-CZ  

            přesně řečeno! Já bych poznal akorát cenový rozdíl.

            0 0
          • camlost  

            lehce zareaguji na tvůj komentář i na ta ramena výše.

            a začnu rameny.

            +Infidel: jestli jsi to pochopil tak, že takové kabely používám, pak ne (viz výše).

            a zbytek:

            nikomu samozřejmě neupírám právo utratit své prostředky podle svého uvážení (a myslím, že jsem nic takového nikdy nenapsal).

            je fajn, že jsme se všichni shodli na tom, že dát 25 k za kus kabelu (případně 400k+ za jiný kus kabelu) je nesmysl. koneckonců na hifinazory.cz lze najít doporučení na mnohem levnější kousky, které poskytnou přijatelnou kvalitu.

            tak teď už jen zbývá se shodnout, že bitrate datových streamů internetových rádií je tak nízký, že investice 15k je rovněž přehnaná. ;-)

            případně na lepší použití (lze zakoupit nahrávky 192 kHz, 24 bit, stereo, tzn. kolem 6 Mbps) to je zase poměrně málo peněz, což tu už taky zaznělo.

            0 0
          • Japhy  

            Každý má ten strop, kdy už nevnímá rozdíl v kvalitě reprodukce ale jen vítr v peněžence, někde jinde. U mne se to naštěstí zarazilo na poměrně přijatelné sumě (Marantz SR-3001 + Acoustic Quality Kentaur 612, v práci Audiotrak Dr. DAC nano + hluchátka Fostex T-7).

            Průšvih je že čím víc člověk nacpe do aparátu a čím víc se mu tříbí ouška, tím se zužuje množina kvalitních poslouchatelných nahrávek.

            0 0
      • peterrb  

        S týmto Ti poradím na príklade Denonu náhodou docela presne, ponevač mám Matrantza, čo je s Denonom jedna banda ;)

        1. X-500 už je moc veľký lowend a moc by si si s ním neužil, nemá

        totiž sieťové funkcie, X-1000 naproti tomu má skoro všetky funkcie vyšších a aj kvalitnejšiu stavbu, na hifibarar.cz za 7770,–. Ohľadne watov vysvetlenie padlo, vo všeobecnosti pokiaľ nebastlíš doma repráky pájkou, alebo nechceš robiť diskotéky (doslova, nie „akože“), nemusíš to moc riešiť.

        1. Ano, prepínaš to na dialkáči, prípadne potočením ľavého koliečka,

        prípadne klikom na ikonku na smartfone, prípadne automaticky cez všelijaké automatizačné appky tipu roomie remote

        1. Prenáša obraz do TV, na displeji sa tiež snaží zobrazovať čo

        to dá

        1. Toto platí zo spomínaných dôvodov len pre X1000! Telefon pripichneš cez

        3,5 mm jack, alebo USB kabelom do AVR, klikneš play a hrá. Ak máš Jabkofon, stačí mať pripojený reciver káblom k routeru s wifi, nič nenastavuješ ani nepripájaš, klikneš v telefone na Airplay a začne hrať (aj keď je vypnutý, alebo prehráva niečo iné..).

        Net radio si vyberieš dialkačom ako v hocijakom prehrávači, klikneš na play a hrá, prípadne v Denon appke na smartfone klikneš a hrá tak isto. Dajú sa uložiť obľúbené stanice, vyberať podľa regiónu, kvality, môžeš aj pridať vlastné rádio, čo ani nie je v ponuke reciveru a má len nejaký divoký stream… Podotýkam, že sa množia rádiá, čo hrajú (podľa označenia :) ) v „HD“ a ten zvuk nie je bratru vôôôbec zlý a na popík a podmaz urobia mnoho radosti, ono vlastne máloktoré net radio hrá vyslovene nepočúvatelne aj na drahšej zostave.

        Yamaha sú fajn kúsky, Denon má perfektne vychytané práve tie všemožné sieťové funkcie, zvuk bude možno trochu horší (aj keď za tie prachy tam moc roziel stejne nebude), ale ten pocit, keď prídeš domov, švihneš sebou do gauča a VŠETKO pustíš jedným klikom na telefon… Žiadne zapínanie kompu, tv a prehrávača, žiadne hľadanie diaľkáčov.. Ono to má svoje kúzlo a čo som to zapojil, počúvam muziku tak nejak viac :)

        0 0
      • kopejda  

        Av reciver mam nekolik let yamahu ( presny model ti nepovim pac sem linej to zjistit, cena asi 6k ) bylo to to prvni co jsem do obyvaku poridil a nikdo me nechapal :) televize prisla az o dva roky pozdeji funguju s nim takto: pokud chci hudbu z telefonu klasicky jack-jack, pokud zvuk z ntb tak usb pres ext zvukovku, pokud zvuk z tv tak optikou. Pokud poustim filmek z disku pripojeneho k tv a ma dolby digital, tv to posle optikou, reciever to pozna a digitalni zvuk posle do beden a sub. Moznosti pripojeni je spousty a nastaveni taky. O moznosti poslechu internetoveho radia primo z reciveru jsem neslysel. Ups nekoukl jsem na datum :)

        0 0
        • Japhy  

          To mi připomíná bejvalýho šváru: Receiver? Co to je, k čemu by mi to bylo? Marantz? Neznám. Proč sis nekoupil Soňáka nebo Panasonic? Nebo ten set 5.1 od Creative, ten hraje jaxviň.

          0 0
    • X-biker  

      http://av-prijimace.heureka.cz/…ha-htr-4066/

      http://www.alza.cz/…-d407655.htm

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jamo-s-626/

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jamo-s-608/

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/…upreme-2500/

      Mám takovou sestavu v pracovně:

      http://av-prijimace.heureka.cz/…ha-htr-4066/ (mám starší model 4064)

      Magnat sloupáky – koupené starší a do starších bych už nešel, před pár dny začala jedna chrčet, sundal jsem

      mřížku a vypadla na mě jedna celá membrána středobasu uplne se dokola vydrobila a vypadla. Řeším jestli seženu adekvátní

      repro dovnitř na výměnu toho zničeného nebo vyměním všechny nebo koupím celé nové sloupáky, kdoví kolik mají odehrané, ale hraje to i teď parádně.

      Toto jsem ještě doplnil tímto aktivním subwooferem, ale nejsem z něj moc nadšený, příjde mi hodně slabý.

      http://subwoofery.heureka.cz/jamo-sub-210/

      Takže za mě, bych ti poradil AV Reciever za + – 6tis a 2ks 2,5–3pásmových sloupáků za 8–10tis a budeš spokojeny.

      0 0
      • Toman  

        V podstatě s tebou souhlasím. Jakýmkoli receiverem Yamaha zakladatel nic nepokazí. Yamaha má razantnější, syrovější zvuk, než kupříkladu Denon, ten je takový jemnější. Použité repro bych také nechtěl. Lidi jsou kouzelníci a majstři a tak těžko můžeš tušit, co s bečkami kdo dělal, kam je přenášel, čím a jak je budil. Pak nastane, to co popisuješ. Repro jedině nové, rozehraji si je sám svým zesákem. A Yamaze dobře sednou repro Yamaha NS 777. Jamo 606 jsem zkoušel také a zvuk byl rozhodně méně živý než z NS 777. Magnaty hrají ostřeji, jakoby razantněji, ale více do stylu Tuc, tuc. A na drahé propojovací kabely se vybodnout. Metr repro Cu dvojlinky pořídíš od 60 Kč. Propojovací kabely mezi komponenty kolem 300 Kč také odvedou standardní práci.

        0 0
    • corben  

      Kdyz uz se to tu zvrhlo na kabely za 400k, tak co to zkusit na druhou stranu? :)

      http://kytary.cz/…0a/HN116570/ za 2k na hudbu, za dalsich 2–4k si muzes koupit random aktivni 5.1 na filmy, za zbytek do 15k muzes udelat nekomu radost a jako bonus si nemusis zvysovat zalohy na elektrinu ;).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdysi jsem se považoval za audiofila aneb co dům dal ;)

      0 0
    • jIrI___  

      Na stejně velkou místnost mám tyhle http://www.alza.cz/…-d138148.htm a spokojenost :-)

      0 0
      • MirosPikos  

        Ty asi nebudeš náročnej posluchač :)

        0 0
        • Martin  

          nebýt netopýr je občas výhoda :)

          mi ke spokojenosti slouží Geniusy 5.1 u kterých jsem akorát vyměnil přední satelity za lepší :)

          0 0
    • vasek80  

      Řeším lepší ozvučení k PC v ceně 5 – 20 k.

      1. cesta aktivní monitory
      2. zesík + regálovky

      Jako první budu muset pořešit zvukovku a analog Denon ale uvažuju i o zesilovači s DA převodníkem – např. tento Denon a k tomu nějaké 2p regálovky z bazaru.

      V aktivních monitorech se vůbec neorientuju.

      Poslouchám punk a power/ gotic/ heavy metal. Průšvih je, že většinu alb mám v mp3 i 128kb/s a dost se jich ani v lepší kvalitě sehnat nedá. Chtěl bych si koupit pěknou sestavičku kolem 20 000, ale právě kvůli řadě nekvalitních alb mi rozum velí držet se při zemi a koupit jen lepší zvukovku a monitory.

      0 0
      • kudlanka32  

        Denon ma takovy zastreny libivy zvuk, na metal to moc neni. Na mp3 bych koupil nejake bedynky s BT audio. U aktivnich monitoru si dej pozor – jsou near field na sezeni u pocitace a pak na normalni poslech do trojuhelniku bedny – posluchac.

        0 0
      • siafu  

        Jen uvedu svoje řešení – doma mám od roku 2009 kombinaci externí zvukovky a aktivní monitory – tehdy se mi do toho nechtělo více investovat a výběr byl veden ve stylu „pořídit něco lepšího než Genius“ – cenově to nakonec vyšlo kolem 8 tisíc…

        • zvukovka – Line6 UX1 – podmínkou bylo manuální ovládání hlasitosti
        • monitory – M-Audio BX5a – podle recenze asi nejlevnější monitory, které mělo smysl koupit

        Jako lákalo by mě vyzkoušet lepší monitory – něco jako Adam Audio A5X – ale nevím, jestli to má pro mě smysl, když jsem na hudbu úplný laik – bohužel moje rozeznávací schopnosti jsou na úrovni, že to buď hraje líp a nebo ne…

        Snad jen dodám, že přímo poslechové monitory mohou být trochu „specifické“, protože jejich primárním zaměřením je co nejvěrnější reprodukce zvuku – prostě zprostředkují zvuk tak, jak je. No a to je něco, co někomu nemusí vyhovovat… já s tím třeba nemám problém a oproti Geniusům je ten rozdíl tedy neskutečný.

        Letos mám za sebou i pokus se sluchátky AKG K-702 – bohužel se mi potvrdilo to, že sluchátka pro mě nejsou tak pohodlná jako mít možnost si pustit zvuk přímo z beden, jako zvuk byl zřejmě o něco jasnější, detailnější… nicméně třeba ve skladbě od Cindy Lauper True Colors se v prvních 30 sekundách vyskytl okamžik, kdy na mě zvuk ze sluchátek zapůsobil až nepříjemně – byl to jen krátký moment, ale nic takového se mi při poslechu z beden nestalo, přitom se jednalo o flac formát – problém je v tom, že pak po celý zbytek skladby přemýšlím, co to jako kua mělo být :D další problém nastal při hraní Skyrimu, stačilo trochu natočit postavu k jiné bokem, začít hovor a zvuk šel jen do jednoho ze sluchátek – jako předpokládám, že to je problém té hry, ale bedny jsou OK – no nakonec sluchátka byla vrácena a jiná už ani nevybírám.

        Na fotce je sestava i s volantem, vlevo na PC je vidět kus zvukovky, hned první ovladač slouží k regulaci hlasitosti, takže to mám akorát po ruce… klávesnice to sice taky umí, ale ze zvukovky je to mnohem pohodlnější a rychlejší, na současné klávesnici – Microsoft SideWinder X4 – je to pro mě prostě nepoužitelné…

        0 0
        • MirosPikos  

          Díky za tip, to vypadá velmi zajímavě ty Adam Audio pro účely kvalitního ozvučení PC :) Asi si udělám A8X radost.

          0 0
        • vasek80  

          Mě jen štvou všude ty příšerné modré a bílé Ledky, Hned vše musím rozebírat a odpojovat (což v záruce není to pravé ořechové).

          U sluchátek mám to samé. Osobně používám nějaké špunty a-jays, pamatuju si, že jsem kupoval nějakou vysokou řadu, která reprodukuje věrně, přesně a vyrovnaně (prostě něco jako monitory). No asi jsem si měl koupit tu nižší, protože ta měla být véně věrná s posíleným spodkem Já si musel dlouho hrát s eq abych z nich dostal víc basů a nepřišel o zbytek. Každopádně mě ale ty sluchátka baví, je krásně slyšet nástroje (zejména el. kytara jako bych přímo viděl struny) a oproti předchozím sluchátkům od Philipse za litr jsem snad v každé skladbě slyšel něco nového, ale prostě doma sluchátka nemůžu.

          Ten článek jsem kdysi už četl a BX5a jsem si už kdysi chtěl pořídit. Místo toho jsem rezignoval a koupit Creative T20 a pořádné ozvučení odsunul na jindy. Když jsem prolejzal nabídky obchodů, tak jsem se zamiloval do Genelec 8010 APM Tam bych se i s externí zvukovkou do 20k vešel, na pokoj do 20 m2 by to mohlo stačit, ale je mi jasné, že M-Audio BX8a s 8¨ basem a několikanásobně vyšším objemem bedny budou hrát níže a lépe i když v pokoji je nikdy nebudu budit ani na třetinu. Zejména podání takového šlapáku bych se u těch mrňavých Geneleců bál, to pak snad jedině subwofer, ale to už nechci a cena je zas někde mimo.

          0 0
        • MirosPikos  

          Optám se k tomu Adamovi, studiové monitory se kupují předpokládám po kusech. Takže cena není za stereo ale za kus? Díky

          0 0
      • krabica  

        Moje řešení: Mám Marantz M-CR510 a budu kupovat repro Dali Zensor 1, nebo 3. Dohromady to je za těch 20k Kč. Ale tato kombinace je spíš na měkčí hudbu. :-)

        0 0
      • vasek80  

        Po cca 2 měsících jsem vybral toto a nyní se skoro rok a půl odstupem nelituju.

        http://avmania.e15.cz/…en-pro-hrace

        0 0
        • Ricci  

          jj, preco nie, pre ludi ktori nemaju vysoke naroky na zvuk v pohode

          0 0
          • vasek80  

            Máš úplnou pravdu. Sestava za mega hraje lépe.

            0 0
            • MatS  

              No takovej Bowers Wilkins Nautilus určitě jo, ale ten je za dvě mega :-P

              0 0
              • Bubaaak  

                Nebo Martin Logan Neolith ? :)

                Vím že Elektrostatika všem nesedí, ale… :)

                0 0
              • Bubaaak  

                A vůbec, ten starej vtip znáš?

                Teď je tu poslouchám přes youtube a příjde mi, že hrajou hůř jak repračky u PC :)

                0 0
                • vasek80  

                  Mimochodem, doposavad jsem umístění v žebříčku Heureky bral jako nápovědu v případech, že danému zboží tolik nerozumím, ale to, že tato reprosoustava je TOP1 nechápu a zejména s ohledem co tam vtipálci dali hodnocení. Jsem myslel, že to je dle prodejnosti a hodnocení kupujících. Pochybuju, že toto někdo objednává po netu.

                  0 0
            • Ricci  

              to kazdopadne a aj za 100 litrov hraju zostavy vyrazne lepsie ako za 10…

              0 0
    • t100-CZ  

      Tak jsem opět zde :) Pošetřil jsem nějaké penízky, prošel si co je na trhu. Pro AVR už jsem celkem rozhodnutý že koupím:

      http://av-prijimace.heureka.cz/…n-avr-x1000/

      nebo

      http://av-prijimace.heureka.cz/…n-avr-x2100/

      Ale o repro ještě uvazuji zda-li vybrat sloupy a nebo regálovky a SUB.

      Sloupy:

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/…rono-509-dc/

      nebo

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/canton-gle-496/

      nebo

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/elac-fs-67_2/

      Regálovky + sub:

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/…hrono-502_2/

      nebo

      http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/…hrono-503_2/

      a to tomu sub

      http://subwoofery.heureka.cz/canton-sub-80/

      Která kombinace myslíte, že by mohla hrát lépe? Obojí to vychází na hifibazaru okolo 30 000Kč.

      0 0
    • makaltom  

      koukám po nějakých reproduktorech k ntb. Jezdím ve sklepě rodinného domu na válcích a hlasitost/kvalita zvuku z počítače je mizerná pro poslech filmu a hudby.

      Repro plánuju ve sklepě nechat (ať to stále nepřenáším). Moje představa o ceně je cca 2 000 – 3 000 Kč nebo něco tomu podobného.

      Vzhledem k tomu, že ve sklepě je soustruh, malá dílnička a sklad bordelu, nemělo by se jednat o moc velké a už vůbec ne choulostivé zařízení. Můžu přes ně tak maximálně hodit deku aby se na ně neprášilo.

      Mám 17" ntb, kterému už dávno odešli panty, kdyby to k něčemu bylo bral bych třeba 20" monitor se zabudovanými reproduktory v ceně okolo 5k? je to k něčemu dobré?

      0 0
      • Ricci  

        zabudovane repro v monitore stoja za hov..,isiel by som do klasickeho 2.1 systemu

        0 0
      • tonik666  

        Creative T20.

        0 0
        • makaltom  

          Creative T20 jsou velmi lákavé … Hlavně bych neřešil kam dát subwoofer

          Ještě mě napadla myšlenka pořídit nový 2.1 systém domu, ale podmínkou je vstup kabelem ze stolního pc + BT pro ntb, abych mohl přehrávat audio z ntb bez nějakého přenastavování a dalších kokotin. Pak bych stávající 2.1 posunul do sklepa, tam mi kabel nevadí.

          něco takového? případně něco s lepším rozsahem

          https://www.alza.cz/…d4595692.htm?…

          0 0
          • tonik666  

            Měl jsem Logitech Z2300, hrálo to pěkně, ale byl to hrozný krám (15kg), kabelů plno. Už jsem je eliminoval a pořídil Marshall Acton. T20 jsem vybral jako vítěze při výběru levnějších bedniček do práce. Hrají pěkně, ale Acton líp (a má bluetooth).

            0 0
      • maros.77  

        A co takhle nějaká kvalitnější sluchátka?;-)

        0 0
        • makaltom  

          sluchátka mi vadí jednak pohyb s drátem a zadruhé pocení apod… prostě sluchátka jsem zavrhl

          0 0
      • MatS  

        Mrkni na JBL Pebbles. Za cenu co stojí nebudeš věřit tomu co uslyšíš. Bohužel u nás se již nedají sehnat, ale přes Amazon seženeš.

        https://uk.jbl.com/…PEBBLES.html

        https://www.amazon.de/…A/ref=sr_1_1?…

        Cena cca 1400 kč.

        Já je teda mám už asi rok a super, i vzhledově. Každý komu jsem je doporučil nelitoval.

        PS: zvuk je mým koníčkem i povoláním.

        0 0
      • makaltom  

        objednal jsem Crono CS-2104X z b2c (Dejvice) a po zapojení do sítě i po vypnutí pískaly, jinak hráli čistě a hlasitě. Následovala reklamace osobně v Dejvicích. Bez diskusí, že za dva dny přijdou nové a jestli je mají vyzkoušet hned na prodejně. Skutečně v daný den volali, že i nově došlé bedýnky pískaj (prej jen subwoofer), domluvili jsme se, že mi vrátí peníze na účet.

        Objednal jsem z Alzy reproduktory Hama LPR-2180 a spokojenost. Zvuk perfektní, FM radio super věc, dosah BT velmi hraniční cca 4–5 metru, ale nesmím už moc stínit, délka kabelů k satelitům bych taky nazval hraniční.

        Nevím, proč to nemá radiobudík?

        Do sklepa přesunu původní 2.1. systém od Creative. To bude sledování filmů při jízdě na válcích. Už se moc těším.

        0 0
        • Japhy  

          Hm, chrchlátka nahrazena obdobnými chrchlátky. Mám k PC M-Audio AV 30, nestály čerta a hrají podstatně lépe než cokoliv celoplastového od Creative, Hamy a podobných pseudoaudio značek. Doporučuji něco od téhle značky, má obstojný poměr cena/výkon, v současné době se prodávají třeba AV32. Subwoofer k aktivním chrchlátkům v dané cenové hladině je naprostý nesmysl, dvě aktivní dvoupásmové bedýnky musí zastat minimálně stejnou práci. Ale koneckonců, jsou to tvoje a ne mje uši.

          0 0
          • makaltom  

            podmínkou byla možnost připojení přes BT …

            za méně než polovinu ceny mi konečný výběr přijde adekvátní

            škoda, že jsi nenapsal před týdnem, kdy jsem žádal o radu. Teď mě můžeš jedině politovat.

            Navíc větší satelity bych těžko u stolního PC umístil.

            0 0
          • madcat  

            3" basák, kurnik, jak to může hrát?. Basák má mít aspoň 10".

            0 0
            • MatS  

              To není úplně vždy pravidlo, že větší basák bude hrát líp. Spíš záleží na magnetu, výchylce cívky a hmotnosti membrány. A taky v jakém objemu je namontovaný. Vše to pak vyústí v v konkrétní frekvenční rozsah a akustický tlak.

              Je fakt, že z 3" basáčku toho moc vymáčknout nejde, ale pamatuji si na bedýnky JVC, které z takto malého širokopásmového repro vymačkaly neskutečné věci. Podobně JBL Pebbles mají malý repráček a hrají neskutečně super. Samozřejmě bez basů pod 50Hz. Někdy je lepší, když to hraje čistě a neduní.

              0 0
              • madcat  

                Jo, ty mikrosystémy JVC, dej jim pámbu odpočinutí věčný, dokázaly překvapit, jak pěkně naplnily místnost slušným zvukem. Otázka je, jak moc těm basům bylo pomoženo super-mega-hyper-bass elektronickýma obvodama. Slyšel jsem to bohužel hrát jenom párkrát, takže pořádnej úsudek jsem si nikdy udělat nemohl, škoda. Navíc se to už nevyrábí.

                Jinak pochopitelně u bedny záleží ne jenom na samotným repráku, ale i na ozvučnici atd…

                0 0
                • MatS  

                  Jeden z posledních JVC mám ještě na chalupě a opravdu tomu samozřejmě pomáhá na basech elektronika. Ale pokud by to ten reprák nebyl schopen zahrát, tak by mu ani elektronika nepomohla.

                  Ono těch vlivů na výsledný zvuk je mnoho a bylo by to na dlouhé povídání a spíš na jiná fóra než B-F :-)

                  Třeba si zkuste umístit bednu ke zdi nebo rozhraní zem/zeď nebo do rohu místnosti a pozorujte co se děje s basy ;-)

                  Ale rozvádět to tu nebudu, to už je akustika :-P

                  0 0
                  • Jimm22  

                    Před 15-ti lety jsem po škole makal ve firmě, kde jsme ty JVC bedny montovaly. Normy jak prase a když ti sjel šroubovák a roztrhls membránu, tak sere pes to opravovat :)

                    Ale dělali jsme i mnohem kvalitnější kousky

                    0 0
                    • Vilém  

                      Jo a pak se po bazarech v okrese blansko prodavaly repra KEF ap. :)

                      0 0
                      • Jimm22  

                        koukám že víš o čem píšu :D

                        Já tam byl jen chvílu, ale co jsem viděl jak to tam frčelo, to bylo něco :)

                        0 0
              • Toman  

                …hrají neskutečně super. Samozřejmě bez basů pod 50Hz.

                Nechci ti do toho kefrat, ale mohu. Tak hudba bez basů je dle tebe super. A zde byla položena určitě ještě výš, než spodní hranice 50 Hz .A to se vždy říkalo, že basa tvrdí muziku.

                Bas má hrát hlubokým tónem ale čistě. Bas nemá dunět. To jsi asi na omylu. Duní a bučí levné přístroje.

                Ale možná se mýlím.

                0 0
                • Ricci  

                  nemylis sa,je to tak

                  0 0
                • Japhy  

                  Možná jsem tetřev hlušec, ale kolik by měla být spodní frekvence jakou by měly být regálovky ještě schopné uhrát? U PC poslouchám (takové to domácí žvýkání) ESI Audiotrak Dr.DAC nano přes M-Audio AV40 II s frekvenčním rozsahem 85 Hz – 20 kHz a s reprodukcí např. kontrabasu jsem za ty peníze spokojen. Dost dobře si nedokážu představit jak z takového průměru membrány a objemu bedýnky vyždímat něco hlubšího a přitom poslechově použitelného.

                  0 0
            • Bubaaak  

              Jsou to monitory za 3… takže nic moc, ale hrajou na světlejší charakter a docela slušnou rychlost, takže ve své ceně paří k tomu lepšímu a když se doplní o aktivní sub, tak dokáží zatápět i dražším bednám :)

              Problém monitorů je, že jsou přísně směrový a když už mám sedět na jednom místě, tak si vezmu raději sluchátka…

              0 0
              • MnemonicJ  

                ze svojí zkušenosti mohu potvrdit, že jsou to rozhodně slušný repráčky za ty prachy, osobně bych se jich taky nebál, kdybych chtěl ozvučit menčí místnost za rozumný kačky…

                0 0
                • Bubaaak  

                  otazka ale zní, zda nepočkat měsíc a nekoupit rovnou M audia bx5, co jsem se o audio ještě zajímal, tak hraly o dost líp

                  0 0
                  • MnemonicJ  

                    no ale takhle můžeš šekat stále dokola :) Samozřejmě že když do toho nacpeš prachy, tak to bud ehrát líp. Stjně tak byc potom mhl jít do bx8, protože s 8" membránou už bys nepotřeboval sub… Nicméně někam do „dílny“ si myslím, že tohle je naprosto dostatečný. Ještě si myslím, že docela dobře josu hodnocený Kurzweil KS-40A, ale ty jsem neslyšel

                    0 0
                    • Bubaaak  

                      Audiofilství je svinstvo, ještě že mi došlo, že abych byl spokojen, tak bych se nedoplatil a skončil jen u sluchátek :)

                      Ale novy DAC mě čeká :-/

                      0 0
                      • MnemonicJ  

                        jojo, taky aktuálně preferuju sluchátka… Nicméně doufá, že někdy v budoucnu bude poslechovka kam postavím nějaký vysněný audio (to se bohužel stále mění, takže jak píšeš, je to nekonečnej příběh:)) Aktuálně mám už pár let Audio-gd NFB-11.32 a AKG K701 a Beyerdynamic DT 990 Pro (ty moc od doby AKG nepoužívám). Ono je bohužel tolik věcí do kterých člověk cpe prachy… :)

                        0 0
                        • Bubaaak  

                          Já bych raději ty 990, maj krasně teplý zvuk, oproti světlým, ostrým a sakra rychlým AKG 701/702 :)

                          Ale já byl vždy odpůrce AKG 701, jediný, kdy se dali poslouchat, bylo když je totálně zabil lampový zesilovač a ty taky nemám rád, protože zabíjí detaily a rychlost… :) (samozřejmě záleží na kusu, jednou jsem slyšel pěkný lampáč, možná dvakrát)

                          0 0
                          • MatS  

                            Tak AKG K701/702 je good, ale od doby co vypustili K812 už nic lepšího nechci. A to ještě jsou nový K872, ale ty jsou na jiný účel (uzavřené) a nemají takové přirozené podání.

                            Kdyby jste si je chtěli poslechnout, můžu zařídit (dělám u dovozce). V Praze nebo v Brně na našich prodejnách.

                            Jen ty ceny už jsou dost. Za to už je slušný bajk ;-)

                            0 0
                            • MnemonicJ  

                              tak testu bych se asi nebránil, ale jsem slabá povaha a mohlo by to skončit utracením ne zcela nepatrné sumy peněz :) Nicméně kamarád mi slíbil zapůjčení OPPO PM-1 (vyrábějí svoje repro a komponenty a k tomu prodávají OPPO přehrávače). Nicméně díky své úchylce do repro pro něj jsou sluchátka podřadný druh poslechu hudby. Nicméně za „rozumný“ prachy jsou sluchátka do paneláku nejlepší volba :)

                              0 0
                            • blaf  

                              Tak to bys mohl vědět: Mám AKG K530, zvukově mi celkem vyhovují, co do pohodlí ale ne. Mám velké uši, po nějaké době mě začnou bolet ušní lalůčky, po ještě delší době mě k tomu začnou bolet boltce nahoře. Jednak to vypadá, že hlavový most sluchátka příliš táhne nahoru a jednak mám malé mušle. Má AKG něco s vetšími mušlemi, zárověň za schůdnou cenu, kolem 3 tis.? Ideálně zavřený model (kupuju momentálně sluchátka do práce), ale klidně i něco polootevřeného.

                              0 0
                              • MatS  

                                Já teda dělám pouze profesionální AKG, ne commercial, ale ty sluchátka vyšších řad jsou podobný.

                                http://www.akg.com/…l-headphones

                                Potřebuješ tzv. „over ear“ mušle, aby zakryly celé uši a netlačily na boltce. Uzavřené se podívej třeba K271 MKII za 3090,– Kč. Toto je doporučená MOC, na netu to možná bude i o chlup levnější. Nejsou ale tak „sexy“ jak K530 :-)

                                http://www.akg.com/pro/p/k271mkii

                                Pokud netrváš na uzavřených, tak polootevřené v této ceně jsou K240MKII nebo předchůdce K240 STUDIO. Liší se jen vzhledem a popravdě Studio verze je hezčí a za pouhých 1890,–Kč oproti 2690,– Kč. Prodávají se oboje a ještě jich je dost.

                                U AKG je i výhoda v tom, že je snadná dostupnost náhradních dílů a seženeš kteroukoliv mechanickou část pokud se ti něco rozbije.

                                0 0
                                • blaf  

                                  Nejsem si jistý jestli sis K530 nespletl s něčím jiným. K530 vypadají podobně, jak ty co jsi dal a jsou taky over ear. Problémem je, že mušle nejsou dostatečně velké pro mé ucho a tak tlačí. Šlo mi jen o to, jestli existují modely s větším vnitřním průměrem náušníku než mají zmíněné K530, abych věděl jestli se AKG dál zabývat nebo je vyřadit. Každopádně bude nejlepší někam zajít a porovnat různé typy i značky. Díky

                                  0 0
                            • Bubaaak  

                              Na zkoušku klidně, ale zájemce nejsem :)

                              Spíš po srovnání proti HD800 :)

                              0 0
                              • MatS  

                                Stačí v Praze zajít do Vysočan u O2 arény do Music City prodejny. Jedny jsou na prodejně k vyzkoušení ;-)

                                Dokonce je tam i nejvyšší model K872.

                                0 0
                          • MnemonicJ  

                            jo to souhlasím, ty 990 jsou rozhodně jinak laděný než 701, nicméně ten zvuk mi sedne víc. I když je taky otázka jak na co a taky z čeho to zrovna poslouchám… Každopádně mám radši analytičtější zvuk s pro mě věrnějším podáním a to ty 701ky splňují. Chtěl bych zkusit HiFiMAN HE-500/560 ale ta cena už je docela ukrutná (spolu s tím mám vyhlídnutý i další převodníky, zesilovače…), ale vzhledem k tomu že když mám někde nějakou „volnou“ hotovst, tak jí nacpu do kola, foťáku, případně toho audia a když ani do jednoho, tak si alespon koupím nějakou dobrou flašku :D No a potom ty další vstupy co nejsem uplně schopen ovlivnit jako je auto, domácnost, rodina… :)

                            0 0
                            • Bubaaak  

                              Aby sis pomohl oproti 701… Přece jen AKG ve své době nadhodilo skara vysoko laťku a moc detailnějších sluchátek není. Kámoš kvuli nim přestal poslouchat „ojížděcí Jazz“, protože ho sralo jak všechny zpěvačky u zpívání mlaskaj :)

                              Naopak Senny HD600, nedej bože HD650 vedle nich jsou jak špatnej vtip (bohužel HD600 mi sedí víc charakterem než AKG 701, 650 jsou už moc „teplý“).

                              Mi řikej, mám se stěhovat a nějak nechci stěhovat svůj DAC od Karfíka a ODAC stojí sice jen 4, ale teď jsem utratil 10k jen za pár naběraček a nožů do kuchyně :/

                              Řikám, ještě že mě audiofilství přešlo :D V paneláku Bi-Ampovej Panicsonic… Už bych měl dvě DPA380, obě Fetový Dispre hozený do symetriky a splácel bych Elacy L500 :D

                              0 0
                              • MatS  

                                Mně audiofilství přešlo v době, kdy jsem začal dělat profi zvukovou techniku Harman Pro (AKG, Crown, Lexicon, BSS, dbx, …). A protože mojí náplní je systémy navrhovat, tak vím co jsou bláboly a co je fakt potřeba pro dobrý zvuk. Takže když vidím na HighEnd výstavě kabely tloušťky mé ruky, tak se jen pousměji a jdu dál.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nerikej, ze nepoznas rozdil v barve zvuku, kdyz mas kabel z dvoudevitkovy nebo ctyrdevitkovy Cu…

                                  0 0
                                  • MatS  

                                    Tak myslím, že sluch mám výborný, ale toto fakt poznat moc nejde. Jo jsou tací co tvrdí, že to poznají a pak při slepém testu jsou mimo.

                                    Takto se nachytali zvukaří z Barandovských studií před pár lety, když jsem jim vnutil náš zesík do slepého testu. Byli si tak jistí a pak čuměli jak péro z gauče.

                                    Highendisti poslouchají na takovéto „špičkové“ aparatuře CD a gramodesky. Mezi zesíkem a CD mají kabely v ceně našich bajků a kdyby vzali šroubovák a podívali se dovnitř, asi by se divili. Myslíš, že spoje mezi součástkami jsou zlaté a že místo cínu se používá zlato nebo stříbro? :-)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Pronim, z me strany slo o troleni:)

                                      Z meho pohledu na elektricke vlastnosti pro audio neni rozil v 99.99% a 99.999% Cu.....

                                      0 0
                                • MnemonicJ  

                                  No tak podobné čáry jako kabely za desetitisíce a jiné zběsilosti opravdu nejsou tím co bych extra řešil. Vliv různých komponent v řetězci, jejich odlišná charakteristika… To beru, to se dá slyšet zcela jasně. Ale přesvědčovat sám sebe o tom, že kabel za 20k vyřeší nedostatky poslechu, to fakt ne 

                                  0 0
                              • MnemonicJ  

                                Tak já nemám v plánu vyházet šílený peníze, protože mi ten poslech aktuálně celkem sedí. Poslouchám víceméně vše kromě nějaký elektroniky (tomu těžko někdy profi já chuť) a dost jsem se bál toho, jak si všichni stěžují, že mají 701 málo basů. Nicméně pro mě paráda. Poslouchám já tom klasiku, jazz, rock, metal i třeba reggae a u ničeho nepociťuji, že by mi basy chyběly. I když jsem dříve poslouchal ty 990ky, který jsou opravdu hutný a jinak mam u kompu aktivní monitory s 8"… Jak píšeš, audio nezná hranic(finančních) :-D

                                0 0
                                • Bubaaak  

                                  Tak s basama je to složitý :)

                                  AKG maj basů přesně tolik, kolik jich má být, jo, možná HD800 maj trochu víc, ale rozhodně ani HD650 neduní jak odpad od Koss, Bose, dr. Beats a podobný sračky.

                                  Problém je, že ty sračky lidi milují, protože duní, hučí a dělaj vše, krom toho že hrajou (ono je to někdy lepší, když si člověk poslechne moderní hudbu…). Přičti k tomu hojné poslouchání beden jako Logitech, Creative… a ještě hojnějším zapínáním mega super turbo hyper Boost by Mr. whootablackdick… A pak je jasný, proč lidi o AKG, dražších Sennech, A-T, Staxech… tvrdí že nemaj basy.

                                  Akustický koncert slyšeli naposledy když foukali na harmoniku, na dižinách a koncertech to hulej co to jde…

                                  Rozhodně ale AKG 701 nemaj nedostatek basu! Ne když se k nim dá zasilovač co je trošku vybudí, ale to zvládl posledně i Cowon D2 :) Hlavně ty basy se neserou do středů, ani do vyšších pásem, takže si udrží krasný detail, ukázkový prostor a neobyčejnou rychlost… Proto na nich dimu Bogir zní jak zpěv a né bezhlavé blití, Dragon Force jak přesné a dobře mířené hraní, nikoliv bezhlavé mydlení kytray. Six Feat under jak tvrdší rock a né bezhlavěj super mega death crypt metal :)

                                  Navíc v symfonickém orchestru si vychutnáš každý nástroj a nezní to jak jednolitá vlna :)

                                  Ale to moc lidem nevoní a hodí si sluchátka do nerez hrnce a osolí co to jde, jen ať to duní :)

                                  Ale ideál je příklad Sennheiser HD600 a HD650, hrajou skoro stejně a dost lidi volí raději 650, ale po delším poslechu unavují a je lepší přejít na HD600… Osobně jsem 650 prodal, protože je nemělo cenu nechávat ani jako zálohu… a to moje sestava patři mezi ty světlejší :)

                                  0 0
                                  • vasek80  

                                    Jak tak čtu, tak se ve sluchátkách vyznáš. Dokázal bys mi poradit sluchátka k domácímu poslechu z PC? Zvukovku mám Creative Sound Blaster X7, horší to bude se signálem. Poslouchám zejména český punk a starší nahrávky mám jen v 128 kbps, bez šance sehnat lepší, případně lecos poslouchám na youtube. Poslouchám, ale i Rock a Metal.

                                    Jde mi hlavně a jen o kvalitní reprodukci el. kytary, basy, bicích a zpěvu. Vzhledem k tumu, že poslouchám ztrátové formáty a kolikrát i slabé 128 kbps, případně starší nahrávky z pochybných studií, přijde mi kupovat hodně drahá sluchátka zbytečné. Viděl bych to do 3000, případně pokud by to za to opravdu stálo tak bych si připlatil .

                                    0 0
                                    • Bubaaak  

                                      Líp ti poradí na AV manii, ja už se audiofilství vzdal před lety a zaspal jsem v mnoha ohledech dobu :)

                                      Problém bude těch 128 a někdy i youtube, tam už je slyšet komprimace.

                                      Další věc je k PC, ale ruší tě u něj někdo, případně rušíš ty někoho? Nebo můžou hrát sluchátka i ven?

                                      Tady narážím na konstrukci, otevřená sluchátka hrají líp, ale hrajou i ven a slyšíš okolí. Uzavřený líp izolujou, ale oproti otevřený konkurenci, je slyšet že zaostávají (kelímkový efekt).

                                      A další je jak ti sluchátka sednou, ideální příklad jsou AKG 701, hrajou fakt perfektně, ale já je poslouchat nedokážu :) Takže nejlepší je vždy sluchátka vyzkoušet!

                                      Ale kolem 3 by se snad dalo sehnat Senn HD555–558 – střední třída, celkem slušný prostor, odpouštěj nahrávkám chyby, celkem obstojně si poradí i s metalem :) A jednoduše jdou modnout na vyšší model :)

                                      Pak Bayery 770, ale tam se cenou nevejdeš… teď koukám že se vejdeš s 660 http://www.sluchatka.net/…amic-dt-660/

                                      Pak za 4 AKG 701, ale to by si musel vyměnit svou hudební knihovnu, ty ti neodpustí ani zvukovku :)

                                      Ale za mě se zeptej ještě na AV, nebo jinde :) tuhle třídu nemám zmapovanou :)

                                      0 0
                                      • vasek80  

                                        Přez den poslouchám z repráků (když jsem sám doma), ale večer o víkendech žena s malým spí a já ponocuju, protože dělám pořád noční a tak i o víkendech chodím spát třeba ve 4, takže repráky potichu, nebo sluchátka. Takže otevřená by nevadila.

                                        0 0
                                        • Bubaaak  

                                          Za sebe bych ti doporučil ty HD555, možná Bayery, člověk je prostě musí milovat :)

                                          Je to zlaty kompromis, který to zvládá i bez zesilovače a hodně odpouští, navic Senn má sluchátka naladěný spíš libivě, než neutrálně. Ale jak řikám, už dotoho nedělám a možná jsou nějaký novinky, co je zadupou do země. Sony mělo ve sluchátkovém světě slušně vyšlápnuto ve střední třídě :)

                                          Třeba něco od Fostex, pokud má Audio Technica, tak ta měla taky moc dobrý sluchátka, ale většinou dělali uzavřeny a za otevřenou konkurenci zaostávali :)

                                          Zkus Av Mania, je tam kluk Bína a ten to měl pěkně zmapovaný.

                                          Hlavně nejdřív fakt zkusit, než pořídíš!

                                          0 0
                                          • vasek80  

                                            Díky, Sennheiser je mi celkem sympatická značka. Nejspíš zkusím. Jinak ta má Creative SB X7 sluchátkový zesilovač má, takže to by bylo bez problémů. Na AV manii mrknu, případně napíšu. Dík

                                            0 0
                                      • tonik666  

                                        Mě by zajímalo, jak velké rozdíly jsou mezi sestavami a zda má smysl řešit nějaký upgrade.

                                        V práci mám momentálně Grado SR60i + Fiio E10 – hudbu poslouchám většinou 192– 320kbps, nějaké flacy taky mám. Poslouchám převážně metal. Přijde mi že Grada hrají moc pěkně. Má smysl řešit lepší sluchátka řekněme do 6k?

                                        Na cesty mám AKG K450 + iRiver E40. Hraje to slušně. Poznám rozdíl když pořídím k těm AKG třeba Fiio X1 nebo X3? Poznal bych něco, kdybych pořídíl třeba Fiio X3 + AKG Y50?

                                        Rád bych si něco koupil, ale obávám se, že to pro mé použití nebude žádný hmatatelný přínos, tak se jen chci ujisitit, abych na to zase zapomenul.

                                        0 0
                                        • Bubaaak  

                                          Fiio X1/X3 je vynikající přehravač, který hraje skutečně krásně. Oproti iRivru bude mít větší výkon a líp vybudí sluchátka i v nižších hlasitostech, ale skokový rozdíl nečekej. Ale bude tam, kor u větších sluchátek který potřebují víc šťávy.

                                          Nejvíc dělaj sluchátka, Y50 neznám, ale K450 jsem měl rád. Ale pokud tam není nějaká šmelina (jako stejný měnič) což AKG nemá ve zvyku, tak hrát líp budou a bude to větší skok, jak výměna přehravače.

                                          Opět doporučím někde zapujčit y50, vyzkoušet zda iriver na ně má a co ti to skutečně přinese, ja ty sluchátka nikdy neměl a nevim co potřebují :(

                                          0 0
      • myscho  

        Bose Companion 2 III :)

        0 0
    • mastihuba  

      jen tak z profesni zvedavosti. co na tuhle zalibu rikaji sousedi, pokud nebydlite v rodinnym domku? :) preci jen i potichu pustenej basak v panelaku nebo v zelezobetonovym skeletu ozvuci pohodlně i vsechny dostupny sousedy. :)

      0 0
      • makaltom  

        rodinný dům z doby císaře pána zděnej na „dutou cihlu“

        když jsem jezdil v poschodí, tak nadávala babka, že se jí houpe lustr, ale sklep je fajn. To když pustím soustruh, tak je to horší

        0 0
        • mastihuba  

          duta cihla se delala za prvni republiky, tou to s prehledem a pres stoupacky lehce vybehne ze sklepa az do ctvrtyho stoku.

          0 0
          • makaltom  

            příležitostně ti vyfotím barevné malované výkresy baráku z roku 1904 – šířka kompletní nahozené zdi je cca 450 mm.

            původní sklep rozšířil až fóťa a má podkopané a pak podezděné zdi – podkopání mělo za následek, že část domu si o něco sedla a nosný střed domu popraskal, ale to je jiná kapitola …

            Při dodělávání francouzského okna v přízemí jsem si mohl loni prohlédnout jaká je dvojitá skladba obvodového zdiva.

            Sakra bydlím tu bezmála 26 let a ještě jsem si nevšiml, že má náš barák někde stoupačky … každopádně hluk jde spíš přes rákosové stropy, zdmi se to tolik nenese, jak jsem psal problém je více se soustruhem, to hluboké dunění samozřejmě rozechvěje celej barák. Hluk už tolik problém není.

            Každopádně můžeme diskutovat a až tu příležitostně budeš, můžeš si cokoliv změřit.

            Přikládám obrázek z meziválečného období/období první republiky. Bohužel přesné datum nevím,

            0 0
            • mastihuba  

              ja uplne presne nevim od kdy se duty cihly zacaly pouzivat a ani me to nijak netrapi. jen me zajimaly reakce sousedu na poslech hudby z kvalitnich repraku. Predevsim v bytovkach. na lontu at si kazdej doma pousti co chce, klidně cirkularku. :)

              0 0
    • vasek80  

      Sice bych se asi měl obrátit na nějaké audio forum, ale zkusím to i tady.

      1. Máte někdo přehled o HiFi aktivích subwoferech? Nepotřebuju extra výkon, jen doplnění k regálovkám s 5" středobasem.
      2. můžu na zesilovači nastavit spodní frekvenci vyhybky kterou nebudou regály hrát a nechají práci na subwoferu. Vypínaj se potom spodky na regálech, nebo je klidně nechám hrát od 60 či 80Hz či jen středy?

      Chci hlavně lepší šlapák, basa je celkem v cajku. A propos na jakých nejnižších frekvencích vůbec hraje el. basa?

      0 0
    • svobikk  

      zdarec, nechci zakládat nový vlákno tak se zkusím optat zde.

      mám zesák Yamaha yamaha rx v800 rds

      bedny magnat vector 55

      ale bohužel hrají potichu oproti starým podomácku dělaným bednám a jenom napojených na věži.

      mám tam pichlej aj kompl aj TV jak vstupy tak aj zesák mám zeíslený na 50% a sliším to tak normálně.. žádnej hukot.

      de se na to mzesáku nějak nastavit cistlivost vstupního signálu ? jako kdyby byl prostě moc zeslabenej. díky signal normálně přes cinche.

      když sme to zkoušeli u borca tak sem tam pichl přes aux mobil a taky to bylo potichu pak tak dal kámoš taky mobil ale iphone a hrálo to o dost hlasitěji.

      0 0
      • Pentaroth  

        Manual?

        0 0
        • svobikk  

          najsem bohužel tak anglicky vzdatný

          0 0
          • Pentaroth  

            Mas zesileny vystup z tel a kompu?

            0 0
            • svobikk  

              Jasně p právě že tv man na půl dycky stačilo na 11 mobil mám na plno a compl taky na půl a taky stačilo na trochu

              0 0
      • MatS  

        Ten receiver Yamaha má předepsanou impedanci repro 8 ohm. Ty mu tam cpeš 4 ohm bedny. To bych nedělal, protože hrozí, že si ho odpálíš. Těžko říct, jestli i proto nehraje slaběji, ale většina zesíků klasické konstrukce hraje do menší impedance větším výkonem. I když u těch digitálních konců tomu tak už taky není.

        Dále většina mobilů má na sluchátkovém výstupu úroveň nižší než je klasická linková úroveň vstupu zesilovače. Stejně tak pokud to z TV bereš ze sluchátkového výstupu a ne z line out výstpupu, bude to slabé. iPhone je v tomto výjimka, ten má výstup dost silný. nic moc s tím neuděláš.

        0 0
        • Pentaroth  

          Myslim,ze kdyz tam ma nizsi imp.repro,tak by mel prave hrat kapek hlasiteji,akorat zatezuje koncaky. Cili bych to moc nehulil…

          0 0
          • MatS  

            Tak jsem to myslel. Ale to plativalo u zesilovacu tridy A, AB a B. Ale u spinanych zesiku tomu tak byt nemusi. Do techto vicekanalovych kombajnu se davaji integrovane sracky nejcasteji ve tride D.

            0 0
        • svobikk  

          Ten zesák má nastavení přepnutí pro 4 a pro 8 ohm bedny

          0 0
          • Pentaroth  

            Hmm, co jsem tak proletel ten manual,tak ten zes nema separatni nastaveni hlavnich beden,pouze centr,sub a efekty zadni… Toz to nevim…

            0 0
            • svobikk  

              ted sem tý bedny zkusil zapojit do staré veže jako to bylo u starých beden a hraje to milinkrát hlasitěji než přes ten zesák, ten zesák a comp musím moc zesilvoat aby to hrálo hlasitěji.

              0 0
    • Martin  

      Zdar audiofilové, už nějakou dobu hledám záminku, jak nahradit trapné Geniusy 5.1 něčím onačejším, až mi odešlo jedno tlačítko :)

      Co si myslíte o této nabídce? https://elektro.bazos.cz/…AVR-3500.php

      Jako hlavní reproduktory mám 8ohm regály s 16cm měničem starší než já, které jsou zvukově celkem solidní. Centr a surroundy a subwoofer bych časem dopořídil, mezitím bych byl chvilku bez subwooferu a ostatní bedny bych měl prozatím od Geniusů…

      Místnost má asi 5×4 metry, takže pořizovat nějaké velké sloupové bedny nemá moc cenu.

      Co vy na to?

      0 0
      • petyn  

        Zkontroluj si u něj funkčnost repro výstupů( šrouby ke kterým připojuješ dvoulinku k repro ) Švára to měl 3× na opravě vypadávali mu sem tam jednotlivé bedny.

        0 0
        • Martin  

          Mám to relativně blízko, takže bych si domluvil osobní předání a otestování. Díky za tip.

          0 0
      • Japhy  

        Tyhle strojky jsou nezničitelné, můj Marantz už slouží možná 10 let, až mě to trošičku štve. Podle fotky nemá HDMI, ale to řeší krabka HDMI->HDMI+optika z Ali za pár drobných.

        0 0
        • Martin  

          HDMI nepotřebuju :) bo nemám a neplánuju televizi. Potřebuju jen slušný zesák k počítači, který líp využije potenciál mých bedýnek :)

          Optický vstup by to mělo mít, takže si zvuk z PC přivedu optikou a zbytek *****.

          0 0
      • Martin  

        Ještě jsem trochu hledal a přímo u nosu jsem našel https://elektro.bazos.cz/…d-Yamaha.php

        Názory? Sice dražší, ale zase „futureproof“ :)

        0 0
        • petyn  

          Tu jsem měl. Má takovej ostřejší projev oproti Harmanovi. Měl jsem k tomu připojeny bedny regálovky Mission M 30 a luxusní projev detailů i u rockovýh skladeb. Tu bych vzal radši a chybu určitě neuděláš.

          0 0
          •  

            +1, nabídneš 3 a půl a budeš mít perspektivní stroj a prodávající bude rád že je pryč

            0 0
        • mr.garisson  

          Doma poslouchám na Pioneerovi a mají vskutku čistý projev, pokud k nim připojíš něco obstojného. V bazáči je tenhle menší, ten by mohl splnit požadavky.

          0 0
      • Martin  

        A co tenhle Pincek? https://www.mall.cz/…-528-k-black

        0 0
        • mr.garisson  

          Slušná hračka, Já mám straší verzi VSX-1020 a ovládání přes mobil je super. Tahle navíc umí i Spotify a má vychytané neduhy z miunlých verzí.

          Jestli něco nového, tohle je fakt slušný stroj, vychází i dobře v hodnocení dle různých recenzí na internetu.

          0 0
          • Martin  

            Zatím se mi jeví jako nejlepší nabídka z těch, co jsem našel.

            Absence wifi mi nevadí, router mám pod stolem, čili si k bedýnce klidně natáhnu LAN.

            0 0
          • Japhy  

            Já jsem nějak skeptickej k podpoře čehokoliv uvnitř jednoúčelovýho cajku. Naposled když v smártTV LG co maj naši definitivně zařízli Skype bez slůvka omluvy. Změněj protokol, zařízení už nebude podporovaný a sbohem a šáteček. Receiver a TV co možná nejhloupější a veškerou funkcionalitu řeším pomocí pluginů do Kodi. Takové YT bez reklam, to je věc, kdo z vás to na chytrý televisi má…

            0 0
            • mr.garisson  

              Jenže ten Pincek jde živit z čehokoliv, na lanu to visí kvůli dálkovému ovládání, zbytek služeb můžeš řešit přes android box nebo PC, to už je na tobě. Že to umí Spotify a DLNA, to je jen plus. A co myslíš, že se musí změnit, aby to zařízení totálně odstavili? Standard HDMI?

              0 0
              • Japhy  

                Nerozporuju – dokud ty služby fungujou, je to plus. Určitě to půjde obstojně používat i když eventuelně klekne funkčnost Spotify služby. Jen že po zkušenostech s podporou nevěřím výrobcům ani nos mezi očima. Stačí když přestanou vyvíjet tu obslužnou appku na matlafounu. Just my 0.05$

                0 0
                • Barak  

                  Třeba ze Spotify používáš na přehrání aplikaci Spotify, ne aplikaci od výrobce zařízení.

                  0 0
                • Martin  

                  Na jedné straně máš pravdu, na druhé straně to budu mít píchlé přes optiku do zvukovky u PC a to bude hlavní zdroj signálu. Bedna bude stát na stole, takže na regulaci hlasitosti dosáhnu. Spotify mě moc nebere, podpora internetového rádia bude velmi příjemný bonus, nebudu muset pouštět počítač jen kvůli hudbě.

                  0 0
                • mr.garisson  

                  Jak je tu napsáno, ten Pincek využiješ akorát jako remote zařízení, kde běží Spotify daemon. Ten se Ti objeví v listu např v telefonu nebo PC přes web.

                  Navíc pokud nepřestane existovat Spotify, bude to fungovat nezávisle na verzi. Přes iPhone/Android ovládám 8 let staré VSX-1020-K a nevypadá to, že by něco nefungovalo, jak má.

                  0 0
                  • koko0925  

                    Jenom pozor, u toho Spotify musíš mít placenou verzi, jinak to neběhá.

                    0 0
        • Barak  

          To nevypadá zle. Mám něco podobnýho od Onkyo a nemůžu si to vynachválit.

          0 0
      • Georrge  

        Jak starý je ten Herman Kardan? Tyhle 5.1 zesy mají většinou „Déčkové“ koncové zesilovače (digitální chcete-li) a ty se poslední roky vyvíjí docela rychlým tempem, takže zatímco AB zesilovač bych se nebál koupit i starší (tam naopak byla kvalita kolikrát vyšší, než dnes), tak multikanálový zesilovač bych bral spíš novější (taky samozřejmě záleží na cenové kategorii starého a nového). Výhodou samozřejmě bude i modernější výbava, tedy pokud ji potřebuješ.

        0 0
        • Martin  

          Herman už je celkem dědeček a byl vyřazen z výběru :) našel jsem lepší nabídku na modernější hračku.

          0 0
    • wilda81  

      Když už jste to vlákno vytáhli. Nemáte někdo tip kdo by mi v Ostravě opravil starší Denon zesilovač? Konkrétně model PMA 1055 R a zlobí přepínání vstupů.

      0 0
        • wilda81  

          Ty mám v plánu oslovit, ale jsou z Prahy.

          0 0
          • MatS  

            Dneska sehnat nekoho kdo umi opravovat elektroniku na bazi vymeny soucastek a ne jen celych desek je temer nemozne. Sami s tim na firme zapolime, nasi servisaci jsou temer pred duchodem a nikdo novy to nechce delat. A to delame profi audio. Nakonec i mne nezbude nez obcas neco opravovat, treba minuly tyden dva digitalni mixaky. To navic umi malokdo.

            0 0
            • Martin  

              Ono to v éře SMD a vícevrstvých spojů není žádná sranda. Kde jsou ty doby, kdy se tranzistory pájely a šváby dávaly do patic :)

              Je to samozřejmě špatně. Hlavně díky tlaku na snižování nákladů, kdy se osazují stále horší a horší součástky, třeba kondenzátory, plus debilní nařízení ROHS a bezolovnatá pájka jakožto příčina hromady studených spojů.

              0 0
              • MatS  

                Jo jo, kychnes a ten SMD odpurek o velikosti ani ne 2mm je v prdeli :-) Ale s dobrou vybavou se to da. Problem je spis v slozitosti odhaleni problemu. A miluju ty zavady co se projevi jen u zakaznika. Dnes je to samy procesor, DSP apod. To uz ani opravovat nejde, to se fakt vymeni cela deska. Jen zakaznici nadavaji na ceny oprav. Bezolovnata pajka je kapitola sama pro sebe.

                0 0
                • Martin  

                  Jen u zákazníka a jen někdy, ideálně o úplňku v pátek 13.

                  0 0
            • wilda81  

              Jo to souhlas. Dokud jsem bydlel na Hané, tak jsem věděl kam zajet nechat premotat reprák nebo se zesilovačem. Chtěl jsem jen eliminovat poškození poštou.

              0 0
              • mirorek2  

                Znám tady jednoho týpka :-) Teď u něj mám právě zesák na opravě.

                0 0
    • svobikk  

      Mohli by jste mi nacenit zesák?

      Funguje tak jak má. Případně není problém odzkoušet na místě.

      Yamaha RX – V800 rds mám i dálkové ovládání

      0 0
      • mr.garisson  

        2,5k – 3k. Víc bych za to nedal. Tyhle Yamahy mívají problém se zdrojem nebo je tam od základu slabý zdroj, který jde časem kukat. Mluvím konkrétně o RX-350V. Ale nemusí to být pravidlo. Je to elektronika, nikdo do toho nevidíme. Obecně lze ale řící, že ty referenční modely mají kvalitnější součástky, takže vydrží.

        0 0
    • Martin  

      Jdu otravovat…

      Máte někdo zkušenosti s připojením – Yamaha HTR-4071 a PC monitor přes redukci HDMI->DVI?

      Obraz z počítače protažený přes receiver (do vstupu HDMI1) na monitoru vidím, audio mi taky jde, ale nemůžu zprovoznit OSD… čili nenastavím třeba wifinu. Je pes zakopaný v redukci? Problém je, že nemám monitor s HDMI, jen DVI a Displayport.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já tomu nerozumím, ale nejde to osd zvlášť a průchozí signál má prostě prioritu? Kdybys chtěl zkusit, tak mam malou TV s hdmi na chatě.

        0 0
        • Martin  

          Když mám jiný zdroj signálu a na monitoru zapnuté DVI, tak mi to píše něco se synchronizací, jako by do monitoru pouštěl neplatný signál (vyšší obnovovací frekvence nebo blbé rozlišení).

          Kdybys tu malou telku mohl na pár dní postrádat, tak bych byl rád, ať se v tom zbytečně nejebu :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Můžem pro ni večer zajet. Chatu mám v Křelově.

            0 0
            • Martin  

              Pajáda, kdyžtak SZ, kde a kdy tě mám nabrat.

              0 0
          • MatS  

            Odhaduju to na problém s HDCP nebo EDID. V receiveru by to mohlo jít přepnout.

            Počítač HDCP ochranu nepoužívá, proto s tím není problém. Toto byl kdysi problém starých hdmi switcherů, které neměli podporu hdcp a na monitoru bylo houbeles.

            0 0
    • Martin  

      Prokopnul jsem zobrazení OSD :)

      Na HDMI bylo nutno nastavit 4k upscaling. Poč mi do receiveru posílal 1920×1200, protože monitor mám 16:10. A receiver to nezvládl. Zkusil jsem nastavit 1920×1080 a ejhle, OSD se objevilo. Pak už jsem zas vrátil 1920×1200 a zapnul upscaling.

      Aktuální nastavení viz obrázek. Možná to někomu pomůže.

      Billíčkovi velký dík za půjčení telky. Ta mi taky pomohla.

      0 0
    • Martin  

      Soudruzi, co jsem mohl ******?

      Z ničeho nic mi Yamaha HTR 4071 nevidí obsah NASu.

      V poslední době mi čas od času po výběru zdroje Server Yamaha napsala No Content, ale pokaždé se to rozjelo. A poslední 2 dny prostě NAS nevidí.

      V síti jsem se nerýpal. NAS jsem neaktualizoval. Po prvním připojení receiveru mi to jelo krásně out-of box. A včil ani ťuk.

      Reset NASu do továrka jsem dělal, nepomohlo.

      Internetové rádio jede. Receiver v síti vidím.

      Plís help.

      0 0
      • MatS  

        Co mas za NASko? Na jinem zarizeni v siti NAS vidis a funguje ti prehravani? Treba PC nebo telka.

        Co router, tam se nic nezmenilo?

        0 0
        • Martin  

          NAS ZyXel326, nic jsem neměnil. PC obsah vidí, jak sdílené adresáře, tak i mediaserver.

          Na routeru se nic neměnilo. Akorát jsem do sítě přidával opakovač, ale ten jsem zas vypnul.

          No to mě *****, teď ta svině jede. Ráno mi taky jela, po příchodu z práce zas ne…

          0 0
      • Japhy  

        IP adresy máš předpokládám pevný. Nějakej bordel s přidělením z DHCP?

        0 0
        • Martin  

          Řeším to přes DHCP. Ale fungovalo to… na fixní IP to předělat můžu, to není problém…

          0 0
          • Japhy  

            Jestli se na konfiguraci routeru, NAS ani receiveru nic nezměnilo, přijde mi nějaká rošáda s adresami nově připojených zařízení jako přijatelná příčina.

            0 0
            • Martin  

              Přidávaný opakovač jsem dával s fixní IP z konce rozsahu, takže to by nemělo ovlivnit DHCP… každopádně mě mate, že to jednou jde a jednou ne.

              Ten přidaný opakovač je vypnutý.

              0 0
              • Japhy  

                Osobně zařízením připojeným drátem nastavuju přidělování pevných adres podle MAC adresy s rozestupem 10 a těm ostatním od stovky nahoru. Na doma vcelku přehledné.

                0 0
                • Martin  

                  Předrbal jsem všechno na fixní IP a nic :(

                  Tak hergot nevím.

                  Google mi řekl, že prý to může být verzí protokolu SMB, ale a) jsem do ničeho takového nesahal a za b) jsem v nastavení NASu ani nenašel takovou volbu.

                  0 0
                  • jeffi  

                    Pokud jedeš přes wifi, tak si na routeru nastav pevný kanál,. ale pouze 1–10.

                    Standardně je tam auto a pokud to přeladí zrovna na 11 neb0 12 kanál, tak to hlásí ztrátu konektivity.

                    Mě to podobně blblo na Chromecastu audio, co jsem to přenastavil, mám klid.

                    Ale věru nevím, zda je to pořeší tvůj problém.

                    0 0
                    • Martin  

                      Asi tam něco wifi-related bude. Propojil jsem to kabelem do routeru a jede to jako hodinky. Možná si někdo v baráku koupil nové zařízení a to se se mnou hádá.

                      Legrace je, že amp mám na stole, NAS pod stolem a router na nasu :)

                      Halt budu mít o kabel víc a o zářič méně. Do adres už hrabat nebudu.

                      Ještě si pro jistotu udělám znovu kalibraci beden, sice jsem obnovoval zazálohovanou konfiguraci, ale čert tomu věř.

                      Každopádně díky.

                      0 0
                      • MatS  

                        V tom zyxel NAS326 mas vyplou automatickou aktualizaci firmware? Ja jednou aktualizoval a dva mesice cekal na opravu chyby firmwaru a mel polofunkcni nasko.

                        0 0
                        • Martin  

                          Vypnutou, furt to otravuje, že chce aktualizovat. Ještě jsem nenašel odvahu :D

                          0 0
                          • MatS  

                            Posledni verze z konce lonskeho roku je ok. Mam ji a je v poradku.

                            0 0
                            • Martin  

                              Až budu mít náladu, tak na to aktualizovátko kliknu :)

                              0 0
    • Martin  

      Přátelé, kamarádi, přemýšlím nad propojením PC a receiveru.

      Co je podle vás lepší? Optikou ze zvukovky a nebo přes HDMI,

      Aktuálně mám poč do AVR tažený optickým kabelem z diskrétní ZK, jenže zvukovka mi začala blbnout, tak ji možná vyndám ven z bedny.

      Nabízí se buď táhnout zvuk opět optikou z integrovaného Realteku a nebo se vykváknout na zvukovky obecně a jít přes HDMI a spolehnout se až na elektroniku v AVR.

      Co nabízí lepší kvalitu?

      Názory?

      p.s.: počítače mám dva, jeden „velký“, který jde právě přes optiku, druhý NUC, který už přes HDMI mám.

      0 0
      • jeffi  

        A není to jedno?

        HDMI má datový tok, optika ze zvukovky jakbysmet.

        Předpokládám, že se cestou nic neztrácí, žádné ztrátové komprimace jako u BT, takže výsledek je závislý:

        90 procent: kvalita digitálních dat

        10 procent: kvalita DAC převodníků v receiveru.

        0 0
        • Martin  

          Otázkou je, jak se na kvalitě přenosu podepíše komprese do AC3 při použití SPDIF…

          0 0
          • black.horse  

            Netrolím, ale uslyšíš ten rozdíl vlastně? Pokud máš doma kabel nebo možnost si půjčit, zkus jedno za chvilku druhý a uvidíš zda poznáš vůbec rozdíl… přecijen každý slyšíme jinak a třeba zjistíš že případný rozdíl bude pro Tebe neslyšitelný.

            0 0
            • Martin  

              To je velmi teoretická otázka :) asi neuslyším. Spíš bych se rád zbavil té zvukovky a tak řeším, jestli to hnát přes onboard realtek nebo přes HDMI… teoreticky by se ta komprese do AC3 měla dělat podle konkrétního algoritmu lhostejno na kvalitě zvukárny…

              Asi si udělám test, HDMI kabel mám, tak to zkusím propojit a uvidím.

              0 0
              • black.horse  

                Tak tak… jedna věc zda to prostě bude poznatelný rozdíl, ale zase naprosto chápu, že někdo si chce udělat radost a mít to s pocitem, že to má v kvalitě:-)

                0 0
                • Martin  

                  Víš jak, člověk vymýšlí. Kdyby ta ZK neblbla, tak to nechám optikou, AC3 neAC3 :)

                  Aspoň je o čem dřistat.

                  0 0
              • bradek  

                Taky záleží jaké formáty chceš do AVR přenášet, Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio přeneseš pouze přes HDMI, stejně tak Dolby Atmos:

                The major distinction that HDMI has is that due to that higher maximum bandwidth, and the ability to send some additional metadata about the audio stream, it can provide support for some audio formats such as Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio, which provide higher audio quality than the more-compressed codecs that can be used in Optical, as well as higher channel count, e.g. 7.1 and now Dolby Atmos soundtracks.

                A na vzdálenosti:

                Optical has a huge advantage, in heavily RFI-infested environments such as today's average home, in that it is entirely immune to any interference. Whereas a standard HDMI transmission, which uses shielded copper wires, can potentially, if the shield is faulty, have its data corrupt by RFI (radio frequency interference). This is especially true on long cable runs, hence why long HDMI cables, if they're good quality, cost a kidney. Most people also agree that 15 m (50 ft) is the maximum distance for a standard HDMI cable.

                0 0
                • Martin  

                  AVR je na stole po mé levé ruce, PC pod stolem po mé pravé ruce. Když moc, tak 2 metry :)

                  Ještě se musím podívat, co všechno mi vlastní AVR přežvýká. Nicméně Atmos to třeba neumí.

                  0 0
    • kucka7  

      Nevím do kterého vlákna to dát.

      Potřebuju poradit, jaky reprák do kuchyně pro ženu k Vánocům. Ideálně něco takového do čeho postavíte i mobil, propojení BT.

      Díky

      0 0
      • tonik666  

        Do domácího prostředí jsou pěkné repráky Marshall, pokud bys oželel dockování.

        Mám pár let Killburn, předtím jsem měl Acton a spokojenost. Domů jsou ještě pekné repráky od Bowers Wilkins a Bang Olufsen, ale jsou děsně drahé, takže zálěží jaký máš rozpočet. Slušné recenze měly taky repráky od Ikey.

        0 0
      • mirorek2  

        Ta Ikea mě docela překvapila, placka jak obrázek a hrálo to „slušně“

        0 0
        • kubad  

          Ikea repraky dělá Sonos a ty hraji moc pěkně

          0 0
          • mirorek2  

            chodim tam jak ocas tam a zpet, cumim jak puk bo to cele zas v zatacce prestaveli (hra se jmenude utek ze skladiste:), hledame nejake police a najednou… to dobre haje, co to ku ?? to je na zdi?? :-)) lampa? no tvl

            0 0
      • JakeF  

        Koukni na Harman Kardon Onyx, na dock bych se dneska uz vykaslal.

        0 0
      • kucka7  

        Zapomněl jsem dodat, že by to mohlo být přenositelné. Což samostatné reproduktory asi nebudou. Nejsem žádný hudební fajnšmekr. A rozpočet taky není kdoví jaký.

        0 0
        • tonik666  

          Zkus být konkrétní…jaký rozpočet, jaký rozměr, jaká přenositelnost. Jestli chceš kus, co si budeš brát na cesty (velikost třeba Bang Olufsen Beoplay A1) nebo bude hlavně pokojový, kde se hodí ten Marshall s nožičkami.

          Jestli potřebuješ aby byl bateriový – baterie je slabé místo, pokud ho chceš na stabilní umístění, volil bych raději marshalla do zásuvky, který baterii nemá.

          0 0
          • kucka7  

            Rozpočet cca2000,–; přenositelný po domě , možná zahrada. Raději baterka, ale není priorita.

            0 0
        • Japhy  

          Byl jsem příjemně překvapený jak „dospěle“ a vyrovnaně hraje Bose SoundLink Mini BT II co má kamarád z kapely. Už se neprodává a stojí přes 5 tis., ale minimálně by stálo za to omrknout modely i od téhle značky.

          0 0
      • roman 3D  

        můžu doporučit JBL s DAB+ a FM rádiem, používám teda v garáži

        https://www.alza.cz/…d5895297.htm

        0 0
        • Oplt  

          JBL je dobrá volba.

          2 0
          • Japhy  

            Pro tetřevy co mají hluboko do kapsy zcela nepochybně.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Leda ten velký… objem nenahradíš ani u těchto malých přenosných.

            0 0
            • Japhy  

              Tak jasně že tyhle prdítka mají své fyzikální limity, ale audio inženýři ušli velký kus cesty a pro nenáročný poslech ty lepší kousky příjemně překvapí. Na koncentrákovaný poslech symfonie to nebude nikdy, ale k vaření nebo do dílny je to víc než dostatečné.

              1 0
    • Barak  

      Když už se tu řeší menší reproduktory, sháním nějaký reproduktor k mobilu (dárek). Nebude se nikam přenášet, zvuk stačí posílat přes Bluetooth, ale preferoval bych stálé napájení z 230V.

      Koukal jsem, že ve všem jsou dnes baterie a dobíjí se přes USB-C. Což by možná ve finále nevadilo, pokud je možné mít tam to USB-C píchnuté do zásuvky nastálo (což jsem se nikde nedočetl).

      Máte někdo tip? Preferovaná cena 2–3K.

      0 0
    • esmo  

      Hoši prosím o radu. Máme doma starocha Onkyo TX-NR708 a napadlo nás, co kdybychom k tomu chtěli připojit mobil přes BT jako zdroj zvuku.

      Našel jsem si, že by to mělo jít přes externí BT receiver, nicméně nemám s takovým řešením zkušenosti. Neřešil jste to někdo? Případně nedoporučili by jste mi vhodný typ k mému použití?

      Děkuji

      Specifikace receiveru:

      https://www.mall.cz/…o-tx-nr708-b

      0 0
      • MatS  

        Ještě mne napadlo, že já hudbu z mobilu streamuju přímo do smart TV, která je připojená k AV receiveru. Většina moderních TV to umožňuje. BT neřeším vůbec.

        0 0
        • esmo  

          Proto to celé doma vzniklo, aby se právě obešel ten krok zapínání Spotify na TV :-D

          0 0
          • krabica  

            Zkoušel jsi streamovat přes DLNA?

            https://play.google.com/…apps/details?…

            0 0
          • MatS  

            Nic na TV spouštět nemusím, posílám to přes DLNA. Jediná nevýhoda je, že TV musí jet. Ale já ji mám nastavenu tak, že po určité době zhasne obraz, aby se šetřil zobrazovač.

            0 0
            • esmo  

              To je zajímavý řešení, neznal jsem. Ale myslím, že se stejně přikloníme k tomu BT receiveru. Nicméně otestuju to doma, pohraju si s tím :-)

              0 0
              • MatS  

                Je to jednoduchý. Spustíš třeba Spotify nebo Youtube Music apod v telefonu, dáš vysílat na a vybereš svou telku. TV musí být ve stejné síti (LAN nebo Wifi). Stejně tak tam pošleš i video z YT, VLC apod.

                0 0
              • krabica  

                Však ten Receiver by měl DLNA podporovat, žádná telka netřeba…

                0 0
                • esmo  

                  Už tě chápu, komplet obejít TV. MatS to má zase s využitím TV.

                  0 0
                • MatS  

                  Nestudoval jsem jestli to jeho Onkyo umí, když psal, že je to nějakej obstarožní AV receiver. Ale teď koukám, že umí, tak pardon. :-)

                  0 0
    • Sipal  

      Mám TP link HA 100, prostě to připojíš, spáruješ s telefonem a hraješ, nic na tom není. Zvuk není úplně hifi, mám možnost srovnání s Lindemann limetree a rozdíl je jasně slyšet, ale na normální poslech je to v pohodě. Záleží na budgetu a uších.

      0 0
      • Tomas_82  

        To Onkyo bude mít slušnej D/A převodník, takže bych spíš doporučil Bluetooth přijímač s digitálním výstupem.

        0 0
        • esmo  

          Přesně to bych chtěl raději, ať si to udrží jakž tak kvalitu…

          0 0
          • Tomas_82  

            Já používám Fiio BTA30Pro a jsem s ním spokojený, můžeš využít i ten digitální výstup, nicméně tam už bude D/A převodník minimálně srovnatelný, spíš lepší než v tom receiveru. Ale samozřejmě je taky o dost dražší než výše uvedený Tp-link.

            0 0
            • esmo  

              To už je řádný cenový rozdíl. Budu se snažit najít nějaký cenový / kvalitativní střed.

              0 0
              • kubad  

                pokud máš doma něco co trochu hraje, tak tě poslouchání MP3 z telefonu přes bluetooth moc bavit nebude

                1 0
                • esmo  

                  Chce to přítelkyně a když chceš přítelkyně, tak se musí najít řešení :D … z mé strany to je jenom o tom, abych koupil jakž takž kvalitu.

                  0 0
                • Tomas_82  

                  Ono dneska na streamovacích službách můžeš poslouchat i Flac a solidní bluetooth čip už to dokáže zpracovat poměrně dobře. Pokud tedy v tu chvíli nemáš poslech hudby jako primární činnost, bohatě to stačí.

                  0 0
                  • kubad  

                    ale on se ptal na mobil a BT :D

                    jinak souhlas,

                    přes externí streamer je to ještě jednodušší – já používám port od Sonos, jede to v LosLess a přešla mě chuť na CD a podobné media :D

                    0 1
                    • wilda81  

                      +1

                      Už taky jedu jen přes bluesound node. LP jsem teda nevyhodil, ale je to spíš jen rituál než kvůli kvalitě.

                      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.