atera strada evo3 vs thule velospace XT3 939

9 nepřečtených
  • vladach80

    Zdravím, obracím se na majitele atery a thule s dotazem na vzdálenost kol od sebe.

    Měl jsem půjčený nějaký nosič na kouly zn thule a elektrokola jsem tam dal (bohužel typ si nepamatuju), co jsem dohledal z dostupných informací, tak thule velospace 939 by měla být vzdálenost ližin od sebe 25cm viz https://www.autio.cz/…-zdarma.html

    atera má jenom 19cm? https://www.autio.cz/…-zdarma.html

    když jsem dal kola k sobě, tak střed na střed kola je 19cm a kola jsou opřená o sebe – což podle mě není úplně OK, takže mi zbývá opravdu jen thule?

    nosič chci 3 + 1 a co největší nosnost (atera má 66kg)

    děkuji moc za Váš čas

    0 0
    • jecnak  

      Přesně tak. Pouze některé větší nosiče od Thule jsou dost velké. Jen počítej s tím, že na rozdíl od Atery je nedáš do kufru kombíka bez složených sedaček.

      0 0
    • ra.ma1  

      Mel jsem stejne dilema, nakonec jsem vzal Thule939. Loni byl na koloshopu nejaky slevovy tyden ci co a vychazel na 13k…3EN kola, na nem nejsou problem, nemenil bych, vse drzi a funguje jak ma (140–150km/h dalnice a pohoda) – vic od nosice necekam…kdyz sklopim jedno zadni sedadlo tak se da dat uhlopricne do kufru (Subo Legacy kombi)…mrkni sem:

      https://www.bike-forum.cz/…zne-zarizeni

      0 0
      • ra.ma1  

        akorat mezery na XT3 jsou myslim jen 19cm a ne 25cm…25cm je prej na 938 (pro 2kola)

        0 0
        • ra.ma1  

          právě proměřeno a potvrzuji 19cm mezery na XT3jce

          0 0
          • vladach80  

            děkuji moc za to přeměření, ono aby se v tom člověk vyznal, když někde je uvedeno 19, jinde 25

            metr je nejlepší popis

            0 0
            • osadilek  

              Dobrý den, jak jste se rozhodl. Právě řeším naprosto identické dilema pro 2 boost 29" full kola. Podle referencí by měla být Atera „precizněji“ vyrobená.

              0 0
    • jiboy  

      dobrý den, už jsem se ptal ve vedlejším vlákně. Mám 3 dospělá MTB kola 29 palců. Zkoušel jsem je dát na Thule 926 a lyžiny jsou od sebe jen 19 cm a to se mi zdá málo, Kola jsem na zkoušku 2 vedle sebe dostal ale z úpravou sedla a žádná mezera mezi nimi. Nejvíc se mi líbí Atera Strada M3 Sport, ale ta má jen 18 cm od sebe. Případně Thule 922 za 10700Kč.

      Chtěl bych něco lepšího. Líbí se mi Bosal Traveler 3 – kola od sebe 22 cm, ale je to moc velká skládačka (uchycení světel na videu apod.) Nyní si hraji s myšlenkou, že nakonec koupím Atera Strada E-bike M2 – kole od sebe 23 cm a k tomu třetí držák, kolo asi blíž ???? výš – máte takto někdo zkušenosti ?? – komplet za 13500 Kč. Držák chci dávat vždy do kufru, těch pár minut ráno a večer na cyklovýletě u auta mě nezabije. Ještě je verze E-bike DL širší o 20 cm – nevím, který držák by byl lepší na dospělá MTB kola. Jsme nyní 3 dospělý, časem až se syn osamostatní budeme jen dva. 23 cm kola od sebe mi dává smysl.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.