• vasek80

    Poslední dobou mne politika vůbec nezajímala. Byl jsem jako dřívější dlouholetej pravicovej volič znechucenej. Jakmile jsem se doslechl o tom, že Andrej Babiš určitým způsobem začal mluvit o politické nekultuře u nás tak jsem zbystřil.

    Pak jsem si pustil hyde park a dnes sledovat otázky Václava Moravce a ten člověk si získal můj obdiv. Někoho takového dle mne naše rapublika potřebuje.

    1. jako málokomu mu věřím, že do toho jde z čitých úmyslů a né se

    jen napakovat

    1. věřím, že člověk, který dokázal vybudovat takové impérium má nos

    na lidi a při případném „budování“ nové strany nedopustí aby se k moci dostali lidé, kterým jde o zbohatnutí.

    ANO 2011

    Anketa: Co vy na to?

    13x
    41%
    19x
    59%
    0 0
    • Tomahomo  

      On se už napakoval. Víš např. něco o finančních tocích Precheza – Precolor – Agrofert? Asi ne :o))) Bylo úsměvné jej poslouchat.

      No nic, tomcatuji, politiku tu fakt řešit nemusíme.

      0 0
      • vasek80  

        Neslyšel, ale rád bych slyšel. Přijde mi zlé sem něco takového napsat a potom utéci a blokovat.

        0 0
    • MirosPikos  

      Pokud tě Babiš ohromil, pak je to pro něj velký bod a pro tebe velké mínus, že se necháš se uchlácholit takovým člověkem, jakým Babiš je.

      Babiš je tam kde je díky zkorumpovaným politikům, jejich poslední zákon šel Babišovi víc než na ruku. Mluvím o povinném přimíchávání „bionesmyslů“ do paliva. Nejenže to nemá nic společného s ekologií (bylo dokázáno, že jsou emise dokonce větší než z čisté nafty) ale tyto nesmysly zdražují téměř vše, nejvíce to pociťujeme na benzinu a potravinách. Málo kdo ví, že pouze 1 % energie z řepky na nakonec využito. Celkově shrnuto, díky lidem jako je Babiš máme dražší většinu služeb, dražší naftu, dražší potraviny. Díky těmto lidem se místo klasických zemědělských produktů pěstuje řepka – nepřímým důsledkem bude v budoucnu zhoršení potravinové situace v rozvojových zemích (hladomor).

      Ještě si stojíš za tím, že korupčník a mafián, který se najednou populisticky tváří, že bude bojovat proti korupci je to pravý, to člověk z této zemi potřebuje? Nevím k čemu bych to přirovnal. Snad jen k situaci, kdy by Bakala bojoval proti prolomení těžebních limitů nebo proti těžbě uhlí celkově. Taky naprostý nesmysl. Leda by bojoval za to, aby on získal monopol na těžbu uhlí.

      Pokud budeš hledat, dočteš se o něm více, například zde

      0 0
      • vasek80  

        Sám jsem proti přimíchávání biopaliv do nafty, a byl jsem proti. Sám vím, že na vyprodukování litru biosložky se spotřebuje více jak litr nafty.

        Osobně tohle dokážu přejít, loboval protože už měli zemědělci zaseto plná pole řepky. Více jak ta řepka, díky které něco vydělají zemědělci a Babiš mi vadí soláry, které vadí i jemu. Jen komentář, že nás to bude v příštích 20 letech stát 600 mld mě zvedl ze židle. A ani mi tolik nevadí, že lobuje pro své zájmy, spíše mi vadil Dalík, Řebíček a jiní. On alespoň své zisky zde daní a nepřesouvá své firmy na Kajmany.

        0 0
        • vasek80  

          Ještě bych doplnil, že více přeji zisk těm zemědělcům než lidem, kteří zbudovali solární elektrárny, povětšinou to nebyli žádní chudáci, kdežto zemědělci by doplatili na změnu podmínek uprostřed hry a pro většinu by to znamenalo velkou ránu, kdyby už žlutou řepku museli zaorat.

          Jinak sám zemědělce jinak nemusí, brečí ať se sucho, nebo mokro a všude žluté smradlavé lány také nemusím.

          0 0
          • MirosPikos  

            Vašku, ale on Babiš neřekl vůbec nic nového. To co dneska a nebo v posledních dnech řekl říkají lidé jako třeba odkazovaný Matějka již skoro rok (konkrétně o tom, že nás to bude stát okolo 600 mld). Ale je třeba si uvědomit, že on káže vodu a pije víno. Do očí bijící pokrytectví.

            Boj s korupcí je absolutní nesmysl, s korupcí nelze bojovat. Korupci lze jen předcházet a to tak, že se výrazným způsobem omezí přerozdělování, protože to je podhoubí pro korupční chování. V dnešní době kdo nebojuje proti korupci, jako by ani neexistoval. Každá politická strana o tom hovoří ve svých volebních programech a dobře víme, jak to pak ve skutečnosti vypadá.

            Možná jsi právě jeden ze zemědělců, který nasel řepku s vědomím toho, že je možné, že nastane situace kdy jí nebude nikdo chtít, ale to už patří k podnikání, říká se tomu podnikatelské riziko. Toto riziko se ale vyrušilo nesmyslným zákonem, který bude okrádat spotřebitele na zvýšených cenách pohonných hmot a potravin, zákon který jedněm bere a druhým dává.

            Babišovo jednání, kdy mu šli na ruku politici napříč politickým spektrem nelze jen tak přehlížet. Jeho falešný boj proti korupci je jen cestou, jak se dostat na místo, kde by mohl rozhodovat o zemědělské politice, která by jeho firmám vynášela další špinavé peníze. Tento pán je tak morálně prohnilý, že se opovažuje mlčet o přimíchávání biosložek do paliv a bude nadávat na FVE, přitom je to ve své podstatě to samé, třeba jen proto, že to vychází z perverzní zelené ideologie.

            Boj proti korupci funguje pouze jako zviditelnění určitých osob. Třeba u pana Bernarda do chápu jako dobrý marketingový tah, ale sám Bernard musí být přesvědčen o tom, že jedinou správnou cestou je omezit státní přerozdělování. Ale zase je to o tom, že kdo „nebojuje“ proti korupci, jako by nebyl.

            0 0
            • MirosPikos  

              Jen pro doplnění

              0 0
            • hony007  

              Boj s korupcí není nesmysl a nezáleží ani tak na míře přerozdělování, jako na mentalitě, viz Švédsko třeba, kde je míra přerozdělování mnohem větší než u nás, ale vnímání korupce mnohem menší. Tady na to prostě lidi nemaj mentálně, asi málo sifonu s kozím mlíkem.

              0 0
              • MirosPikos  

                Sám si to řekl, je to v mentalitě. Mentalitu nezměníš, takže u nás by bylo nejúčinnější řešení, výrazně okleštit rozhodovací moc státu. Jednak by se snížila korupce a navíc by stát ušetřil na zbytečných nákladech (třeba asfaltované cyklostezky, když jsme na BF).

                Toto řešení má jednu nespornou výhodu, nic by to nestálo ba naopak, ještě by se ušetřili miliardy.

                Ti pánové Babišové, Bártové a jim podobní si zvolili politický marketing založený na sousloví „boj proti korupci“. Chtějí se dostat do politiky, chtějí mít moc, chtějí rozhodovat o našich životech a zajišťovat si živobytí na úkor všech ostatních. Aby byla vidět nějaká jejich činnost, pravděpodobně vždy vytvoří nějaký „antikorupční“ orgán (rozuměj úřad). Který stejně žádnou korupci neobjasní, maximálně poukáže na to, že se někdy někde kradlo, mediální kolovrat to bude 14 dní prezentovat a pak ticho po pěšině.

                Proto říkám, že takovýto boj s korupcí je nesmysl. Korupci je třeba předcházet a nejúčinnější se mi jeví cesta radikálního omezení přerozdělování.

                Dáváš za příklad Švédsko. Nevím jaké je tam daňové zatížení, ale pravděpodobně ještě větší než u nás. U nás více jak polovinu toho co vlastníma rukama nebo hlavou vyděláš odevzdáš státu aby stát rozhodl, co s tvými penězi udělá a všichni dobře víme, jak je stát neefektivně utratí. Nikdo jiný nedokáže efektivněji utratit tvé peníze než ty sám. Ještě bych podotkl, že mezi těmi penězi, které povinně odevzdáš jde část konkrétně panu Babišovi. Nazval bych to jako státem legalizovaná loupež, krádež nebo něco podobného :)

                0 0
    • martin_bakov  

      haha, zacal kampan a uz ma prvni obdivovatele. Ja na nej dam az bude mit za sebou konkretni ciny.

      Me sympatie ma treba protikorupcni fond – Karel Janecek, Jan Kraus… snad se diky Janeckovym penezum povede neco prosadit nebo odhalit.

      0 0
      • vasek80  

        Však on sám nechce křeslo, ale chce hlavně připravit půdu a podpořit právě ty co jsi jmenoval. Tedy alespoň Janečka myslím jmenoval

        0 0
        • pepek  

          No a předtím myslím podporoval Paroubka.

          0 0
        • martin_bakov  

          uvidime, vidim rozdil v tom jak ziskal penize Babis a jak je ziskal Janecek – diky tomu fandim spise Janeckovi.

          0 0
          • vasek80  

            Přesně tak, uvidíme. Možná je to tak, že tonoucí se stébla chytá, ale při pohledu na koalici a i opozici si myslím, že se topíme všichni.

            0 0
    • jIrI___  

      Nepůsobil kdysi na některé lidi podobným dojmem i John? :)

      0 0
      • martin_bakov  

        O johnovi sem slysel naposledy kdyz vyzdvihoval stuj extra napad – bonzovaci dodavku …

        0 0
    • Lenka.05  

      Babiš? No to se ozval ten pravej.

      0 0
    • se-se  

      V tak krátké době (řádově 10 let) se nedá klasickým průmyslovým způsobem v našich podmínkách získat takový majetek poctivě. Prostě to nejde. A vstup extrémně bohatého člověka do politiky je krajně nežádoucí. On přeci naprosto nechápe problémy někoho, kro má měsíční příjem 15 tisíc, ani toho kdo se třeba bojí o práci,o střechu nad hlavou, kdo musí měsíc co měsíc horko těžko platit účty. Může si kecat co chce, ale nikdy se ke vcítění do potřeb těch „obyčejných lidí“ ani na míle nepřiblíží. Zato prospět sám sobě, to bude mít velmi usnadněné. Peníze ale tihle lidé ani nechtějí, těch mají dost – oni chtějí moc, chtějí o nás rozhodovat, chtějí si vše přizpůsobit tak, aby zabetonovali své postavení a nikido je nemohl ohrozit.

      0 0
    • Vilém  

      Ze by Babis sel do politiky kvuli idealum?

      Nenech se vysmat.

      0 0
    • karliner  

      To je fakt neuvěřitelný, jak někdo může být tak naivní… Dost mne mrzí, že u nás funguje všeobecné volební právo.

      0 0
      • vasek80  

        Tak tohle je zase trochu extrémní názor. To já bych zase tvrdil o voličích ČSSD a KSČM.

        Jenže ODS znovu volit nebudu, TOP 09 a VV bych také volit nemohl. Ze současné situace mi vychází, že k volbám nepůjdu.

        0 0
        • karliner  

          Svoje nadšení causou ANO 2011 si někam vytiskni a schovej, a za rok, maximálně dva ho vytáhni, porovnej se skutečností, otevři okno a hlasitě z něj zařvi: „karlinere, měl jsi pravdu“ :-)))

          0 0
          • vasek80  

            Možné to je, ale jak jsem psal, tak tonoucí se stébla chytá. Dle mne je momentálně nevolitelná ani jedna strana a vítám snahu pana Babiše skrz podporu hnutí jako transparency international chce umožnit vstup do politiky lidí kteří proti korupci a neprůledným státním zakázkám bojují řadu let. Takovým lidem v případné nové strany budu fandit více jak Bártovi, Řebíčkovi, Kocourkovi aj.

            0 0
            • karliner  

              Ani tahle ???

              0 0
              • vasek80  

                Neznám a doposavad jsem o nich neslyšel. Problém je, že o nich podobně jako já neví spousta lidí a pravděpodobně to bude další strana, která u voleb dostane 2% hlasů a tedy zbytečný hlas, ač to myslí dobře

                0 0
                • karliner  

                  Čili soudíš, že je lepší dát hlas člověkovi, který 20 let podnikal s obrovskými otazníky, jehož obchodní přátelé a partneři se navzájem stříleli, mizeli beze stopy, sedí v kriminálu ve švýcarsku nebo jsou různě po světě „na útěku“ a který po těch letech zjistil, že proti korupci je potřeba bojovat a to nejlépe způsobem, že se zaplatí marketingová kampaň, která se zaštítí podporou populárních tváří, kteří ale o ničem nevědí a okamžitě se od té party distancují a hlavní iniciátor to komentuje slovy (přibližně) „no, na nic jsme se jich neptali, ale snad se jim zase tak moc nestalo…“.

                  Pak myslím není těžké porozumět mému povzdechu, že mne mrzí všeobecné volební právo, protože se pak před každými volbami může objevit „filantrop“, který si dokáže spočítat, že několik desítek (i stovek) milionů investovaných do kampaně a nákupu pár známých xichtů, kteří potzřebují pomoct s hypotékou se mu během 4 letého sezení v parlamentu bohatě vrátí…

                  0 0
                • MLangr  

                  Neslyšel ? Co čekat od člověka který chová obdiv k lidem jako je Babiš ? Není už čas přestat plnit roli užitečného idiota který každé čtyři roky ve volbách legitimizuje moc lidí kteří by patřili spíše do tepláků ?

                  0 0
            • Radek Broz  

              Už vidím, jak chvíli po volbách, kdy se Babišovi poskoci dostanou do Sněmovny, stejná skupina voličů, co se nechala napálit Bártou, brečí, jak je zase někdo zklamal a jak jsou všichni stejní. Opět si vůbec nebudou uvědomovat, že to byli oni sami, kdo to umožnili.

              0 0
      • prvniodkonce  

        +1

        0 0
    • Radek Broz  

      Blbost některých spoluobčanů mě nepřestává fascinovat. Stejně, jako nalítli VV, nalítnou teď Babišovi. Už snad zbejvá jen to, aby přišel nastolit pořádek křišťálový Standa Grossů.

      Babiš vydělává na tom, že skoupil lihovary a pak proloboval přidávání biolihu do paliv. Je rozhodně jedním z posledních, kdo by měl právo o korupci vůbec něco říkat.

      0 0
      • pepek  

        Ta biopaliva tlačí furt EU, ne?

        0 0
        • Radek Broz  

          Brusel by chtěl 10% do 2020 (tam se asi lobovalo hodně silně – i odborníci se shodují, že takový podíl není reálný, v podstatě by se naprosto všude pěstovala řepka), nicméně je pořád v moci národních států, kolik si kdy odhlasujou. Tady je hlasování, kdy se to zvedalo posledně: http://www.komora.cz/…iopaliv.aspx

          0 0
    • Mastr  

      A je to opět tady, nešlo by dát do kodexu, že politika na BF nepatří ?

      0 0
      • karliner  

        Běžný uživatel vidí název vlákna. Buď ho zablokuje rovnou nebo se do něj podívá a rozhodne se, jestli do něj bude přispívat nebo ho jenom číst, případně si ho zablokuje, aby ho neobtěžovalo. Aby ho vlákno nezajímalo a přesto světu sdělil svoji touhu po dalších pravidlech a nařízeních, to už fakt musí být Mástr…

        0 0
        • Mastr  

          No a někdo napíše blbost na 3 řádky

          0 0
          • karliner  

            Ať koukám, jak koukám, tvůj příspěvek je jen na jeden řádek..

            0 0
      • martin_bakov  

        Ne, i offtopic temata maji na diskuznich forech svuj vyznam stejne tak jako funkce blokovani prispevku a uzivatelu.

        0 0
    • Vhalasta  

      Udělej mi čárku v obou odpovědích – fandím mu (resp.jeho „boji s korupcí“) ale moc nevěřím.

      0 0
    •  

      tak Sobotka se definitivně zbláznil a pomohl socanům do politického podsvětí, Zeman s Babišem si ho teď pěkně vychutnají:-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce