• FriedrichPetr

    Ahoj, prosím zkušenější uživatele – můžete mi prosím doporučit aplikaci (obdobu Runtastic MountainBike), která si bude rozumět s Apple Watch? Myslím si totiž, že ten Runtastic na hodinkách nejde. Děkuji

    0 0
    • novas752  

      Strava

      0 0
    • Smazaný účet  

      Strava

      0 0
    • FriedrichPetr  

      A něco v češtině? Já s angličtinou nejsem kamarád :-(

      0 0
    • FriedrichPetr  

      A opravdu není jiná adekvátní náhrada k tomu Runtasticu? Mám v něm data za letošní rok a chtěl jsem po pořízení AW (asi mi přijdou v příštím týdnu) pokračovat. Děkuji

      0 0
      • novas752  

        Ta Strava mi přijde adekvátní dost. Navíc má měřené virtuální segmenty a heatmapy – hustota provozu kudy se běhá, jezdí na kole atd.

        0 0
    • capo  

      Ze spousty podobných služeb runtasticu jdou exportovat všechny záznamy, které jdou poté importovat do něčeho vhodnějšího, rozsirenejsiho, jako třeba strava. Chce to hledat.

      Sorry že neodpovídám na otázku, ale vybral sis prostě na začátku nešťastně a je jednodušší to napravit teď než později. O hodinkách nemluvím vůbec…

      0 0
      • losik_p  

        aw jsou super jako rozšíření displeje iphonu, na ovládání nejrůznějších appek, trosku omezeně i na hovory

        jako sport tester se ale podle mě vůbec nepovedly (měl jsem verzi dvě a tri a nakonec skončil u suunta, které vymenim za garminy po dobehnuti záruky)

        důvody – baterka, nepřesný tep v porovnání s pasem

        0 0
        • folty.hans  

          Souhlas, plus za mě největší nevýhoda – křehkost (obyč hliníková verze).

          0 0
    • 1001100010001­11101  

      Endomondo.

      0 0
    • losik_p  

      přehod data z runtastic na stravu a porid místo aw garmin nebo suunto :) garmin bude možná lepší, ma pro cyklistiku lepší příslušenství (kadence a tachometr do náboje bez magnetu)

      0 0
    • folty.hans  

      Runtastic na AW funguje, přiznám se, že vyloženě na kole jsem nezkoušel, celkem v pohodě dokážu žít s nativní Aktivitou.

      0 0
    • FriedrichPetr  

      Nad Garminama jsem přemýšlel, ale nejsem až takový sportovec, abych je využil na více než pár % jejich možností. Na kole najezdím za sezónu cca 1500 km, k tomu sem tam trochu lehká turistika a to je tak vše. Ty AW vzhledem ke svým potřebám využiji víc. Jde mi hlavně o to, se po jízdě kouknout na délku trasy, nastoupané metry, porovnat si časy na totožným okruhu. Na to ten MountainBike je super.

      0 0
      • novas752  

        Na to ti stačí mobil v kapse, ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak je otrava pořád ho vyndavat :-D Navíc u mě chudák trpěl neustále nějakýma úrazama :-D Hodinky jsou podstatně levnější, je to takovaj spotřebák :-D

          0 0
          • novas752  

            Tak po jízdě se kouknout = vytáhneš ho jednou, ne? :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jasně, myslel jsem to všeobecně. Mám relativně dost činností na který mi stačí hodinky, ale řekl bych, že je to dost subjektivní. Každýmu vyhovuje něco jinýho.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Zapneš Stravu na hodinkách, zmáčkneš Outdoor Ride (máš tam i značku kola) a jedeš. Někde v podmenu lze jistě nastavit, při jaké minimální rychlosti se má záznam zastavit. Já používám pravidelně a němužu si vynachválit.

      0 0
    • Radek Broz  

      Jinak používám taky Stravu, ale z hodinek už fakt jen vyjímečně.

      0 0
    • Cen da H  

      existuje nějaká apka do které lze načíst gpx s trasou aby mi apple watch fungovaly jako turn by turn navigace? jde mi o to, že by se mi líbilo si na mapach naklikat trasu nějakýn aměrem kde to neznám a vyexpotovat gpx, načíst přes iphone do apky a watch pouzít na navigaci (aby mi daly hodinky signal kde odbočit atd.podobně jako navigace v autě) Máte nějakou takovou zkušenost? Z popisu výše mi přijde že strava/endomondo umí jen záznam aktivit, nikoliv navigaci po předem zvolené trase. Je mi jasný že mi doporučíte garmin, ale já už apple watch mám/používám, tak kdyby to šlo tak by mi stačily …

      0 0
      • Radek Broz  

        Zkus Komoot

        0 0
        • Cen da H  

          díky za tip, kouknu na to

          0 0
        • Cen da H  

          tak jsem si to nainstaloval a moje testovaci gpxko to nacetlo, vypada to presne tak jak jsem si pral, jeste testnu pri jizde tu navigaci na hodinkach

          jeste jednou diky za tip

          omlouvam ze se pisu bez diakritiky, ale na mobilu mne to desne otravuje

          0 0
          • Razlik  

            Ahoj, podařilo se zprovoznit navigaci na Apple Watch?

            Osobně mě tato funkcionalita zajímá nejvíc. AW nemám a zajímalo by mě, zda umí jednoduchou navigaci při jízdě na kole. Nemusí být ani mapový podklad, jen stylem za xx metrů odboč tam a tam. A druhá věc – je možné mít puštěno více app najednou? Tzn. zaznamenat trasu přímo přes Strava app a mít současně puštěnou navigaci?

            0 0
            • Cen da H  

              Dnes jsem zkusil otestovat komoot na iphone a iwatch a az na vydrz baterie iphone7 to funguje dle ocekavani. Jak jsem otestoval:

              Na mapy.cz jsem si pres planovani trasy vyhledal trasu pro kolo,upravil aby byla i momo znacene cesty a vyexportoval gpx. To jsem si ulozil na icloud.

              Na iphone jsemv aplikaci komoot naimportoval gpx a ulozil si ho do planovanych tras. Ulozil jsem si ho i v offline mode, coz vyzaduje si priplatit za mapy. Stredni cechy byly za 199,– tak jsem si rovnou koupil cely svet za 699.

              Po te spustil navigaci, funguje uplne stejne jako navigace pro auto vcetne hlasoveho navadeni. S iwatch jsou graficke instrukce prenaseny i na hodinky, jen se aktualizuji pri pohledu na hodinky ( otocit zapesti) aktualize na hodinkach trva cca vterinu.

              Jeli jsme s malym 5ti letym synem trasu 27 km cca 3 hodiny, za tu dobu iphone z90% spadl na 46% nabiti, hodinky pouze o 10% na 90

              V cervenci planuji jet na kole z kamenneho privozu do chlumuu trebone coz je dlegpx 140km, tak to vypyda zebudu muset k kphone vzit powerbanku a v prestavka h dobit.

              Komoot mohu doporucit, dela presne co potrebuju, jen je totak na 4,5 hodiny, pak vybije iphone

              Pisu s hospody na telefonu, tak omluvte diakritiku a preklepy

              0 0
              • Pikaču  

                Proc si delas trasu v mapy.cz kdyz to komoot umí daleko líp?

                Ja komoot práve pouzivam na vytváření a planovani a pak si to odešlu do Garminu ktery s komootem spolupracuje.

                0 0
                • Cen da H  

                  byl to prvni pokus, dovod proc jsem pouzil gpx z mapy cz je ten ze jde o znamou trasu k memu tchanovi, kterou jsem mel jiz z drivejska v gpx z map cz vyexportovanou a ulozenou. Ze Komoot umi planovat taky vim, ale zatim na vyzkouseni nedoslo. Na mapach cz jsem zvykly si trasu poladit potazenim vypocitane trasy na mape coz je moje oblibena vlastnost, uvidim jestli tohle Komoot taky umi. Tak priste az budu planovat vyzkousim Komoot planovac.

                  0 0
                  • Pikaču  

                    Na komootu das klik a include on route ( v mobilu). Na PC nevim.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  nějaké dlouhdobější zkušenosti s tímto způsobem navigování?

                  Jde dát budík AW i na řídítka a podle toho se navigovat?

                  Může ta navigace fungovat bez podpory mobilu?

                  0 0
                  • RapMan  

                    no nevím, dlouhodobě to takto používat mi přijde šílený.

                    Mě se osvědčilo trasu naklikat v mapách, pak dát navigaci po trase, telefon co nejvíc nahlas, zhasnout displej a šup s ním do batohu, a paní mi našeptává kde mám odbočit.....

                    0 0
                    • kubad  

                      souhlas, jako nouzovka snad, ale trvale je za mě nesmysl

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        no trvale bych to nechtěl… švih který jsem si naplánoval v mapě dopředu v neznámé krajině jezdím hlavně na dovolené a to jen několikrát za rok…

                        normálně to děláme tak že na rozcestí zastavíme, vytáhneme mapu nebo mobil a pak hledáme kam máme vlastně jet…

                        Edit:

                        když nad tím přemýšlím tak asi mobil do futrálu na řídítka bude nejjednodušší..

                        0 0
                        • kubad  

                          jj

                          0 0
                        • fred15  

                          Na mobil na řidítkách nedám dopustit. Vozím 1040, ale při delších trasách (cca 400km :) ) se občas při odchýlení sekne a chytí se až na další odbočce. Proto vždy na řidítkách i mapy.cz. Ale kámoš naviguje podle garmin hodinek na řidítkách a docela mu to jde. Nechápu.

                          0 0
    • RapMan  

      Mě stačí ta aplikace přímo od Apple, dám cvičení, jízda na kole a jedu. Ukazuje to km, průměrnou rychlost, zaznamenává tep.

      0 0
    • FriedrichPetr  

      Aha tak vyzkousim, dnes mi hodinky přišly, tak večer na to kouknu. Děkuji 

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já používám Sports tracker. Funguje i na hodinkách

      0 0
      • Smazaný účet  

        Akorát jsem ještě nepřišel na to, jak nastavit na sportrackeru na hodinkách auto start/stop aktivity. Na iPhonu to jde, na hodinkách asi ne.

        Neví někdo jestli to umí strava?

        0 0
    • fred15  

      AW 2 jsem si koupil právě jako hodinky na sport (kolo, plavání, posilka, squash, stěna, sauna, …). Sice nejsou moc bytelný, ale když se člověk smíří s nějakými oděrkami, tak vydrží docela dost. Chtěl jsem je právě jako sporttester a navigaci. Oboje ale zvládaly bídně. Furt se vypínají a i tak vydrží v akci chvilku. Pak se vybijí. Zprovoznit na nich nějak použitelně navi byl nadlidský úkol, ale všelijaké notifikace z FB apod, to Ti cpou pořád.. Dot toho na nich vidíš, jak ti furt někdo volá, což mě akorát znervozňuje… Tak jsem je daroval dál.

      Nakonec jsem to vyřešil kvalitním držákem na mobil. Na něm je navi nejlepší řešení, máš tam i nějaké blbinky typu nastupané metry, rychlost (se zpožděním cca 2–3s). Kcal jsem vzdal, prostě se hejbu pro dobrej pocit a ne kvůli číslům a nějaký hrubý odhady vypočítaný navigací / endomondem pro motivaci úplně stačí.

      0 0
      • TeryPV  

        No jo no, když to neumí ani nastavit, které notifikace chodit mají a které ne, tak to je pak blbé :)

        0 0
        • fred15  

          Díky za rejpnutí, jsem samozřejmě idiot, ale nastavit to zvládnu ;) Pointou příspěvku bylo, že všelijaké notifikace cpou AW defaultně, zatímco rozchodit na nich použitelnou navigaci už tak intuitivní zdaleka není.

          0 0
          • TeryPV  

            To nebylo ani tak rýpnutí do Tebe, jak do Apple. Protože pokud vím, mají to děláno tak, že na hodinky Ti chodí notifikace ty co máš nastaveny pro mobil. Nejde to nastavit zvlášť.

            0 0
            • krabica  

              Jo, nastavení notifikací je společné.

              0 0
              • TeryPV  

                Jj, kolega je z toho naprosto zoufalý…

                0 0
                • krabica  

                  Mně to celkem neva, mám většinu oznámení vyplých, ale chápu, že s tím někdo může být problém.

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Tak u nás je to spíš o tom, že třeba firemní mail fakt na hodinky nechceš, stejně tak neřeším neznámá čísla atd.

                    0 0
              • dopi  

                No nevím, ale na telefonu si upozornění mohu nastavit a AW pak vyberu -pokud chci stejně, tak zrcadlit iphone, pokud chci jinak tak je tam volba „vlastní“…

                Naviguje např. sygic nebo apple map, ale na kolo asi nic moc.. Spešl na kolo třeba Ride with GPS

                Jinak výdrž není nic moc, ostatní viz. Phantasma níže

                0 0
      • Smazaný účet  

        Hodinkam na sport se obvykle rika sporttester, Apple Watch jsou chytre hodinky. Takze Garmin ti plnohodnotne zastane sportovni funkce, ale organizaci a propojeni s telefonem ti nabidne jen v zakladnim provedeni. Naopak Apple Watch ti perfektne supluje a mnohdy nahrazuje telefon, ale ze sportovnich funkci umi jen to zakladni v omezene mire.

        Vsechno tohle si clovek muze dohledat, takze nechapu tve znepokojeni. Ale nejlepsi je stejne ta cast, kde tvrdis, ze chces sporttester a pak zase, ze se „hejbes“ pro dobry pocit a cisla na displeji te nezajimaji ..... :-D

        ..... ale tak hlavne, ze Apple Watch jsou spatne :-D

        0 1
    • Jiří999  

      Ahoj používáte nějakou ochranu na AW nemyslím tím sklo ale nějaký celkový obal, který ochrání jak displej tak tělo. Jezdím v lesích a nějaké bikeparky kde si měřím časy přes stravu (segmenty) nechci si je při padu hned zničit.

      Díky za rady. (graminy byly pro mě zbytečný)

      0 0
      • Smazaný účet  

        ano poižívám toto /…d6255422.htm?…

        občas když jdu na kolo nebo třeba do dílny tak to nacvaknu. Běžně to nenosím. Zhoršuje se přenos dotyku a při dešti nebo když se hodně potím tak se ta vlhkost dostane pod sklíčko a mlží se to. Nechci mít na hodinkách nic přilepeného natrvalo.

        0 0
    • RapMan  

      Ahoj, nevíte jak zrušit cíl v aplikaci cvičení přímo od Apple? Omylem se mi tan na kolo nastavil časivý cíl 1:30 a nedaří se mi to zrušit…

      0 0
    • krabica  

      Nemáte tip na nějakou multisportovní trackovací aplikaci, aby se Watch alespoň trochu přiblížili Garminům? Tz. trackování včetně celkem podrobných údajů na displeji hodinek, opravdu pořešené sporty, tz. že např. při sjezdovém lyžování nezapočítává výjezdy lanovkou, ale udělá další kolo v záznamu a s rozumnou aplikací na iPhone pro detailní rozbor aktivit a automatizovaným exportem do Stravy a pod…

      PS: Pokud by byl export i do Garmin Connect, vůbec bych se nezlobil…

      0 0
      • Tomcat  

        ROFL…

        0 1
      • roman 3D  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
        0 0
      • Belin  

        Ahoj, co se týče sjezdového lyžování, používám Slopes. Bohužel už taky nasadili omezení pro bezplatnou verzi, ale třeba ti to pomůže.

        0 0
        • krabica  

          Jo, ten jsem zkoušel, ale chtěl jsem nějakou souhrnnou aplikaci s jednotným GUI, ať se nemusím zorientovávat znovu pro každý sport. Slopes má taky na prd export dat, umí manuálně do Stravy a něco málo hodí do Zdraví, ale do Stravy se nepřenesou tepy a pod. a ve Zdraví není zase komplet aktivita, která by šla nasdílet někam dál. Placená verze to má lépe?

          0 0
          • Pavell  

            Zkoušel jsi WorkOutDoors placenou verzi za $7 ? Já to vozil na kolo kvůli možnosti map a plánování tras, Obrovská možnost customizovat screen a vytahnout spousty metrik. Dívám se, že je tam i klasické lyžování, snowboard, crosscountry.

            https://apps.apple.com/…id1241909999

            2 0
            • rask  

              Taky hlasuju pro WorkOutdoors.

              Jeste jsem k tomu kdysi koupil HealthFit, kdyz se poradne z AW neprenasely aktivity do Stravy.

              PS: Momentalne jsem ale zpatky na Garminech :-)

              1 0
          • Belin  

            Ani já jsem si ještě placenou verzi Slopes nepořídil, protože na těch pár lyžovacích dnů ročně mi to nedává smysl. Takže aktuální přesný rozdíl neznám, ale pamatuju si, že tak před 3 roky, kdy jsem Slopes použil poprvé, to přenášelo do Stravy mnohem více dat.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.