• BB

    Po různých experimentech jsem se vrátil k vození podsedlové brašny. Zkouším různé typy a stále jsem nenašel ideál. Zatím nejlepší zkušenosti s Topeak (nevím jaký model), ale taky má své mouchy. Jde špatně otevřít a otevřít, když je přidělaná pod sedlem. Mám následující požadavky: (1) odpovídající velikost, jedna duše, malý multiklíč, montkáky a pár flastů. (2) musí být kompaktní, to znamená, žádný rozplizlý pytel (3) musí být lehká, to znamená, žádné těžké zámky k ližinám (4) musí pevně sedět (5) musí jít snadno otevírat a zavírat. Krom posledního vyhovuje zmíněný Topeak, máte někdo typ ?

    0 0
    • kovar  

      jelikoz nezavodim, tak toto vsechno vozim v bidonu se sirokym uzaverem. A vodu na zadech

      0 0
    • RomanH  

      Tak tohle taky řěším už léta a zatím si duši i nářadí vozím v Camelu. Mám trochu olišné představy – velikost chci přesně jako Ty, ale nemusí být pevná a na rychloupínák (stačí, když se dá bezpečně za řemínky přichytnout k sedlu a k sedlové trubce tak, aby se nehenklala), měla by mít odělenou kapsu na nářadí, montpáky a klíče (aby neprodřely duši), hlavně ale musí být stoprocentně vodotěsná. Nechápu, co je tak těžkého udělat absolutně vodotěsnou brašnu, když ten matroš nemusí dýchat. Viděl jsem jednu takovou v německým katalogu. Systém a materiál byl stejný jako u vodních vaků, co dělá např. GEMA pro vodáky – pogumovaný neoprén a rolovací uzávěr. Koupil bych si , ale nejdříve ji chci vidět na vlastní oči. Příští týden jedu do Rakous, tak se mrknu, zda ji tam nemaj. Nebo máte jinej tip (mimo takových, jako vše si zabal do igelitu) ?

      0 0
      • sharkcom  

        Mám takovou malou kompaktní brašničku od PELLSU, Je na 2 suchý zipy, Je na ní reflexní nálepka. Neplácá se o sedlo, je akorát kak malá, že se do ní vejde lepení, klíče a duše. Nejde však příliž dobře otvírat, protože je velmi přitisklá k sedlu. Ale to beru spíše jako výhodu, protože to alespoň nevypadá rušivě a na druhou stranu tam nelezu zas tak často…

        0 0
    • error  

      já používám brašnu od autoru teď přesně nevim typ, ale je dost velká aby se mi tam vešla duše multiklič telefon, da se rozepnout na na věčí objem otevírá se uplně na pohodu, jenom její nasazování není na upínák ale ne sucháč a tak je to složitější na do manipulace

      0 0
    • Barbanek  

      Ja vozim brasnu od scotta mam v ni multiklic dusi montpaky lepeni, vpohode se tam vejde otevirat jde v pohode. na sedlo se pridelava umelohotnyma hakama a ksedlovy trubce suchym sipem. Sem sni spokojenej. :)

      0 0
    • JJ  

      Vozim asi 2 roky Specialized Wedgie.myslim, ze body 1–5 splnuje. Navic ma docela dobrej matros, zadny prodreni od podsedlovyho sroubu

      0 0
      • TinkTink  

        MINI WEDGIE BAG – tak tudle presne mam…ale ted uz jenom na druhym bajku…duse se tam vleze stezi…kdyz se k tomu prida multiklic, tak uz se tam skoro nic neleze…ale designove pekna. :)…

        0 0
  • zwwak  

    Nenašel jsem lepší. Mně otevírání nevadí, mám ten zip-drc-kolem dokola.

    0 0
  • Tommy  

    Tohle všechno splňuje Acor s karbonovým zámkem pod sedlo – váží a všechno, co jsi psal se do ní v poho vejde – nepsal jsi o ceně, takže tu neberu v potaz ( stojí 700,– )

    0 0
  •  

    nemá někdo zkušenost s touto Ortlieb http://www.azub.cz/…e-bag-micro/

    0 0
    • Jakobo  

      Mas to marne. Drtiva vetsina bude reagovat na puvodni prispevek, trebaze z roku 2003, pac jsou to ovce :-). Priste zaloz nove vlakno, v prvnich 2 reakcich ti mozna i nekdo odpovi.

      0 0
    •  

      tak si odpovím sám:-), brašna doma, zpracování a materiál špičkovej, variabilní/nas­tavitelnej vnitřní prostor, perfektní uchycení k lyžinám sedla, není třeba ničím uchytávat k sedlovce, navíc modrá barva ladí k modrýmu lectorovi. Určitě ještě něco vod nich pořídím https://www.ortlieb.com/en/

      0 0
      • lazza  

        Taky o ní uvažuju.

        Narvu tam 29" duši, lepení, multiklíč? Připadá mi na videu a fotkách fakt hodně maličká…

        0 0
        •  

          úplně v pohodě, na těch fotkách je ten zadek brašničky kudy se dovnitř cpou věci srolovanej takže se dá celej vnitřní objem ještě tak o 1/3 zvětšit

          0 0
  • Lada,s  

    http://www.kupkolo.cz/…-210_z91671/

    vleze tam 29" ultralight duše, dvě montpáky a multiklíč

    Vozím ji na všech kolech a super!

    0 0
    • Ali2  

      Mel jsem cernou v carbonu, ale pred 3 tydny jsem oni prisel. Padl jsem na bahne, kde se asi nacal suchy zip a pak za mokra ji nekde ve sjezdech vytratil. Jako nejlepsi pomer cena/vykon a reseni uchytu mi prisla ta od Schwalbe, vesla se mi tam i mini sada naradi a zakladni lepeni.

      https://www.mall.cz/…9-2-montpaky

      0 0
  • racek_chechtavy  

    mini wedgie

    duse, naradi i na ty paky by tam asi zbylo misto…

    0 0
    • Karma  

      tuhle mám, vejde se tam lepení, páky, nářadí, klíče a mobil.

      0 0
  • snas89  

    Ahoj, kdybys měl zájem, mám dvě, který nevozím.

    Nafotím a pošlu vzkaz.

    0 0
  • danis7  

    Rychlodotaz, vleze se do podsedlovky Spešl Mini Wedgie pumpička Blackburn Airstick SL?

    0 0
    •  

      tak určitě http://www.azub.cz/…-saddle-bag/

      0 0
      • MlokCZ  

        Dotyčný ovšem má prd vyzkoušené.

        Bez problémů jsem vozil Airbone XL v Mini Wedgie. Ten Blackburn má ještě o 7mm více, takže to bude už na hraně, ale pořád by se tam vejít mohla (ale nezaručuju, vyzkoušenou mám jen tu 15cm Airbone XL se kterou nebyl problém tam cpát další věci).

        0 0
        • danis7  

          Nakonec jsem si v objednávce na KK přehodil zboží a beru tu Airbone XL, ta se do Mini Wedgie vleze (už jsem to od tebe četl dříve).

          0 0
          •  

            potřebuju větší podsedlovou brašnu, tak 1,5 – 2 litry (multiklíč, duše, lepení, montpáky, minipumpička mobil a příp skladná větrovka). prozatím vede tenhle Ortlieb, kdyby byl nějakej tip na něco levnějšího tak se zlobit nebudu https://www.azub.cz/…ost-bag-2–2/

            0 0
  •  

    potřebuju větší podsedlovou brašnu, tak 1,5 – 2 litry (multiklíč, duše, lepení, montpáky, minipumpička mobil a příp skladná větrovka). prozatím vede tenhle Ortlieb, kdyby byl nějakej tip na něco levnějšího tak se zlobit nebudu https://www.azub.cz/…ost-bag-2-2/

    0 0
    • d_USA2  

      Co tahle, ma 1.3l, podle me do ni vse v pohode nasoukas. Ja vozim od Ortlieb uplne tu nejmensi, Micro S 0.6l a slozim do ni multiklic, 29" dusi, lepeni a montpaky.

      https://www.bike24.de/1.php?…

      https://www.bike24.de/1.php?…

      0 0
      •  

        tu menší vozím taky, ta větší není pro mě ale pro majitelku elektrokola a tam není kde dát pumpičku a potřebné serepetičky takže je potřeba ta větší, podstatně dražší, jinak na ortlieb nedám dopustit.

        0 0
    • Sodoma  

      Co tento Topeak?

      0 0
    • honza1982  

      Nevím, co by za ty brašny chtěly hovada. To jsou příšerné ceny. Já si koupil tohle.

      Je výborně zpracovaná. Nepromokavé (včetně zipů). Reflexní prvky. Místo na bidon navíc. Vejde se mi tam minipumpička, páky, duše, telefon a peněženka i klíč.

      Známý si pořídil tuhle.

      Je pravda, že si bere třeba i věci na převlečení. Jídlo atd. A nechce tahat batoh na zádech, vypadá divně, ale je super. Už příliš velký. Nicméně je tam ta čekací doba než to dorazí.

      0 0
      •  

        ta Rockbros vypadá zajímavě kór dkyž do toho jde i flaška kterou majitelka elektrokola nemá s pumpičkou kam dát, dík za tip

        0 0
      •  

        ani tato nevypadá marně https://de.aliexpress.com/…0198360.html?…

        0 0
        • honza1982  

          jojo, ta taky vypadá dobře. Víceméně asi to samé. Hlavně je to za cca 300–400kč. Nedal bych víc za brašnu. Nevidím důvod. S rockbros jako „značkou“ mám dobré zkušenosti. Ta inbike je taky pěkná. Zejména se nabízí ve více barvách. Akorát ta kapsa na láhev mi přijde nízká. Nevím, zda by nevypadávala i 0,7l. Ale člověk tam dá všechno a jsou elegantní obě dvě. Horší je to s tím, že člověk objedná a čeká. To je daň za nízkou cenu. Ale od rockbrosu mám i brýle s vyměnitelnými skly a gelové rukavice a nemůžu si stěžovat. Za ty peníze je to fajn zboží.

          0 0
          •  

            asi jednu z nich objednám dle vkusu uživatelky, čekání moc nevadí alespoň se bude těšit, je fakt že 17 stováků je už trošku dost ale zase na druhou stranu kdo vozí Ortlieb:-), mám tu malou od nich, dva kousky každej v jiný barvě a max. spokojenost https://www.azub.cz/…e-bag-micro/ (loni ve výprodeji u kerdy za tři stováky)

            0 0
          •  

            tak jsem objednal tu Rockbros akorát od jiného prodejce za 11 doláčů, ještě jsem k tomu vzal 6 blikaček do rodiny a tři zvonky:-)

            0 0
            • honza1982  

              A to se vyplatí :D:D. Shodou okolností mám i zvonky a blikačky z ali. Zvonky jsem koupil rádoby knog

              Zvoní fajnově a drží taky dobře. A blikačky jsem objednal tyhle.

              Nechtělo se mi ***** s nákupem baterií. Takhle nabiju a jedu. Svítí zhruba 9 hodin.

              0 0
      • vladacr  

        Hm, tak díky za super tip. Objednal jsem brašnu, klukovi rukavice a ponožky a jsem o litr chudší. Super, tohle fórum… :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.