Aplikace tachometru do mobilu přes ANT+. Žádné GPS není třeba.

8 nepřečtených
  • HWSpeedy

    Existuje nějaká aplikace do mobilu která by fungovala podobně jako třeba Garmin jako tachometr? Jde mně hlavně o zobrazení jízdních dat a výkonových dat. Žádné GPS není potřeba, bylo by to na použití s indoor trenažerem.

    0 0
    • virtualcop  

      Třeba IpBike ANT+™ Bike Computer

      Trošku fuška s prvotním nastavováním, ale na základní údaje je to za 5 minut. Pokud si dáš práci a systém nastavení pochopíš, pak je to naopak ultimativní kompjuter – nastavíš si přesně to, co potřebuješ a chceš, nekonečně mnoho údajů, obrazovek, různé velikosti, barvy, zvýraznění…

      Respektive těch „cyklopočítačů“ podporujících ANT+ je celkem dost (jako aplikací).

      Předpokládám, že máš buď telefon s funkčním ANT+ chipsetem, nebo externí dongl do mobilu – jinak to samozřejmě fungovat nebude.

      Ale to by ses na tohle asi neptal…doufám :)

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • HWSpeedy  

        Díky moc. Chci použít Samsung A5 2017 který by měl podle uváděných parametrů ANT+ umět.

        Kouknul jsem na to a první pocit stejný jak komentář. Trochu přeplácané. Ale zkusím a uvidím, zda se bude dát nastavit například 6 základních údajů velkým písmem, jak třeba na GARMINU.

        0 0
        • virtualcop  

          Samozřejmě si můžeš nastavit třeba jen těch 6 údajů na celou obrazovku. Nenech se odradit tou prvotní prudou s vytvářením „své“ obrazovky – jde jen o to pochopit, jak se ty pole maźou a přidávaj. Jak to pochopíš, jseš schopný si to nastavit pak úplně přesně, jak potřebuješ (velikost oken, písma, barvičky, zarovnání, ohraničení atd )

          Jo, Samsung je jeden z mála výrobců, který ANT+ do mnoha svých telefonů furt zprovozňuje (a platí licenci ANT) – pokud u tohoto konkrétního modelu uvádějí podporu ANT+, mělo by to fungovat.

          A ten software je tedy „demo“ na myslím 1 milion šlápnutí/kadence nebo asi 1000km, nicméně pokud bude vyhovovat, stojí asi 100,– Kč a to myslím doživotně i s přenosem na jiný telefon – jeden z mála SW, kterej jsem si bez výčitek na Androida koupil :)

          0 0
          • HWSpeedy  

            Díky, zkusím se v tom pohrabat. Ideální by bylo najít na netu nějaký konfigurační soubor který by obsahoval 1–2 takové základní obrazovky odpovídající normálnímu tachometru a to si pak případně upravit. Uvidím.

            0 0
          • HWSpeedy  

            Tak už jsem to rozchodil, zorientoval jsem se i v té konfiguraci obrazovky. Ale nevím jestli to neumí, nedaří se mně zobrazit údaj průměrného výkonu za 20 minut. Je tam jen možnost nastavit maximálně 300 sekund a nebo pak druhý typ podle vzdálenosti a ten je maximálně 10 km.

            Nějaký tip? A nebo funguje aktuálně autor, jestli by nechtěl to nastavení času zvětšit.

            0 1
            • virtualcop  

              Už jsem to asi 2 roky nezapnul (respektive to nemám na současném telefonu nainstalované a Xperii mám někde zahrabanou, od té doby, co mám Karoo).

              Nicméně výkon 20 minut tam myslím nastavit šel, možná nakonfigurovat přímo počet vteřin/minut. Já měl nastavenej jen 5s a pak celkovej průměr.

              Když někde vyhrabu starej telefon, můžu se na to kouknout, ale po stěhování mám spoustu „nepotřebných“ věcí ještě v krabicích, takže to asi hned tak nebude :)

              Autor nevím zda funguje a ještě ten soft upravuje, nicméně zeptat se ho asi není úplně problém (pokud tedy reaguje) – kdysi komunikoval dobře (to bylo tedy v době, kdy vycházely novější verze s updaty a úpravami).

              0 0
              • HWSpeedy  

                Bylo tam maximálně 300 sekund. Nicméně autor zhodnotil že i 1200 sekund není pro ukládání dat takový problém a poslal mně upravenou verzi. Předpokládám že to dá i do následné produkční verze.

                1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.