• 384

    Ahoj, chci si koupit svoje prvni SPD na silnicku. Zatim jsem z zadnyma SPD pedalama nejezdil, tak vubec netusim, co koupit. Zatim mam vyhlidnuty Pedály PDR540 105. Ale silnicni boty a spd jsou o dost drazsi nez MTB. Proto se chci zeptat: Vozite nekdo na silnicce s MTB pedaly? Jaky jsou hlavni nevyhody? Dik.

    0 0
    • Lister  

      Hlavní nevýhody mtb bude asi menší plocha kontaktu, ale pokud nejsi žádný závodník tak bych tam klidně bouchnul mtb. Teda pokud nejezdiš se zarytýma silničářema ti by tě asi hnali :o).Ušetříš za jedny boty, navíc v mtb se líp chodí. V silničních občas nedojdeš ani do sklepa

      0 0
    • Matts.  

      Tohto roku som kúpil MTB tetry SPD a dva páry pedálov, jeden na ces?ák, druhý na horák. Pohoda, v partii to máme viacerí. Chodenie v cestných tretrách je za trest. Vobec sa s tým netráp a kúp MTB.

      0 0
    • robin!1  

      Taky jsem to tak před 2lety řešil a koupil jsem si adidasky za 1300Kč a pedále za 1200. Teď mě sice štve že nemám silniční, jsou o hodně lehčí a samo že vypadají na silničce lépe, ale třetí sezónu odjedu v mtb. Ale bez spdeček už si kolo nedovedu představit a skoro 3tis na silniční tretry jsem neměl. Výhoda mtb: v pohodě se dá chodit
      cena Nevýhoda: váha
      vzhled
      menší tvrdost podrážky

      0 0
    • 384  

      Co si myslite o techhle pedalech? Vozite je nekdo?

      www.velotrade.cz/index.php?… Model PDA 515.

      0 0
      • robin!1  

        Jo přesně ty mám, dělají se dvěma typy ložisek a fungují celkem v pohodě. Výhoda: Cena
        Obostranost
        Snadné nacvaknutí a vycvaknutí

        Nevýhody:Váha
        Složitost mechanizmu ( blbě se čistí )
        vržou, takže stikovou plochu musím furt čistit a prostříkavat olejem.

        0 0
        • 384  

          No s tou vahou to snad neni tak spatny. Podle udaje vyrobce jsou o 8g tezsi, nez silnicni PRD540 105, ktery jsem mel vyhlidnuty predtim ;-).

          Jinak koukam, ze Ti vydrzely 2 roky a treti sezonu zrejme taky vydrzi. Takze uz pisu Jeziskovy, co mi ma prinest pod stromecek.

          Takze dik za dobrej tip.

          0 0
          • robin!1  

            Přesně mají najeto 9000km a počítám že min 10–15t ještě vydří ( pokud je dříve nevyměním ). Opotřebení je minimální, akorát už jsou troch ohoblované jak jsem párkrát zadřel v zatáčce.

            0 0
        • Daf  

          Nepletes si je s PDM 515. Tyhle vypadaji ze jsou jednostranne silnicni. Kazdopadne je to dobrej kompromis na silnicku protoze MTB tretru by jsi tam mel zaslapnout.

          0 0
          • 384  

            No tak ted jsem z toho trochu zmatenej. Ja myslel ze SPD-SL=silnice a SPD=MTB. Jak to teda je?

            0 0
      • Jirikus  

        Já bych šel radši do PDR540 105, mám PDR600 a až na váhu budou asi stejné. Se systémem SPD-SL jsem naprosto spokojený.

        0 0
        • marhi  

          Když silničku tak look. Mám už druhou sezonu A3.1. Žádný problém. Udělají se sice vůle v ložiskách ale ničemu to nevadí. Navíc je to u této značky normální. Je to základní řada a tudíž těžší. Ale jinak nezničitelné. Už mám vyhlídnuté Kea. To bude tepr chu?ovka. Na silničce je bajkový pedál takový horší. Noha se v něm klepe. Co se chození týče je to o zvyku. Na běhání to není.

          0 0
          • 384  

            Bohozel jsem limitovanej cenou pedaly+tretry=3000kc, takze si moc vyskakovat nemuzu. Ale jestli vys o nejake slusne kombinaci treter a pedalu look v teto cenove kategorii, tak sem s tim.

            0 0
            • norman  

              3. rok jezdím na silničce spd & mtb boty. Mám boty Specialized ( za 2500,– a musím uznat, že to byl vynikající kauf, podrážka je dostatečně tvrdá a její deformace je minimální), lepší jsem v té ceně nenašel, SPD Shimano ( myslím že 515) za 1200,– a v pohodě.POkud nejezdíš závody, nebál bych se toho. Než méně kvalitní looky extra na kolo, to raději jediné ale zato dobré mtb boty za ušetřený peníz. Na mtb mám Wellga WPD 801 a podle mě jsou lepší než Shimana, zvl. co se týče pevnosti zámku. .

              0 0
              • M@rtin  

                I když sám mám propvedení jak na MTB tak na silničku tak souhlasím s normanem – než nějaké kompromisy, to radši pořádnou! botu na MTB.

                0 0
              • 384  

                Tak myslis ze mam jit jeste do levnejsich pedelu, dejme tomu PDM520 za 900kc a pridat na tretrach?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.