Anonymní shopaholici aneb tlachání o slevách

96 nepřečtených
  • Jan D.

    Jak jsem sliboval ve vlákně Výhodné ceny, slevy komponentů a jiných věcí 6, zakládám vlákno určené primárně k debatám navázaným na konkrétní slevy ve slevovém vlákně. Slevové vlákno by odteď mělo sloužit primárně k postování odkazů na slevy. Jakékoliv dotazy týkající se zlevněných produktů, způsobů plateb, zkušeností s eshopy apod. prosím směřujte sem. Výjimkou jsou upozornění na podvodné nabídky nebo falešné slevy, které do slevového vlákna určitě patří. Ještě nevím jak se vypořádat s množícími se dotazy na slevy na konkrétní produkty. Ty bych asi zatím nechal ve slevovém vlákně.

    Přeji zábavné tlachání.

    4 4
    • Jan D.  

      Nemáte náhodou někdo přehled, za jaké ceny se v poslední době prodávala ve slevách kazeta Shimano XT 10–51? Doteď jsem sledoval jen ceny za Sram, ale docela rád bych 12rychlostní Shimano zkusil.

      0 0
    • my_dudesty  

      V minulém vlákně o slevách byl tip na slevy kol v portugalském shopu justbikes.pt a chci se zeptat, jaké s ním mají ostatni zkušenosti a přidám i tu svou. Dle Trustpilotu vypadal chváleně, tak jsem tam objednal jednoho Transitiona. To, že doprava trvala cca 11 dní neřeším (ačkoli nasralo, když jsem skoro 2 týdny dělal z domu, abych tu byl a v den, kdy jsem vyjel na služebku mi volá dopravce s balíkem ;) ). Že po vybalení vidím, že je zalomený řadicí bovden u vstupu do rámu tak, že je úplně na sračku a lanko to taky odneslo, to taky přežiju, stane se a je to malá věc.. Ale že v zadní stavbě chybí šrouby ve spojení seatstay-vahadlo, tak to jsem opravdu nečekal. V jednom ložisku chyběl i čep, ale ten jsem později našel v igelitové pytli s kolem, ale oba šrouby nikde. Hned v pátek jsem jim psal, ať to pošlou, ideálně fofrem – tak se omlouvali, že v pondělí pošlou. V úterý jsem psal, jestli už poslali – odpověď, že mají svátek, ale že ve středu to frčí. Mno to bylo minulý týden a šrouby stále někde na cestě.

      Mezitím jsem polepil rám folií, nahodil jiné brzdy, insert do pláště a jinou přední gumu a sundávám kolo ze stojanu a uslyším nepěkný čvachtavý zvuk. Takže ve zkratce, tlumák už je na cestě ke Švecovi na reklamaci.

      Nic z toho (možná krom toho bovdenu) by se nemuselo stát, kdyby na to kolo před odesláním na 5 minut mrknul. Samozřejmě možná jen vzali krabici ze skladu a jen dali novou nálepku s adresou a moje výtky by měly jít za Transitionem, ale i ten obchodník si tím kazí jméno. Tak mám jen já takový pech nebo s nimi měli nějaké trable i ostatní? Omlouvám se za takový elaborát, ale nakonec je to tlachací vlákno..

      0 0
      • goofy  

        To je pech no, ale viděl bych to jak píšeš, prostě přeposlali krabici, co byla na skladě. Kdyby do toho lezli, tak bys to poznal. Zase slevy na Transky tam mají celkem pěkné, tak to půjde přežít, ne? ;-) Co jsi objednal?

        0 0
        • my_dudesty  

          Jako jo, ta cena za Spire byla neodolatelná, a kdyby měli XT build v té boží fialové, tak se mé váhání smrskne na desetinu :) Každopádně až zas někdy pojedete do Bialska na ty traily na protějších kopcích (Wilkowice?), tak dejte vědět a rád se přidám když to půjde ;)

          0 0
      • Webonaut  

        To byl můj tip. Vzal jsem tam taky Transitiona. Jo, trvalo než přišel, ale už je doma :-). Moje zkušenost je naopak velmi dobrá. Volali mi den po objednání že jsem vzal poslední kousek v dané velikosti a že ho mají rozbalený na krámě k testování. Nabídli slevu €500, nafotili drobné nedostatky (škráblá samolepka na vidlici, něco na brzdové páce) a já to vzal. Vše v pořádku přišlo.

        Finální cena po odečtení dodatečné €500 kompenzace byla 77 tisíc. A to je za kolo, které ve stejném olepu nabízí Krab za 156 tisíc jakože po slevě, fakt hezká koupě.

        Tak přeju ať už s ním nemáš žádný starosti. Mě šel takhle na reklamaci tlumák na fungl novým Ibisu kupovaným v Brně v Pepe bajku. Nikdo za to nemohl, všechno se vyřešilo.

        3 0
        • my_dudesty  

          Jj, asi to tak bylo.. Tím pádem jde moje prndání na hlavu Transitionu :) U Švece říkali, že je to častý problém, tak uvidím, jak to vyřeší – amíci často psali o tom, že v reklamaci dostali model 2024, ale to asi u nás nehrozí. Předchozí X2 2018 jsem servisoval v KGBiku v Havru a pokud jsem neosral každoroční servis, tak fungovala dobře.

          Dlouho jsem vybíral mezi Sentinelem a Spirem (jen proto, že Patrol tam nebyl v carbonu), ale po pročtení hromady recenzí a zkušeností majitelů jsem šel do Spiru – že to není o moc pomalejší nahoru než Sentinel a dá se víc customizovat angle sety apod.. A snad se s ním donutím míň brzdit ;)

          0 0
          • Webonaut  

            V KGBiku jsem taky pár tlumáků servisoval. Já šel do Spuru, abych se mohl vymlouvat že musím víc brzdit kvůli málo zdvihům :D.

            2 0
            • my_dudesty  

              S tou slevou jsi to vychytal dobře :) ten můj model taky zmizel hned po objednávce z webu, takže jsem si oddychl, protože jsem si to mentálně ospravedlňoval dost dlouho.. Já mám v hlavě problém s rychlostí, tak si snažím namluvit, že s takovým kladivem to můžu pustit víc a snad to odpustí i nějakou tu chybu, když to přeženu.. :))

              1 0
          • boo-beek  

            Koukal jsem na Revel Rail 2022 s X2, tak jsem si to zjišťoval, podle Cyklo Švec není výměna za 2024 mimo realitu („neděláme to tak často, jak se píše na US fórech, ale není to neobvyklé“…).

            0 0
            • my_dudesty  

              No s mým štěstím si na to fakt nedělám naděje.. ;) Ale hlavně když to pak bude fungovat..

              0 0
            • my_dudesty  

              Ha, tak musím pochválit Cyklošvec, protože obratem poslali X2 2024 – v pondělí odesláno jim, v pátek mi přišel nový tlumák (bohužel ve čtvrtek jsem odjel na 10 dní pryč, takže jsem se o výsledku dozvěděl až tento víkend). Šrouby do zadní stavby už mám taky doma, tak jsem to byl hned včera pořádně zabahnit a oh boy, to je paráda – to kolo vyloženě chce do vzduchu – už jen abych se to pořádně naučil já ;) Při tlačení do rozbahněných kopců jsem teda poznal, že váží víc, než předchozí, ale na to okamžitě zapomínám cestou dolů :)

              2 0
      • Derwen  

        Taky jsem reklamoval fungl nový tlumič na Tranďákovi (rám jsem bral od Kraba). Než jsem přišel na to, že to klepání je z tlumiče, reklamoval jsem sedlovku, ale měl jsem jich v ruce x fungl nových a chovaly se stejně. Tlumič bez problémů opravili – zjevně známý problém se sérií a výměna pístku. Nyní vše cajk, tak držím palce.

        1 0
    • hompmo  

      Ogaři poptávám kliky shimano r7000 2×11 nejlépe 165 či 160 na 50/34

      0 0
    • mr.antik  

      Nevíte někdo o nějakým výprodeji dirtových kol? Kromě klasiky YT/Canyon/Rose

      0 0
    • Jan D.  

      Dnes jsem náhodou narazil na web Cyklistickey. Mají tam každotýdenní shrnutí 5 výhodných nabídek. V tom posledním jsou mi některé povědomé:) No, ale ještě mají kluci co dohánět:D

      https://www.cyklistickey.cz/…-1-1--2024-/

      0 0
      • Vojtas  

        kurnik, ta sidka to uz je lakavy. (vejplata uz prisla)

        Nekdo k tomu nejaky namitky?

        0 0
        • Jan D.  

          Za tu cenu je to super. Odkaz byl i ve slevovém vlákně před pár dny. Ten eshop teda ale neznám.

          Mají u odkazu fotku vidle s lockoutem z řidítek, ale ta verze co je v eshopu je z korunky, což je za mě teda lepší, protože lockout v podstatě nepoužívám:)

          0 0
    • FriedrichPetr  

      Ahoj, připojím se také s poptávkou na cenu … nevíte někdo o dobré ceně Garmin Edge 840? Děkuji

      0 0
    • Webonaut  

      V E15 podcastu byl před pár dny Roman Blažek z Beany. Mluví tam o aktuální krizi cyklistického byznysu, kterou někteří obchodníci označují za nehorší za padesát let. Baví se o důvodech – přehřátý trh za covidu, následné ochlazení, zpožděné dodávky z asie kvůli námořním pirátům apod. Zajímavej poslech.

      0 0
    • Vojtas  

      Tak už asi neodolám když vidím ty ceny teleskopických sedlovek ve vedlejším vlákně. Popravdě nevím jestli ji potřebuju, ale od začátku výběru kola loni sem počítal s tím že ji budu chtít, že si v lese i rád poskočím, i když asi budu spíš víc chrtit. Ale zas když vidím ty ceny, tak levnější už to prostě bejt nemůže. https://www.fahrrad.de/…M891297.html

      Řeč by byla o dlouhý, protože mám sedlovku vysunutou 28 cm z rámu. Tzn klidně zdvih 175mm.

      Ale průměr mám 31,6, tu za tuhle cenu nemají. Při použití s redukcí by nemuselo hrozit žádný větší riziko poškození karbonovýho rámu?

      Možná by byla vhodnější s offsetem, ale vhodná není a podle měření by to mělo vyjít na stejnou pozici i bez.

      Nebo by jste dopurucili jinou? nevim jaky jsou v jejich radach rozdily. Diky

      0 0
      • AleZ80  

        Od konce Srpna vozím v novém rámu sedlovku z předchozího s redukcí a zatím žádný problém.

        Koupil jsem si raději redukci od XLC, která je 12 cm dlouhá, i když mi už několik let leží doma kratší redukce od Shamana.

        0 0
      • Mirapro  

        Kdyby jsi chtěl válí se mě tu karbonová redukce z 30.9 na 31.6.

        0 0
    • Mirapro  

      Kdyby tu redukci někdo chtěl je volna

      0 0
    • Sistematicx  

      Uz jsem se ptal v 5 vlakne onslevach ale nemuzu najit odpoved v te zaplave.

      Jak ue to s posilanim z toho fahrradu do čr? Musi se preposilat znemecka.eu nebo pošlou primo do čr?

      1 0
    • Vojtas  

      Máte někdo zkušenost se sloučením objednávek na fahrrad.de? Jednu sem udělal v pátek, jednu dnes, dohromady bych se vešel do free shipping samozrejme, ale ze neco vyhodnyho potrebuju sem nemel v pátek čas řešit :-D Už jsem jim tam cosi sesmolil, tak mě zajímá jestli mám bejt v napětí.

      0 0
      • tomxxx  

        Zapomeň, budeš rád, když ti to neprojde v 5 balicich. Mně loni každou objednávku poslali ve 2 nebo 3 balících.

        2 0
        • Vojtas  

          trosku si to myslim kdyz tu dnesni objednavku mam jako dve…

          0 0
        • Vojtas  

          Tak už mi Emily napsala, ze to bohužel není možné :-)

          0 0
    • Vojtas  

      Píše se v tom dnešním předpokládám hromadným infomailu z fahrrad.de něco zajímavýho? Nejsem teď u počítače a na mobilu mi překlad nějak stávkuje.

      0 0
      • mirorek2  

        Dámy a pánové

        Jak jste se již mohli dočíst v tisku, společnost internetstores GmbH, která mimo jiné provozuje internetový obchod, je v současné době v insolvenčním řízení. Tento internetový obchod bude ukončen. Od 1. května 2024 bude fahrrad.de Bikester GmbH s obchodní adresou na adrese Marktplatz 5, 70173 Stuttgart (dále jen „FBG“) provozovat internetový obchod s jízdními koly, příslušenstvím, díly a oblečením pod předchozími doménami. FBG také provozuje místní obchody ve Stuttgartu, Düsseldorfu, Dortmundu a Hamburku.

        Tímto vás kontaktujeme, protože jste v posledních třech letech zakoupili zboží z internetového obchodu nebo jste měli jiný smluvní kontakt (např. dílna, oprava, servis) s internetstores GmbH. Plánuje se, že vaše údaje budou v budoucnu předány FBG a zpracovány FBG pro stejné účely jako dříve. Údaje o vašich bankovních údajích (IBAN, informace o kreditní kartě atd.) se výslovně nepřenášejí.

        Přenos údajů se provádí v souladu s ustanoveními obecného nařízení o ochraně osobních údajů za účelem sledování našeho oprávněného zájmu na prodeji našeho podniku (čl. 6 odst. 1 písm. f GDPR).

        Máte právo vznést námitku proti přenosu vašich údajů, tím se však zdrží zpracování jakýchkoli žádostí a služeb. Můžete jednoduše vznést námitku elektronicky na no-dataDE@internetstores.com .

        Pokud vznesete námitku, nepředáme vaše osobní údaje společnosti FBG, ale vymažeme je, pokud nejsme ze zákona povinni nebo oprávněni je uchovávat po omezenou dobu.

        Pokud do 8. května 2024 neobdržíme námitku, předáme vaše údaje společnosti FBG.

        Pokud jste nevznesli námitku, obraťte se po 8. květnu 2024 na FBG, pokud máte jakékoli dotazy týkající se zpracování vašich osobních údajů nebo chcete uplatnit svá práva jako subjekt údajů. Další informace o tom, jak FBG zpracovává osobní údaje, naleznete zde .

        S pozdravem,

        Internetstores GmbH

        0 0
    • pocestny  

      Prosím o tip na teleskopku 30.9mm, zdvih 150mm, vnitřní vedení, cenově do 4500 Kč. U nějaké extra výhodné nabídky bych možná vzal i 125mm zdvih, a asi bych vynechal značku XLC a čínu (kvůli záruce).

      Zatím uvažuju, že bych vzal Max1evo

      Díky.

      0 0
      • pocestny  

        Co tohle? DXC DP/Two má nastavitelný tlak a zdvih, … je někde zakopaný pes?

        0 0
        • boo-beek  

          Podle popisu to bude přeznačený Tranz-X, za ty peníze rozumná volba.

          0 0
        • kejda  

          A na bazaru nic není? S tímthle rozpočtem asi nebude nová, ale někdy se objeví něco fajn, zrovna jedna Bikeyoke tam je, akorát 185 mmt, a je pod 5 tisíc nová…sice bez páčky, ale taky se dá najít na bazaru anebo číňan

          0 0
          • pocestny  

            Bazar mě ani nenapadl (nevěřím tomu, že to tam bude bez vad, zvlášť když jsou teleskopky snad nejporuchovějším dílem).

            To chci jen nasadit a, až se to pokazí, vyhodit. Nakonec jsem objednal dxc okolo 3200 Kč (včetně páčky a pošty). Všem dík

            0 0
            • kejda  

              Rozumím, ale na prodej jsou tam i úplně nové kousky…

              0 0
      • AleZ80  

        One Up V2 je teď pod 5 tisíc, tak jestli by to nebyla lepší volba. Vakl chytí de facto hned, ale jinak je asi celkem bezproblémová.

        0 0
        • pocestny  

          …si říkám paráda, tak jsem ji hned objednal, trošku ve spěchu. A v následující minutě jsem zjistil, že k tomu chybí páčka (dalších 1500 Kč). Objednávku ruším. Zatím to u mě teda vypadá na DXC DP/Two.

          0 0
          • Jan D.  

            Páčka stačí jakákoliv. Třeba ztto z Aliexpressu za 4 stovky.

            1 0
        • nksh  

          Ta DXC DP/Two je mojim odhadem tak z 96% totozna s OneUp V2. Ma akorat jinou packu a par dalsich drobnych dilu. Chod ma uplne stejny.

          0 0
          • Jan D.  

            To ne, je to přebrandovaná transX.

            https://www.kogan.com/…309-170-200/

            PNW Rainier taky

            https://m.pinkbike.com/…-travel.html

            0 0
            • nksh  

              I ta patrona se fouka na 250–300psi jako na V2. Troufam si rict ze vsechny 4(5,6,7,8…) jmenovane sedlovky jsou drobne modifikace tehoz vyrobku.

              0 0
              • Jan D.  

                Podle systému změny zdvihu je V2 oproti zmiňovaným trochu jiná. Ze stejné továrny to možná je, možná to má stejnou nebo hodně podobnou patronu od Winteku (myslím že vyrábí pro většinu teleskopů), ale odhadoval bych, že OneUp si sedlovku nechal vyrobit podle svých představ a není to jen bezmyšlenkovitě přebrandovaný transX. Ale třeba se mýlím.

                0 0
                • MirosPikos  

                  Zrovna mi dneska začala V2 stávkovat. Sama zajíždí a vyjíždí. Takže vydržela rok od servisu neservisovatelné patrony ;) Snad někde najdu o-kroužek kterej jsem kupoval.

                  0 0
                  • Jan D.  

                    Taky se mi jedna V2 odporoučela. Odřená horní noha od vnitřností. Peníze vrátily. Druhá slouží dobře.

                    0 0
                  • LM  

                    Zkus trochu povolit lanko :-)

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      Jo to jsem samozřejmě vyzkoušel. I jsem uvolnil spodní oko pod středovou mufnou. V neděli na rodinným výletu ještě ok, včera jsem to čapl že dojedu pro kluka do školky. A před školkou jsem to zjistil. No naštěstí už tuším, kde bude problém. Jeden maličkej o-kroužek.

                      0 0
      • TK75  

        Max1evo 175 mm mi funguje tři roky (celoroční provoz) trikrát jsem dofukoval, jednou za cas rozdelam matici a jemným smirglikem srovnam sramy na plast krouzku na vymezení vule.Ta je tak 3 mm furt stejná

        Čekám kdy odejde a furt funguje

        0 0
    • Venca_150  

      Neměli byste nekdo tip na teleskop v průměru 27.2? Původně jsem koukal po Bikeyoke, ale ve slevě ho momentálně nikde nevidim a premyslim jestli se to za tu cenu vyplatí? Diky

      0 0
      •  jarek1  

        KS asi 120 mm, zastavit lze, trochu rachotí, pro mne ok. Koupil loni.

        0 0
    • krabica  

      Nemáte nějaký tip na lepší karb. rám 27,5 XC boost 12mm osa vel S?

      0 0
    • Jan D.  

      Jak na tom jste s objednávkami u Fahrrad? Mám tam jednu od velikonoc s jednu z minulého týdne a zatím se to nehnulo.

      0 0
      • scart35  

        Jednu mi rozdelili na dve časti, z toho poslali len jednu.

        Objednávka z minulého týždňa. Druhá z tohto stále stojí.

        0 0
        • Cannoneer  

          Taky mi to tak nedávno udělali a pak se ukázalo, že jen poslali druhý sledovací číslo balíku s párdenním zpožděním. Obě zásilky dorazily zároveň.

          0 0
      • Jan D.  

        Tak dnes odpoledne už poslali první objednávku, tak snad dobrý:)

        0 0
      • embi  

        zbyla mi z fahrrdad ks lev ci 125 mm 30.9mm. Nechce někdo? Karbonový lehký teleskop. Za cenu co jsem koupil.

        0 0
      • becis  

        objednával jsem 5.4 a zatím nic neposlali

        0 0
      • Jan D.  

        Objednávku z 5.4. mi taky ještě neposlali. Jak dlouho vůbec může čekat balík ve znemecka? Nějak jsem to v jejich obchodních podmínkách nenašel.

        0 0
    • kemo  

      Tak dnes po 14 dnech se mi z Fahrrad.de vrátily peníze na kartu, že to obchodník nepotvrdil.

      Sedlovka samozřejmě mezitím není skladem. Přitom objednávka v systému není zrušená nebo tak.

      To mám asi smolíka, co?

      0 0
      • kemo  

        A na dotaz na jejich support přijde automatická odpověď, že toho mají moc a ať čekám. No tak asi nic, aspoň ušetřím ještě víc, když tam stejně kupuju, co vlastně nepotřebuji :)

        0 0
    • boo-beek  

      Takže, nákup Stumpa z IBKbike…

      Prostě Španělsko, no. Komunikace mizerná, bylo to na dlouho, je to skoro v pořádku :D

      Platil jsem převodem koncem března, 10. dubna mi přišla faktura, faktura jde spolu s expedicí, mělo mi tedy přijít i číslo balíku. Několikrát jsem si o něj psal, ignorovali to, v úterý 16. dubna přišel balík, avízo telefonem 5 minut předem. Sledovací číslo přišlo dvě hodiny po balíku.

      Protože na PB byly nějaké fotky dodávky Stevo s momentovým klíčem a pumpou na vidlici, naťuknul jsem to v mailu, odpověď „you'll have everything you need for assembly“ mi dala naději, která se po rozbalení ukázala jako falešná. Nicméně, momentové klíče ve Španělsku asi prostě vůbec neznají, protože takhle vypadají řídítka. Psal jsem jim, dost mě to štve, ale při té ceně to není vyloženě dealbreaker, kokpit stejně budu měnit. Kolo jsem ještě nezkoušel, nejdřív ho představím, ale zbytek vypadá ok. Registrace kola u S. samozřejmě v pořádku.

      0 0
      • mirorek2  

        Přetažené, klasika… Teď jsem stavěl nějakou Meridu a málem si strhl klíč na kokpitu. To snad dělali pelouchem

        0 0
        • boo-beek  

          Fakt mi to hlava nebere, obrovský dealer drahé značky, a udělají tohle. Docela by mě zajímalo, co to přetažení udělá s karbonem. A jak by se to chovalo třeba při pádu na páku, kdy to normálně vozíš tak, aby se ta objímka protočila…

          0 0
      • becis  

        Pokud nebudou reagovast, reklamuj platbu u banky že ti zaslali poškozené zboží. Už jsem to takhle řešil několikrát.

        0 0
        • boo-beek  

          Díky moc za tip, zkusím to, ale nejsem si jistý, jestli v B2B styku mám stejná práva jako spotřebitel – bral jsem to na firmu, mám to kolo normálně v účetnictví (děláme distribuci sportovního materiálu). Snad ale zareagují na mail…

          0 0
          • becis  

            To bohužel nevím, ale jestli to bylo placené kartou, tak si myslím že to MasterCard (nevím jestli to umí i Visa) rozlišovat nebude. Když tak větší info zde:

            https://www.airbank.cz/…-objednavce/

            U Airbank jsem toho již několikrát využil a vše proběhlo vždy hladce.

            0 0
    • boo-beek  

      Tak, objednávka u Fahrrad – 8. 4. platba kartou, po pár dnech vrácená patba (Revolut píše „obchodník nedokončil transakci včas“), naprosto žádná komunikace ze strany Fahrrad (kupoval jsem bez registrace), dneska přišel e-mail, že to posílají… Idk, co teď s tím? Nemám chuť někoho oje*at, ale zároveň se mi fakt nechce věnovat jakoukoliv energii tomu, abych jim cpal peníze, řešit překladače, komunikovat s někým, kdo má obvi bordel v systémech… Strhnou si to znovu sami? :D

      0 0
      • embi  

        jeden mail stojí 30 sekund času. napsal bych jim to a když nebude vůle z jejich strany, tak bych to dál neřešil.

        0 0
        • boo-beek  

          No, ten mail jsem jim psal, když mi peníze vrátili, a s odpovědí se nenamahali. Ale pro svoje svědomí to asi udělám, no.

          0 0
      • bedoslav  

        Taky se mi jednou stalo, ale strhli si to znovu. Což bylo i nevýhodný, protože se v mezičase zhoršil kurz.

        Teď se mi to stalo u další objednávky taky a zatím si to nestrhli.

        0 0
        • zdenek  

          Taky si myslím, že to strhnou znovu. Možná si jen poprvé ověřovali kartu.

          0 0
    • Sistematicx  

      Nema nekdo na bikero slevovej kod co nevyužije?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.