• balon

    Na webu Ceského svazu cyklistiky je konečně vypsán konkurz na repretrenéry XC a DH. To jsem teda zvědavej kdo to vezme …

    0 0
    • ddd - andy  

      Taky na to cekam a jsem zvedav..

      0 0
      • balon  

        Je fakt, že v XC na výběr asi moc nebude. Slavíček, možná Lutovský … Nikdo jinej mě moc nenapadá. No ale všechno bude asi lepší než Hollošák!

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Zato v DH se o to budou prat..... :)))

          0 0
          • rock  

            No, myslím, že moc dlouhá fronta stát nebude :-) …

            0 0
            • balon  

              Copak fronta, ta by ani bejt nemusela. Stačil by i jeden, ale aby byl taky trochu schopnej! Někdo, kdo bude mít vzdělání, zkušenosti a bude si taky stát za svejma názorama a bude si je umět obhájit! A ne měnit všechno desetkrát, jak se mu to zrovna hodí. V XC vidím zatím asi jen Slavíčka, za ním je taky nějaká práce a i závoďácký výsledky, ale u vidíme, třeba někdo překvapí ze zálohy!

              0 0
              • Beeda  

                Nojo, nevim sice presne jake ma pracovni podminky Slavicek v Apache, ale pod rudym svazem to muze byt uplne jine :-(.

                0 0
              • radek z BF  

                No teda…Nevím, nejsem ani trenér, ani odborník :-) na „lidskou“ psychiku jako Slavíček :-)) …když jsem slyšel, jak si jakožto bývalý trenér pochvaloval Kulhavce, a zdůrazňoval, že jedině Jarda má tu správnou filozofii „vyhrát nebo nic“ žádné stříbrné medaile atd (zatím je to vytrvale to „nic“), a že to je u Jardy jako jediného u nás ten správný rys cyklisty světového formátu, tak se dost děsím, že jádro naší XC squadry může následovat Ladu Kozlíkovou…

                0 0
                • balon  

                  Já to teda tak neslyšel. Já taky nejsem moc odborník, spíš hobík, ale ze Slavíčkova komentáře Kulhavého výkonů jsem pochopil spíš to, že on je zatím náš největší talent, ale že na sobě musí ještě hodně pracovat a za výkon na OH ho rozhodně nechválil. Spíš naopak. Říkal, že Jarda má rozhodně na víc než předvádí a že by se měl rychle vzpamatovat z opojení titulem mistra světa a začít pracovat. A tak se mi zdá, že to opravdu je. Kulhavý usnul na vavřínech, ale předpoklady má opravdu špičkový, jak psychický, tak fyzický. Tak takhle jsem to pochopil já. A s tím se myslím dá souhlasit. A k zlatý na MS přived Kulhavého právě Slavíček!

                  0 0
                  • radek z BF  

                    To bylo MS? …ohledně toho, že Kulhavce přivedl titulu ve 23 (nebo čem „nedospělém“) souhlas…To, co o Jardovi jako o největším talentu, který má výlučně jako jediný u nás s touto filozofií rysy světové třídy XC (vítězství nebo nic) mluvil ještě v době, kdy se OH XC mužů nejel a tudíž Kulhavcovo „nebo“ nemohl hodnotit… Zatím mám pocit, že při přechodu na „dvojnásobné“ tratě dospělých je potřeba spíš mít natrénováno než sebevědomí chronického vítěze… a jen tak mimochodem: docela sleduju kariéru Gunn-Rity Dahle, a nikde jsem si nevšiml, že by řekla, že vyhrává díky filozofii „vítězství nebo nic“… A dost pochybuju, že „velký malý“ Jarda dosáhne by? 50% procent úspěchů téhle dámy, i když mu to ze srdce přeju!

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No jako dosáhnout i 10% jejích úspěchů je docela gut. :o)

                      0 0
                      • radek z BF  

                        to jo, to máš pravdu… možná kdyby i ji trénoval Slavíček :-))))))

                        0 0
                    • balon  

                      No jo bylo to MS, a taky ME! Ale pravda jenom v juniorech. Pro mě je taky to co Kulhavej předved letos zklamání (a to je slabý slovo), zvláš? po tom jak jezdil, když ho trénoval právě Slavíček. A jen tak mimochodem, víš kdo trénuje Eberla, kterej byl letos devátej na MS v U23 a strčil do kapsy Boudu i s Kulhvým dohromady? Můžeš dvakrát! A co se týká Dahle. Schválně porovnej ročník narození její a Kulhavýho. Já myslím, že každej se v 18 chová jinak než ve 30. K tomu musí člověk dospět. A k tomu aby vyhrával určitě potřebuje obojí, trénovat i sebevědomí. Jedno bez druhýcho nefunguje. Ale já nechtěl hodnotit závoďáky, na to se nepovažuju z dost fundovanýho, ale chtěl jsem spíš nadhodit kdo vlastně MŮŽE v týhle zemi dělat reprezentačního trenéra a nikdo jinej mě nenapad, ale on se určitě někdo najde. Rozhodně by to bylo pro dobro věci.

                      0 0
                      • radek z BF  

                        Souhlas téměř se vším… jen 2 poznámečky:

                        • abychom neporovnávali Gunn-Ritu a Kulhavce, tak porovnej ročníky narození Hermidy nebo Absalona s Kulhavcem…To aby si dost pohnul, jestli šel do světa „vyhrávat nebo nic“ (t.j. s tou filozofíí, kterou prezentoval Slavíček v ČT)
                        • ohledně natrénovanosti a sebevědomí taky souhlas: jen mě fascinují lidé, kteří začínají tím druhým, protože od toho nebolí ani tělo, ani hlava, jen mimické svaly okolo úst :-)))
                        0 0
                        • balon  

                          Jo tak to máš 100% pravdu. Taky si myslím, že sebevědomí je dobrá věc, ale nic se nemá přehánět. A Kulhavej to prostě přehání, s tím naprosto souhlasím. Já jsem asi ale nenapravitelnej optimista, když věřím, že se to jeho myšlení změní a že to co dostal od Panáboha, že na tom bude makat on sám a že to někam dotáhne, protože by to pro biky bylo dobře. Ale myslím, že jsi Slavíčka úplně nepochopil, nebo alespoň já to chápu jinak. On řek, že Kulhavej prostě chce na rozdíl od našich ostatních závodníků vyhrávat, že je to ten typ vítěze, že mu nestačí jen se někam nominovat a tam se zúčastnit. Je ale možná je pravda, že tak to bylo dokuď Kulhavej opravdu vyhrával a teď, když už to bolí, tak se mu tak moc bojovat nechce. Ale za to už opravdu Slavíček nemůže a podle toho co jsem čet v novinách, tak si myslím, že jako Kulhavýho bývalej trenér, je z jeho výsledků zklamanej víc než ostatní a rozhodně ho nechválí, ba naopak. Ale že Kulhavý talent je, to je! A že ho objevil Slavíček, to objevil! Tak proto soudím, že špatnej trenér to asi nebude.

                          0 0
                          • radek z BF  

                            souhlas s Tebou. Aby nebyla mýlka:též si Slavíčka vážím a to tak, že velmi…jen si myslím, že je spíš typ jezdícího trenéra, co objevuje a vypiplává talenty, ale moc nerozumí lidským duším … S trénováním stáda dospělých individualit asi moc zkušeností nemá a navíc – podle toho, jak je zklamaný z Kulhavcovy demotivace při přestupou do světa dopělých – ani jeho de facto moc nezná (a to ho objevil a „udělal“…)… To byla jen spekulace nad tím, jak může Honza Slavíček uspět proti „bafuňářům“ ze svazu… Myslím (velmi laicky), že úloha repretrenéra je jiná než ježdění na biku vedle svých stejně starých oveček a mačkání stopek…Tak nějak jsem uvažoval…

                            0 0
                            • J.A.V.  

                              Reprezentační trenér je „přežitek“ z minula, kdy byla reprezentace s profesionálním zázemím (i když to byly amatéři :)) ) a pak ten zbytek. Dneska jde spíše o funkci manažerskou a to zejména u seniorských kategorií – tam už jde o hotové závodníky, kteří by neměli mít problémy třeba s motivací apod. Jde spíše o to sestavit vhodný tým, respektive při početch lidí které můžeme nominovat na významné závody, vybrat toho jednoho dva. Nějaké velké taktizovaní ani u XC, natož u sjezdových disciplín nepřipadá v úvahu.

                              0 0
                              • balon  

                                No to je právě to! Vybrat toho jednoho dva správný. Všichni víme jak to vypadalo letos (OH, MS). A s tou motivací to taky není jen tak. Pro někoho je motiv jenom se do tý repre dostat (sponzoři …) a jinej tam chce opradu udělat výsledek a je ochotnej pro to obětovat pár míň důležitejch závodů, kde se jede jen o peníze, ale sportovní hledisko žádný. A takový lidi musí reprezentační trenér najít a s těma pracovat. A to si myslím není jen tak!

                                0 0
                              • radek z BF  

                                díky :-) nechceš být můj tiskový mluvčí? třeba pro otázky MTB XC reprezentace? :-)))) P.S. nechtěl jsem použít to zprofanované slovo, ale jo: „manažer“ .-)

                                0 0
                                • balon  

                                  Já myslím, že ty to zvládneš stejně dobře jako já! Nebo …?

                                  0 0
                                  • radek z BF  

                                    to bylo na J.A.V.a :-))) Ty bys mými ústy chválil furt jen Slavíčka :-)

                                    0 0
                                • J.A.V.  

                                  Ale klidně. Záleží co nabízíš. Myslím že za 20kkč měsíčně + nějaký ty diety a cestovné za tebe budu klidně mluvit v tisku aj v tlači :-))

                                  0 0
                      • RomanH  

                        A nebude to u Jardy tim kolem ? Predsi jen rikali, ze to bude mit letos tezky, kdyz uz nebude sedlat Apache :o)

                        0 0
    • balon  

      Je fakt, že konkrétně Slavíček je v očích veřejnosti ještě pořád hodně závodník, ale to by nemuselo být na škodu, nevím … Ale podle toho jak jsem to sledoval já třeba na MČR v M.Třebový, nebo na poháru ve Slavkově, tak teď už toho moc nenazávodí spíš se stará o Apache. A když mrkneš do výsledků tak tam jsou závodníci od žáků až po masters … No uvidíme kdo se najde a bude se o tu „čest“ dělat reprezentačního trenéra ucházet. Někdo to tak, jako tak dělat musí. Jo a že se vracím k tomu Kulhavýmu. Nemohlo by to být i tak, že ho odhad docela dobře a právě proto je teď zklamanej. Víš, myslím ten jeho potenciál. Dokud ho měl v teamu tak ho třeba moh trochu usměrňovat, ale teď …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.