• Sadra

    Pojďme tohle téma trochu oživit. Nakupujete na nějakém americkém bike shopu? Můžete zde vypsat na jakém a jaké máte zkušenosti?

    Znám akorát jensonusa.com

    0 0
    •  

      Kupoval jsem kdysi (5–7 let zpátky?) nějaké díly nesouvisející s jízdními koly. Pokud se američané dají přesvědčit, aby posílaly mimo kontinentální USA (Evropu mají často za novodobý divoký západ, zvlášť východní, do které nás počítají) a zaplatí se předem (dobírku neznají), u malých zásilek to zpravidla dorazí rychleji a dopravné je menší než bylo např. z Německa (nechápu, ale vycházelo to tak).

      Problém je v tom, že celnice na to víceméně dle své libovůle napaří clo (tehdy tuším 15–20%), takže často je nakonec výhodnější kupovat zboží z EU, pokud +/- identické (v EU vyráběné) je, prostě proto že tam to clo není, respektive máte ho už započtené (MwSt., DPH apod.) + je tam přecejen lepší možnost něco reklamovat.

      Výhodnější to bylo např. když se na určitou dobu skokově změnil kurz koruny k dolaru – prodejci byli narvaní draze koupeným zbožím, které pochopitelně slevit nechtěli a nové naskladňovat za s tím „nekonkurenční“ ceny taky nechtěli.

      Jinak si mě to prostě nezískalo.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Nevim jestli te to bude zajimat, kdyz momentalne ziju v USA. Ale kdyby jo, tak ja celkem dost kupoval prave na tom Jensonu a celkem spokojenost. Jednou jsem neco kupoval na competitivecyclist a jednou jeste na nejakem takovem hnusne udelanem shopu, ktery si uz nevzpomenu.

      0 0
    • Tomak  

      Chtěl jsem původně kupovat Tokul 3, ale když jsem si uvědomil, co by mne to vlastně stalo, kdybych plati ještě CLO a daň + provize nějaké společnosti, co mi to tam koupi a doveze, tak jsem se na to vykaslal.

      Počkám na prosinec, až se začnou prodávat nové Dartmoor a a uvidím, co dál.

      Samozřejmě nákup v Polsku za Zloté a nebo z bajky.sk, kde a mi dorovnání eshopovou cenu z http://velo.pl , Češi to mají předražené.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.