• Lister

    Co říkáte zkusit přemluvit admina založit tuhle sekci. Poslední dobou se to tu často rozebíralo. Vím že se to dá vyhledat, ale takhle by to mohlo být pohodlnější. Sekce řazená podle regionů. Když někam pojedu tak kliknu a hned vím jaké jsou možnosti. Krátká charakteristika trasy, kudy jed, na jakém kole jed, co se dá vidět, kde přespat, kde v nouzi najít servis. Hodila by se možnost vkládat odkazy na obrázky s tím co se dá na trase vidět nebo přímo pár malých obrázků. Navíc by mohlo být dobré kdyby ostatní co trasu projedou ji mohli okomentovat a ohodnotit aby to bylo objektivní. Tak co vy na to. PS: Admin mě asi nebude mít rád. Když si projede nejnovější přízpěvky z kategorie To Admin tak aspoñ půlka bude ode mne.:-)

    0 0
    • Jogador  

      Se moc nevytahuj:) Já spíš místo fotek bych uvítal mapu, abych si ji mohl vytisknout, jinak se tomuto nebráním:) A nadávat nebudu…:)

      0 0
    • McBlacky  

      to by bylo super, ale je nutný tam mít možnost zadat mapu, jinak je to naprd. Další problém je kde vzít blank mapu za zakreslení. Infomapa je na tohle blbá, leda tak naskenovat normální turistickou mapu. Každopádně hodnocení by tam být mohlo + možnost krátké diskuze :-)

      0 0
      • rock  

        Souhlas, fotky k životu nepotřebuji, stejně ve finále koukám na těch 20cm, po kterám mi přejedou kola :-) … mapu vidím jako nutnost, oskenovanou nebo vyfocenou turistickou … … jo a nápad je to super, hodilo by se to …

        0 0
      • Lister  

        Pokud potřebujete mapy z celé republiky tak doporučuju kopit Turistický Autoatlas Česko. Nakladatelství Shocart. Meřítko 1:100. Nebo vyšel nejaký nový soubor cykloturistických map, ale to je dražší.

        0 0
        • rock  

          Jako jediné, podle kterých v cizím terénu moc nebloudím, se mi osvědčily padesátky, a? už od KČT nebo od ShoCartu …

          0 0
          • Lister  

            Jasně. Já myslel něco pro obecný přehled abys viděl co v dané oblasti najdeš a pak můžeš nakoupit podrobnější mapu, podle které můžeš jezdit, protože pokrýt celou repobliku padesátkama by se ti asi prodražilo :-). Tak používám 50 a 75(tam tak rychle nevyjedeš z mapy)

            0 0
            • Jogador  

              Jo, tu stovku mám, na kolo je výborná, ne pěší je málo podrobná, ta cyklistická je uplně naprd, to mi věř, v té tueristické jsou i cyklotrasy, ale v té spešl cyklistické jsou jenom cyklotrasy nejsou tam značky. Ale ta stovka je dobrá, ale na skenování je podle mě málo podrobná. Ale já sní jezdim, když jedu na dýl…

              0 0
        • RomanH  

          Skoda, ze ten atlas nevydal KCT. Shocart nejak nemam rad. Jinak ta cena za nej byla super (do 15.10 za 999 Kc, ted je to tusim 1499 Kc).

          0 0
          • MaPa  

            Bavíte se o jinejch věcech. Atlas 1:100000 je na kolo horší, Shockart teď za těch 1500,– (do 15.10. 1000,–) vydal republiku 1:50000! Jsou to klasický turistický mapy + zákres cyklotras a cyklostezek (žluté pásové značení). Formátovaný jsou na A4, můžeš si jich na švih vzít jen kolik potřebuješ a pak vrátíš zpět do pořadače. Více www.atlascr.cz. Už ho mám doma a je super!

            0 0
            • RomanH  

              …Nebo vyšel nejaký nový soubor cykloturistických map, ale to je dražší

              Reagoval jsem na nej, predpokladal jsem, ze mysli normalni turisticke

              0 0
              • Lister  

                Tak aby bylo jasno Tím atlasem 1:100 000 jsem myslel Turistický Autoatlas Česko nakladatelství ShoCart. Tím dalším atlasem jsem myslel Turistický atlas Česko 1:50000 ShoCart a to je ten co popisuje MaPa. Tak myslím že jsme si RomanemH rozumněli.

                0 0
                • MaPa  

                  Sorry, teď už to vidím taky. Jen jsem to předtím přelít. Ale stejně je super! Zatím jediná chybička: nemá překryvy takže zvláště přechod z rubu na líc je na několikeré otáčení…

                  0 0
      • kolombo  

        Z právního hlediska je nemožné použít jakoukoliv vydanou mapu, nascanovat ji a používat. Já mám legálně Geobázi Liberecký kraj a ani tak nemůžu výseky z ní nikde publikovat. Zpravidla za právo používat chtějí šílené peníze. Jediná šance je kreslit jen orientační náčrtky, připsat podle které je to mapy a pak si je konfrontovat s mapou.

        0 0
        • McBlacky  

          včíl jsme v řiti :-( tak pak snad jen hodit ji do photoshopu a překřeslit to ručně + orientační body… jenže to zase neumí každý :-(

          0 0
          • rock  

            Proč, překreslit na okně obrys trasy na bílý papír, fixou obtáhnout úseky, kde kopíruješ TZ a přidat k tomu popisky klíčových bodů umí každý. A je to práce na 15 minut. Když si to pak srovnáš s mapou, měl by ses v tom vyznat …

            0 0
            • kolombo  

              Přesně tak. Podívejte se na nákresy trailů na serverech v USA, je to naprosto stejné. Asi tam taky platí © a autorský zákon.

              0 0
            • blue  

              pauzak je lepsi a nemusis to ani kreslit na okne :-)

              0 0
            • Mamutt  

              To by šlo. Přidávám čárku k žádosti o vytvoření sekce.

              0 0
        • RomanH  

          A myslis si, ze ostatni si s tim nejak lamou hlavu ? Podivejte se treba na www.flack.cz/prigl/index.htm mapa (a takovych je spousta). Nestacilo by nejake upozorneni, ze za to provozovatel serveru nenese zadnou pravni odpovednost za prispevky a pak u by zalezelo na kazdem z nas ? Jako programatorovi se mi take moc nelibi nedodrzovani autorskeho zakona, ale u tech map je to slozitejsi. Vetsinou si kazdy stejne tu papirovou mapu koupi, protoze bude jezdit v dane lokalite casteji (bud to ma nekde u baraku nebo tam pojede na dovcu) a obrazek na netu mu bude slouzit jen pro rychlejsi orientaci. Nebo alespon ja, protoze mam k mapam citovy vztah a mam je rad.

          0 0
        •  

          nebo mozna pouzivat mapy jiz zaniklich organizaci, napr ja mam vojneskou mapu nekdy z let 60–70 , a uvazuji ze si do ni na interentu zakreslim sve trasy,takle stara mapa by vadit nemusela, je ale uplne vyborna, oriontacni body (stromy a tak) a spousta dalsiho,

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kdyby tu byl nějaký geodet nebo tak někdo kdo má dobrej přístup k mapám… ty starý vojenský jsou gut, i když někdy dost neaktuální. Mám třeba mapu blíževedelskejch skal a ta je snad 1:20 000, ne-li 10 000. Kamarád geodet jednou ve firmě šel objednat mapy (se dělá na katastrálnim úřadě nebo kde?) tak to tam připsal a pak okopčil…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já teda taky porušuju zákon… No, teoreticky vzato, mapa se dá vcelku v dobrý kvalitě, ale bez orientačních bodů a tz, získat pomocí PrintScreenu z webových vyhledávačů. Pro soukromé účely. Takže kdybych napsal: jukněte se na …cz, otevřte si mapu tam a tam, vytiskněte se stejnym rozlišenim jako muj náčrtek… bylo by to taky porušení? Můžu si mapu z netu vůbec vytisknout sám pro sebe? Esli jo tak to že tu mapu vemu a přimaluju do ní něco už není takovej rozdíl jako když někomu poskytnu obrys trasy kterej si do ní přidá…

              0 0
            •  

              Odkad myslis ze to mam, moje mati dela ve firme ktera se zabiva tema geo vecma, jednak kazdy tyden chodi na katastralni urad a navic ty vojensky mapy maj primo v praci, ale uznavam ze nekdy sou dost neaktualni, ale je tam kazda cesta, to ze tam muze byt zamcena brana uz tam ale neni :)

              0 0
    • admin  

      v pohode casem na to kouknu

      0 0
    • MartinXC  

      Hodilo by se moc. To je (kromě diskuse a biků) další pilíř bikování.

      0 0
      • Mamutt  

        A já si vždycky mysle, že diskuse stačí ;)

        0 0
        • MartinXC  

          Diskuse u piva je jen motivace, pak musí nastat činy ;-)

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce