• Vodys

    Po Velikonoční zábavě, kdy jsem druhý den (v PO) odpoledne měl řídit, jsem se rozhodl pro nákup alkohol testeru. Kolem druhé, když jsem se už cítil OK, jsem splašil testovací tyčinku. Nafuněl jsem tak že by mi vzali i rodnej list :o) Máte s nějakým modelem alkohol testeru zkušenosti??? Doporučíte? Díky

    0 0
    • Vodys  

      Co třeba www.alkotester.cz/index.php?… ???

      0 0
      • heretik  

        Zrovna tyhle testery stojej úplně za hovno. Testoval jsem ho dost dlouho, a bylo jedno, jestli předtím vypiju dvě lahve vína, nebo nepiju tři dny, nebo to zkouším ráno po pařbě, pokaždý mi ukázal 0,5. Kdybych na něm neviděl i jiný čísla (0,4 u abstinenta a 0,7 u holky po dvou šampusech), řekl bych, že ani nic jinýho ukázat neumí. Takhle říkám, že ukázat asi umí, ale není to nic, co by bylo v nějaké korelaci s hladinou alkoholu.

        0 0
    • Tomcat  

      Proc se asi delaji krevni testy? Protoze tycinka nebo digital muze kecat. Takze ne i problem nadejchat ikdyz clovek nic nemel.

      0 0
    • tom xtr  

      Používám CA 2000 jako stálou výbavu auta a je OK. Dřív jsem měl chvilku nějaký levný (cca 400 Kč) alkotester z Tesca, a to byl spíš generátor náhodných čísel. Rozdupal jsem ho potom, co jsem naměřil 5-ti letý dceři svýho kamaráda 1,2 promile.

      0 0
    • dieegoo  

      …ou jeah pravě teť mi nechaly na intru dejchnout a dal sem si to za 2,89promile neni to skoro nic proti minulimu mněsici co sme s mouchou daly tolik promile že to ten mněřak nemoch ani namněřit (mněril do 3 promile), ale vykon to je solidni..

      Na chyby nekoukejte, je to citace :) Jinak ty levný měřáky fakt moc nefungujou, když do toho dejchneš hned po požití,tak ti ukáže nulu a když máš víc jak tři promile, tak taky.. :)

      0 0
    • koubik  

      Já si vybrál dobrý Alkohol tester právě tady. Muže jen doporučit,

      0 0
    • kaoma  

      Zdar, mám tester o cosik dražší, než ten tesco za 4kila :-D

      http://www.manutan.cz/…D994011.html a je teda fakt, že jsem ho nezkoušel na žádnym dítěti, ale používám ho už nějakou dobu a zatím bez pokuty ;-)

      0 0
      • Vhalasta  

        Tak dobré by bylo ho vyzkoušet na alkohol ne na dítě!

        0 0
      • Vhalasta  

        Ale vážně, používal jsem AL6000 cca 4 roky, vždy po kalibraci ukazoval OK ale rychle začal přidávat promile nahoru takže poo cca roku používání jsi musel vydělit výsledek 4. Mně to ale moc nevadilo, stačilo znát ten koeficient a nějaké měřitelné množství alkoholu od nuly poznal.

        Teď se dívám, že odkazuješ na CA2000. Ten jsem myslím používal předtím. Obdobný, včetně toho nepřesného měření. Spíše bych doporučil tu 6000. Každopádně cena v odkazu je vysoká.

        0 0
    • doonio  

      Taky o nečem takovým uvažuju,ale jen tak z hecu, na nějakou párty,apod. máte někdo zkušenosti s těma testerama z DX, např:

      http://www.dealextreme.com/…isplay-11679

      http://www.dealextreme.com/…ac-max-16270

      http://www.dealextreme.com/…h-clock-4652

      0 0
    • Žíža  

      osobně doporučím typ Alcoscent DA-8000 – např na http://www.atestery.cz/…da-8000.html

      • je na bázi elektrochemické cely a je asi výrazně přesnější nežstandartní typy.
      0 0
    • PetrVorel6  

      Zdravím, mně by třeba nejvíce zaujímalo, jetsli se v dnešní době digitálních alkoholtesterů pořád vyplatí kupovat ty klasické, jako jsou třeba tyhle

      http://www.srovname.cz/…en/k.1469038

      Petr

      0 0
      • zdenal90  

        Tak do toho bych určitě nešel. V testech a u některých lidí vyhrává AL 2500 asi kvůli ceně. Nějaké testy http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?… a http://shopiq.cz/…oholtesteru/ oba vyhrál čemuž se divím. Raděj bych zakoupil něco jak je tento http://alkohol-tester.cz/…l-6000-lite/ kvalita je hodně znatelná.

        0 0
        • Delkim  

          v Luhačovicích nejdou kšefty?

          0 0
          • Ravyo  

            +1

            Asi mu nejdou, až budeme mít vypáleno, to pak zase koupí sousedi ty sračky za pár stovek v hypersuper a budou se divit, že nefungujou :D

            A k tématu, osobně to nepoužívám, umím počítat a piju tak, abych si pamatovala kolik čeho bylo.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Po několika úsměvných zkušenostech s elektronickými testery za pár stovek (tisíc) jsem se vrátil k trubičkám. Sada 10 stojí okolo 2 stovek a to mi spolehlivě rok vydrží (to tak půlku ještě věnuju jiným). Trubičky jsou atestované a údaj věrohodný, oproti předražené pouťové srandě..

              0 0
              • tonik666  

                Přesně to doporučovali policajti kamarádovi, když mu brali řidičák za nadýchaných 0,31, koupit si trubičky.

                0 0
            • zdenal90  

              Poprosil bych o dodání výpočtu spalování jednotlivých lidí :-D Rád bych se poučil jak se to počítá :-D nebo je někde u vás speciální tabulka? Ano tři piva takže franto za pět hodin ti dám klíčky od auta? :-D Mýty, povídačky, zkušenosti tak už to chodí :-D

              0 0
              • Ravyo  

                Vzorců pro výpočet existuje několik, já používám ten, který se používá např. i v soudním lékařství. A ano, mám jej osvědčený, používala jsem ho v práci pár let, pro pacienty tedy, většinou :D

                Je mi vcelku fuk co si kdosi myslí o biochemických vzorcích, pro mně za mě ať věří generátorům náhodných čísel v podobě alkotesterů z Tesca :D

                0 0
                • zdenal90  

                  Můžu se zeptat jak to vypočítat? Jak tam zahrnout různost lidí v zažívání, spalování, odbourávání atd… U někoho se alkohol projeví později, někdo je nakrákaný za chvíli někdo má opicu jen ráno, někom je ráno dobře a nevolnosti přichází až postupem dne. Rád bych ten výpočet viděl ;-)

                  0 0
                  • Ravyo  

                    Odbourávání alkoholu se až tak moc neliší u lidí, rozmezí je 0,12 promile/h až 0,18/hod.

                    To kdy a jak se projeví na kom alkohol není podstatné tehdy, když si chce vypočítat zda už je čistý. Mnoho žen blekotá po 2×2 deckách vína a přitom je třeba odbourají poměrně lehce poté.

                    A to jak na alkohol kdo reaguje taky jaksi nesouvisí s tím, jestli by nadýchal nebo ne. Mnoha lidem je blbě ještě druhý den odpoledne a to jsou už dávno čistí jak lilie :D

                    K výpočtu je třeba znát množství alkoholu v gramech, ten se vydělí váhou přepočtenou na metabolicky aktivní hmotu a máš výsledek, tedy promile. Nejpodstatnější údaj je pak kdy člověk začal pít, protože od té doby se alkohol začíná metabolizovat, takže pak za každou tu hodinu odečteš tu rychlost odbourávání a máš výsledek, kdy jsi čistý.

                    Podstatné je samozřejmě pařit tak, abys věděl co a kdy jsi vypil. Pak je tento výpočet validní, pokud by ti v průběhu pití sem tam nějaké pivko či štamprla unikla, doporučuju pro jistotu kontrolu trubičkou, či opravdu kvalitním testerem.

                    0 0
                    • zdenal90  

                      Teorie zní pěkně, ale kdo ví jak přesné je to v reálu. Ale dobře popsáno. Možná si teď budu kupovat nějaký slušnější tester tak zkusím porovnat moji matiku s testrem :-D

                      0 0
                      • Ravyo  

                        No, je to výpočet, kterým přepočítávají i soudní znalci jestli člověk nekecá, kdy a kolik toho vypil u různých trestných činů atd. Takže pro mne to není suchá teorie, leč validní výpočet.

                        Zkus si to někdy na sobě, zatím mi nikdo neřekl, že by to nefungovalo a to to zkoušelo mnoho lidí ověřovat trubičkami, testery a kolegové i z krve :D

                        Metabolicky aktivní tkáň musíš vypočítat podle tvého typu postavy, odečítají se kosti a tuk. Takže pro štíhlé muže platí váha v kgx0,75, pro ženy a silnější muže váha v kgx0,5.

                        A tady máš příklad:

                        chlap: váha 80kg, dá si dvě piva k obědu, v kolik může jet?

                        1: alkohol 32g

                        2: 80×0,75 = 60kg

                        3: alkohol/váha = 32/60 = 0,53 promile

                        4. odbourává průměrně, tedy 0,15/h = 0,53/0,15 = tedy alkohol odbourá za necelé 4h

                        Když ho zastaví za 3h po začátku pití, tak bude mít zbytkáč na hranici měřitelnosti testerem a než dojede na odběr krve, tak bude čistý.

                        Žena: váha 60kg, dvě pivka

                        1: 32g alkoholu

                        2: 60×0,5 = 30kg

                        3: alkohol/váha = 32/30 = 1,06 promile

                        4: průměrné odbourávání 0,15/h = bude odbourávat stejné množství alkoholu 7 hodin!!!

                        Pak napiš, jak ti to vyšlo při ověření.

                        Samozřejmě je dobré nechat si radši půl hoďky rezervu, než vyjet o chvilku dřív, ale to je doufám jasné…

                        0 0
                        • zdenal90  

                          tento vikend uz si nepropocitam protoze tak od 2 hodiny si uz presne nepamatuju co sem dal pil :-D ale vypada to dobre. priste az dam po kalichu tak to zkusim a budu to casove sledovat testrem, ale vypada to dobre :-)

                          0 0
                          • Ravyo  

                            :D no to je bohužel jaksi základní podmínka tohoto výpočtu, pamatovat si, anebo mít aspoň účtenku z hospy a nezvat nikoho dalšího na rundu :D

                            0 0
                            • zdenal90  

                              Jo máš pravdu nejsou k zahození ty výpočty, ale vždy je nějaké ale. ;-) Myslím si že tento tester ty negativní mýty o testerech vyvrátí a možná zaujme i ty co dávají přednost výpočtům. http://alkohol-tester.cz/…ster-alteon/ Koukněte na funkce a parametry. :-)

                              0 0
    • Jardous  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • viralka  

      mám alkoholtester a zajíma mě jak často bz se mělo ho kalibrovat? koupila jsem ho loni a naposledy už asi něco tamhle nefunguje

      0 0
    • ondrimi  

      jednou za rok/ půl roku musíš to dělat

      na Internetu je hodně servisů, já jsem využil altest, ale nic moc, takže vyzkoušej něco jiného

      0 0
    • viralka  

      našla jsem něco takového:

      http://www.spyshop24.cz/…l-testeru-22

      výpada docela profesionalní. Někdo využival?

      0 0
    • kolojoji  

      Jo, na spyshopu udělají ti to správně. Odevzdaval jsem tam svůj alokoltester, docelá levně, rychle a funguje – takže myslím, že můžeš si to vybrat :)

      0 0
    • Zdenio_87  

      co myslite ten ??

      http://alkozona.cz/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse