Anthem X - kovový zvuk ze zadní stavby/kola při sjezdu terénem

7 nepřečtených
  • Pytlik

    Ahoj,

    mám Anthem X1 (2010) a při sjezdu nebo rychlejší jízdě térénem se mi ze zadní stavby/zadního kola začal ozývat dost nepříjemný tvrdý kovový zvuk. Takový kovový rachocení ve frekvenci drncání terénu do zadního kola. Při jízdě i sjezdu po silnici to nedělá.

    Začalo to v dlouhém kamenitém sjezdu na Gardě, ale nevím, že bych dostal nějakou extra pecku do zadní stavby. Je to něco jako kdyby klepal plastový blatník o zadní kolo při sjezdu, jen je ten zvuk kovový…(blatníky nemám, jen připodobňuji)

    Prohlížel jsem rám, ale žádnou prasklinu jsem nenašel. Zadní náboj taky vypadá ok.

    Tušíte někdo, čím by to mohlo být? Díky

    BW: Asi to nesouvisí, nebo aspoň nemyslím, že ne se zvukem, ale máte na athemu X vahadýlka s uchycením tlumiče souosé? (já při pohledu z vrchu vidím uchycení trumiče celé mírně uhnuté doleva). Může to být následkem nějakého pádu a letu, ale každopádně jsem už asi rok pořádně nespadl, takže se zvukem výše by to nemělo souviset… Ale možná je o originál, nevypadá to nějak násilně ohnutý… Jak jste na tom anthemisti?

    0 0
    • Gustaf 81  

      nemůže to bejt z tlumiče? Jeho uchycení, ložiska v loji nebo tak něco?

      0 0
      • Pytlik  

        Nevim. Pokud neco spasnyho nekoho nenapadne, asi to budu muset cely rozdelat. Zarazi me prave to, ze to zacalo delat tak nejak nahodile, bez zadne vetsi priciny…Sazel jsem na ten zadni naboj, ale ten se nejevi…

        0 0
        • marviq  

          Sundej zadní kolo a zkus otřesy.

          0 0
          • Pytlik  

            Jak to mas prakticky na mysli? S jinym zadnim kolem v terenu? Nebo jak? Ono toho zvuku bezne tlacenim na tlumic a propnutim zadni stavby nejak neumim dosahnout…

            0 0
            • satanus  

              Než hledat jako blbec, tak si udělej den kdy rozebereš zadní stavbu. A složíš ji a promažeš od patky po vahadla:-) hledat po kouscích nemá cenu. A při normálním propružení to nedělá? Vymlácené očko uložení tlumiče jsi kontroloval? Popřípadě není špatné jehličkové kluzné ložisko které vložíš do očka ;)

              0 0
    • zzabak  

      U Anthema pomerne rychle odchazi vlozka horniho ulozeni tlumice, vyzkousej neni li vakl v uchyceni tlumice. Resp. doporucuju pri dalsim servisu tlumice. Mohlo by to byt ono, pokud to nebude zatuhle lozisko zadni stavby.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.